Σαλόνι 20 τ. m: διάταξη και λεπτομέρειες ενός μοντέρνου εσωτερικού χώρου

Το μέσο σαλόνι στο διαμέρισμα είναι 20 τετραγωνικά μέτρα. μ. Αυτό είναι το μέρος όπου η οικογένεια περνάει χρόνο μαζί. Ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να συνδυαστεί με κουζίνα και τραπεζαρία, στην οποία οι συγγενείς θα μείνουν ακόμη περισσότερο. Το σαλόνι μπορεί επίσης να περιέχει καθιστικό, αίθουσα τηλεόρασης, υπνοδωμάτιο, χώρο παιχνιδιού και μπαρ. Πώς να εξοπλίσετε ένα σαλόνι 20 τ. m έτσι ώστε να εκτελεί όλες τις λειτουργίες του?

Σαλόνι κουζίνας 20 τ. Μ

Σαλόνι με κουζίνα 20 τ. Το m δεν φαίνεται να παρέχει πολλές ευκαιρίες για διευθέτηση. Ωστόσο, μια μικρή περιοχή απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτικές αποφάσεις σχετικά με τον εσωτερικό σχεδιασμό και τα τελειώματα. Ο συνδυασμός κουζίνας και σαλονιού είναι μια πολύ πρακτική λύση, ειδικά σε μικρά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει χώρος για ξεχωριστό δωμάτιο για μαγείρεμα. Η ανοιχτή κουζίνα είναι μια αρκετά μοντέρνα και δημοφιλής επιλογή τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα διαμερίσματα. Έτσι, πώς να οργανώσετε ένα σαλόνι με κουζίνα 20 τ. m με σκοπό τη βέλτιστη χρήση του χώρου και τη δημιουργία ενός λειτουργικού και όμορφου χώρου?

Σαλόνι με κουζίνα 20 τ. m – χρώματα και σχέδια

Επιπλώνοντας ένα μικρό σαλόνι με κουζίνα 20 τ. m, προσπαθήστε να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα που όχι μόνο σας βοηθούν να αισθάνεστε πιο ευρύχωροι και πιο καθαροί.

Επιλέγοντας μια ανοιχτή παλέτα χρωμάτων τόσο για τη ζωγραφική τοίχων όσο και για τα έπιπλα, θα διατηρήσετε την εντύπωση ενός μεγάλου χώρου. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκούρα και πλούσια χρώματα σε αντικείμενα όπως μαξιλάρια, γλάστρες ή χαλί κάτω από το τραπέζι του καφέ. Όταν διακοσμείτε το εσωτερικό, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λιτό θέμα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στο κοινό χρώμα στην κουζίνα και το σαλόνι. Το επιλεγμένο μοτίβο μπορεί να εμφανιστεί, για παράδειγμα, σε μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα ή κουρτίνες. Η διάταξη των κοινών χώρων, παρά τους διαφορετικούς σκοπούς τους, θα πρέπει να βασίζεται στο ίδιο στυλ – αυτή είναι η κύρια αρχή της επιτυχούς διαρρύθμισης.

Σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού 20 τ. m: έπιπλα και αξεσουάρ

Σε μικρούς χώρους, οι λύσεις που συνδυάζουν διαφορετικές λειτουργίες είναι οι καλύτερες, όπως πολυθρόνες με ράφια βιβλίων, τηλεόραση στο ντουλάπι ή σετ καθισμάτων με λειτουργία καθημερινού ύπνου..

Σε ένα μικρό σαλόνι, μπορείτε να σχεδιάσετε με επιτυχία μια μίνι κουζίνα με ανεξάρτητο ψυγείο και ένα νησί, χωρίζοντας υπό όρους δωμάτια για διαφορετικούς σκοπούς. Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα νησί, αξίζει να δημιουργήσετε μια επιπλέον κορυφή με τη μορφή ενός πίνακα δίπλα του..

Ωστόσο, εάν η διάταξη του διαμερίσματος δεν σας επιτρέπει να εφαρμόσετε μια τέτοια λύση στην πράξη ή να χωρίσετε την τραπεζαρία σε ένα μεγάλο τραπέζι, επιλέξτε ένα μικρότερο, στρογγυλό ή τετράγωνο, κατά προτίμηση με δυνατότητα διπλώματος και ξεδιπλώματος. Πρακτικό σε ένα μικρό σαλόνι είναι επίσης ένα σετ δύο τραπεζιών καφέ διαφορετικού ύψους, όπου το μικρότερο μπορεί να μετακινηθεί κάτω από το μεγαλύτερο για να έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο..

