Repararea mobilierului DIY

Deteriorarea mobilierului de casă apare destul de des și din diverse motive. De exemplu, dacă este amplasat în apropierea dispozitivelor de încălzire sau de încălzire, dacă există o lipsă de umiditate a aerului sau de temperatură ridicată în cameră, mobilierul se poate desface pur și simplu, iar furnirul de pe acesta se va desprinde sau se va balona. Care sunt cele mai populare opțiuni pentru producția de mobilier mz clădire sunt încă observate?

  • Transport și relocare. Din motive evidente, există zgârieturi, fisuri, rupturi, fracturi de piese, ruperea armăturilor și alte probleme.
  • Pe termen lung de utilizare. Mobilierul vechi se poate usca, conexiunile sunt rupte, lacul și tapițeria sunt șterse, armăturile se rup.
  • Diverse insecte. Dăunătorii pot reduce semnificativ durata de viață a oricărui mobilier și o fac destul de des și cu plăcere..

Mobilierul deteriorat trebuie reparat corespunzător cât mai curând posibil, altfel va fi mult mai dificil, dacă nu imposibil, de făcut în viitor. Să ne dăm seama mai detaliat.

Furnir laminat: cum să-l lipiți?

Fateta dentara

Adesea mobilierul este acoperit cu furnir din specii valoroase de lemn. Furnirul oferă un aspect frumos, mobilierul se micșorează și se micșorează mai puțin. Care este cea mai frecventă cauză a descuamării furnirului? Desigur, aceasta este o umiditate ridicată a camerei, deoarece lemnului nu îi place umezeala. Se formează mai întâi fisuri și umflături, apoi materialul se poate desprinde. Cum se remediază? În primul rând, furnirul trebuie călcat cu un fier de călcat fierbinte printr-o foaie de hârtie. Dacă procedura nu funcționează, atunci trebuie făcută o mică tăietură de-a lungul fibrelor cu o recompensă, apoi ridicați ușor marginea furnirului și acoperiți baza cu lipici pe ambele părți ale tăieturii și frecați. Dacă s-a scurs adeziv la tăietură, acesta trebuie îndepărtat cu atenție. Acest lucru se poate face cu un ciclu ascuțit sau cu un cuțit de jambă. Ce urmeaza? Acum luați un băț de lemn ascuțit și înălbiți cusătura cu soluție de acid oxalic. După aceea, puteți alege o pată pentru tipul de acoperire, puteți prelucra cusătura de mai multe ori și o acoperiți cu lac incolor..

Dacă furnirul s-a îndepărtat de capătul mobilierului, de-a lungul marginii. În acest caz, baza piesei deteriorate este unsă cu lipici și furnirul decojit este frecat. Care este cel mai bun pentru lapte? Pentru a face acest lucru, puteți lua un bloc de lemn de esență tare și îl puteți acoperi în mai multe straturi cu o bucată de flanelă. Acest lucru este necesar pentru a preveni deteriorarea vopselei..

Furnirul este depus și baza este vizibilă. Pentru a elimina defectul, este necesar să lipiți și să măcinați marginile zonei deteriorate, apoi chit, nuanțați cu o pată și treceți prin lac de mai multe ori.

Mobilier cu o suprafață lustruită sau lăcuită: cum să eliminați deteriorările mecanice?

Suprafață lăcuită

Astfel de defecte apar cel mai adesea la capetele și colțurile mobilierului. Cum se remediază defectul? În primul rând, zona deteriorată trebuie să fie chit și amorsat. Grăsimea se prepară din făină de lemn și se amestecă cu lipici (tâmplărie). Dar făina poate fi înlocuită și cu pulbere de cretă, talc sau piatră ponce. Uneori se folosește un lubrifiant pentru colofoniu, care constă dintr-un amestec de colofoniu, alb de zinc și făină de lemn (proporția 6-3-1). Într-o astfel de compoziție, este necesar să adăugați un pigment de o anumită culoare. Grăsimea este utilizată sub formă încălzită. Și pentru a sigila fisurile, se folosește o ceară de etanșare asortată culorilor..

Dacă apare o crăpătură pe stratul de lac. Dacă determinați exact cu ce tip de lac a fost acoperit mobilierul, problema poate fi rezolvată prin tratarea suprafeței deteriorate cu un solvent.

Suprafața acoperită cu lac sau lac de alcool poate fi lustruită cu alcool etilic. Suprafața cu lac nitro poate fi tratată cu solvenți: Nr. 646, KR-36 și 647 sau acetonă. Zgârieturile mici de pe poliester și lacul de nitroceluloză pot fi îndepărtate prin frecarea de-a lungul zgârieturii cu șmirghel șters și lustruirea suprafeței cu pasta de lustruit nr. 290, după care este necesar să o tratați cu un vehicul VAZ-3.

