Paturi într-un interior modern – o mulțime de idei inspiratoare

În orice dormitor, patul nu este doar piesa de mobilier principală, ci și punctul focal al spațiului. În jurul patului este construit întregul concept al designului camerei pentru dormit și odihnă. Interiorul camerei depinde în mare măsură de aspectul patului și de bunăstarea noastră, de calitatea somnului și, prin urmare, starea de sănătate depinde în mod direct de modul în care își îndeplinește funcționalitatea. Un somn sănătos și sănătos va contribui, de asemenea, la asigurarea unei opriri în dormitor – o paletă neutră calmă, materiale textile plăcute, mobilier confortabil și de înaltă calitate. Această achiziție va fi dedicată achiziției piesei de mobilier centrale pentru dormitor..

Pat pentru un dormitor ascetic

Dormitor modern

Având în vedere că ne petrecem o treime din viață într-un vis, este necesar să abordăm alegerea subiectului principal pentru a asigura un somn sănătos și profund cu toată seriozitatea. Puteți economisi bani pe alte piese de mobilier, decor și chiar decorarea camerei, dar pentru o odihnă bună aveți nevoie de un pat bun. Să vorbim mai detaliat despre care sunt criteriile pentru alegerea unei dane.

În versiunea albă ca zăpada

Pat supraetajat

Design pat – caracteristici la alegere

Cadru de pat

Pur și simplu, structura patului constă dintr-un cadru și o bază pe care este instalată salteaua. În mod convențional, toate cadrele existente pot fi împărțite în două tipuri:

Nișă mică la tăblie

Dacă patul este proiectat în funcție de al doilea tip de cadru, atunci, de regulă, este situat pe patru picioare (uneori role, pereți laterali, structuri suplimentare, cum ar fi un podium sau o platformă).

Produs sculptat

Care dintre opțiunile pe care le preferați depinde de dvs. De fapt, caracteristicile de design ale patului nu sunt la fel de importante ca producătorul, materialul și conștiinciozitatea lucrării. Dacă vorbim despre statistici, atunci picioarele paturilor se rup mai des decât spatele, dar acest lucru nu este absolut.

O singură opțiune

Pe lângă design, materialul din care este realizată rama patului este de o mare importanță. Locurile de dormit din metal și lemn masiv sunt cea mai fiabilă și durabilă opțiune.

Lemn decolorat

Paturile din MDF și plăci de fibră de fibre se arată mai puțin fiabile. Cele mai frecvente probleme cu astfel de structuri sunt fisurile în punctele de atașare, din cauza cărora mobilierul se pierde și începe să scârțâie. Dacă cadrul danei este realizat din PAL, atunci astfel de probleme în timpul funcționării vor apărea chiar mai devreme. Paturile din PAL sunt cele mai ieftine, dar astfel de piese de mobilier nu vor dura mult..

Interior minimalist

Setare strictă

Soclu

Cadrul patului este responsabil pentru soliditatea structurii de susținere, dar calitatea somnului dvs. va depinde direct de alegerea bazei și a saltelei. Baza poate fi numită cadru sau rețea, care este atașată de cadrul patului și servește drept suport pentru saltea (alegerea căreia este o întrebare pentru o publicație separată). Rama patului poate fi din metal, lemn sau PAL. Lamele sunt instalate pe cadru (uneori se numesc armuri), care sunt realizate din lemn sau plastic – aceste elemente structurale trebuie să se îndoaie. Ar trebui să existe cât mai multe șipci, durata de viață a patului depinde direct de numărul lor. Distanța dintre lamele nu trebuie să depășească lățimea lamelelor în sine. Pentru un pat dublu, numărul de lamele egal cu 30 este considerat normal (dar mai bun – mai mult), pentru un pat de o persoană pentru dormit – respectiv, jumătate.

Dormitor alb ca zăpada

Printre caracteristicile de design ale paturilor, trebuie remarcată și existența modelelor cu o bază de ridicare (mecanism de ridicare cu gaz). În creștere lină, baza oferă acces la sistemul de depozitare spațios creat de rama patului. Sertarul mare poate fi folosit pentru a depozita pături de sezon sau seturi de lenjerie de pat suplimentare. Dar astfel de mecanisme au și dezavantaje – baza patului în acest caz nu este ventilată, ceea ce înseamnă că și partea inferioară a saltelei este lipsită de aer..

