Dulap în camera de zi: o varietate de produse și sfaturi pentru alegerea opțiunii perfecte

Dacă holul este considerat semnul distinctiv al oricărei case sau apartamente, atunci sufrageria poate fi numită un indicator al bogăției și ospitalității proprietarilor. Într-un fel, este «centrul universului», în care apar evenimente în mod constant. Aici se întrunește întreaga familie pentru relaxare sau pentru a privi la televizor, aici invităm oaspeții și ne relaxăm după o zi grea la serviciu. Prin urmare, atunci când aranjați interiorul acestei camere, trebuie să puteți selecta corect nu numai materialele pentru decorarea pereților, podelelor, tavanelor, ci și detalii precum textile, elemente de decor, surse de iluminat și mobilier. În același timp, o piatră de bordură este o piesă de mobilier destul de populară, care îndeplinește o mulțime de funcții utile. Astăzi îi invităm pe cititorii noștri să arunce o privire mai atentă asupra acestui produs și apoi să vă spună care sunt piedestalele și cum să le alegeți corect..

Dulap în camera de zi – avantaje și dezavantaje

În orice magazin de mobilă, este prezentat un sortiment destul de mare dintr-o astfel de piesă de mobilier, care vă permite să alegeți modelul ideal care nu numai că se va potrivi cu stilul unui anumit stil interior, dar va satisface și nevoile proprietarilor. În același timp, datorită avantajelor incontestabile ale pietrei, popularitatea sa și, în consecință, volumul vânzărilor unui astfel de produs, este în continuă creștere..

Sertarele realizate pentru interiorul unei camere de zi au un design mai atractiv decât, de exemplu, aceleași articole pentru un dormitor și există produse de vânzare dintr-o varietate de materiale. Majoritatea modelelor de noptiere pentru camera de zi sunt echipate cu sertare sau rafturi, ceea ce le permite să fie utilizate cu succes nu numai ca suport convenabil, ci și pentru depozitarea multor lucruri. Și cel mai important, varietatea gamei de modele a acestei piese de mobilier vă permite să alegeți opțiunea potrivită pentru un living cu orice zonă..

Alegerea materialului pentru bordură

Atunci când alegeți un bufet adecvat pentru o cameră de zi, este foarte important să acordați atenția cuvenită materialelor din care este fabricat produsul care vă place, deoarece acest factor determină în mare măsură scopul structurii și este responsabil pentru rezistența acesteia. și durabilitate. Lemnul natural în acest caz este considerat un material care nu are concurenți. Astfel de piedestale aparțin unor produse ecologice, sunt durabile și arată pur și simplu de lux. Cu toate acestea, pentru calitate trebuie să plătiți un preț adecvat..

Produsele din MDF vor costa mult mai puțin. Aceste dulapuri sunt foarte atractive, durabile și pot dura mulți ani. Singurul lucru «dar» – proprietarii de astfel de mobilier ar trebui să protejeze structura de deteriorări mecanice.

PALul este considerat o opțiune ieftină pentru realizarea de mobilier cu un design discret. Prin urmare, pentru amenajarea sufrageriei, este de preferat să optezi pentru articole de calitate mai bună..

O altă opțiune ieftină este achiziționarea de pietre din plastic, care au un sortiment mare și un design destul de atractiv. Dezavantajele produselor din plastic includ predispoziția lor la estompare și instabilitatea la deteriorarea mecanică..

Dulapurile din sticlă pentru o cameră de zi arată întotdeauna frumoase și elegante, dar reprezintă o structură foarte fragilă.

Stai în camera de zi pentru TV

Mai recent, un suport TV era o cutie unghiulară puțin incomodă, care de multe ori nu se încadra deloc în designul general al camerei. În acest caz, modelele moderne de piedestale beneficiază nu numai de o varietate de forme, dimensiuni, dar diferă și în ceea ce privește tipurile. Standurile TV de podea pot fi numite cele mai practice și convenabile produse care nu numai că își schimbă cu ușurință locația, dar se combină și foarte armonios cu toate domeniile de design. În plus, tipul de podea al soclurilor este considerat cel mai stabil și accesibil pentru consumator..

