Rafturi pentru pantofi într-un interior modern

Orice femeie va fi de acord cu afirmația că «nu sunt niciodată prea mulți pantofi». În același timp, este dificil să nu confirmăm faptul că există întotdeauna o lipsă a sistemelor de stocare. Indiferent de ce dimensiune are casa ta, indiferent dacă are o cameră separată pentru dressing sau toate hainele și încălțămintea sunt distribuite printre dulapurile din sufragerie. Depozitarea rațională și ordonată a încălțămintei pentru patru sezoane din toate gospodăriile este o durere de cap pentru proprietarii de apartamente sau proprietarii de case. În această publicație, vom lua în considerare opțiunile pentru plasarea unui număr mare (sau nu) de pantofi pe diverse rafturi..

Rafturi deschise pentru depozitarea pantofilor

Deschideți rafturile – unde să le așezați?

Înainte de a începe să planificați locul pentru instalarea rafturilor, trebuie să răspundeți la câteva întrebări care vă pot clarifica viitorul proiect pentru a crea un mod rațional și convenabil de a stoca pantofii:

  • câte pantofi trebuie depozitați pe hol pentru purtarea zilnică de către fiecare membru al familiei;
  • numărul total de perechi de încălțăminte care trebuie plasate pentru depozitare pe termen lung;
  • există în casă sau apartament posibilitatea de a aloca o cameră separată pentru un dressing (puteți echipa o cămară, o mansardă sau un spațiu de mansardă, o parte a subsolului în aceste scopuri);
  • zona holului și posibilitățile sale de amplasare a sistemelor de depozitare pentru încălțăminte;
  • posibilitatea de a plasa rafturi în dormitor (părinți și copii);
  • este necesar să sortați toate pantofii după tip și să aflați numărul de perechi de modele înalte (cizme și cizme care trebuie depozitate fără a îndoi vârfurile), pantofii cu dantelă (pot fi atârnați pe cârlige) și numărul de perechi de tocuri (este convenabil să le așezați pe lamele metalice subțiri sau sârmă groasă).

Într-un dressing alb ca zăpada

În vestiarul bărbaților

Cu sisteme de depozitare albe ca zăpada

Dacă sunteți fericitul proprietar al unei case spațioase, în care există posibilitatea de a aloca o cameră separată pentru un dressing, atunci nu vor exista probleme cu amplasarea rafturilor pentru pantofi. În funcție de mărimea pantofului «depozit» puteți așeza rafturi de-a lungul unuia dintre pereți (lung sau scurt – în funcție de forma și dimensiunea camerei). În orice caz, rafturile de mică adâncime sunt potrivite pentru încălțăminte, care nu ocupă mult spațiu în spațiu..

Rafturi cu rafturi deschise

Suporturi pentru pantofi iluminate

Utilizarea spațiului de sub fereastră sau de ambele părți ale ferestrelor și a deschiderilor ușilor va ajuta nu numai la organizarea unui sistem convenabil și rațional de depozitare a pantofilor, ci și la economisirea spațiului util în cameră.

Rafturi pentru pantofi între ferestre

Rafturi compacte sub fereastră

Utilizarea spațiului sub ferestre

Rafturi încorporate pentru pantofi

Utilizarea rațională a spațiului

Rafturi pentru pantofi lângă fereastră

Un alt mod original și în același timp practic de aranjare a rafturilor pentru pantofi se află sub scaunul moale al unei insule spațioase, care este instalat în centrul dressingului. Vă va fi convenabil nu numai să vă păstrați pantofii, ci și să-i încercați.

Soluție constructivă neobișnuită

Rafturile deschise pentru pantofi pe hol nu sunt atât o mișcare de design, cât o necesitate de zi cu zi. În funcție de numărul de membri ai familiei, este necesar să se țină cont de dimensiunea rafturilor pentru amplasarea mai multor perechi de pantofi de care familia are nevoie pentru purtarea zilnică. Dacă holul dvs. nu se poate lăuda cu o suprafață suficientă (un caz frecvent pentru apartamentele din clădiri care datează din secolul trecut), atunci este mai rațional să plasați unul sau două rafturi sub un cuier pentru îmbrăcăminte exterioară sau sisteme de depozitare sub forma unui dulap.

Rafturi mici pe hol

Sisteme de depozitare pe hol

Rafturi și celule pe hol

Rafturi încorporate spațioase

Dacă în oricare dintre spațiile dvs. utilitare există un loc pentru instalarea unui raft scăzut cu rafturi deschise, atunci puteți spune în siguranță că problema depozitării pantofilor a fost rezolvată. Pe hol, lângă scări, în spălătorie (cu un sistem de ventilație bun), puteți utiliza o cantitate mică de spațiu util pentru a instala mai multe rafturi pentru încălțăminte.

