Fotoliu în interiorul dormitorului

Designul dormitorului nu este doar un loc de dormit confortabil și un sistem spațios de depozitare pentru un dulap. Pentru a face mediul camerei cu adevărat confortabil, gata să răspundă oricăror nevoi ale proprietarilor, aveți nevoie de ceva mai mult. De exemplu, fotoliile populare în orice moment, instalate în interiorul dormitorului pentru a crește nivelul de confort, devin din nou mainstream. Puteți organiza un colț de lectură confortabil cu un scaun mic, dar confortabil, iar pentru a organiza un loc pentru o pauză de cafea, sunt suficiente câteva piese identice de mobilier tapițat. În același timp, fotoliul poate fi nu doar mobilier suplimentar, ci un accent în interiorul unui dormitor sau un element care subliniază apartenența stilistică a designului. Doar o singură piesă de mobilier poate schimba radical caracterul unei camere. Vă invităm să vă familiarizați cu selecția noastră de proiecte de design pentru spații de dormit, în interiorul cărora există unul sau mai multe fotolii și să vă asigurați că această piesă de mobilier este pur și simplu necesară în dormitorul dvs..

Interior dormitor cu fotolii

Fotoliu neobișnuit în dormitor

Criterii pentru alegerea unui scaun pentru dormitor

Înainte de a merge la un magazin sau la Internet în căutarea unui scaun adecvat, este important să vă imaginați cel puțin aproximativ un model care să se potrivească intereselor dvs. Dacă nu efectuați un screening mental conform unor criterii, atunci în sortimentul de magazine moderne de mobilă, vă puteți confunda. Deci, înainte de cumpărare, vă rugăm să răspundeți la următoarele întrebări:

  • cum va fi folosit scaunul (sau perechea), indiferent dacă intenționați să citiți în timpul zilei sau înainte de a merge la culcare sau poate că trebuie să fiți lângă patul unei persoane bolnave (o persoană în vârstă care petrece mult timp în pat ) sau veți legăna copilul în timp ce stați pe scaun;
  • doriți să faceți scaunul un element de accent al interiorului sau ar trebui să se îmbine cu imaginea de ansamblu a designului dormitorului;
  • dacă scaunul va fi realizat într-un singur stil cu interiorul spațiului de dormit sau va deveni o piesă de mobilier distinctivă în stil, dar vom merge în conformitate cu schema de culori;
  • cât spațiu liber în cameră sunteți gata să alocați pentru instalarea scaunului;
  • vârsta și stilul de viață al proprietarilor vor afecta alegerea modelului de scaun în înălțime (cu cât scaunul este mai jos, cu atât este mai dificil să ieși din el fără asistență).

Scaune de diferite modele în dormitor

Pereche de fotolii laconice

Gri universal

Într-un dormitor luminos

Fotoliu – un element de accent al interiorului

Există multe modele populare de scaune, al căror confort, ușurință în utilizare și aspectul atractiv au fost dovedite în întreaga lume de mulți ani. Dacă nu ezitați să alegeți un anumit model de scaun pentru dormitor, atunci puteți apela la modele de proiectare care au fost testate pentru rezistență, estetică și ergonomie. De exemplu, legendarul scaun din Barcelona, ​​creat de arhitectul modernist german Ludwig Mies van der Rohe, pare relevant astăzi, în ciuda faptului că a fost inventat în 1929. Designul confortabil și practic al unui fotoliu cu cadru din oțel cromat și tapițerie din material moale sau piele vă va decora dormitorul.

Fotoliu Barcelona

Un alt fotoliu la fel de popular, pe care designerul danez Emil Arne Jacobsen l-a proiectat special pentru holurile hotelurilor mari, și-a luat numele prin asemănarea cu coaja de ou – ou. Fotoliul are tapițerie din țesătură sau piele și este foarte des realizat în culori vii. Vă va fi convenabil să vă relaxați, să citiți și chiar să faceți un pui de somn în acest sens «coaja de ou». Un design luminos și original vă va oferi dormitorului o notă de creativitate, un design gândit cu un fundal practic..

Fotoliu luminos

Soluție colorată pentru dormitor

Un fotoliu cu adevărat legendar al secolului XX poate fi considerat opera designerului finlandez Eero Aarnio – Bubble Chair. Transparent «bule de sapun» este fabricat din acrilic de înaltă rezistență și poate rezista la o sarcină de până la 120 de kilograme. O persoană pe un scaun suspendat se află în siguranță și confortabil în interior, dar în același timp poate vedea ce se întâmplă în jurul său. Balansoar măsurat și postură confortabilă «embrion» vă va permite să vă relaxați și să vă relaxați sau să vă acordați citirea operei preferate.

Suspendat transparent

Fotoliu acrilic transparent

Transparent

Scaun suspendat din acril

Acril «balon» nu poate fi suspendat de tavan, ci montat pe un suport. Acest scaun se poate roti. Unele modele sunt disponibile în acrilic opac sau plastic rezistent. Într-un astfel de scaun, sunteți ascuns în mod fiabil de ochii curioși, dar voi înșivă nu veți putea vedea ce se întâmplă din lateral. Dar, de regulă, astfel de modele au căptușeală moale de-a lungul întregii suprafețe interioare a mingii..

