Scaun de lucru: tipuri de produse și reguli pentru alegerea unui tip similar de mobilier de birou

Știm cu toții cât de importantă este capacitatea de a vă echipa în mod corespunzător locul de muncă, pentru că nu numai capacitatea noastră de lucru, starea de spirit, ci și bunăstarea noastră depind de aceasta. În același timp, medicii recomandă acordarea unei atenții deosebite alegerii unui scaun adecvat, deoarece poziția corectă a corpului în timpul procesului de lucru asigură un aport complet de sânge la toate părțile corpului, ceea ce va ajuta ulterior la evitarea multor probleme de sănătate.. «Corect» un scaun de birou nu trebuie să se încadreze perfect în interiorul unui birou sau studio unde petreceți mult timp și aveți un aspect estetic decent. Principala sa responsabilitate este de a facilita ore de lucru sedentar. Și despre ce sunt scaunele de birou și la ce ar trebui să fiți atenți atunci când le alegeți, veți învăța mai departe în material..

Scaun de lucru – caracteristici și caracteristici ale produselor

Deoarece acest tip de scaun este conceput pentru o muncă pe termen lung, într-o poziție așezată neschimbată, este fundamental diferit de designul unui scaun confortabil sau al unui scaun convențional. Prin urmare, atunci când alegeți o opțiune potrivită, este imperativ să analizați caracteristicile unui anumit produs, deoarece, la fel ca orice piesă de mobilier, scaunele de birou au, de asemenea, propriile lor caracteristici și diferă unele de altele. În plus, o fotografie din catalog sau o examinare superficială a modelelor de scaune care etalează în vitrina nu pot oferi întotdeauna informații complete despre produs..

În primul rând, trebuie să acordați atenție dimensiunilor scaunului asamblat și prezenței reglării înălțimii scaunului și a înclinării spătarului, dacă este furnizat de producător. Următorul element care se recomandă a fi analizat este greutatea scaunului în sine și greutatea maximă admisă pe scaun. Următorul factor important este calitatea materialului de tapițerie și a cadrului scaunului, precum și designul produsului, informații despre producătorul de mobilier și costul..

Tipuri de scaune de birou

Toate scaunele de birou pot fi, în general, împărțite în mai multe categorii, știind despre caracteristicile cărora, vă va fi mult mai ușor să decideți asupra alegerii articolelor potrivite.

Scaune executive

Tipul propus de scaune de birou, de regulă, are un aspect prezentabil, se distinge printr-un nivel sporit de confort și costuri ridicate ale materialelor de tapițerie. Cadrul unor astfel de scaune poate fi monolitic și non-monolitic. În primul exemplu, spătarul și scaunul scaunului apar ca o structură dintr-o singură piesă. În a doua, ambele părți sunt interconectate prin cotiere, o placă metalică, care este o continuare a spătarului unui scaun sau a unui alt tip de atașament. Spatele acestei categorii de scaune de lucru sunt de obicei înalte și decorate cu diferite tipuri de decor, iar produsele în sine sunt echipate cu un mecanism de leagăn și alte dispozitive pentru o utilizare confortabilă..

Scaune de birou pentru personal

În categoria scaunelor de personal, în cele mai multe exemple, nu există cadre monolitice, iar produsele au înălțimi diferite ale spătarului și lățimi ale scaunelor. Cu toate acestea, unele întreprinderi încă fac achiziții în vrac și achiziționează mobilier de același tip cu cel mai simplu design. Cea mai optimă soluție în acest caz este în continuare o selecție individuală a unui scaun de lucru cu reglaje și alte dispozitive pentru a crea confort..

Caracteristici ale scaunelor pentru vizitatori

Scaunele de birou pentru vizitatori sunt considerate cea mai simplă opțiune de mobilier și sunt modele cu picioare sau alergători speciali. Scaunele cu picioare pot fi echipate cu un cadru din lemn sau metal. Produsele pentru alergători sunt echipate cu spătar, scaun și cotiere, deoarece oaspeții ar trebui să se simtă confortabil. Modelele cu picioare sunt considerate a fi cât mai stabile posibil, iar pe alergători – mai confortabile..