Raft scăzut pentru pantofi

Rafturi înclinate

Raft pentru pantofi lângă scări

Rafturile deschise pentru depozitarea pantofilor într-o cameră la mansardă cu o arhitectură complexă și multe teșituri sunt cea mai bună opțiune pentru utilizarea spațiului. Poate fi dificil să echipezi o cameră de zi la mansardă, iar camerele complexe din punct de vedere geometric sunt grozave pentru depozitarea unui dulap extensiv. Raftul poate fi așezat aici chiar și pe pereți cu o teșit mare.

Rafturi pentru pantofi la mansardă

Dacă în casa dvs. nu există posibilitatea de a aloca o cameră separată pentru amenajarea unui dressing (și exact asta se întâmplă în majoritatea apartamentelor rusești), puteți echipa sisteme de depozitare chiar în dormitor. Pentru un burlac sau un cuplu căsătorit fără copii și cu un mic sortiment de pantofi, această opțiune poate fi optimă..

Depozitare în dormitor

Dormitor interior

În camera bărbaților

Într-un dormitor spațios, puteți utiliza o partiție (de exemplu, separând zona de dormit și zona de lucru) pentru amenajarea unui raft cu rafturi pentru încălțăminte. Economisirea spațiului și ușurința utilizării sistemelor de stocare vă sunt oferite.

Despărțire pantofi

Utilizarea spațiului din jurul scării (cel mai adesea dedesubt) este o artă specială de a obține spațiu suplimentar pentru organizarea sistemelor de stocare. Dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu dispunerea de rafturi retractabile sau încorporate sub scări, atunci utilizarea unor trepte de scări, platforme între etaje și rafturi de structuri cu șurub este mulți profesioniști care vă vor ajuta să organizați o depozitare comandată sistem în locuri la care nici nu te-ai gândit ca fiind metri pătrați utili.

Soluția originală cu o scară

Folosind spațiul de sub scări

Rafturi scoase

Utilizarea rațională a spațiului de sub scări

Rafturi de pantofi ascunse

Opțiuni de proiectare și materiale

Modul tradițional de fabricare a rafturilor pentru pantofi în dressing este utilizarea lemnului (PAL, PAL, MDF, PAL laminat – în funcție de capacitățile financiare ale proprietarilor). Evident, atunci când se utilizează lemnul pentru fabricarea unui ansamblu de mobilier al unui dressing, un material similar este utilizat pentru rafturile deschise pentru pantofi..

Într-un dressing luminos, cu iluminare spectaculoasă

Fundal alb ca zăpada pentru pantofi strălucitori

Vestiar în alb

Dacă vorbim despre schemele de culori ale rafturilor pentru pantofi în dressing, atunci toate nuanțele de alb au câștigat cea mai mare popularitate. Vă este oferită o imagine curată, proaspătă și ușor vizuală, chiar și a unui raft mare cu rafturi. Ca să nu mai vorbim de faptul că albul contribuie întotdeauna la extinderea vizuală a spațiului și pentru cămăriile mici, dressingurile de dimensiuni modeste (cel mai adesea fără ferestre) poate fi o oportunitate excelentă de a crea un ușor, din punctul de vedere al percepției psihologice. , interior.

Rafturi spațioase pentru pantofi

Sisteme de stocare încorporate

Visul amantei

Idila albă ca zăpada

Vestiar în culori deschise

Dacă doriți să aduceți o notă de luminozitate proiectării unui dressing sau a oricărui alt spațiu în care sunt amplasate sistemele de depozitare, utilizați un fundal colorat pentru rafturile deschise. Pantofii tăi merită un aspect luxos.

Pe un fundal strălucitor

Fundal colorat pentru pantofi

Tapet colorat pentru rafturi pentru pantofi

A doua cea mai populară culoare pentru execuția rafturilor deschise pentru pantofi în dressing este modelul natural al lemnului, din care sunt fabricate toate celelalte sisteme de depozitare. Nimic nu aduce la interior atât de mult respectabilitate și șic pe cât materialele naturale pot transmite camerei. Pe fundalul pereților luminoși, pădurile întunecate vor arăta deosebit de expresive și de accent.

Sisteme de depozitare din lemn

Nuanțe naturale

Performanță de lux

Rafturile pentru pantofi, care seamănă mai mult cu compartimentele, în care fiecare pereche de pantofi sau adidași are propriul spațiu personal, vă permit să creați cel mai optimizat sistem de depozitare. Este adevărat, va fi nevoie de mai mult spațiu pentru un astfel de design (în comparație cu rafturile obișnuite), dar rezultatul vă va încânta prin aspectul său și prin capacitatea de a economisi timp timp de mulți ani. Doar atunci când se fac celule este necesar să se țină seama de faptul că nu toți pantofii au o înălțime mică și oferă sisteme de depozitare pentru cizme înalte.