Pereche de fotolii rotunde

Una dintre opțiunile pentru scaunul suspendat este un model de răchită care arată organic într-un dormitor decorat în stil modern, rustic, de plajă sau tropical. Printre avantajele evidente ale modelelor suspendate, se poate remarca faptul că practic nu ocupă spațiul util al camerei și proprietarii au posibilitatea de a se relaxa în ele, legănându-se regulat. Dar astfel de modele au și dezavantaje – nu fiecare plafon este pregătit să accepte o fixare suficient de serioasă. Pentru o cameră cu tavane întinse, structurile suspendate sunt tabu..

Scaun suspendat din răchită

Scaun original din răchită

Scaun suspendat din ratan

Cu ajutorul unui fotoliu, este cel mai ușor să adăugați un accent designului laconic al unui dormitor. Printre suprafețele monofonice în culori pastelate, este un fotoliu luminos care poate deveni centrul de atracție pentru toți ochii. Poate fi o tapițerie strălucitoare sau un imprimeu pestriț, textura originală fiind, de exemplu, o învelitoare de blană.

Fotoliu luminos pentru un dormitor luminos

O pereche de fotolii remarcabile

Tapițerie colorată pentru fotolii

Tapițerie colorată de fotolii

În dormitor, decorat într-un stil modern, un fotoliu clasic și chiar baroc se va accentua. Pe fondul soluțiilor simple și laconice pentru finisare și mobilier, puțină pretenție nu va strica – natura camerei va deveni mai originală, mai creativă. Dar dacă alegeți un scaun care este radical opus stilului camerei, acesta ar trebui să coincidă cel puțin cu paleta de culori a interiorului, nu să îl contrazică.

Fotoliu baroc în interior modern

Fotolii originale și contrastante

Fotolii baroce

Mini fotolii sau scaune în stil baroc

Asa numitul «fotoliu lung» sau Long Chair este un complex al scaunului în sine și un suport pentru picioare pentru acesta. Practic, suportul este un mic puf tapițat în aceeași țesătură ca piesa de mobilier principală. Pe un scaun cu suport, vă puteți întinde picioarele după o zi grea de muncă. Plasați-vă într-un confort maxim. Comoditatea utilizării unui astfel de ansamblu constă în faptul că otomanul poate fi folosit separat – ca scaun sau ca atribut pentru o masă de toaletă.

Scaun și suport pentru picioare într-un fel

Otoman și stai 2 în 1

Dar modelul poate fi prelungit de la sine, fără un suport suplimentar. Acest design este potrivit pentru persoanele care trebuie să-și poată întinde picioarele, să-și simtă sprijinul. Fie că este necesar pentru a vă așeza confortabil în fața unui televizor, a unui șemineu sau a unui peisaj luxos se află în culise – nu contează, principalul lucru este că un fotoliu alungit vă poate oferi un nivel ridicat de confort. Dar spațiul pentru instalarea unei perechi de astfel de scaune va necesita de multe ori mai mult decât atunci când se utilizează mini-modele.

Fotolii lungi

Pentru amplasarea confortabilă în fața televizorului

Scaun compact sau scaun confortabil

Recent, cele mai populare sunt modele compacte de scaune, care la prima vedere pot fi numite chiar scaune foarte confortabile cu tapițerie moale. Popularitatea mini-scaunelor se explică cu ușurință prin lipsa spațiilor mari din apartamentele moderne rusești, dar prin dorința proprietarilor de a-și echipa casa cu confort maxim. Scaunul compact poate fi atașat la masa de toaletă sau poate fi folosit ca atribut al locului de muncă. Fie că aveți de gând să vă faceți părul, să vă machiați sau să lucrați la computer – un scaun confortabil și în același timp în miniatură va deveni un atribut indispensabil pentru dvs..

Scaun fotoliu de lux în negru

Pereche de fotolii compacte

Scaune mici, dar confortabile

Mini fotoliu pentru dormitor

Fotolii originale cu elemente din plastic

Un scaun pentru computer este un atribut privat pentru multe dormitoare rusești. De multe ori nu există altă opțiune pentru amenajarea unui loc de muncă în afară de instalarea unui birou sau consolă pentru computer în spațiul de dormit. În unele cazuri, un birou sau un computer este, de asemenea, o masă de toaletă. În orice caz, este necesară organizarea unui scaun confortabil și ergonomic ca set. În funcție de cât timp petreceți la birou, scaunul ar trebui să poată regla înălțimea scaunului și a spătarului, înclinarea spătarului, cotierele și tetierele. Dacă locul de muncă este folosit ocazional, atunci va fi suficientă o simplă ajustare a modelului în înălțime..

