Σαλόνι 17 τ. m: φωτογραφικές καινοτομίες και πρακτικές συμβουλές που θα δώσουν έμπνευση

Ο σχεδιασμός του σαλονιού είναι μια πραγματική πρόκληση, ειδικά επειδή αυτό το δωμάτιο είναι μια βιτρίνα ολόκληρου του διαμερίσματος. Τι καθορίζει την άνεση και την ελκυστικότητα της αίθουσας; Πώς να οργανώσετε ένα σαλόνι 17 τ. m χωρίς λάθη; Δείτε έναν πρακτικό οδηγό και γκαλερί έμπνευσης σε διαφορετικά στυλ, χαρακτήρες και χρώματα.6

Πώς να οργανώσετε το σχεδιασμό ενός καθιστικού 17 τετραγωνικών μέτρων. μ: από πού να ξεκινήσω?

Το σαλόνι, δηλαδή το σαλόνι, έχει πολλές διαφορετικές σημαντικές λειτουργίες στα διαμερίσματά μας. Επομένως, η διακόσμηση αυτού του δωματίου πρέπει να προσαρμοστεί στις προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι. Δεν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε ένα 17 τ. Μ? Σκεφτείτε καλά πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε ένα εσωτερικό..

Συμβουλή! Το σαλόνι έχει αρκετές σημαντικές λειτουργίες: χαλαρώνετε, βλέπετε τηλεόραση, διαβάζετε, τρώτε με την οικογένειά σας, οικοδεσπότης και μερικές φορές κοιμάστε. Έτσι, το εσωτερικό του σαλονιού είναι 17 τ. πρέπει να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το δωμάτιο να μπορεί να εκτελέσει εύκολα όλες αυτές τις λειτουργίες.

59

Το σχήμα του σαλονιού και η περιοχή του

Το εσωτερικό του σαλονιού εξαρτάται επίσης από το σχήμα του δωματίου. Αίθουσα με έκταση 17 τ. m μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό και βολικό. Ένα μεγάλο σαλόνι μπορεί να έχει ένα εκτεταμένο σχέδιο (για παράδειγμα, στο γράμμα L) ή με τη μορφή μιας σπασμένης γραμμής.

Συμβουλή! Όταν τοποθετείτε το στούντιο-σαλόνι, είναι σημαντικό να διακρίνονται λειτουργικές ζώνες σε αυτό και η σύνδεση περνάει μεταξύ τους και όχι μέσω αυτών..

είκοσι

Το μέγεθος του σαλονιού εξαρτάται από τις παραμέτρους του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Θεωρείται ότι το βέλτιστο δωμάτιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 τετραγωνικά μέτρα. m, αλλά ένα δωμάτιο 17 τ. υπόκειται επίσης σε εξαιρετική διάταξη. Στο τελευταίο, είναι εύκολο να διαχωρίσετε λειτουργικές περιοχές. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο χώρος του σαλονιού πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένος σε σχέση με άλλα δωμάτια, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Το ύψος είναι ένα σημαντικό στοιχείο κατά τη δημιουργία ενός καθιστικού. Όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο υψηλότερο πρέπει να είναι το ανώτατο όριο.

Ενδιαφέρων! Εάν το σαλόνι βρίσκεται σε ιδιωτικό σπίτι, τότε είναι καλό όταν περνάει από δύο ορόφους. Αυτό δίνει στο χώρο κύρος και αυξάνει οπτικά το τετράγωνο.

100

Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο στο δωμάτιο: φωτογραφία του καθιστικού 17 τετρ..

Η διάταξη του σαλονιού πρέπει να προσαρμοστεί σε ολόκληρο το διαμέρισμα. Η είσοδος στο δωμάτιο πρέπει να είναι σαφώς ορατή από το λόμπι και να έχει το δικό του στιλ. Η θέση του επηρεάζει συχνά τη δυνατότητα λειτουργικής διαίρεσης του δωματίου. Η διάταξη του σαλονιού εξαρτάται επίσης από την απόσταση, τον αριθμό των θυρών και των παραθύρων..4

Σκάλα στο σαλόνι: τι αξίζει να γνωρίζετε?

