Un perete îngust în camera de zi: caracteristicile produsului și opțiunile de decorare a camerei în diferite stiluri

Până de curând, acest tip de mobilier, cum ar fi un perete, era prezent în aproape fiecare casă sau apartament, iar acest design era un set de dulapuri cu rafturi de diferite configurații, multe compartimente spațioase cu uși și sertare în care serviciile, colecțiile de diverse cărți și lucruri, puneți un televizor și alte echipamente. Pereții moderni diferă de produsele populare în trecut printr-un design mai elegant și mai ușor, care vă permite să alegeți opțiunea potrivită pentru camere de orice formă. Astăzi vă propunem să discutăm amenajarea interiorului camerei de zi cu ajutorul unui perete îngust sau, așa cum se spune, al unui mobilier compact. Ce opțiuni de design există pentru acest lucru și cum puteți bate tipuri de mobilier similare în interiorul camerei de zi, veți afla mai departe.

Un perete îngust în sufragerie – elemente de mobilier

Deoarece camera de zi este întotdeauna la vedere și îndeplinește multe funcții, aranjamentul său ar trebui abordat cu toată responsabilitatea. Aici este important să acordați atenție fiecărui detaliu, de la materiale de finisare la o selecție de elemente decorative, textile și mobilier. Astăzi, în cataloagele magazinelor de mobilă, puteți găsi multe idei de mobilier care impresionează prin designul lor, formele neobișnuite și alte detalii. În același timp, pereții destinați amplasării în camera de zi au o serie de caracteristici..

Dacă mai devreme instalarea unui astfel de mobilier supradimensionat însemna depozitarea a tot ceea ce s-ar putea potrivi acolo, atunci astăzi, astfel de structuri servesc atât ca loc de depozitare, cât și ca decor al camerei..

Pereții mobilierului modern sunt multifuncționali, completează orice stil interior, economisesc spațiu și ajută vizual la reglarea formei geometrice a camerei. Mai ales atunci când vine vorba de spații nestandardizate și înguste.

Și cel mai important, pereții îngustați pentru camera de zi au o gamă destul de largă, iar adâncimea produselor poate varia de la 30 la 35 sau 40 cm..

Soiuri de pereți înguste de mobilier

Toate modelele de perete pentru camera de zi pot fi împărțite în mai multe tipuri, iar produsele mini-format propuse de designeri nu fac, de asemenea, o excepție..

Pereți modulari

Principala caracteristică a acestor pereți este că sunt alcătuite din părți componente. Cu alte cuvinte, toate detaliile și obiectele, de exemplu, sifoniere, rafturi, rafturi, dulapuri sau dulapuri, pot fi selectate individual și plasate în cameră în orice ordine..

Modele de carcase

Produsele unui astfel de plan sunt considerate o opțiune standard și constau dintr-un anumit număr de articole care se potrivesc strâns unele cu altele. Astfel de mobilier poate ocupa întregul perete sau doar o parte din acesta. Totul depinde de dorințele cumpărătorului..

Construcții încorporate

Principalul avantaj al pereților încorporați este economia maximă de spațiu. În plus față de faptul că modelele înguste au deja o adâncime de maximum 40 cm, astfel încât acestea pot fi în continuare compacte «ascunde» într-un perete sau nișă. Designul general al camerei cu astfel de mobilier arată foarte interesant și original. unu «dar», posibilitatea de a cumpăra suplimentar elementul lipsă, ca, de exemplu, în versiunea cu structuri modulare în acest caz este absentă.

Pereți de colț

Produsele de acest fel au devenit din ce în ce mai populare. Se îmbină perfect cu orice stil interior, contribuie la organizarea cu succes a spațiului și ajută la evitarea senzației de gol în colțuri. Astfel de pereți nu sunt inferiori în spațiu față de exemplarele mai mari, arată compact și atractiv.