Un suport TV suspendat va economisi spațiu în sufragerie și va arăta destul de interesant. Astfel de produse sunt montate pe perete folosind elemente de fixare speciale și pot fi atât structuri orizontale simple, cât și modele mai voluminoase, cu multe rafturi și iluminat. Desigur, va fi nevoie de timp pentru a instala un astfel de dulap, dar rezultatul va fi apreciat nu numai de membrii familiei, ci și de oaspeți..

Tipul de standuri TV încorporat este situat într-o nișă de perete și de multe ori nu are detalii inutile, cu excepția luminii de fundal. Acest design necesită instalare complexă, dar, ca și propunerea anterioară, economisește spațiu..

Dulap de colț living

Dulapul de colț are o formă triunghiulară și este considerat o soluție ideală pentru umplerea zonei nefolosite a sufrageriei – colțuri, păstrând în același timp restul spațiului, care, în principiu, este principalul avantaj al acestor modele. Astfel de structuri, de regulă, au înălțimea unei mese standard, pot fi închise sau deschise. În același timp, scopul funcțional al acestui tip de mobilier depinde în totalitate de rezistența materialelor din care este confecționată noptiera. Suporturile de colț pot fi utilizate ca bază pentru un televizor sau un acvariu, ca suport pentru o vază sau rame foto. Interiorul produsului poate fi echipat cu rafturi sau sertare spațioase, care pot fi folosite și pentru depozitarea diverselor articole.

Vitrina Curbstone pentru sufragerie

Principala caracteristică a varietății de dulapuri moderne sub formă de vitrină constă în designul lor și sunt modele de produse similare, care constau parțial sau complet din sticlă. Astfel de opțiuni pentru piedestale sunt destinate nu numai depozitării, ci și afișării conținutului acestora, iar în majoritatea cazurilor acestea sunt feluri de mâncare frumoase, figurine, suveniruri, alcool scump și diverse articole decorative. Partea din spate a peretelui în astfel de piedestale poate avea un finisaj în oglindă, care permite întregii structuri să arate mai voluminos. Ușile și rafturile din vitrine sunt de obicei din sticlă. Cea mai populară opțiune pentru vitrine este considerată a fi un tip de comodă, în care sunt combinate atât compartimentele închise pentru depozitarea lucrurilor, cât și rafturile deschise din sticlă cu sau fără uși transparente. O soluție la fel de originală pentru amenajarea unui living poate fi numită utilizarea unei vitrine suspendate sau a unui dulap ca o cutie cu creioane cu una sau două uși. Astfel de produse pot avea o formă dreptunghiulară sau pătrată standard, pot fi unghiulare sau rotunjite..

Reguli de selecție

După cum am spus deja, piatră curbstone este o piesă de mobilier destul de multifuncțională, prin urmare, trebuie să alegeți un astfel de mobilier conform regulilor. În primul rând, trebuie luată în considerare dimensiunea camerei de zi. Pentru un spațiu mic, un dulap compact este perfect. Pentru un living mare, puteți căuta o opțiune mai spațioasă. Dar, nu uitați, structurile prea voluminoase pot părea ridicole chiar și pe o suprafață mare. Înălțimea tavanului din sufragerie va fi cheia pentru determinarea dimensiunilor mobilierului. Iluminatul este direct legat de schema de culori a produsului.

Nu este mai puțin important să se determine în prealabil scopul funcțional al pietrei, deoarece acest factor este un indicator pentru alegerea materialelor din care este fabricat accesoriul. Și cel mai important lucru este alegerea unui producător de mobilă. Popularitatea companiei și recenziile despre aceasta în acest caz sunt cel mai bun asistent pentru alegerea unui anumit model..

O bufet pentru un living este atât o piesă de mobilier interesantă, cât și utilă..

La urma urmei, după cum ați putut vedea, un astfel de design poate fi folosit în scopuri absolut diferite. De aceea, designerii moderni abandonează tot mai mult pereții masivi în favoarea unor noptiere mai mici și mai compacte, a căror varietate vă permite să decorați și să faceți orice stil interior mai confortabil..