Noptiere prin ochii designerilor moderni

Această piesă de mobilier poate fi găsită acum peste tot – nu numai în case private, ci și în diverse instituții: în spitale, case de vacanță și hoteluri. Puțină lume știe acest cuvânt «piatră curbstone» tradus din franceză ca «stâlp» sau “ciot”. În zilele noastre, sub acest cuvânt, cel mai adesea, există un dulap mic închis cu sertare și rafturi sau un suport larg confortabil pentru ceva. În plus, o piatră de bordură este uneori numită partea inferioară a unei bucătării sau a unei mese de scris..

Noptieră în dormitor

Noptiera din dormitor, desigur, nu poate fi numită un element esențial, cu toate acestea, rolul său în interiorul camerei și în viața unei persoane a fost mult timp determinat. Se presupune că această piesă de mobilier a fost creată în Evul Mediu, când a devenit necesar să păstreze armele lângă locul de odihnă pentru a se proteja de atacurile neașteptate ale inamicilor. Dar numai la mijlocul secolului al VIII-lea în Franța, bordurile au câștigat o popularitate reală. La acea vreme, noptierele erau joase și constau dintr-un sertar și un raft. În urma fashionistelor franceze, locuitorii altor state europene au aflat și ei despre această piesă de mobilier..

Piedestal oval Interiorul dormitorului strict

Dă-le datoria lor

Conform statisticilor, o persoană își petrece aproximativ o treime din viață în vis. Din aceasta rezultă că o parte semnificativă din timpul nostru este petrecut în dormitor. Și dat fiind faptul că mulți au obiceiul de a citi înainte de culcare sau de a bea o cană cu ceai, nu există nicio modalitate de a face fără o piatră de bordură lângă pat. Puteți folosi întotdeauna suprafața acestuia pentru a pune un telefon mobil sau o revistă citită. Pe noptieră este ușor «se înțelege» la prima vedere, obiecte precum un pahar cu apă, o fotografie într-un cadru, un ceas cu alarmă, un creion și chiar o lumânare într-un sfeșnic stabil. Chiar și mai multe lucruri de care aveți nevoie pot fi așezate în interiorul dulapului. Este convenabil să depozitați multe accesorii acolo – de la produse cosmetice la lenjerie de pat..

Piatră fermecătoare Dormitor în culori deschise

Unii proprietari nu văd niciun rost în achiziționarea de noptiere, deoarece consideră că toate consumabilele importante pot fi depozitate pe un sifonier sau într-un dulap. Cu toate acestea, se înșeală profund, deoarece dulapurile au o serie de avantaje importante față de alte piese de mobilier. Sunt compacte și funcționale în același timp – nu trebuie să vă faceți griji cu privire la locul unde să puneți lucruri care nu mai sunt necesare, fără a vă ridica din pat. În plus, acest accesoriu va servi ca o completare excelentă la designul dormitorului. Iar varietatea extraordinară de piedestale produse în timpul nostru va permite oricărui proprietar să aleagă o opțiune potrivită – accesibilă din punct de vedere material și perfect combinată cu stilul general al camerei.

Noptiera alba Interior elegant pentru dormitor

Varietatea speciilor lor este demnă de laudă.

Este destul de dificil să navigați printre numărul mare de noptiere moderne disponibile pentru vânzare. Cel mai adesea, următoarele tipuri de noptiere pentru dormitor pot fi găsite în saloanele de mobilă:

  • noptiera cu sertare;
  • cabinet deschis-cabinet;
  • modele montate;
  • piedestal cu tablă retractabilă sau rotativă.

Piatră din lemn Piedestal suspendat Dormitor în alb Accesorii luminoase în dormitor Dulap cu sertare

Orice materiale sunt potrivite pentru fabricarea noptierelor. Această piesă de mobilier este realizată din lemn și PAL, sticlă și oglinzi, metal, plastic și chiar piele. Adesea, designerii folosesc o combinație de mai multe materiale. Principalul lucru este că produsul finit se potrivește armonios în interiorul dormitorului..

