Σχεδιασμός διαμερισμάτων 2015: φρέσκες ιδέες και πολλά υποσχόμενες οδηγίες

Πολλές νέες τάσεις εμφανίζονται στον κόσμο του σχεδιασμού κάθε χρόνο. Η επερχόμενη σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι δημιουργούνται υπό την επίδραση των απαιτήσεων της εποχής μας όπως η ευελιξία, η μέγιστη άνεση και το στυλ. Ο σχηματισμός βασικών τάσεων στη διακόσμηση διαμερισμάτων οφείλεται στον επιταχυνόμενο ρυθμό ζωής των πολιτών και στην απτή αύξηση του φορτίου των νοικοκυριών.

Μοντέρνο δωμάτιο στο διαμέρισμα

Τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο του σχεδιασμού; Ποιες ιδέες και κατευθύνσεις μπορούν να ονομαστούν οι πιο ελπιδοφόρες φέτος; Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που έχουν προκύψει μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο..

Μοντέρνο σαλόνι

Εναλλακτικές λύσεις κατά την επιλογή ενός γενικού στυλ

Στο σχεδιασμό των περισσότερων σύγχρονων διαμερισμάτων της πόλης το 2015, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως δύο κατευθύνσεις σχεδιασμού – μοντέρνο και μινιμαλισμό. Οι εσωτερικοί χώροι των χώρων, κατασκευασμένοι σε στιλ αρ νουβό, χαρακτηρίζονται από χαρακτηριστικά όπως:

Ελαφρύ εσωτερικό ενός διαμερίσματος πόλης

Το στυλ του μινιμαλισμού χαρακτηρίζεται ως:

Μινιμαλιστικό στυλ στο εσωτερικό

Στους εσωτερικούς χώρους των διαμερισμάτων, μπορείτε συχνά να βρείτε την αλληλεπίδραση των κύριων κατευθύνσεων σχεδιασμού, καθώς αυτά τα στυλ έχουν πολλά κοινά. Επιπλέον, ορισμένα από τα στοιχεία του στυλ σοφίτας εμπλέκονται στο σχεδιασμό μοντέρνων αστικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων:

– ανεπεξέργαστα ανώτατα όρια,

– φυσική τοιχοποιία.

– τοίχοι με τραχύ γύψο.

Δωμάτιο σε στιλ σοφίτας Στυλ σοφίτας σε ένα διαμέρισμα πόλης Τούβλο στο εσωτερικό του δωματίου Τοίχος από τούβλα

Προτεραιότητες στην επιλογή χρωμάτων

Οι ηγετικές θέσεις στη δημιουργία εσωτερικών χώρων διαμερισμάτων το επόμενο έτος θα καταληφθούν από ανοιχτά χρώματα (όλων των ειδών οι αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ και του γκρι). Τα φυσικά χρώματα όπως το πρασινωπό, το καστανό και το γαλαζωπό γκρι εξακολουθούν να είναι δημοφιλή..

Μοντέρνα κουζίνα

Περιστασιακά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σκούρα χρώματα (σκούρο γκρι και μαύρο κάρβουνο).

Σκούροι τόνοι στο εσωτερικό

Φωτεινά χρώματα σε αντίθεση στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιούνται μόνο ως προσθήκη – με τη μορφή αυθεντικών αξεσουάρ (μεμονωμένα έπιπλα, διακοσμητικά πάνελ, χαλιά και μαξιλάρια).

Φωτεινά σημεία στο εσωτερικό

Χαρακτηριστικά του φινιρίσματος των χώρων

Ο χρωματισμός των τοίχων, των οροφών και των δαπέδων αυτή τη σεζόν θα είναι απλός και λειτουργικός. Οι κύριες επιφάνειες είναι συνήθως βαμμένες σε ένα χρώμα. Οι περισσότεροι χώροι έχουν εντυπωσιακά ύψη τοίχων. Ορισμένες επιφάνειες λειτουργούν ως ένα είδος τόνων (λόγω διακοσμητικών πλακιδίων, τοιχοποιίας ή εκφραστικής ταπετσαρίας).