Όταν διακοσμείτε ένα μικρό εσωτερικό, μην ξεχάσετε να ανοίξετε τις γωνίες του δωματίου, για παράδειγμα, μην το παρακάνετε με πολύ φαρδιές κουρτίνες, ψηλά φυτά ή έπιπλα. Θυμηθείτε ότι οι ανοιχτές γωνίες κάνουν τους εσωτερικούς χώρους πιο ευρύχωρους..

Τι αξεσουάρ να επιλέξετε?

Όσο μικρότερη είναι η περιοχή, τόσο πιο προσεκτικά πρέπει να αποφασίσετε ποια αντικείμενα θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό. Όταν επιλέγετε διακοσμήσεις για δωμάτια με μικρή περιοχή, θυμηθείτε ότι εκτός από την αρχική εμφάνιση, θα είναι επίσης χρήσιμα και πρακτικά..

Η διακόσμηση παραθύρων περιορίζεται καλύτερα σε επίπεδα σχήματα που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ξύλινες και πλισέ περσίδες καθώς και μοντέρνες και λειτουργικές ρωμαϊκές περσίδες είναι ιδανικές εδώ. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό από μια μακριά κουρτίνα χωρίς σχέδια, πλισέ, δύο τεμαχίων για να γλιστρήσετε στο πλάι. Ταυτόχρονα, συνιστάται να εγκαταλείψετε τις κουρτίνες για να μην επιβαρύνετε το εσωτερικό..

Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να κρεμάσετε κουρτίνες χωρίς κουρτίνες, καθώς το αέρινο ύφασμα θα προσθέσει οπτικά μερικά τετραγωνικά μέτρα στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οικονομικά τον χώρο που προορίζεται για άλλες διακοσμήσεις..

Αν σας αρέσουν τα φυτά και οι πράσινες πινελιές στο εσωτερικό, αλλά δεν υπάρχει χώρος για αυτά, αντικαταστήστε τα με την εισαγωγή λουλουδιών (πολύ μοντέρνα τελευταία) σε υφάσματα, για παράδειγμα, διακοσμητικά μαξιλάρια ή άλλα μικρά αξεσουάρ. Μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με μικρές εικόνες ή φωτογραφίες. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο μπλοκάρετε τον τοίχο, τόσο λιγότερο θα φαίνεται το εσωτερικό..

Υπνοδωμάτιο-σαλόνι 20 τ. Μ

Μία από τις λύσεις για τη δημιουργία ενός λειτουργικού υπνοδωματίου σαλονιού είναι ο σαφής διαχωρισμός του υπνοδωματίου από τον ενεργό χώρο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ασυνήθιστη διάταξη τοίχων, κόγχων υπνοδωματίου ή ψηλή οροφή. Ο χώρος του υπνοδωματίου δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέρος του δωματίου που έχει τη χειρότερη πρόσβαση στο φως της ημέρας..

Υπνοδωμάτιο στο σαλόνι πίσω από βιβλιοθήκη, κουρτίνα, οθόνη

Το κρεβάτι, το οποίο ταιριάζει στη θέση του δωματίου, μπορεί επιπλέον να διαχωριστεί με μια κουρτίνα που ολισθαίνει κατά μήκος των σιδηροτροχιών που είναι προσαρτημένες στην οροφή. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο όταν η διάταξη του δωματίου δεν ευνοεί τον διαχωρισμό. Mightσως είναι καλή ιδέα να διαχωρίσετε ένα τμήμα της κρεβατοκάμαρας με ένα ράφι ηλεκτρονικών. Μπορείτε να μιλήσετε για εξοικονόμηση χώρου χρησιμοποιώντας βιβλιοθήκη. Σε αυτήν την κατάσταση, θα εκτελέσει δύο σημαντικές λειτουργίες – μια βάση τηλεόρασης και ένα διαμέρισμα. Παρεμπιπτόντως, μια ελαφριά βιβλιοθήκη χωρίς πίσω τοίχο μπορεί να διευρύνει οπτικά ένα δωμάτιο. Το κρεβάτι μπορεί επίσης να χωριστεί με μια οθόνη, ένα διαχωριστικό γυψοσανίδας ή μια ελαφριά οθόνη στους τροχούς, που μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό έπιπλο για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων..

Πτυσσόμενο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο-σαλόνι 20 τ. Μ

Μια ενδιαφέρουσα λύση θα μπορούσε επίσης να είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας στην οποία θα είναι κρυμμένο το πτυσσόμενο κρεβάτι. Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα μπορεί να είναι ένα τραπέζι εργασίας, καναπές ή ντουλάπα. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει το ίδιο το κρεβάτι, από τότε θα έχετε πολύ χώρο από κάτω που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ντουλάπια ή συρτάρια. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ένας σαφής οπτικός διαχωρισμός του χώρου διαβίωσης από το υπνοδωμάτιο..

