Ce ar trebui să căutați atunci când alegeți mobilierul de baie?

Alegerea mobilierului de baie este o sarcină foarte dificilă, deoarece acesta este un loc de o importanță sporită. Prin urmare, este de dorit ca dulapurile, dulapurile și rafturile din lemn și materiale similare să aibă o impermeabilizare bună..

Al cui mobilier este mai bun?

Ar trebui să aveți încredere în producătorii casnici de mobilă? Această întrebare este de interes pentru mulți oameni care vor actualiza interiorul băii. În zilele noastre, majoritatea firmelor sunt îngrijorate de reputația lor și sunt interesate de clienții obișnuiți, așa că oferă produse de calitate pe piață. Foarte des puteți auzi despre industriile care cumpără materiale și accesorii importate pentru fabricarea mobilierului. Datorită acestui fapt, acum mulți oameni cumpără mobilier italian fabricat în Rusia. Avantajul unei astfel de achiziții este un preț rezonabil..

O altă diferență între producătorii noștri și cei străini este dimensiunea mobilierului. Firmele rusești oferă cumpărătorului un produs adaptat pentru a se potrivi unei zone mici de baie. Arată compact într-o cameră mică și nu creează o senzație de dezordine. Dar mobilierul importat este mai potrivit pentru casele de țară și apartamentele dintr-o clădire nouă, în care zona băii este mult mai mare decât în ​​același Hrușciov. Dacă bunurile prezentate în magazinele specializate nu sunt potrivite pentru cumpărător, atunci puteți contacta un maestru privat. El va face toate mobilierele necesare la comandă.

În ceea ce privește chiuveta, aici producătorii occidentali sunt încă cu mult în față în comparație cu firmele interne. Desigur, prețul unui astfel de produs este de 2-3 ori mai mare, pentru care calitatea acestuia va încânta cumpărătorul de mulți ani.

Secretele alegerii

Uneori, clienții nu cred certificatele de calitate care sunt prezentate în magazin, în acest caz, calitatea produsului selectat poate fi verificată folosind următoarele trucuri..

  • Pentru a verifica chiuveta dacă nu există așchii, trebuie să o atingeți ușor. Dacă în timpul verificării auziți un sunet plăcut, atunci totul este în regulă cu marfa, dar o lovitură plictisitoare indică faptul că este mai bine să refuzați un produs.
  • De asemenea, asigurați-vă că verificați cât de uniform este chiuveta acoperită cu vopsea. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă uitați cu atenție la suprafața acestuia sub o iluminare bună. Absența scobiturilor și a petelor este un indicator al unei lucrări bine făcute..
  • În ceea ce privește fitingurile, totul este extrem de simplu aici. Cuțitele, mânerele și balamalele trebuie să fie din metal cromat. Desigur, mobilierul cu mânere din plastic acoperite cu vopsea este mult mai ieftin, dar aspectul unor astfel de dulapuri va înceta în curând să fie atractiv..

Ce e inauntru?

Plăcile din MDF sunt utilizate pe scară largă la fabricarea mobilierului de baie. Sunt realizate din praf de lemn presat cu vid, «lipite» între ele cu ajutorul ligninei (o substanță care este eliberată din lemn atunci când este încălzită). Acest material poate lua o formă rotunjită, iar textura sa vă permite, de asemenea, să tăiați diferite modele pe el. Are o bună rezistență la umiditate, deci nu se teme de vaporii de apă și de schimbările bruște de temperatură. Acest mobilier este ușor de întreținut. Fațada sa poate fi ștearsă cu o varietate de detergenți, cu excepția celor care conțin clor și abraziv..

Plăcile aglomerate nu sunt mai puțin populare pe piață, deși sunt mai scumpe decât versiunea anterioară. Sunt fabricate din talaș de lemn. Există o ușoară diferență între producătorii interni și cei importați. Faptul este că primele folosesc uneori o sobă ieftină, care conține o cantitate mare de formaldehidă. În străinătate, fabricarea mobilierului din plăci de PAL sub clasa E1 este interzisă prin lege. Acest material are multe aspecte pozitive. Plăcile de PAL au proprietăți bune de performanță și nu declanșează erori în interiorul lor și nu se formează mucegai.

Atunci când decorați o baie într-un stil clasic, mobilierul realizat din materiale naturale este perfect. Cu toate acestea, această opțiune prezintă o serie de dezavantaje. Este greu să ai grijă de un dulap sau dulap din lemn și pentru aceasta trebuie să cumperi detergenți speciali. Lemnul absoarbe bine umezeala, ceea ce poate determina formarea mucegaiului pe mobilier. Există mai multe puncte tari pentru toate aceste obiecții. «da». Prin alegerea acestei opțiuni, cumpărătorul va primi o vedere excelentă asupra băii, mobilierul în care va fi realizat din materii prime naturale, ecologice..

Sfaturi utile

Dacă baia are încălzire prin pardoseală, atunci este mai bine să alegeți mobilier pentru ea cu picioare. Este recomandabil ca dulapul cu chiuveta să nu se potrivească perfect de perete. Această soluție va face curățenia mai ușoară pentru gazdă. Într-o cameră mică, este mai bine să ridicați mai multe rafturi, un dulap mic suspendat și un dulap cu chiuvetă. Atunci baia va arăta confortabilă și spațioasă..