Dulap încorporat pe hol: principalele soiuri, avantaje și reguli de selecție

Holul a fost întotdeauna considerat una dintre cele mai importante părți ale oricărei camere. La urma urmei, toți se întâlnesc și își văd oaspeții și, de asemenea, vin acasă de la serviciu. Prin urmare, trebuie să-l echipați nu numai frumos din partea estetică, ci și cât mai funcțional posibil. Pentru aceasta, designerii de interior recomandă aproape întotdeauna instalarea unui dulap încorporat. Acest lucru va economisi spațiu și va ascunde îmbrăcămintea exterioară, pantofii și alte accesorii de care are nevoie fiecare membru al familiei. La ce ar trebui să fii atent atunci când alegi? Care sunt diferitele tipuri de dulapuri încorporate? Vă sugerăm să vă familiarizați cu toate informațiile relevante chiar acum..

Soiuri de garderobă încorporată

Fără îndoială, holul poate avea dimensiuni și forme complet diferite. Pentru a utiliza cât mai bine spațiul liber, este necesar să alegeți cel mai potrivit tip de dulap încorporat. Dintre toate varietățile, se pot distinge următoarele opțiuni:

  • un dulap standard este cel mai simplu design care se potrivește oricărei camere. Într-un hol mic, este mai bine să instalați un model care nu este prea adânc. Cu toate acestea, rețineți că podelele trebuie să fie plane. În caz contrar, cabinetul va fi destul de problematic de utilizat. În ceea ce privește umplutura, o puteți compune singur.

  • un dulap colțar se potrivește perfect într-un mic hol. Acest tip de mobilier are uși glisante, astfel încât podeaua, pereții și tavanul trebuie să fie perfect plane. În caz contrar, poate fi dificil să deschizi ușile..

  • garderoba este cea mai cerută opțiune din întreaga lume. Cu acest design, puteți economisi spațiu chiar și pe un hol mic. În general, se crede că pot exista de la două până la cinci uși glisante. Depinde de mărimea camerei și de dorințele personale. Apropo, ușile pot fi simple, din sticlă sau cu modele. Este mai bine să le selectați pe baza designului general al camerei..

  • dulapul cu ușă cu obloane este cel mai popular în țările cu umiditate ridicată. Datorită acestei alegeri, ușile vor permite întotdeauna trecerea aerului și blocarea razelor solare. Acest lucru va împiedica acumularea umezelii în interiorul dulapului. Astfel, va fi posibil să se evite mirosurile neplăcute și deformarea mobilierului. Acesta este un avantaj semnificativ, astfel încât această opțiune este din ce în ce mai utilizată în alte țări..

  • dulapul cu rază arată foarte neobișnuit și asta îl face atât de popular. Acest model conectează podeaua și tavanul, creând un fel de compoziție futuristă. Desigur, această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea, așa că ar trebui să luați în considerare cu atenție toate detaliile designului holului..

Dulap încorporat pe hol: avantaje și dezavantaje

Când toate caracteristicile și varietățile dulapului încorporat au fost deja studiate, este timpul să acordați atenție avantajelor și dezavantajelor sale. Acest lucru vă va ajuta să faceți o alegere și să găsiți cea mai bună opțiune pentru dvs..

Experții notează următoarele avantaje ale acestui design:

  • economisind spațiu liber. Faptul este că dulapurile încorporate sunt potrivite chiar și pentru coridoarele înguste. Datorită acestui fapt, va exista întotdeauna suficient spațiu liber pe hol..
  • spațiozitate. Spre deosebire de alte opțiuni, dulapul încorporat poate găzdui chiar și unele aparate de uz casnic. Dar rețineți că pentru aceasta trebuie să realizați mobilier personalizat, ținând cont de toate caracteristicile..
  • varietate de modele. În lumea modernă, puteți găsi absolut orice design, pe baza dorințelor dvs. personale și a dimensiunii camerei. Prin urmare, aceasta este soluția optimă pentru orice casă..
  • dulapul încorporat nu are pereți, tavan sau podea, deci este practic invizibil în cameră. Acest lucru este valabil mai ales pentru structurile de oglindă care măresc vizual spațiul..
  • dacă pereții de pe hol nu sunt prea egali sau prezintă diverse defecte, aceștia pot fi ascunși cu ajutorul unui dulap.

În ceea ce privește neajunsurile, consumatorii susțin că sunt absenți. Cu toate acestea, observăm că, atunci când alegeți, luați în considerare faptul că acest design va fi staționar. Adică, va fi imposibil să-l rearanjați. Această nuanță este un dezavantaj semnificativ pentru mulți. Prin urmare, planificați cu atenție amenajarea mobilierului pentru a fi încrezători în deciziile dvs..

Reguli pentru alegerea unui dulap încorporat pentru hol

Poate că fiecare persoană care achiziționează unul sau altul mobilier, își face griji cu privire la durata de funcționare a acestuia. Prin urmare, este foarte important să luați în considerare regulile de bază care vă vor ajuta să alegeți o opțiune cu adevărat demnă, care va dura mult timp. Una dintre nuanțele importante este designul dulapului încorporat. La urma urmei, toată funcționalitatea sa depinde de calculele corecte. Pentru a evita orice greșeli, este mai bine să folosiți serviciile unui specialist care va face calculele și măsurătorile corecte ale camerei..

Alegerea corectă a frontului dulapului este importantă, deoarece aceasta este partea din față. Aruncați o privire mai atentă la opțiunile oglindite sau cu iluminare suplimentară. Acest lucru va face vizual orice cameră puțin mai mare. În ceea ce privește alegerea schemei de culori a dulapului, aceasta depinde complet de preferințele personale. La rândul lor, experții recomandă utilizarea culorilor închise pentru hol, care fac vizual orice mobilier puțin mai mic. Dulapurile încorporate cu textură din lemn arată, de asemenea, minunat..

Este imperativ să alocați un buget specific pentru achiziția dvs. La urma urmei, există multe opțiuni pentru dulapuri la orice preț. Ele diferă în funcție de producător, de calitatea materialului, de prezența iluminării din spate și a umplerii interne. Prin urmare, este mai bine să vă gândiți la toate aceste detalii înainte de a merge la cumpărături. Acest lucru va economisi semnificativ timp în procesul de selecție..

Un dulap încorporat este o soluție foarte bună pentru un hol de orice dimensiune și stil. Va ajuta nu numai să economisească spațiu, ci și să îl facă mai funcțional. Prin urmare, ia în considerare toate avantajele, dezavantajele, precum și soiurile de garderobă încorporată. Acest lucru vă va ajuta să faceți alegerea potrivită pentru casa dvs..