Model modern

Probleme de ventilație similare apar în cazul paturilor cu sertare situate în partea de jos a structurii patului. Alegerea paturilor cu lifturi sau sertare are sens doar dacă există un deficit real de spațiu de depozitare. În caz contrar, este mai bine să renunțați la sisteme suplimentare de depozitare în favoarea unei vieți mult mai lungi a saltelei..

Cu sertare

Tăblii

Paturile fără tăblie sunt rareori găsite în interiorul modern, deoarece fără acest atribut important, locul de dormit este destul de incomod. O excepție este opțiunea atunci când patul este instalat pe perete, care este decorat cu panouri textile moi..

Perete moale

Piele moale la cap

Patul din spate acționează nu numai ca un suport pentru persoana care se odihnește pe pat, ci servește și pentru relaxare. Acest element de pat este o necesitate pentru cei cărora le place să citească înainte să se culce sau să se uite la televizor. De la ochelarii de Feng Shui, spatele este necesar pentru un sentiment de siguranță pentru cei care stau în pat sau se așează înclinat să citească o carte. Acest atribut al piesei centrale de mobilier din orice dormitor oferă un sentiment de calm și fiabilitate..

Dormitor pentru două persoane

Fierul forjat și tăblia cu lamele nu sunt suficient de confortabile pentru cei cărora le place să citească înainte de culcare, dar un set suplimentar de perne plate va ajuta la rezolvarea acestei probleme..

Spate de rack

Alegerea unui pat pe placul dvs. și în interiorul camerei

Paturi tapițate

Tendința modernă în designul paturilor sugerează că nu este doar o piesă de mobilier pentru dormit și relaxare, ci și un obiect frumos, practic și în același timp sigur al mobilierului tău. Paturile tapițate au devenit populare tocmai datorită prezenței tuturor calităților de mai sus..

Tapițerie moale pentru pat

Pat imens și moale

Nu numai familiile cu copii mici, care fug în dormitorul părintelui, dărâmând toate colțurile, s-au îndrăgostit de astfel de piese de mobilier. Un pat cu tapițerie în jurul întregului perimetru pare prezentabil, de parcă l-ar invita pe proprietar să se arunce în îmbrățișarea moale a somnului și relaxării.

Tapițerie albă ca zăpada

Tapițerie de pat întunecat

Pentru dormitoarele copiilor și camerele pentru adolescenți, paturile moi pot deveni nu numai o piesă de mobilier sigură, ci și un decor interior, tapițeria strălucitoare a patului poate deveni un accent în design, aduce această piesă de mobilier deja importantă în prim plan.

Tapițerie strălucitoare

Textile sunt peste tot

De regulă, umplutura PPU este ascunsă sub tapițeria paturilor – este inofensivă și hipoalergenică. Tapițeria luxuriantă a patului dublu conferă nu numai piesei de mobilier în sine un aspect mai luxos, ci și transformă întregul design al dormitorului, făcându-l mai impresionant, respectabil.

În tonuri de ciocolată

In albastru

Paturi din fier forjat într-un interior modern

Acum este dificil să spunem exact când au apărut exact primele produse forjate. În ciuda abundenței materialelor pentru confecționarea mobilierului, paturile metalice sunt populare până în prezent. După ce a parcurs un drum lung în zeci de secole, forjarea a devenit o modalitate polifacetică și abilă de a face nu numai o piesă de mobilier puternică și durabilă, ci și un adevărat decor al unui interior modern..

Pat din fier forjat

Chiar și piese de mobilier atât de solide și impresionante, cum ar fi paturile duble, pot arăta aerisite, fără greutate, datorită execuției abile a detaliilor falsificate. Varietatea posibilităților dintr-o ambarcațiune, cum ar fi forjarea, vă permite să găsiți modelul de pat potrivit pentru o varietate de stiluri interioare – de la stilul clasic la cel modern..