Εάν θέλετε το ίδιο δωμάτιο να έχει ξεχωριστό χώρο ύπνου και καθιστικού, είναι σημαντικό το κρεβάτι να βρίσκεται στο πιο ήσυχο μέρος του κοινόχρηστου χώρου. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το κρεβάτι όσο το δυνατόν πιο μακριά από το διάδρομο, έτσι ώστε το μέρος για ξεκούραση και ύπνο να σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε πλήρως. Αυτό είναι δυνατό ακόμη και όταν δεν μπορείτε να κανονίσετε ξεχωριστό δωμάτιο για το σκοπό αυτό. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε αρκετά ελαφριά υλικά και υφάσματα κατά την επιλογή αξεσουάρ και διακόσμησης. Χάρη σε αυτό, το πολυλειτουργικό δωμάτιο θα αποκτήσει ελαφρότητα και θα γίνει πιο ευρύχωρο..

Ιδέα για υπνοδωμάτιο σε μικρό σαλόνι: καναπές -κρεβάτι και πολυθρόνα με λειτουργία ύπνου

Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική όταν, για διάφορους λόγους (αλλά τις περισσότερες φορές λόγω ενός πολύ μικρού χώρου), είναι αδύνατο ή απρόθυμο να διαχωριστούν τα μέρη ημέρας και νύχτας. Ένα σαλόνι που λειτουργεί ως υπνοδωμάτιο τη νύχτα μπορεί να είναι πολύ άνετο, αλλά απαιτεί προσεκτική επίπλωση και συνετή χρήση του χώρου. Το πιο σημαντικό έργο είναι να επιλέξετε ένα έπιπλο που θα φέρει έναν γλυκό βραδινό ύπνο τη νύχτα και ένα άνετο μέρος για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας..

Δεν χρειάζεται να είναι ένας τεράστιος καναπές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ξεδίπλωμα και το δίπλωμα να είναι γρήγορο και εύκολο για να το κάνετε κάθε μέρα, προσαρμόζοντας τον καθημερινό σας ύπνο. Άλλωστε, η άνεση στον ύπνο είναι ένα σημαντικό μέλημα και οι καναπέδες ή καναπέδες που έχουν σχεδιαστεί για διαλείπουσα χρήση ως κρεβάτι μπορεί να μην λειτουργούν στην καθημερινή ζωή. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο όταν τα έπιπλα είναι σχεδιασμένα με ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία ύπνου, ελαφριά και εξοπλισμένα με έξυπνο μηχανισμό αναδίπλωσης και ξεδίπλωσης, τροχούς ή συρτάρια για κλινοσκεπάσματα.

Ένας πτυσσόμενος καναπές που λειτουργεί ως καθιστικό κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετατρέπεται σε άνετο κρεβάτι για ένα ή δύο άτομα τη νύχτα είναι επίσης μια καλή ιδέα. Αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ειδικά στρώματα που εξαλείφουν την κάμψη που συμβαίνει μετά το ξεδίπλωμα κάποιων καναπέδων ή καναπέδων. Αυτή η πρόταση απευθύνεται σε όλους όσους φοβούνται ότι ακόμη και ο πιο άνετος καναπές δεν θα ταιριάζει ποτέ με το κρεβάτι από την άποψη της άνεσης. Μπορείτε να κοιμηθείτε σαν βασιλιάς σε έναν ποιοτικό καναπέ.

Με τη σειρά του, για άτομα που ζουν σε μικρά στούντιο, μια πτυσσόμενη καρέκλα είναι μια εξαιρετική λύση. Αυτό είναι ένα έπιπλο που θα δώσει στη συσκευή σας μια αίσθηση ενώ καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό του. Όταν ξεδιπλωθεί θα είναι ένα άνετο κρεβάτι..

Δωμάτιο 20 τ. m: σαλόνι και υπνοδωμάτιο με αρθρωτά έπιπλα

Μια ενδιαφέρουσα λύση μπορεί να είναι τα αρθρωτά έπιπλα, τα οποία μπορείτε ελεύθερα να μετατρέψετε από έναν καναπέ δύο ή τριών θέσεων σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Σε έναν τέτοιο καναπέ, μπορείτε να καθίσετε ή να ξαπλώσετε άνετα σε οποιαδήποτε θέση, καθώς και να κανονίσετε μεμονωμένες μονάδες με την πλάτη μεταξύ τους, έτσι ώστε τα μέλη του νοικοκυριού να μπορούν να περνούν χρόνο μαζί, αλλά να κάνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα χωρίς να παρεμβαίνουν. Or μήπως ένας άνετος καναπές-κρεβάτι με ενσωματωμένο τραπέζι θα ήταν καλή ιδέα; Όλες οι λύσεις που κάνουν τη ζωή ευκολότερη και εξοικονομούν χώρο είναι οι πιο επιθυμητές!

