Pat pliabil încorporat în garderobă – un dar pentru spații modeste

Un pat pliant încorporat într-un dulap, un pat convertibil de dulap sau, așa cum este obișnuit să-l numim acum, un modul de dormit încorporat este achiziționat în principal de cei care au nevoie să extindă vizual spațiul, dar să obțină un adevărat pătrat al utilului suprafață în camere mici și mijlocii. Oricare ar fi motivul – necesitatea de a combina mai multe zone funcționale într-o singură cameră mică, de a crea un pat suplimentar sau un modul de rezervă pentru dormit cu utilizare periodică, un pat de garderobă convertibil va ajuta la rezolvarea tuturor acestor probleme. Inovațiile extrem de funcționale ale mobilierului modern ne pot ajuta nu numai să economisim spațiu, ci și să obținem piese de mobilier suficient de durabile și de înaltă calitate, ușor de utilizat..

Pat pliant încorporat în dulap

Avantajele și dezavantajele dulapurilor de transformare

În contextul locuințelor mici sau al spațiilor de dimensiuni medii, dar concepute pentru familiile numeroase, economisirea spațiului utilizabil devine o prioritate absolută. Și dacă un pat supraetajat poate fi instalat într-o cameră pentru copii concepută pentru doi, atunci într-un dormitor, care este forțat să joace rolul unei camere de zi în timpul zilei, o astfel de structură nu poate fi scutită – locul de dormit trebuie ascuns. . Chiar și acum vreo 15-20 de ani, paturile pliante nu aveau o mare cerere datorită fiabilității și rezistenței reduse a structurilor, restricțiilor de greutate serioase și un sortiment mic. În zilele noastre, aproape fiecare proprietar al unui apartament sau al unei case private care are nevoie de un loc de dormit ascuns își poate permite să-și găsească propria versiune sau să comande o producție individuală..

Soluție originală

Desfășurat

Pat pliabil

Într-o soluție albă ca zăpada

Avantajele paturilor de dulap încorporate:

 • economisirea evidentă a spațiului util al spațiilor;
 • posibilitatea amenajării unui pat pe câțiva metri pătrați într-o cameră care îndeplinește mai multe sarcini funcționale;
 • ușurința funcționării (și transformării) modelelor moderne;
 • patul încorporat în dulap, atunci când este pliat, imită estetic partea din față a dulapului, care se potrivește în mod ideal în interiorul existent;
 • sistemele moderne de leagăn, care stau la baza mecanismului patului rabatabil, sunt simple ca design, fiabile și durabile, ceea ce prelungește semnificativ durata de viață a dulapului transformatorului;
 • este posibilă instalarea modulelor simple și duble.

Soluție de mobilier gata pregătită

Dormitor și living 2 în 1

Imagine ușoară

Pat vertical rabatabil

Dezavantajele paturilor pliante includ următoarele:

 • dacă, din cauza unui defect de fabricație sau a încălcării regulate a regulilor simple de utilizare a mecanismului, acesta este rupt, atunci întregul modul de dormit poate fi considerat inutilizabil;
 • există restricții de greutate (acestea au fost semnificativ simplificate recent din cauza apariției unor structuri mai durabile, dar există încă limite);
 • imposibilitatea montării modulului de dormit încorporat pe pereții din gips-carton – doar suprafețe de cărămidă sau beton cu o textură perfect netedă și uniformă;
 • majoritatea producătorilor insistă asupra instalării unui pat transformator de către specialiștii în instalare, în caz contrar, compania își poate anula garanțiile sau poate reduce semnificativ perioada de funcționare fără probleme..

Dulap convertibil

Modul de dormit încorporat

Soluție laconică

Cameră albă ca zăpada

Caracteristici tehnice ale paturilor pliabile încorporate în dulap

În funcție de caracteristicile sale tehnice și de sarcinile impuse asupra acestuia, patul pliabil trebuie să se țină ferm de bază. Evident, are sens să ne așteptăm la fiabilitate, durabilitate și rezistență ridicate de la o piesă de mobilier care îndeplinește cel puțin două funcții. Acestea sunt cerințele pentru toate sistemele funcționale și elementele modulelor de transformare..