Pat metalic

Design elegant

Interiorul rustic sau stilul rustic tolerează cu succes integrarea mobilierului din fier forjat. Un pat metalic vopsit în alb va arăta armonios atât în ​​stilul Provence, cât și într-o cameră decorată în stil shabby chic.

Interior rustic

Dormitor pentru două persoane

Patul clasic din lemn masiv este mereu în tendințe

Indiferent de cât timp a trecut, indiferent de ce materiale noi apar pentru fabricarea mobilierului, iar lemnul solid va rămâne popular, la cerere și unul dintre cele mai fiabile materiale. Un pat din lemn masiv este el însuși un decor al camerei și, dacă este selectat anturajul adecvat pentru acesta, dormitorul devine un loc de cult în casă..

Pat din lemn masiv

Este dificil să ne imaginăm un interior clasic fără un pat masiv din lemn, cu picioare sculptate și o tăblie decorată cu sculpturi. Piesa centrală a mobilierului dormitorului din lemn masiv nu va fi doar un decor armonios și durabil pentru interiorul dvs., ci va fi și o investiție excelentă pentru anii următori..

Clasic

Un pat din lemn natural poate deveni un punct focal nu numai pentru un dormitor clasic. Produsele din lemn fără decor excesiv sunt integrate cu succes în interiorul modern..

Design laconic

Pat jos

De obicei un pat din lemn nu este vopsit, ci acoperit cu lacuri de protecție pentru a demonstra nuanța naturală a materialului. Există însă și modele de paturi din lemn și vopsite într-o culoare strălucitoare. O astfel de colorare colorată a locului de dormit îi permite să devină centrul focal al dormitorului, pentru a atrage toată atenția oricui intră în cameră..

Design luminos

Culoare colorată

Pat cu baldachin – tradiții uitate într-un interior modern

În cele mai vechi timpuri, baldachinul a fost inventat ca un mijloc de menținere a căldurii – era realizat din țesătură densă și, în majoritatea cazurilor, avea o căptușeală groasă. Copertina era montată pe patru lamele, care puteau fi din lemn sau din metal. În prezent, baldachinul joacă un rol mai decorativ, este realizat din țesături subțiri și aerisite, de regulă, din textile din tul.

Pat cu baldachin

Cadru cu baldachin

Copii

Conform configurației, paturile cu posibilitatea de a utiliza un baldachin vin cu lamele care sunt atașate la cadrul patului și o structură integrală a unei dane situate pe o platformă sau bază, pe care sunt montate lamelele de susținere ale baldachinului..

În negru

Rama de lemn

Lemn și metal

Modele văruite în alb

În interiorul modern al dormitorului, un model de pat cu lamele pentru instalarea unui baldachin poate fi utilizat armonios în absența acestuia din urmă. Stâlpii înalți concepuți pentru a sprijini textilele pot face pur și simplu parte din decorul patului, caracteristicile de design.

Pat elegant

Performanță originală

Paturi suspendate – un cuvânt nou în designul dormitorului

Moda paturilor suspendate a venit la noi din țările insulare asiatice, unde astfel de piese de mobilier sunt anturajul obișnuit al bungalourilor și vilelor de pe coasta oceanului, destinate relaxării. În țările calde, paturile suspendate pot fi instalate pe o terasă în aer liber sau sub un baldachin pentru un loc relaxant în aer liber. De fapt, chiar și cea mai mică mișcare a patului duce la o ușoară înclinare măsurată care poate adulmi chiar și persoanele cu insomnie..

Pat suspendat

Paturile suspendate sunt fie duble, fie simple, dreptunghiulare și rotunde, cu sau fără laturi. Cel mai adesea există baze masive dreptunghiulare cu o saltea suficient de înaltă așezată pe ea. Baza patului este fixată cu patru lanțuri sau frânghii groase de iută la tavan (cu ancore). Patul este instalat, sau mai bine zis suspendat în centrul camerei sau mai aproape de unul dintre pereți, dar nu aproape (trebuie să lăsați o margine la distanță față de pereți și alte mobilier pentru balansare).