Άλλα έπιπλα και αξεσουάρ πολλαπλών χρήσεων θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται σε ένα πολυλειτουργικό σαλόνι. Τα έξυπνα συστήματα αποθήκευσης καθώς και τα πτυσσόμενα έπιπλα θα σας βοηθήσουν. Χάρη σε αυτά, ο ίδιος χώρος μπορεί να είναι ένα ήσυχο υπνοδωμάτιο τη νύχτα και ένα λειτουργικό, ευρύχωρο σαλόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα μικρό πτυσσόμενο τραπέζι με αφαιρούμενο δίσκο μπορεί να λειτουργήσει ως κομοδίνο, είναι εξαιρετικό για να σερβίρετε πρωινό στο κρεβάτι ενός αγαπημένου σας προσώπου. Παρεμπιπτόντως, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορεί να κρύψει μικρά αντικείμενα.

Μια άλλη έξυπνη λύση θα ήταν ένα κομοδίνο με τροχούς και ένα συρτάρι – ένα κινητό και συμπαγές έπιπλο που σας επιτρέπει να οργανώσετε έναν μικρό χώρο σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες. Θα ταιριάζει απόλυτα με τον γωνιακό καναπέ.

Ευρύχωρη ντουλάπα και μοντέρνα έπιπλα

Μια μεγάλη ντουλάπα με συρόμενες καθρέφτες πόρτες θα σας επιτρέψει να κρύψετε ρούχα και παπούτσια χωρίς υπερφόρτωση του δωματίου. Στο τέλος, κάθε κομμάτι χώρου είναι 20 τετραγωνικά μέτρα. m έχει μεγάλη σημασία. Τα επιτοίχια ντουλάπια και τα ράφια είναι επίσης υπέροχα επειδή μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο μια πρακτική λύση, αλλά και να διακοσμήσουν ένα δωμάτιο με ζωντανά χρώματα ή ιδιότροπη διάταξη. Θα χρειαστείτε επίσης διακοσμητικά συρτάρια, τσάντες, οργανωτές ή τσέπες που κρέμονται, καθώς σας επιτρέπουν να διατηρείτε την τάξη ακόμη και σε ένα μικρό χώρο που έχει αρκετές λειτουργίες..

Πολυλειτουργικό τραπέζι στο σαλόνι που συνδέεται με το υπνοδωμάτιο

Η επιλογή πτυσσόμενων και πτυσσόμενων τραπεζιών είναι πραγματικά μεγάλη. Αυτό το μοντέλο επίπλων με χαμηλωμένη επιφάνεια τραπεζιού μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο προσωπικό γούστο και το στυλ τοποθέτησης. Μεταξύ των μοντέρνων σχεδίων, θα βρείτε τόσο απλά ξύλινα έπιπλα όσο και πιο μοντέρνα τραπέζια με ρετρό στυλ, στρογγυλά, χαμηλά και ψηλά, εξοπλισμένα με επιπλέον συρτάρια σε ανοιχτόχρωμα και σκούρα χρώματα. Εάν έχετε πολύ λίγο χώρο, η αγορά δύο ελαφρών τραπεζιών από μπαμπού μπορεί επίσης να είναι μια έξυπνη απόφαση. Όταν τοποθετούνται στον τοίχο, μετατρέπονται σε δύο άνετους χώρους εργασίας και, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τους συνδέσετε, δημιουργώντας ένα τραπέζι ιδανικό για καθίσματα με καλεσμένους.

Τοίχος τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο-σαλόνι

Δεν θέλετε να εγκαταλείψετε την τηλεόραση στο σαλόνι σας; Εξοπλίστε τον εαυτό σας με έναν συνδυασμό ντουλαπιών που θα κάνουν σοφή χρήση όχι μόνο του χώρου δίπλα στην τηλεόραση, αλλά και πάνω από αυτό. Ράφια, ντουλάπες και συρτάρια θα σας δώσουν την ευκαιρία να διακοσμήσετε την ατμόσφαιρα σε ένα αρμονικά οργανωμένο δωμάτιο..

Έξυπνη χωροθέτηση του σαλονιού 20 τ. Μ

Μικρό σαλόνι 20 τ. m μπορεί να είναι πολύ λειτουργικό, όμορφο και κομψά επιπλωμένο. Εάν εφαρμόσετε μόνο μερικές μεθόδους διαρρύθμισης και χρησιμοποιήσετε αποδεδειγμένες ιδέες όταν δημιουργείτε το εσωτερικό μιας μικρής περιοχής, τότε σίγουρα θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό σχέδιο με χαρακτήρα.