 Εσωτερικό σαλονιού 17 τ. με μια σκάλα μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον. Από τη μία πλευρά, οι εσωτερικές σκάλες μπορούν να προσθέσουν κύρος σε ένα δωμάτιο, αλλά από την άλλη, είναι ένας πρακτικός τρόπος για να ανέβεις στον δεύτερο όροφο. Το επιχείρημα για την τοποθέτησή τους στην αίθουσα είναι συνήθως η επιθυμία να δέσουν στενά ολόκληρο το σπίτι, γεγονός που συμβάλλει σε μεγαλύτερη άνεση για την οικογένεια..

Συμβουλή! Είναι καλό όταν οι σκάλες στο σαλόνι βρίσκονται δίπλα στην είσοδο σε αυτό. Εάν βάλετε τη δομή στην μακρινή γωνία, θα πρέπει να περπατήσετε σε ολόκληρο το δωμάτιο. Η πρόσβαση στις σκάλες δεν πρέπει να εμποδίζεται από έπιπλα, καθώς αυτό περιορίζει την ελευθερία κινήσεων μεταξύ των ορόφων.

101

Πώς να συνδέσετε το εσωτερικό του σαλονιού 17 τ. m με άλλα δωμάτια?

Το σαλόνι πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο, δηλαδή να βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού. Δεν πρέπει να κάνετε το δωμάτιο έναν χώρο για περπάτημα προς το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα. Ακόμα κι αν αυτό είναι ένα δωμάτιο στούντιο, τότε σε αυτό πρέπει να προσπαθήσετε να διαχωρίσετε τους χώρους διαφορετικών σκοπών όσο το δυνατόν περισσότερο, δίνοντας σε κάθε γωνία κάποια ανεξαρτησία.

Σαλόνι κουζίνας 17 τ. Μ

Στην ιδανική περίπτωση, η κουζίνα και το σαλόνι πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο άξονα με πρόσβαση στη βεράντα. Η τραπεζαρία πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα. Είναι ένα φυσικό buffer μεταξύ των δωματίων που χωρίζονται με φανταστικά εμπόδια..5

Υπνοδωμάτιο-σαλόνι 17 τ. Μ

Πώς να διαχωρίσετε μια άνετη γωνιά με ένα κρεβάτι στο σαλόνι 17 τ. Μ? Ένας καναπές -κρεβάτι στο σαλόνι είναι προφανώς η πιο απλή λύση, αλλά πόσο άνετος είναι; Μπορείτε να επιλέξετε μια πρακτική χωροθέτηση ενός δωματίου με πλήρη έπιπλα ύπνου χάρη στο κατάλληλο διαμέρισμα, όπου το υπνοδωμάτιο θα βρίσκεται πίσω:

  • βιβλιοθήκη;
  • συρόμενη πόρτα;
  • ποτήρι;
  • στενό τοίχο?
  • οθόνη-οθόνη?
  • κουρτίνα.21

    τριάντα

Πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι σας; Επιλογή χρωμάτων

Η επιλογή ενός χρώματος σε ένα σαλόνι 17 τετραγωνικών μέτρων είναι ίσως το πιο κοινό δίλημμα στην οργάνωση ενός δωματίου. Το εσωτερικό του δωματίου εξαρτάται από την επιλογή των υλικών φινιρίσματος (δάπεδο, τοίχοι, παράθυρα κ.λπ.). Συνήθως, πριν αρχίσετε να σκέφτεστε έπιπλα, υφάσματα, ταπετσαρία ή ζωγραφική τοίχων, τα κύρια στοιχεία εμφανίζονται στο εσωτερικό: προϊόντα ξύλου, περβάζια παραθύρων, καλοριφέρ, οροφές, δάπεδα, σκάλες. Τα υλικά και τα χρώματα τους πάνε πολύ στην οργάνωση ενός σαλονιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πριν μπορέσετε να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο, είναι καλό να έχετε ένα έτοιμο όραμα για το εσωτερικό χρώμα. Η διάταξη θα είναι ευκολότερη αν επιλέξετε χρώματα σε έναν τόνο, για παράδειγμα, μπεζ ή λευκό, από το να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς αντίθεσης. Κανένα χρώμα στην καμπίνα δεν υπάρχει ξεχωριστά, καθένα συμπληρώνεται με άλλο.2