Cum se repară gropile și așchii de pe mobilierul din PAL? Astfel de defecte pot fi corectate cu chit, care se prepară pe bază de cretă sau talc, făină de lemn, amestecată cu adeziv PVA sau «Înălțare». Și, desigur, amestecul trebuie amestecat cu un pigment pentru a se potrivi cu culoarea mobilierului. Soluția se aplică pe suprafața defectă, după care materialul ar trebui să se usuce (aproximativ 2-3 zile). După locul trebuie șlefuit. Dacă mobilierul a fost lăcuit, atunci după umplere trebuie tratat cu lac incolor. Gropile și așchii pot fi, de asemenea, tratate cu un material de umplutură lichid cu întăritor și pigment pentru a se potrivi cu culoarea mobilierului. Soluția se amestecă bine și se aplică pe zona deteriorată. Deasupra chitului, puteți pune hârtie lucioasă sau hârtie de calc și apăsați în jos cu un fier de călcat. După ce soluția s-a întărit, suprafața nu trebuie șlefuită, puteți scoate pur și simplu hârtia de calc.

Repararea mobilierului DIY deteriorată de gândacii polizor

Mobila deteriorată de gândacii măcinători

Dacă găsiți brusc găuri rotunde, mici (aproximativ 2-3 mm) pe suprafața exterioară a mobilierului, inspectați-o din interior, cel mai probabil aveți gândaci de măcinat. Acestea sunt insecte mici, cărora le plac foarte mult produsele din lemn. Apropo, unii dintre ei publică o caracteristică «bifând» un sunet asemănător ritmului unui ceas. Mobila care «procesat» este distrus de astfel de insecte și se poate transforma în praf. În acest caz, produsul nu poate fi reparat. Dar cu daune minore, există mai multe modalități de a rezolva problema. În primul rând, trebuie doar să cumpărați o piesă nouă și să o înlocuiți cu cea veche. În al doilea rând, luați o seringă, umpleți-o cu ulei de vaselină, injectați-o în gaură și acoperiți suprafața cu chit de fereastră, parafină sau ceară. După câteva săptămâni, procedura trebuie repetată..

Cum se repară piesele de mobilier uzate și rupte

În primul rând, trebuie să știți: mobilierul crăpat și deteriorat este reparat imediat după găsirea unui defect. În caz contrar, știfturile și vârfurile se pot deforma la articulații și va fi mult mai dificil să reparați mobilierul. Deci, nu depanați mai târziu, mai ales că remedierea deficiențelor nu este dificilă. Dacă observați că unele piese de mobilier nu sunt strâns legate între ele, atunci puteți începe repararea. Pentru aceasta, locul viitoarei lipiri trebuie curățat de vechiul lipici. Acest lucru se poate face folosind șmirghel. După ce trebuie lubrifiați cu cazeină, lemn sau clei PVA, strângeți bine cu o clemă, legați-l cu sfori și folosiți pene de lemn pentru a-l trage cât mai bine. De asemenea, va fi frumos să puneți un fel de sarcină pe piesele care trebuie lipite, astfel încât acestea să prindă mai bine. Dacă, după curățarea vârfurilor, apar goluri la articulații, este necesar să introduceți pene subțiri de lemn în ele, lubrifiate anterior cu adeziv. Golurile mici pot fi închise cu o cârpă îmbibată în lipici sau chit.

Într-un scaun cu un cadru metalic turnat, firul se rupe în priză unde piciorul este înșurubat. O fixăm după cum urmează: luați o piuliță cu un fir identic și măcinați capătul, lăsând două proeminențe. În gaura cu firul deformat, realizăm două tăieturi pentru proeminențele piuliței folosind o pila, iar în scaun este necesar să selectați o adâncitură pentru aceasta. Apoi, udăm piulița și înșurubăm piciorul.

Scaunele libere, cu suporturi în structura care leagă cadrul, pot fi, de asemenea, reparate. Pentru aceasta, sunt găurite găuri: în picioarele de mică adâncime și în strunguri – prin. Apoi, este necesar să strângeți șuruburile până când strângeți picioarele și tijele.

Mobilierul din PAL este uneori plăcut cu ușile căzute. Acest lucru se datorează fixării slabe a șuruburilor de pe pereți. În acest caz, este necesar să găuriți cu grijă găurile pentru șurub (diametru 8 mm), să introduceți un dop de lemn în el (după ce l-ați acoperit cu adeziv) și înșurubați șurubul în el.

Apropo, atunci când găuriți o placă lustruită, este mai bine să înfășurați burghiul cu o șaibă de pâslă. Acest lucru va proteja suprafața de daune, chiar dacă burghiul trece.

Luați în considerare repararea mobilierului vechi cu propriile mâini, folosind exemplul restaurării dulapului din videoclip