Τις περισσότερες φορές, το σαλόνι γίνεται ένα ευέλικτο δωμάτιο σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα. Θα πρέπει να παρέχει ένα άνετο μέρος για να κοιμάται, να αποθηκεύει πράγματα και να είναι πάντα έτοιμη να δεχτεί επισκέπτες. Παρακάτω είναι μερικές αποδεδειγμένες λύσεις για τη χωροθέτηση ενός δωματίου και τη δημιουργία μοντέρνων εσωτερικών χώρων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μέσα σε τέσσερις τοίχους..

Εσωτερικό σαλονιού 20 τ. μ: από πού να ξεκινήσω?

Η διακόσμηση ενός πολυλειτουργικού δωματίου πρέπει να ξεκινά με μια ακριβή διάταξη επιφάνειας. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο δικό σας εσωτερικό και να εξετάσετε αν έχετε οργανώσει τα έπιπλα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο ή αν κάποιες από τις επιλογές είναι περιττές επειδή δεν θα είναι πρακτικές. Εάν σκοπεύετε να ψωνίσετε, σκεφτείτε τα πτυσσόμενα ή πολυλειτουργικά έπιπλα για κινητά, καθώς αυτό θα εξοικονομήσει χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικογενειακή ψυχαγωγία..

Τι είδους έπιπλα να αναζητήσετε; Πτυσσόμενες καρέκλες που μπορούν να κρυφτούν σε μια ντουλάπα ή να κρεμαστούν στον τοίχο, ένα τραπέζι με πτυσσόμενες επιφάνειες, καναπέδες, γωνίες ύπνου, συρτάρια, διαμερίσματα, πουφ με αποθηκευτικό χώρο, σκαμπό που μπορούν να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η τακτοποίηση ενός καθιστικού με μια μικρή περιοχή απαιτεί δημιουργικότητα και χρήση εξοπλισμού που εκτελεί ταυτόχρονα διάφορες λειτουργίες.. 

Τελειώνοντας ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο – διαφορετικές ζώνες, τοίχοι, επίπεδα

Όταν εξοπλίζετε ένα σαλόνι σε μια πολυκατοικία, επιλέγετε κλασικές λύσεις – ένα πανομοιότυπο πάτωμα στην κουζίνα και στο δωμάτιο και οι τοίχοι είναι βαμμένοι στα ίδια χρώματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα βολικό. Η σήμανση ζωνών με τη διαφοροποίηση των χρωμάτων και της υφής των τοίχων ή τη χρήση των επιπέδων του δαπέδου, χρησιμοποιώντας χαλιά, μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σε πολλά σπίτια, η κουζίνα διαχωρίζεται από το σαλόνι τοποθετώντας ξύλινα πάνελ και πλακάκια στο χώρο μαγειρέματος. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χωροθέτηση:

  • Γωνιά τηλεόρασης (ντουλάπα με εξοπλισμό και καναπέ, τραπεζάκι σαλονιού).
  • παιδική χαρά για μικρά παιδιά (με τραπέζια, κουτιά παιχνιδιών, μικρές καρέκλες).
  • χώρος ανάγνωσης (άνετη καρέκλα, υποπόδιο, λάμπα).

Όσο για τους τοίχους, μπορείτε να βάψετε τις περιοχές σε διαφορετικό χρώμα. Ένας τοίχος από τούβλα ή πολύχρωμη ταπετσαρία είναι ένα καλό σκηνικό για τον εξοπλισμό σας. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με το σχέδιο, καθώς ρετρό, μοντέρνες ή σκανδιναβικές αίθουσες είναι οι επιτυχίες του εσωτερικού σχεδιασμού τα τελευταία χρόνια..

Σαλόνι σε διαμέρισμα 20 τ. m με τηλεόραση

Στο οικογενειακό δωμάτιο, δεν μπορείτε να αρνηθείτε την τηλεόραση. Στις μέρες μας, ακόμη και τα σπίτια των ανθρώπων που δεν βλέπουν τηλεόραση έχουν οθόνες. Γιατί; Σήμερα πολλοί άνθρωποι προτιμούν να παίζουν παιχνίδια. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια στην αγορά για όλη την οικογένεια, από τη σωματική έως την πνευματική ψυχαγωγία. Εάν εσείς και τα παιδιά σας απολαμβάνετε να πετάτε μια μπάλα ή να κουνιέστε σαν ρακέτα τένις, αφήστε άφθονο χώρο μπροστά στην τηλεόραση. Στη συνέχεια, αντί να τοποθετήσετε την οθόνη στο ντουλάπι, είναι καλύτερα να την κρεμάσετε στον τοίχο..