Piedestal pătrat Noptiere neobișnuite Dulapuri cu oglindă Piedestal lăcuit Dormitor gri și alb Pat grațios

Sfaturi utile: dacă cineva din gospodăria ta suferă de alergii sau astm, ar trebui să optezi pentru o noptieră din materiale naturale. Cel mai de preferat, desigur, este mobilierul din lemn. Cele mai populare produse sunt stejarul solid, fagul și pinul. Cu toate acestea, modelele cu elemente din plastic, metal sau sticlă sunt considerate mai practice. În plus, arată excelent în orice interior modern. Dar, dacă totuși trebuie să achiziționați o noptieră făcută din materiale mai puțin costisitoare, de exemplu, plăci din fibră de lemn sau PAL, ar trebui să vă asigurați cu siguranță că lipiciul de la producători cunoscuți a fost folosit la lipirea mobilierului. Adezivul de slabă calitate cauzează deseori vapori nocivi.

Dulap din lemn masiv Socluri cu picioare

Următorul punct la care trebuie să acordați atenție este accesoriile utilizate la fabricarea noptierelor. Ar trebui să verificați cu siguranță toate mânerele de pe uși și sertare – acestea trebuie să fie de bună calitate, rezistente la abraziune și ușor de utilizat. Procesul de deschidere a ușilor și scoaterea sertarelor ar trebui să fie practic silențios.

Noptiere Dormitor cu noptiere

Trebuie amintit că forma și dimensiunea produsului achiziționat vor depinde de zona dormitorului, precum și de volumul de lucru al acestuia cu alte mobilier. Un loc de odihnă necesită suficient aer proaspăt, așa că nu supraaglomerați spațiul. Dacă dormitorul nu are dimensiuni mari, atunci cea mai bună opțiune ar fi un dulap în miniatură cu sertar, echipat cu două sau trei rafturi. Dulapul de colț ocupă și mai puțin spațiu și se potrivește perfect în spații înguste. O cameră spațioasă va găzdui perfect o noptieră cu un număr mare de sertare..

Dulap cu uși Interiorul dormitorului întunecat

Un alt punct important de luat în considerare la alegerea unei noptiere este înălțimea acesteia. Această piesă de mobilier trebuie combinată cu dimensiunea patului. Este necesar să alegeți un dulap de o astfel de înălțime încât să nu blocheze vederea din cameră și, în același timp, să nu fie foarte scăzut. Modelele prea ghemuit creează un inconvenient semnificativ pentru proprietarii lor, deoarece sunt greu accesibile..

Piedestal funcțional Dulap lângă pat Dormitor alb ca zăpada Zona dormitorului cu bordură

În prezent, modelele de piedestale cu uși de închidere, care includ atât sertare, cât și rafturi, sunt foarte relevante. Nu mai puțin populare sunt noptielele, formate dintr-un blat de masă, un sertar compact și o nișă specială pentru plasarea revistelor și cărților. Astfel de modele sunt ușor de mutat dintr-un loc în altul și sunt potrivite pentru spații înguste, deoarece nu supraîncarcă interiorul camerei..

Deschideți dulapul Curbstone pentru cărți Design simplu al dulapului Piedestale cuboide

Noptiere pentru iubitorii de tot ceea ce este original

Designerii moderni acordă acum multă atenție creării de noptiere neobișnuite. Astfel de degetele mari, dacă nu te înveselesc, măcar te vor face să zâmbești. Nu există nicio limită a gândirii de proiectare!

Piatră decorativă Deschideți bordura Piedestale antice Interior dormitor confortabil

Veți recunoaște imediat aceste modele. Astfel de piedestale sunt produse sub forma unei piramide de sticlă, scară sau cub. În plus, cele mai neașteptate obiecte sunt folosite la fabricarea noptierelor moderne: scaune, valize vechi, cufere … și chiar găleți. Dulapurile moi cu tapițerie din textile, blană și piele au devenit foarte la modă. Avantajul unui astfel de mobilier este siguranța acestuia – nu vă puteți răni pe margini. Iubitorii stilului african adoră mobilierul din răchită..

Forma originală a dulapului Piatra de valize Curbstone de cânepă

Ce modele de noptiere nu au fost inventate de designeri în vremea noastră: ușoare și masive, impresionante în dimensiuni și foarte mici, cu sau fără picioare, cu mai multe compartimente pentru depozitarea lucrurilor sau cu un singur compartiment, decorate cu diferite fitinguri sau semi decorate -antic! Fiecare dintre ele poate juca un rol decisiv în dormitorul tău. Alegerea este a ta.