Διακόσμηση τοίχου σε μοντέρνο εσωτερικό

Ένα τελείως διαφορετικό θέμα είναι το σχήμα των πλακών οροφής. Ο σχεδιασμός της οροφής διακρίνεται από την πολυπλοκότητα και την ποικιλία του. Τα σύγχρονα υλικά φινιρίσματος καθιστούν δυνατή την απόδοση σε αυτό το μέρος του δωματίου κάθε περίπλοκου σχήματος. Επιπλέον, οι κατασκευές οροφής χρησιμοποιούνται συχνά από τους σχεδιαστές για την οργάνωση φωτισμού σε ένα δωμάτιο..

Ανοιχτά χρώματα στο εσωτερικό

Για το φινίρισμα των δαπέδων φέτος, τα καλύμματα laminate διαφόρων χρωμάτων θα χρησιμοποιούνται συχνότερα. Αυτό το μοντέρνο υλικό είναι αρκετά πρακτικό και προσιτό για τους περισσότερους Ρώσους..

Τεράστια παράθυρα στο δωμάτιο

Σε ορισμένα δωμάτια, τα μαρμάρινα πλακάκια είναι κατάλληλα.

Μαρμάρινα πατώματα στο διαμέρισμα

Έπιπλα και αξεσουάρ: βασικές προτιμήσεις

Όσον αφορά την πλήρωση του διαμερίσματος με έπιπλα, δεν υπάρχουν σαφείς προτεραιότητες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται αντικείμενα με απαλά χρώματα και κλασικά σχήματα:

Διακοσμητικό τζάκι στο εσωτερικό Μοντέρνο δωμάτιο

Τα κύρια διακοσμητικά αξεσουάρ πρέπει να επισημανθούν:

Εκφραστικά αξεσουάρ Μοντέρνα έπιπλα στο εσωτερικό

Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όλα τα είδη δημοφιλών επενδύσεων δαπέδου και μαλακά fleecy χαλιά..

Φωτεινό χαλί στο εσωτερικό Φωτογραφίες σε μοντέρνο εσωτερικό

Χαρακτηριστικά φωτισμού σύγχρονης κατοικίας

Κατά την οργάνωση των ζωτικών περιοχών οποιουδήποτε διαμερίσματος, δίνεται μεγάλη σημασία στον φωτισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κτίρια της πόλης με μεγάλα παράθυρα είναι τόσο πολύτιμα. Χάρη στα τεράστια ανοίγματα παραθύρων, τέτοια δωμάτια φωτίζονται τέλεια και δεν απαιτούν πρόσθετες συσκευές φωτισμού..

Πρωτότυπος φωτισμός Ευρύχωρο δωμάτιο

Όπου είναι αδύνατο να γίνει χωρίς τεχνητό φωτισμό, υπάρχει μια ποικιλία λαμπτήρων και προβολέων. Κάθε ζώνη έχει τη δική της συσκευή φωτισμού.

Μαύρο και γκρι εσωτερικό Άνετο δωμάτιο

Τα μεγάλα παράθυρα δεν είναι μόνο μια πηγή φυσικού φωτός, αλλά και ένα πολύ εκφραστικό στοιχείο διακόσμησης. Κατά τη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων, χρησιμοποιείται μια ποικιλία υφασμάτων, μερικές φορές αρκετά φωτεινά και αντίθετα.

Πολύχρωμες κουρτίνες στο εσωτερικό Πορτοκαλί κουρτίνες στο δωμάτιο

Ο χώρος του παραθύρου μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα μικρό ράφι για την αποθήκευση οικιακών αντικειμένων και ακόμη και να χρησιμεύσει ως ένα είδος καναπέ για μια σύντομη ανάπαυση.

Ράφι στο παράθυρο Ξαπλώστρα στο παράθυρο

Είναι δύσκολο να πούμε ποιες κατευθύνσεις σχεδιασμού θα γίνουν οι πιο δημοφιλείς φέτος, καθώς κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ανεξάρτητα τι είναι πιο αποδεκτό για αυτόν. Επομένως, δεν πρέπει να σκέφτεστε πριν από τίποτα – ο χρόνος θα βάλει τα πάντα στη θέση του..