Cum să alegi un dulap pentru o cameră de zi?

Camera de zi este considerată a fi camera principală din întreaga casă. Aici proprietarii primesc oaspeți și ei înșiși petrec mult timp cu familiile lor. Și este foarte important ca în aceste momente nimic din exterior să nu distragă atenția. Designerii sugerează adesea instalarea unui dulap în sufragerie, în care să poți stoca toate lucrurile care creează zgomot vizual. De exemplu, decor de sezon, cărți, albume, CD-uri și multe altele..

Dulap glisant în sufragerie: tipuri principale

Fără îndoială, există un număr mare de varietăți de dulapuri în ceea ce privește dimensiunea, conținutul și aspectul. Cu toate acestea, prin design, există doar două tipuri principale – încorporat și carcasă. Înainte de a decide în cele din urmă asupra alegerii, vă propunem să studiați caracteristicile fiecăruia dintre ele..

Dulap încorporat în camera de zi

Acest tip presupune un sistem de depozitare în care părțile inferioare, superioare și laterale înlocuiesc tavanul, podeaua și pereții camerei. Adică, dulapul este literalmente încorporat într-o nișă sau perete. Este interesant faptul că umplutura interioară poate fi întotdeauna realizată conform unei comenzi individuale. În general, un astfel de cabinet are multe avantaje:

  • arată perfect în interiorul oricărui stil;
  • volum intern impresionant;
  • ocupă mult mai puțin spațiu din cauza absenței pereților.

În ciuda unor astfel de avantaje semnificative, dulapul încorporat are o serie de dezavantaje:

  • nu poate fi mutat sau mutat în alt loc;
  • nevoia de tavane, pereți și podele perfect plane;
  • preț mare.

După cum puteți vedea, acest dulap are atât avantaje, cât și dezavantaje. Prin urmare, decizia finală ar trebui luată întotdeauna cu aceste nuanțe în minte. În plus, experții observă că necesită un design individual. Adică, conținutul intern poate fi creat ținând cont de nevoile personale. Acest lucru este foarte convenabil, dar în același timp, dulapul nu poate fi mutat într-o altă cameră sau casă..

Dulap pentru dulap pentru sufragerie

Următoarea opțiune este un dulap dulap. Se crede că este mai versatil datorită mobilității sale ridicate. Poate fi plasat în orice altă cameră de dimensiuni adecvate sau transportat în altă casă. În același timp, umplerea interioară poate fi realizată și după o comandă individuală, ținând cont de toate preferințele. Un avantaj important este costul mai mic al unui astfel de mobilier..

Interesant este faptul că un dulap este adesea ales ca soluție interioară pentru zonarea spațiului. Este folosit mai ales în camera de zi a studioului. O varietate de materiale și detalii decorative vă permite să faceți dulapul elegant, relevant pentru interiorul ales. Dar rețineți că această soluție nu este cu siguranță potrivită pentru o cameră prea mică..

Materiale pentru realizarea unui dulap pentru un living

Una dintre principalele nuanțe care ar trebui luate în considerare în procesul de selecție sunt materialele care sunt folosite pentru realizarea dulapului. De aceasta durează, calitatea și costul produsului finit. Potrivit experților, materialul de cea mai înaltă calitate este considerat a fi MDF, precum și lemnul cu acoperire furnir. O structură pe bază de PAL va avea un cost mai mic. Acest material conține rășini, datorită cărora suprafața rămâne mai durabilă și protejată de efectele negative ale umezelii. Cel mai bugetar va fi cu siguranță un dulap din fibră de lemn. Acest material are un grad ridicat de absorbție a umezelii. Prin urmare, nu trebuie să vă bazați pe durabilitatea acestuia..

În ceea ce privește fabricarea ușilor dulapurilor, designul acestora trebuie să corespundă în mod necesar stilului general al camerei de zi. Cea mai comună alegere a cumpărătorilor este sticla mată sau colorată. Pe el, dacă doriți, puteți face diferite modele, precum și puteți face imprimarea fotografiilor. Cu toate acestea, această decizie pierde teren treptat. Ușile din vitralii sunt considerate mai relevante și în același timp scumpe. Dulapul cu oglinzi nu este încă mai puțin popular. Este soluția perfectă pentru un living mic. Deoarece cu acesta puteți extinde vizual spațiul.

Desigur, materialele naturale sunt utilizate în mod activ pentru fabricarea ușilor. Printre acestea se numără ratanul, pielea sau bambusul, precum și diverse tipuri de lemn. Adesea, interiorul general al unei camere de zi necesită o combinație de mai multe materiale. De exemplu, MDF cu rattan, sticlă, piele sau oglindă. În acest caz, cel mai bine este să faci un proiect de dulap, astfel încât să arate exact armonios în interior..

Recomandări generale pentru alegerea unui dulap în sufragerie

Atunci când planificați achiziția de mobilier, este foarte important să luați în considerare câteva reguli simple. Acestea vă vor ajuta să faceți alegerea corectă, indiferent de buget. Deci, în primul rând, vă recomandăm să decideți asupra tipului de construcție, precum și a locației din camera de zi. Următorul pas este analizarea stilului interiorului. La urma urmei, fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici. De exemplu, stilul clasic necesită mobilier asortat. În același timp, interioarele moderne oferă reținere și simplitate, precum și nuanțe neutre. Provence permite amprentele colorate pe mobilier. Numai după ce stilul interiorului camerei de zi a fost determinat, puteți alege designul fațadelor pentru dulap.

Experții vă recomandă să acordați întotdeauna atenție umplerii interioare a dulapului. Ar trebui să corespundă nevoilor dvs. și numărului de lucruri. Dacă este necesar, îl puteți schimba oricând și puteți adăuga sau elimina anumite secțiuni. Un rol important în alegerea unui dulap îl joacă tipul de mecanism de alunecare. Mecanismul cu role este bugetar, iar monorailul este mai fiabil. În această chestiune, fiecare trebuie să se prioritizeze. Și, desigur, nu uitați să acordați atenție calității rolelor, elementelor de fixare și a accesoriilor..

Este necesar un dulap în sufragerie și fiecare designer de interior știe despre asta. Dacă aveți încă dubii cu privire la alegere, solicitați sfatul unui specialist. Cu siguranță te va ajuta să alegi soluția optimă, ținând cont de toate caracteristicile camerei..