Sloturi pentru pantofi

Celule albe ca zăpada

Compartimente de depozitare pentru pantofi

Depozitare ca într-un salon de încălțăminte

Pentru ca toate perechile de pantofi și chiar și cele de pe rafturile superioare să fie perfect vizibile, este indicat să montați suprafețe de depozitare. Dar, în același timp, apare o altă problemă – este necesar ca sandalele și cizmele dvs. să nu alunece de pe rafturi – laturile joase sau corzile metalice vor ajuta la rezolvarea acestei probleme..

Rafturi înclinate cu laterale

Vedere excelentă asupra tuturor pantofilor

Depozitare convenabilă și practică

Trepiedele metalice cu diviziuni, de care sunt atașate rafturi pentru pantofi, nu sunt doar cea mai durabilă instalare a sistemelor de depozitare, ci și capacitatea de a regla distanța dintre ele. Dacă trebuie să depozitați nu numai pantofi joși, ci și modele înalte precum ghetele și cizmele peste genunchi, trebuie doar să mutați raftul într-o poziție mai înaltă a trepiedului și să nu aveți găuri suplimentare în pereți.

Rafturi reglabile

Rafturi cu fixare metalică

Trepiede reglabile

Puteți face doar cu piese metalice. Trepiedele, pe care sunt atașate tije subțiri de metal, arată în același timp moderne și fără greutate. Chiar și un număr mare de perechi de pantofi nu vor apăsa vizual pe întreaga imagine a camerei – modelele par să atârne în aer.

Ca în magazin

Pe tije metalice

Suporturile pentru pantofi din sticlă arată luxos. Transparența materialului creează un aspect complet fără greutate chiar și pentru un raft mare cu rafturi. Rafturile deschise din sticlă se vor potrivi armonios în orice interior al unui dressing sau dormitor. Iar iluminatul încorporat nu numai că vă va ajuta să nu vă înșelați cu alegerea perechii potrivite, ci va oferi tot ansamblului respectabilitate și chic. Desigur, rafturile din sticlă nu vor fi ieftine, dar durabilitatea materialului și aspectul atractiv al compoziției rezultate vor plăti mai mult decât toate costurile..

Rafturi din sticlă

Rafturi pentru pantofi din sticlă

Pentru cupluri speciale

Într-o performanță strălucitoare

Suprafețe de sticlă

Rafturi radiale originale

Standurile rotative speciale cu rafturi pentru pantofi nu numai că vor ajuta la organizarea depozitării în colțul dressingului, dar vor aduce și originalitatea interiorului său. Desigur, astfel de dispozitive nu sunt destinate încăperilor de depozitare de dimensiuni modeste, dar capacitatea lor ridicată și ușurința de utilizare pot împinge proprietarii să extindă suprafața camerei utilitare..

Standuri rotative

Pentru organizarea sistemelor de depozitare pe hol, rafturile cu lateralele sunt perfecte. Covoarele din cauciuc pot fi folosite pentru a proteja suprafața de umezeală și murdărie. Astfel, veți păstra rafturile curate și vă veți salva de nevoia de a vă curăța complet pantofii înainte de a-i așeza pe suprafața sistemelor de depozitare..

Rafturi cu covorase din cauciuc

Rafturi cu suport pentru hol

Utilizarea tradițională a rafturilor pentru depozitarea încălțămintei în apartamentele și gospodăriile rusești sunt rafturi portabile care sunt instalate în hol mai aproape de intrarea în locuință. Cel mai adesea, astfel de modele sunt sisteme de depozitare bine ventilate din metal, plastic sau lemn (tratate cu antiseptice speciale și lacuri de protecție). Avantajul evident al utilizării plasticului este costul redus și ușurința de întreținere. Dar astfel de structuri nu sunt de cele mai multe ori foarte stabile, sunt ușor zgâriată cu tocuri metalice și arată rustic. Produsele din lemn sunt perfecte pentru orice stil de interior al holului, dar sunt mai scumpe și mai greu de întreținut. Rafturile metalice nu vor cauza deloc probleme, principalul lucru fiind că colorarea suprafețelor nu dezamăgește.

Raft portabil pe hol

Raft ventilat din metal

O abordare practică a depozitării

Suport pentru pantofi fantezie

Există întotdeauna loc pentru creativitate în design. Lăsați ideea cu rafturi obișnuite pentru pantofi, dacă preferințele dvs. de gust și dimensiunea holului permit – utilizați soluții de design originale. Lemn neobișnuit «şarpe»m cu distanțe diferite între rafturile pentru pantofi de toate tipurile de modele vor fi un punct culminant al interiorului dumneavoastră.

Soluția originală pe hol

Soluție de depozitare din cutie