Într-o cameră luminoasă

Utilizarea partițiilor

În spatele unei fațade din lemn

Dormitor în camera de zi

Un dulap cu un pat pliabil încorporat este o bază întreagă de elemente funcționale:

 • un cadru metalic (cel mai adesea dintr-un palan) la baza modulului este realizat din tuburi cu un diametru de 2 până la 5 cm;
 • ca mecanism de ridicare pentru schimbarea poziției transformatorului, se utilizează un sistem german de elemente silențios și ușor de glisat;
 • un sistem lamelar format din 12 până la 24 de elemente este folosit ca suport pentru saltea. Lamelele pot fi din lemn sau pot fi produse din aliaj ușor de aluminiu;
 • patul din modulul de dormit-transformator este echipat cu picioare retractabile sau o platformă solidă pentru a asigura stabilitatea;
 • de regulă, patul este echipat cu curele speciale pentru fixarea lenjeriei de pat (un pat finit va apărea în sufragerie sau birou cu o singură mișcare a mecanismului de pliere);
 • stilul ușilor dulapului (în cazul achiziționării unei soluții de mobilier gata făcute) îndeplinește cerințele moderne și este prezentat într-o gamă destul de largă de soluții de culoare și textură.

Producție individuală

Forja din dulap

Mecanism vertical rabatabil

Ansamblu armonios

Unele soluții gata făcute cu un pat încorporat într-un dulap nu sunt echipate cu o saltea și va trebui să o achiziționați separat. În acest caz, trebuie avut în vedere faptul că grosimea saltelei nu trebuie să depășească 25 cm, pentru a nu împiedica patul să-și asume o poziție verticală și să-l fixeze într-un dulap sau nișă..

Pat pliant simplu

În spectacol întunecat

În spatele fațadei albe ca zăpada cabinetului

Soiuri de module de dormit încorporate în dulap

Modelul clasic de paturi rabatabile este un produs vertical. Patul pliant poate fi simplu, «camion» sau dublu. Pentru camere mici, dar cu tavane suficient de înalte, aceasta este o opțiune pentru o dana, «ascuns» în dulap poate fi optim. Când este asamblată, structura arată ca un dulap obișnuit, cu o fațadă care se potrivește interiorului camerei. Dulapul devine un loc de dormit după utilizarea mecanismului de înclinare și ridicare.

Model de pat vertical

Cu iluminare de fundal încorporată

Mobilier în negru

Complex mobilier

De obicei, în linia de modele ale producătorilor de paturi pliante, există produse pentru copii și adolescenți (în funcție de capacitățile camerei și de nevoile cumpărătorilor, puteți găsi o opțiune pentru orice ocazie). În acest caz, adâncimea dulapului de transformare nu depășește 45 cm. Ei bine, lățimea dulapului va depinde de dimensiunea patului de care aveți nevoie..

Pat mic

Modul de pliere integrat

Design neobișnuit

Pat de nișă

Patul pliabil este montat pe perete cu partea sa de capăt; structura mecanismului de ridicare este, de asemenea, amplasată acolo. Cu ajutorul liftului, patul se transformă rapid și ușor într-o poziție verticală – iar acum dormitorul dvs. arată deja ca o cameră de zi sau un birou.

Pat în birou

Motive minimaliste

Execuție verticală

În interiorul dulapului, puteți integra o lumină de fundal pentru o lectură confortabilă înainte de culcare.

Iluminat din spate pentru confort

Dulap cu iluminare interioară

Copac peste tot

Soluție pentru spații înguste

Există modele în care patul în poziție verticală este ascuns în spatele unui raft cu rafturi, care au și un mecanism de leagăn.