Scaune pentru lucru cu cotiere

În majoritatea cazurilor, scaunele de birou cu cotiere sunt echipate cu un scaun și un spătar moale, care vă permite să luați o postură confortabilă în timpul muncii și astfel să ușurați stresul coloanei vertebrale și al umerilor. În ceea ce privește cotierele, acestea se disting prin modul în care sunt atașate de cadrul scaunului. Cotierele care sunt atașate la scaun sunt adesea echipate cu un mecanism de reglare a înălțimii și pot fi îndepărtate la cererea utilizatorului fără a afecta structura generală a produsului. În cazurile în care cotierele sunt atașate atât la scaun, cât și la spătar, acestea acționează ca un conector pentru părțile numite ale scaunului. Dacă părțile principale ale scaunului sunt conectate între ele în alt mod, atunci cotierele pot fi detașabile.

Scaune pe roți

Principala caracteristică a acestor scaune pentru birou și muncă este prezența în partea inferioară a acestora, și anume pe traversă, a rolelor sau a roților speciale, care permite utilizatorului să se deplaseze în cameră fără a se ridica de pe scaun. O astfel de caracteristică a structurii scaunelor vă permite să economisiți semnificativ timp și crește eficiența. Acestea pot fi scaune moi și confortabile, cum ar fi fotolii cu cotiere și tot felul de reglări ale pieselor produsului, scaune fără cotiere sau modele fără spătar. La rândul său, roțile sau roțile pot fi simple, cu mânerele laterale speciale – limitatoare sau împerecheate.

Modele de scaune pivotante

O idee la fel de atractivă pentru amenajarea unui loc de muncă este achiziționarea unui scaun de birou cu un mecanism pivotant, care permite, ca în versiunea anterioară, să se întoarcă în direcția corectă fără a se ridica de pe scaun. Elementele esențiale ale acestor produse sunt un spate înalt, cotiere confortabile și o ușurare specială pe spătarul scaunului în coloana vertebrală. În plus, astfel de structuri pot fi echipate cu roți și alte tipuri de mecanisme care oferă confort maxim..

Scaun pentru muncă pentru copii

Atunci când aleg mobilierul potrivit pentru un copil, sarcina principală a părinților este de a alege nu numai o opțiune drăguță și potrivită pentru interiorul camerei. În acest caz, durabilitatea, funcționalitatea, siguranța și proprietățile anatomice ar trebui puse pe primul loc. Pentru a amenaja un loc de muncă cu drepturi depline pentru un copil, nu este deloc necesar să achiziționați scaune cu cotiere, deoarece, după cum știți, copiilor le place foarte mult să cadă de partea lor, să stea pe astfel de scaune sau să-și arunce picioarele peste astfel de aparate, care ulterior nu are un efect foarte favorabil asupra posturii. Dacă are loc un astfel de detaliu, atunci dați preferință unui model cu o ajustare a înălțimii sale..

Avea «corect» un scaun de lucru pentru o grădiniță ar trebui să aibă o bază stabilă și un scaun cu colțuri rotunjite. Produsele ar trebui să aibă o serie de ajustări pentru înălțimea schimbătoare a copilului, iar forma spătarului scaunului ar trebui să repete poziția anatomică a coloanei vertebrale. De asemenea, ar trebui să acordați atenție greutății greutății scaunului și, atunci când alegeți un model cu mecanism pivotant, acordați preferință unui produs cu blocare rotativă..

Alegerea scaunului potrivit pentru serviciu este un eveniment foarte important și responsabil. Prin urmare, asigurați-vă că aveți suficient timp pentru această procedură și asigurați-vă că încercați modelul selectat în acțiune. În acest caz, corpul tău va prelua rolul celui mai important, exigent și atent expert..