Για μερικούς, ο καλός εξοπλισμός είναι το κύριο στοιχείο του εσωτερικού σχεδιασμού, ενώ σε άλλους δεν αρέσει όταν η τηλεόραση είναι εμφανής. Υπάρχουν τρόποι απόκρυψης αυτής της συσκευής – ένας κομψός τοίχος στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία και πλεκτά. Με αυτόν τον τρόπο κρύβετε την οθόνη σε έναν μεγάλο τοίχο..

Σαλόνι με τζάκι

Σκεφτείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας με τζάκι. Ένα σαλόνι 20 τετραγωνικών μέτρων είναι το πλέον κατάλληλο για βολική συντήρηση του βιολογικού τζακιού, καθώς μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο ή να εγκατασταθεί οπουδήποτε. Δεν απαιτεί εγκατάσταση, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καλό για την υγεία, επειδή δεν στεγνώνει τον αέρα και, επιπλέον, έχει τόσα πολλά διαφορετικά σχήματα που μπορεί εύκολα να χωρέσει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το biofireplace έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να κάνει τα βράδια του φθινοπώρου και του χειμώνα με την οικογένειά σας ακόμη πιο ευχάριστα μόλις το ανάψετε.

Ο χώρος της τηλεόρασης ή / και του τζακιού απαιτεί πολλά επιπλέον στοιχεία: έναν άνετο καναπέ που μπορεί να φιλοξενήσει όλη την οικογένεια, πολυθρόνες, πουφ ή ακόμη και μαξιλάρια όπου μπορείτε να καθίσετε ενώ παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές (ή φλόγα), τραπέζι για ποτά.

Ορθογώνιο σαλόνι 20 τ. Μ

Ορθογώνιο σαλόνι 20 τ. m είναι αρκετά δύσκολο να εφοδιαστεί. Αν ψάχνετε για μια ιδέα για το πώς να οργανώσετε ένα τέτοιο δωμάτιο στο διαμέρισμά σας, τότε οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν. Θα μάθετε πώς να διακοσμείτε ένα στενό και ορθογώνιο δωμάτιο..

Λειτουργικές περιοχές

Δεν θα είναι όλα τα έπιπλα λειτουργικά σε ένα στενό δωμάτιο. Πριν διακοσμήσετε το εσωτερικό, σχεδιάστε τη διάταξη των επίπλων σε μικρότερες ομάδες, ώστε να μην τα συγκεντρώσετε σε ένα μέρος. Παραδείγματα ομάδων περιλαμβάνουν τηλεόραση, καναπέ ή τραπεζαρία. Κάθε ζώνη θα εκπληρώσει τη λειτουργία της και θα γεμίσει σωστά το δωμάτιο.

Αφήστε τους τοίχους ανοιχτούς

Ένα κλασικό λάθος όταν οργανώνετε ένα στενό εσωτερικό είναι να τοποθετήσετε έπιπλα κατά μήκος του τοίχου ή να προσθέσετε στενά διαμήκη χαλιά. Μη συνειδητοποιώντας ότι μειώνετε το αποτέλεσμα της οπτικής επέκτασης του δωματίου. Οι άνθρωποι συχνά προσπαθούν να πάρουν επιπλέον χώρο με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, οι επιπλωμένοι τοίχοι δίνουν την εντύπωση ότι επικαλύπτονται, δημιουργώντας ένα σκοτεινό, ακατάστατο τούνελ. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε έπιπλα διαγώνια ή απέναντι για να δώσετε περισσότερο χώρο στο δωμάτιο. Αυτό θα δώσει στο σαλόνι μια ελαφρότητα και θα φωτίσει τους τοίχους. Αξίζει επίσης να αγοράσετε στρογγυλά τραπεζάκια και πουφ. Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, το περπάτημα ανάμεσα σε στρογγυλά έπιπλα είναι πολύ πιο εύκολο. Ένα μικρό τραπέζι στη γωνία θα είναι μια καλή λύση για να γεμίσετε τον ελεύθερο χώρο. Ένα σετ καρέκλες μπορεί να προστεθεί στο τραπέζι σε μικρή γωνία προς τον τοίχο.

Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

Τα στενά δωμάτια φαίνονται μικρά και σκοτεινά. Τα φωτεινά έπιπλα και τα αξεσουάρ είναι καλές επιλογές. Επίσης, φροντίστε να παρέχετε πρόσβαση σε φυσικό φως σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Αποφύγετε τις χοντρές κουρτίνες με κουρτίνες. Αν θέλετε να προστατευθείτε από το έντονο ηλιακό φως, τα ρολά είναι μια καλή λύση. Το φυσικό ηλιακό φως θα διευρύνει οπτικά το δωμάτιο. Μια εξαιρετική επιλογή είναι να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη και αντανακλαστικά αξεσουάρ στο δωμάτιο. Θα διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο. Φωτεινά χαλιά και χαλιά τονίζουν ορισμένες περιοχές του δωματίου. Χάρη σε αυτό, ακόμη και τα έπιπλα που τοποθετούνται στη μέση του σαλονιού δεν θα φαίνονται περιστασιακά. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, θα ήταν καλό να επικεντρωθούμε στον μινιμαλισμό και την απλότητα, ώστε να μην επιβαρύνουμε ένα ορθογώνιο δωμάτιο με πρόσθετα..

Σαλόνι 20 τ. m: επιλογή στυλ

Εξετάστε τα μοντέρνα εσωτερικά στυλ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε μια επιφάνεια 20 τετραγωνικών μέτρων. μ. Με έτοιμα παραδείγματα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ακόμη και πολύ κομψές, αποκλειστικές ή ακατέργαστες ρυθμίσεις μπορούν να σχεδιαστούν σε ένα τυπικό και φθηνό διαμέρισμα. Το μέγεθος και το ύψος των δωματίων δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στο όνειρο μιας όμορφης και πρωτότυπης διακόσμησης σπιτιού..

Μινιμαλιστικό σαλόνι

Πώς να εξοπλίσετε ένα μινιμαλιστικό σαλόνι; Λοιπόν, αυτή η τάση του εσωτερικού σχεδιασμού χαρακτηρίζεται από μια απαλή προσέγγιση στην επίπλωση δωματίων. Το στυλ περιέχει μόνο απαραίτητα και λειτουργικά πράγματα, αλλά υπάρχουν και διακοσμητικά στοιχεία. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, είναι σημαντικό τα πράγματα να μην υπερφορτώνουν και να γεμίζουν τον χώρο. Τα επιμέρους μεγάλα στοιχεία που σηματοδοτούν πολύ καθαρά τη θέση τους στο δωμάτιο είναι η συνταγή για την επίπλωση ενός σαλονιού 20τμ σε αυτή την καθαρή και τακτοποιημένη τάση. Το μινιμαλιστικό στυλ έχει αναμφίβολα πολλά πλεονεκτήματα, από πρακτικό έως ιδεολογικό.

Κλασικό στιλ

Πώς να εξοπλίσετε ένα σαλόνι σε κλασικό στιλ; Αυτή είναι αναμφίβολα μια παραλλαγή που θυμίζει τον δημοφιλή όρο – κλασική κομψότητα. Κομψά, κοσμήματα, κρύσταλλα, βελούδο, καπιτονέ – αυτή είναι η απάντηση στο πώς να οργανώσετε ένα σαλόνι 20 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα αισθάνεστε σχεδόν σαν βασιλείς. Κοιτάζοντας το εσωτερικό που φαίνεται στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι ότι τα εξαρτήματά του δεν είναι σίγουρα τα φθηνότερα, αλλά αυτή είναι η τιμή της πολυτέλειας. Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, καλούπια από γυψομάρμαρο στην οροφή και τους τοίχους, διακοσμητικά σκαλιστά στοιχεία, καπιτονέ καναπέδες και πολυθρόνες είναι πολύ χαρακτηριστικά προς αυτή την κατεύθυνση..

Μοντέρνο εσωτερικό

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε μοντέρνο στυλ; Η νεωτερικότητα λατρεύει τα γωνιακά, γεωμετρικά σχήματα. Επιπλέον, στο στυλ αρέσει επίσης η υψηλή γυαλάδα στα έπιπλα του σαλονιού. Ο μινιμαλισμός περιλαμβάνεται επίσης σε αυτό το στυλ. Οι εσωτερικοί χώροι και τα έπιπλα δεν είναι διακοσμημένα, η γοητεία τους τονίζεται στις πρωτότυπες φόρμες. Πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι σε μια μοντέρνα διάταξη; Χρησιμοποιήστε φωτισμό σχεδιαστών και επενδύστε στα πιο μοντέρνα έπιπλα και συσκευές. Μόνο χάρη σε αυτά τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό, θα επιτύχετε το αποτέλεσμα ενός πρωτοποριακού εσωτερικού χώρου..