Design original

În unele cazuri, este mai indicat să construiți un pat pliant într-o nișă creată din gips-carton (dar produsul în sine este atașat la un zid de cărămidă sau beton).

Pat de nișă

Nișă originală

Birou laconic cu pat

În ceea ce privește modelele de tip orizontal, designul lor este semnificativ diferit de opțiunile cu ridicare verticală. Patul, încorporat în garderobă orizontal, diferă nu numai prin aspect, ci și prin principiul plierii.

Tipul orizontal de transformator de pat

Modul de dormit orizontal

Patul pliabil orizontal este disponibil doar ca un singur modul. Un dulap pentru un astfel de model este necesar mult mai mic, ceea ce înseamnă că o cameră cu orice înălțime a tavanului este potrivită.

Utilizarea rațională a spațiului

Desfășurat

În ce cazuri poate fi necesară instalarea unui pat transformator

Living și dormitor – 2 în 1

Unul dintre cele mai frecvente cazuri de necesitate de a instala un dulap cu un modul de dormit încorporat este prezența unei singure camere, care ar trebui să fie o cameră de zi în timpul zilei și să se transforme într-un dormitor pe timp de noapte. În unele cazuri, singura cameră din apartament joacă rolul unei creșe și / sau a unui birou. În condiții de economie strictă a spațiului util, un pat transformator devine o soluție necesară și suficientă pentru a optimiza cuadratura existentă.

Căști albe ca zăpada

Mecanism încorporat

Pat dublu pliant

Soluție cameră studio

Locații multifuncționale

O situație similară se dezvoltă în studiouri, unde nu numai camera de zi și dormitorul sunt combinate într-o singură cameră, ci și bucătăria, holul și alte segmente funcționale au o cuadratură comună (doar baia este separată).

Într-o garsonieră

Cu o pictură pe fațadă

Toate zonele funcționale într-o singură cameră

Interior luminos

Stil Loft

La vânzare există un număr considerabil de modele de paturi pliabile încorporate care vor arăta organic în orice interior. Cel mai adesea, dulapul în sine și fațada acestuia sunt realizate într-o soluție de culoare neutră (alb, gri, negru). Suprafața fațadei nu are decor sau inserții, este executată laconic și universal. Partea exterioară a fundului patului este partea din față a dulapului.

Interior luminos

Pat peste canapea

Dormitor în sufragerie și invers

Un model similar este cel mai adesea completat de rafturi deschise sau rafturi pentru cărți (pe ambele părți sau pe una – în funcție de locația patului în transformare și de capacitățile camerei).

Într-o cameră îngustă

Suprafețe albe ca zăpada

Design încorporat

Dar există modele verticale pliabile, «ascuns» în spatele ușilor (sau ușilor) din dulapuri articulate «armonic»). Dar aceste modele sunt mai puțin populare. De regulă, o astfel de performanță poate fi văzută în complexele de mobilier personalizate..

În spatele ușilor cu balamale

Într-un dulap oscilant

Economisirea spațiului

În timpul zilei, dormitorul devine un birou

Un pat vertical poate fi încorporat și într-un dulap cu uși glisante.

În garderobă

Chiar mai puțin frecvent utilizat «recul» usi. Dacă patul pliabil este prezentat într-o versiune dublă, dar este imposibil să realizați uși batante, puteți utiliza un mod atât de original, dar în același timp practic.

Ușă pe roți

Cabinet

Un pat într-un birou nu este cel mai probabil cea mai populară opțiune pentru utilizarea mobilierului de transformare în spațiile de locuit, dar este destul de comun în locuințele foarte spațioase. Uneori este mai convenabil să petreci noaptea chiar la birou în caz de muncă prelungită decât să ajungi în dormitor cu riscul de a trezi gospodăria. Patul este încorporat într-un dulap care se potrivește perfect cu imaginea de ansamblu a camerei. Poate fi fie o parte dintr-o bibliotecă, fie o imitație a unei suprafețe pentru o imagine sau un panou..