Scaun de lucru

Fotoliu pentru masă de toaletă

Pereche originală sau fotolii în zona de recreere a dormitorului

Pentru a organiza o zonă de relaxare în dormitor, sunt suficiente câteva fotolii mici, o masă de cafea (cafea) și o sursă locală de iluminat (într-o cameră cu ferestre panoramice, puteți face fără ea). Cel mai adesea, aceste scaune sunt instalate la piciorul patului. Dar totul depinde de volumul și aspectul camerei..

Scaune la poalele patului

Fotolii colorate strălucitoare

Tapițerie variată originală

Fotolii neobișnuite cu cadru întunecat

Dacă dormitorul tău are fereastră, atunci ar fi de neiertat să nu organizezi o zonă de relaxare cu cafea în fotolii moi confortabile. Indiferent de forma geamului, nu va fi dificil să găsiți scaune potrivite. Piața mobilei este saturată de modele de diferite dimensiuni și configurații. Trebuie doar să alegeți corect soluțiile de culoare și textură..

Fotolii în vitrina din dormitor

Zona de recreere în fereastra de golf

Într-un dormitor alb ca zăpada

Pereche de fotolii într-o nișă de dormitor

Interior în culori deschise

Nuante pastelate

În zona ferestrei rotunde

Tapițeria fotoliilor pentru a se potrivi cu culoarea perdelelor sau chiar dintr-un material similar este o tehnică de design bine cunoscută care ajută la crearea unei imagini armonioase a zonei de dormit. Principalul lucru în acest caz este să nu exagerați cu imprimarea. Dacă există un model luminos, colorat pe mobilierul tapițat și în draperia deschiderilor ferestrelor, atunci camera riscă să-și piardă individualitatea. Este important să nu uităm că în interiorul dormitorului, patul rămâne principala piesă de mobilier..

Tapițerie în culoarea perdelelor

Combinație armonioasă de țesături

Opțiune ușoară

Tapițeria din piele a fotoliilor este una dintre cele mai practice dintr-un motiv. Dar nu fiecare interior al dormitorului poate fi organic «Accept» piele naturală sau artificială. Cu toate acestea, fotoliile cu tapițerie din piele sunt apanajul interiorului camerei de zi. În dormitor, astfel de modele vor arăta organice dacă au fost alese culori deschise pentru tapițeria din piele. Sau interiorul în sine este proiectat în stilul original – țară, eclecticism, avangardă.

Fotolii cu tapițerie din piele

Piele în tonuri de gri

Tapițerie de piele

Dacă întâmpinați dificultăți în selectarea soluțiilor de culoare pentru mobilier tapițat, atunci există multe nuanțe universale care vor arăta organic în orice interior. Toate nuanțele de alb și aproape toate gri pot fi considerate în siguranță neutre. Scaunele cu astfel de tapițerie nu vor fi vizibile, nu vor deveni accente, dar acest lucru nu este necesar în fiecare design al dormitorului. Alegerea neutră a culorii pentru tapițeria fotoliilor din dormitor poate fi atribuită și unei palete de nuanțe bej deschis..

Fotolii albe

Opțiuni de culoare neutre

Dormitor bej nisipos

Culori neutre

Într-o cameră cu țesături de culoare deschisă

Așa-numitele scaune de colț arată original. Modelele, care se bazează pe un pătrat, ca formă pentru cadru, ocupă puțin spațiu în cameră, dar în același timp oferă nu mai puțin confort decât omologii lor standard. Dacă se dorește, astfel de scaune pot fi instalate în colțurile camerei, unde vor folosi cel mai eficient spațiul util al camerei..

Fotoliu pentru colțul camerei

Fotoliile din răchită (parțial sau complet) nu sunt o alegere pentru fiecare dormitor. Stilul rustic, de plajă, tropical, stilul mediteranean iau perfect în imagini mobilierul care seamănă puțin cu mobilierul de grădină. Aspectul original și siguranța mediului vor aduce beneficii oricărui interior.

Fotolii din răchită

Stil mediteranean

Cea mai recentă tendință în proiectarea spațiilor de locuit într-un stil modern este utilizarea mobilierului, care nu cu mult timp în urmă ar fi putut fi numit exclusiv mobilier de birou. Articolele de mobilier care sunt folosite în hoteluri, baruri și restaurante suferă modificări minore (sau chiar fac fără ele) și devin o parte integrantă a imaginii dormitoarelor moderne.

Accente întunecate

Note stil birou

Alegerea originalelor – scaune fără rame de diferite modificări. O caracteristică distinctivă a scaunului de fasole este absența unui cadru rigid și capacitatea de a lua forma corpului unei persoane care se aruncă în acest scaun. Pentru oricine are probleme de sănătate a coloanei vertebrale, femeile însărcinate și care alăptează, doar proprietarii de apartamente și case cu copii, un scaun cu sac de fasole poate fi o opțiune excelentă pentru mobilier suplimentar pentru dormitor..

Fotolii-genți în dormitor cu podium

Roșu în dormitor