Στυλ χώρας

Πώς να διακοσμήσετε ένα ρουστίκ σαλόνι; Εδώ είναι μια πρόταση για το σχεδιασμό ενός δωματίου στο στυλ των παραδοσιακών εσωτερικών χώρων του χωριού του παρελθόντος, αλλά με το πνεύμα του παρόντος. Χρησιμοποιήστε λευκά αξεσουάρ όπως σανίδες, παντζούρια και μαξιλάρια, μια λάμπα και έναν καναπέ. Αυτά τα στοιχεία κοσμούν ένα μάλλον βαρύ εσωτερικό. Σε αυτό το στυλ, μπορείτε να θαυμάσετε τα αυθεντικά ξύλινα έπιπλα. Ένα καταπληκτικό τραπέζι, σκαλισμένο από μη επεξεργασμένο ξύλο, στυλιζαρισμένα δοκάρια θα είναι κατάλληλο. Επιλέξτε ένα ρουστίκ στυλ για να φωτίσετε το σαλόνι σας με ψυχή.

Σκανδιναβικό σαλόνι

Πώς να εξοπλίσετε το σαλόνι σας στο πιο μοντέρνο σκανδιναβικό στυλ; Πολύ απλό! Αυτό είναι το πιο λιτό εσωτερικό στυλ και εξαιρετικά αποτελεσματικό. Ο καθένας από εσάς μπορεί εύκολα και γρήγορα να εξοπλίσει ένα τέτοιο δωμάτιο. Απλώς κοιτάξτε τον κατάλογο φωτογραφιών για έμπνευση..

Στυλ χώρας

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε εξοχικό στιλ; Το στυλ είναι παρόμοιο με το ρουστίκ, ωστόσο, αξίζει να εξεταστεί μια πιο μοντέρνα έκδοση αυτής της τάσης, η οποία είναι κατασκευασμένη από ελαφρύ ξύλο. Υπάρχουν πολλά λουλουδάτα μοτίβα στη διάταξη του καθιστικού σε στυλ εξοχής. Πρόκειται για το να φαίνεται φυσικό. Επιλέξτε ζεστά υφάσματα με σχέδια για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μεσογειακό στυλ

Πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι μεσογειακού στιλ; Χρησιμοποιώντας λευκό, όλες οι αποχρώσεις της άμμου και του μπλε, καθώς και τιρκουάζ. Μπορεί να είναι μοντέρνο ή παραδοσιακό, με λευκή μπογιά, πέτρα, στόκο και διακοσμητικά πλακάκια. Μια υπέροχη ιδέα είναι η τοποθεσία του τζακιού, που θυμίζει την γαλάζια θάλασσα. Όταν μετακομίζετε σε μια τροπική τοποθεσία για μια στιγμή, μπορείτε να δείτε σπίτια εξωτικού στιλ. Εκεί θα βρείτε επίσης έμπνευση για το πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε παραθαλάσσιο στιλ..

Βιομηχανικό σαλόνι

Πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι βιομηχανικού στυλ; Χρησιμοποιήστε αφθονία τοίχων και χαλύβδινων δομικών στοιχείων σε αφθονία, σε φυσικά χρώματα, όπως μαύρο, ασημί, χαλκό. Διακοσμήστε το σαλόνι σας με εικονικό φωτισμό, όπως εκτεθειμένους λαμπτήρες σε πολύχρωμα καλώδια. Το σκούρο ξύλο ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το εσωτερικό. Αλλά πώς να εξοπλίσετε το σαλόνι σε αυτό το στυλ, αλλά σε πιο ανοιχτά χρώματα; Δοκιμάστε λευκούς και γκρι τοίχους, δάπεδα σαν τσιμέντο.

Εκλεκτικό στυλ

Πώς να διακοσμήσετε ένα εκλεκτικό σαλόνι; Μπορούμε να πούμε ότι αρκεί να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω στυλ σε ένα. Αυτή η τάση είναι ένα μείγμα διαφορετικών ιδεών. Σχεδόν τα πάντα μπορούν να βρεθούν σε ένα σαλόνι σαν αυτό. Αυτό το παράδειγμα δείχνει ένα μοντέρνο τραπέζι και καναπέ, ρετρό πολυθρόνες και ακατάλληλους πίνακες. Όλα σε διαφορετικά χρώματα, αλλά τα αντικείμενα αλληλοσυμπληρώνονται. Υπάρχει κάτι εκπληκτικό σε ένα εκλεκτικό σαλόνι – χαρακτήρα.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι από ένα σαλόνι 20 τ. m, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον και πρακτικό εσωτερικό με τη μορφή ενός δωματίου ή σε συνδυασμό με άλλους χώρους του σπιτιού για διαφορετικούς σκοπούς. Θυμηθείτε ότι η βάση για την επιτυχία είναι ένα στοίχημα σε δημιουργικές, μερικές φορές πρωτότυπες ιδέες που αντιστοιχούν στις προσωπικές ανάγκες και δυνατότητες του δωματίου..