Suspendat

Designul acestor modele combină foarte armonios dimensiunea mini, originalitatea și stilul. Structurile suspendate nu cântăresc interiorul, pot consta dintr-o varietate de obiecte și, datorită metodei speciale de montare pe perete și adâncimii reduse, par lipsite de greutate.

Diapozitive

Pereții cu un nume atât de original, de regulă, au un fund masiv, ca să spunem așa, în modele mai înguste și un vârf mai liber și mai deschis. Cu alte cuvinte, toate unitățile de depozitare, dulapurile și sertarele sunt situate în partea de jos a produsului. Pentru partea de sus, prezența rafturilor și vitrinelor din sticlă este acceptabilă. Pereții alunecați au multe configurații, așa că vor fi un decor excelent pentru un living de orice dimensiune.

Perete cu garderobă

În ciuda faptului că la prima vedere este foarte dificil să se încadreze o mulțime de lucruri într-un perete de 35 sau 40 cm lățime, modelele care includ un dulap de sticlă nu sunt inferioare în popularitate modelelor fără ele. Opțiuni similare sunt instalate de-a lungul unuia dintre pereți. Dacă doriți, puteți acorda preferință structurii de colț.

Perete îngust cu comodă

O opțiune la fel de populară pentru amenajarea unui living este achiziționarea unui perete de mobilier cu o comoda. Și în acest caz, puteți privi unul dintre exemplele în care comoda ocupă complet întreaga parte inferioară a structurii sau puteți acorda preferință copiilor în care produsul cu același nume face parte dintr-un set de mai multe articole de mobilier.

Un perete îngust pentru camera de zi: culoare și design

Potrivit designerilor, totul din camera de zi ar trebui păstrat în același stil, prin urmare, atunci când alegeți mobilierul adecvat, ar trebui să acordați atenție nu numai aspectului funcțional al produsului. Culoarea și designul peretelui mobilierului joacă, de asemenea, un rol semnificativ. Nuanța de fildeș, bej, alb, stejar de lapte sau nuc va fi soluția perfectă pentru iubitorii de mobilier în culori deschise..

Pentru cunoscătorii culorilor închise, vă sugerăm să acordați atenție pereților de culoare wenge sau modelelor de ciocolată, negru sau gri. Oamenii creativi pot face camera de zi să arate mai luminoasă și mai creativă. Mobilierul galben, portocaliu, liliac, albastru sau roșu, în acest caz, arată foarte interesant, puțin neobișnuit, dar atractiv și pozitiv..

În ceea ce privește suprafața peretelui, aici vă puteți juca cu produse mate, lucioase și semilucioase..

Peretele sufrageriei în diferite stiluri

Dimensiunea miniaturală și adâncimea mică a pereților mobilierului pentru camera de zi nu reprezintă deloc un obstacol în calea alegerii unui produs potrivit stilului general de decorare. Adâncimea dulapurilor sau a rafturilor în acest caz nu este deloc o piedică. Pentru stilurile de interior clasice, este important să alegeți exemplare frumoase și elegante din lemn natural cu forme, curbe și decor caracteristice.

Dar în stilurile moderne, puteți experimenta puțin. Pereții cu forme simple și design laconic vor fi un complement ideal pentru minimalism. High Tech «iubiri» suprafețe lucioase monocromatice, piese metalice, sticlă și iluminat. Pentru un interior în stil art deco, prezența bijuteriilor, a materialelor scumpe și a altor chicuri este acceptabilă. Fațadele din lemn în culori stinse, cu abraziuni caracteristice și alte detalii vor fi un mare plus pentru Provence. Rafturile deschise sau dulapurile cu uși de sticlă arată deosebit de superb în astfel de modele de pereți îngustați..

Un perete de mobilier din interiorul unei camere de zi este o soluție excelentă pentru cei care doresc să obțină simultan mobilier funcțional, frumos și elegant. Mai mult, opțiunile pentru modelele înguste propuse în articolul nostru vă permit în plus să economisiți spațiu și nu sunt în niciun fel inferioare în ceea ce privește atractivitatea externă pentru structurile mai mari..