Proiectarea dulapului

Într-un birou întunecat

Pat vertical mic

În birouri, modelele orizontale de paturi transformante sunt cel mai des utilizate. Sunt compacte, concepute pentru o dana, necesită spațiu mai puțin utilizabil și sunt capabile să se încadreze organic în soluțiile de mobilier pentru un birou la domiciliu..

Toate nuanțele de gri

Design în tonuri de gri

Într-o cameră pentru doi

Pat de o persoană orizontal

Dar, în unele cazuri, instalarea unui pat pliant vertical este justificată. Iată un exemplu de utilizare a unui pat vertical integrat într-un dulap încorporat cu fronturi netede..

Design laconic

Suprafețe ușoare

Loc de dormit în birou

Cameră pentru copii sau cameră pentru un adolescent

În camera copiilor, disponibilitatea spațiului gratuit pentru jocuri și creativitate, sport și doar activități active este o prioritate pentru crearea unui interior. Prin urmare, în condițiile unui mic pătrat al camerei, este recomandabil să utilizați un loc de dormit încorporat în dulapul unei nișe de mile. Cel mai adesea, într-o creșă sau într-o cameră pentru un adolescent, se folosesc modele de paturi transformatoare de tip orizontal …

Design alb și gri

Dulap pliat

Dar dispunerea verticală a patului rabatabil convertibil poate face parte dintr-un plan de utilizare rațională a spațiului utilizabil al unei camere mici..

În cameră pentru un adolescent

În unele cazuri, este necesar să instalați un loc de dormit pentru unul dintre părinți în camera copiilor, dar în același timp să nu risipiți spațiul util al camerei. Pentru utilizare ocazională, sunt potrivite atât un model cu o înclinare verticală (cu o înălțime suficientă a tavanului), cât și un pat transformator orizontal.

Interior neobișnuit

Proiectarea camerei pentru copii

Dar există și posibilitatea opusă – instalarea unui pat pliant pentru un copil în dormitorul părintelui.

Pat suplimentar

Cameră auxiliară

În case private sau apartamente mari, un pat pliant poate fi construit și într-un dulap situat într-o cameră utilitară – un hol, un coridor, un spațiu lângă o scară și chiar într-o spălătorie. Această opțiune pentru amenajarea unui pat este potrivită pentru utilizarea ocazională de către oaspeții târziu. Într-adevăr, cel mai adesea proprietarii nu au posibilitatea de a aloca o cameră separată pentru primirea oaspeților, deoarece este evident că de cele mai multe ori spațiile nu vor fi utilizate..

Pat de oaspeți

Modul de dormit suplimentar

Set de mobilier cu pat

Raftul se transformă într-un loc de dormit

Și, în sfârșit

Vă aducem la cunoștință exemple de încorporare a două sau mai multe paturi pliante în camere cu cele mai diferite modificări. Această metodă de amenajare a locurilor de dormit poate fi utilă atât în ​​locuințele cu un număr mare de membri ai gospodăriei, ca loc permanent de dormit, cât și ca soluție temporară la casele de țară, la țară. Iată o abordare standard cu executarea a două mecanisme de pliere verticală pe același perete …

Paturi pliante pentru două persoane

Aranjament paralel

Module de dormit pentru doi

Un aranjament similar, dar deja încorporat module de dormit de tip orizontal …

Module orizontale pentru două persoane

În unele cazuri, este logic să folosiți diferite moduri de încorporare a paturilor într-un dulap convertibil (atât orizontal cât și vertical). Dar pentru astfel de metode de creare a locurilor de dormit, camera trebuie să aibă o suprafață suficient de mare..

Diferite tipuri de module de dormit

Și o opțiune neconvențională – un pat supraetajat pliabil, fiecare nivel fiind conceput pentru o persoană.

În două niveluri

Două paturi în dulap

Pat supraetajat în dulap

Două paturi pliante în complex