Structură suspendată

În unele interioare, se folosește o imitație a unui pat suspendat. Produsul stă de fapt pe picioarele ascunse în adâncuri și, prin urmare, se pare că patul este atârnat. Unele modele sunt montate pe o parte a peretelui, iar cealaltă parte este suspendată de tavan. Instalarea oricărui model de pat suspendat (cu excepția imitației) necesită calcule serioase – nu fiecare plafon este capabil să reziste la greutatea patului împreună cu oamenii care stau pe el sau o persoană.

Paturi cu margine la bază

Astfel de modele sunt foarte convenabile în ceea ce privește funcționarea corectă a danei. Așezându-vă pe pervazul ferm al bazei patului, salvați salteaua de sarcini locale constante (care apar inevitabil la aterizarea pe saltea) și îi prelungiți durata de viață. Având în vedere că saltelele ortopedice costă adesea mai mult decât patul în sine, acest aspect poate fi o considerație cheie atunci când alegeți un model de pat..

Pat de deasupra

Design modern

Mai multe moduri originale de a decora capul patului

Chiar dacă patul dvs. este cel mai simplu model, vă puteți concentra asupra piesei de mobilier centrale și cele mai importante din camera de dormit și relaxare cu ajutorul unei abordări creative a designului tăbliei. De exemplu, cu ajutorul textilelor, puteți implementa multe opțiuni pentru decorarea tăbliei unui pat – de la un perete moale la labrequins din țesătură care a fost folosită pentru decorarea deschiderilor ferestrelor.

Cu un lambrequin la cap

Un dormitor în stil rustic sau etno va fi decorat cu o tăblie din lemn aproape netratat. Plăcile tăiate sau buștenii cu găuri de vierme vor adăuga brutalitate camerei, chiar și o oarecare rusticitate primitivă..

Stil rustic

O tăblie din lemn vopsit, ca și când ar fi îmbătrânit, poate aduce, de asemenea, un element de surpriză în interiorul dormitorului, dar îl poate face și mai unic, personalizat..

Tablă originală din spate

Un panou colorat sau lucrări de artă colorate nu numai că pot atrage atenția asupra zonei în care este amplasat patul, ci și diversifica paleta de culori a dormitorului.

Panou luminos

Ramuri de copaci, trunchiuri, scoarță și multe altele sunt folosite de designerii moderni pentru a-și întruchipa gândurile și fanteziile în domeniul decorării paturilor. Nu va trebui să vă îndoiți de originalitatea nu numai a patului dvs., ci și a întregului interior, achiziționând un model de pat de designer, decorat cu un stil special, individual.

Trunchiuri și ramuri

De fapt, elemente decorative foarte practice pot fi folosite pentru a decora spațiul din capul patului – rafturile deschise, rafturile mici și nișele de depozitare, iluminatul și lămpile de perete pot fi utilizate nu numai ca parte a sistemului de iluminat, ci și elemente decorative sau chiar și obiecte de artă.

Iluminat din spate

Și, în sfârșit, câteva sfaturi practice pentru alegerea unui pat în funcție de dimensiunea acestuia:

  • dacă cumpărați un pat într-un interior finisat al dormitorului, atunci măsurați exact suprafața de spațiu alocată acestuia;
  • dacă pachetul sau eticheta de preț a patului indică faptul că dimensiunea «standard» – verificați parametrii cu un consultant;
  • este mai bine să verificați independent dimensiunile produsului, adesea listele de prețuri indică doar dimensiunile patului, și nu patul în sine;
  • alege cea mai mare dimensiune pe care o poate găzdui dormitorul tău (dimensiunile standard ale paturilor în paturile duble sunt 160, 180 și 200 cm);
  • atunci când luați în considerare opțiunile pentru dimensiunile patului, nu uitați de lungime – o dimensiune cu 15 cm mai mare decât înălțimea persoanei care va dormi pe pat este considerată ideală și suficientă;
  • înălțimea patului de deasupra podelei are, de asemenea, o mare importanță, în mod ideal dacă salteaua patului ajunge până la genunchiul persoanei care stă lângă el (cele mai recente tendințe de modă în zona paturilor tind să aibă modele joase, dar nu sunt potrivite pentru persoanele în vârstă – cu cât persoana este mai în vârstă, cu atât zona de dormit ar trebui să fie mai înaltă).

Accent pe pat

Stil eco

Dormitor la mansardă