Mobilier de hol: cele mai bune idei de amenajare din fotografie

Holul de la intrare pare a fi una dintre cele mai mici, dar nu mai puțin semnificative, camere din fiecare casă. Holul este fața casei, salută oaspeții și creează prima impresie. De aceea este foarte important să acordați atenția cuvenită amenajării acestei camere. Adesea, designerii reduc spațiul din această cameră în favoarea bucătăriei sau a sufrageriei, ceea ce este o mare greșeală, deoarece holul în acest caz rămâne îngust și mic.

Paleta de culori

Paleta de culori ocupă cea mai importantă poziție în designul interior, stabilește starea generală de spirit și influențează percepția camerei. Principala semnificație a culorilor este dobândită pe hol datorită faptului că această cameră are o zonă mică, un aspect specific și absența surselor de lumină naturală. Este important să aveți grijă de combinația corectă de culori din interior pentru a o umple cu contraste și combinații plăcute. Pentru a sublinia avantajele și a ascunde defectele camerei, vă sfătuim să studiați problema soluțiilor de culoare din interior..

Amintiți-vă dimensiunea holului! În camerele mici, evitați culorile întunecate și dungile orizontale, utilizați nuanțe moi și deschise. Paleta de culori a acestei camere ar trebui să se încadreze armonios în stilul general al casei. Și, de asemenea, este mai bine să abandonați nuanțele reci ale culorilor alb, măslin și albastru, deoarece petele și murdăria sunt vizibile pe astfel de suprafețe, iar holul, la urma urmei, este expus la stres mecanic..

Culoarea ușilor și a mobilierului trebuie să se potrivească!

Este permis un contrast ușor: utilizați stejar alb și stejar de lapte sau nuc italian și nuc, există o singură condiție – culorile nu ar trebui să difere cu mai mult de două tonuri.

Mobilier pentru un hol îngust și mic

Există mai multe obiecte ale setului de mobilier, care trebuie să fie prezente în fiecare hol. Aceasta este o oglindă mare de creștere, mai multe umerase deschise, un loc pentru încălțăminte și scaune confortabile și moi. Restul articolelor, cum ar fi un dulap, sertare și rafturi, sunt la fel de importante, dar, dacă este necesar, puteți face fără ele. Vă sfătuim să nu încărcați un spațiu deja mic cu o mulțime de mobilier..

Instalați dulapuri încorporate cu uși glisante, rafturi pentru pantofi mici și oglinzi înguste. Pentru a extinde vizual spațiul, utilizați culori deschise în mobilier și învelișurile de perete și, de asemenea, faceți tot posibilul pentru a vă asigura că camera este cât mai iluminată posibil (pe lângă sursa principală de lumină, puteți utiliza și altele minore: aplice și reflectoare, creând o varietate de scenarii de iluminat).

Deschideți rafturile pentru pantofi

Raftul pentru pantofi acționează ca un uscător convențional, cu rafturi deschise perforate sau cu zăbrele pe un raft care poate găzdui mai multe rânduri. În Rusia, astfel de standuri se numesc galoșe. Avantajele lor sunt costuri reduse (datorită designului simplu și a materialelor ieftine), durabilitate, compactitate (dimensiunea compactă a suportului pentru pantofi facilitează plasarea acestuia sub un cuier sau în orice alt loc) și ușurința utilizării (datorită absența ușilor și posibilitatea amplasării pantofilor de orice înălțime pe rafturile superioare.). Cu toate acestea, există și dezavantaje în acest design: pantofii de pe ele devin rapid praf și nu există întotdeauna suficient spațiu pentru un număr mare de perechi de pantofi. Rafturile deschise pentru pantofi pot fi realizate din lemn, plastic sau forjate pentru a se potrivi perfect în orice decor.

Portbagaj subțire

Astfel de rafturi pentru pantofi se disting prin compacitate și «armonie». Datorită dimensiunii sale, se potrivește confortabil pe holuri de orice dimensiune și găzduiește un număr suficient de pantofi. Pantofii din ele sunt amplasați vertical, în buzunare speciale pe partea interioară a ușilor și, atunci când sunt deschise, sunt transferați într-o poziție înclinată. Cu toate acestea, pantofii înalți sau cizmele nu se vor potrivi în rafturile subțiri pentru pantofi, care este principalul său dezavantaj..

Dulap pe hol

Un dulap glisant este una dintre cele mai comune și mai elegante soluții pentru depozitarea îmbrăcămintei exterioare pe hol. Un dulap glisant cu uși oglindite vă va permite să vă evaluați rapid aspectul înainte de a ieși din casă, iar ușile glisante convenabile vă vor oferi acces rapid la haine și încălțăminte. Se va potrivi bine în orice, chiar și cel mai mic hol, dacă îl construiți într-o nișă în perete. Dulapurile glisante sunt făcute la comandă și, prin urmare, ar trebui să decideți în prealabil numărul de rafturi și cutii pentru depozitarea lucrurilor. În ciuda costului său destul de mare, acest design arată atractiv și este fiabil și atractiv..

Umeraș

Cuierele pot fi fie singure, fie atașate de perete. Ambele sunt destul de compacte, dar cuierul de perete ocupă mai puțin spațiu și vă permite să plasați un suport pentru pantofi sau o zonă de relaxare dedesubt. Cu toate acestea, umerașele de îmbrăcăminte individuale au dezavantajele lor: nu pot fi un loc permanent pentru depozitarea îmbrăcămintei exterioare, iar unele articole de îmbrăcăminte nu pot fi agățate pe ele, de exemplu, paltoane de blană sau paltoane din țesătură mototolită, iar umerașele în picioare sunt destul de instabile..

Mobilier de hol în stil modern

Pentru un hol în stil modern, instalarea mobilierului de dulap va fi o soluție excelentă. Instalați dulapuri glisante cu uși oglindite și iluminat și îl puteți face și unghiular. În ceea ce privește paleta de culori, nuanțele neutre arată bine în epoca modernă. Folosiți alb, negru, bej, lăptos și fildeș ca nuanțe principale.

Și pentru a oferi iluminatului un aspect mai interesant, creați accente strălucitoare pe detalii individuale, de exemplu, verde, albastru, violet și multe alte culori strălucitoare. Aruncați spațiul aglomerat în favoarea unui interior elegant și minimalist. Nu uitați de decor. De obicei, nu este mult pe hol, dar puteți decora pereții cu picturi, ceasuri și lămpi originale, precum și puneți figurine frumoase.

Alegerea corectă și amplasarea competentă a seturilor de mobilier vă vor ajuta să vă faceți holul confortabil, frumos și funcțional și, de asemenea, va crea o primă impresie bună, precum și starea de spirit potrivită imediat după intrarea în casă..