Συμβουλή! Το εσωτερικό δεν πρέπει να είναι ένας χώρος τυχαίων συνδυασμών χρωμάτων. Η κατάσταση αρμονίας στη διάταξη του σαλονιού είναι μια καλά μελετημένη σύνθεση, όπου δεν πρέπει να υπάρχουν ακατάλληλα στοιχεία.

34

Πώς να επιλέξετε μια λάμπα σε ένα σαλόνι 17 τ. Μ?

Ο φωτισμός στο σαλόνι είναι ένα σημαντικό σημείο. Ξεκινήστε από το ταβάνι. Σκεφτείτε αν χρειάζεστε μια κρεμαστή λάμπα στο κέντρο; Ο φωτισμός οροφής στο σαλόνι σας δεν πρέπει να βλάπτει τα μάτια σας και να κατακλύζει την όρασή σας. Οι προβολείς μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος σκοτεινών τοίχων και κουζινών. Δημοφιλής φωτισμός τοίχου στη διάταξη του σαλονιού με τη μορφή απλίκας, ο οποίος είναι χρήσιμος για τον φωτισμό μεγάλων επιφανειών, φωτογραφικών στοών, επίπλων. Μην ξεχνάτε ένα φωτιστικό δαπέδου ή ένα κομοδίνο που μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε ένα τραπεζάκι σαλονιού, ντουλάπι ή τηλεόραση.25 39 73

Οργάνωση γωνιάς τηλεόρασης

Η γωνιά τηλεόρασης παίζει σημαντικό ρόλο στη διάταξη του σαλονιού. Πού να το εγκαταστήσω; Το καλύτερο μέρος για τηλεόραση στο σαλόνι είναι 17 τ. – αυτός είναι ένας τοίχος μακριά από το παράθυρο (όχι το αντίστροφο, επειδή οι ανακλαστικές ακτίνες του ήλιου δυσκολεύουν την παρακολούθηση τηλεόρασης). Ο καναπές πρέπει να βρίσκεται σε σχέση με τον εξοπλισμό τουλάχιστον σε τρεις διαγώνιες της οθόνης. Πόσο ψηλά πρέπει να τοποθετηθεί η τηλεόραση; Για να το προσδιορίσετε, λάβετε υπόψη το μέσο ύψος του κοινού και του καναπέ. Οι τυπικές τηλεοράσεις είναι εγκατεστημένες 100-110 cm πάνω από το πάτωμα.δεκατέσσερα 77 74

Πώς να διακοσμήσετε ένα σαλόνι 17 τ. σήμερα? Οι άνθρωποι προτιμούν εσωτερικούς χώρους σε εντελώς διαφορετικά στυλ. Το κύριο πράγμα είναι να οργανώσετε ένα άνετο και ευρύχωρο σαλόνι. Τα δωμάτια πρέπει να είναι άνετα και προσωπικά. Εδώ είναι οι φρέσκοι εσωτερικοί χώροι των σαλονιών 17 τ. Μ.

1 3 7 οκτώ 17 δεκαοχτώ 19 23 24 13 15 27 28 29 31 32 33 35 36 37 38 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 55 56 57 58 60 62 63 64 65 66 68 69 70 71 72 85 91 89 90 91 94 86 8326677592165497εννέαδέκαέντεκα1282848788939596