Boudoir: unde sunt păstrate secretele femeilor

O parte integrantă a dormitorului pentru femei este o masă de toaletă cu oglindă. Pe vremuri, acestea erau destinate în principal spălării. Acum, în multe sertare ale unei astfel de piese de mobilier, sunt stocate mici trucuri feminine – mijloace pentru îmbunătățirea imaginii feminine..

Masa de toaletă modernă este concepută pentru aplicarea machiajului, coafarea părului și pentru diverse proceduri de îngrijire a pielii feței. Pentru ca toate aceste proceduri să fie efectuate cel mai eficient, tabelul trebuie să aibă o serie de caracteristici.

Locație, formă și conținut

O masă într-un budoar ar trebui să îndeplinească atât o funcție estetică, cât și una practică. Printre criteriile pentru alegerea unui astfel de mobilier, merită să începeți cu formularul. Aici se pot distinge trei tipuri principale:

  • clasic;
  • spalier;
  • masuta de toaleta.

Masa de toaleta alba Masă de toaletă albă într-o cameră întunecată Spalier în budoar Spalier în dressing

Primul tip este un tabel simplu pe care este fixată o oglindă. În plus, astfel de mese sunt echipate cu sertare și sertare pentru depozitarea a tot ce aveți nevoie. Spalierul diferă de alte tipuri prin prezența a trei oglinzi. Una dintre ele este fixată în siguranță, celelalte două atârnă de balamale și rămân mobile. Setându-le la un unghi adecvat, vă puteți inspecta din toate părțile. Masa de toaletă este echipată cu o oglindă mare de lungime întreagă. Masa în sine poate fi de orice dimensiune. În plus, există modificări cu o oglindă pliabilă, care își va lua locul în mod convenabil și compact în camere mici..

Masă de toaletă lângă fereastră

Nu este deloc necesar ca această piesă de mobilier să fie din același set cu restul mobilierului. Dacă setul care îți place în magazin nu conține o masă de budoar, atunci îl poți ridica separat. Principalul lucru este că se potrivește stilului și se armonizează cu atmosfera generală a dormitorului..

Sertarele sunt o parte importantă a toaletei. Astfel de sisteme de stocare sunt excelente pentru desfășurarea obiectelor mici, care sunt incomode de păstrat pe masă. Distribuind produse cosmetice printre sertare, puteți economisi spațiu pe masă pentru vaze de flori, fotografii, sticle de parfum frumoase și alte obiecte decorative..

Materialele pentru fabricarea meselor de toaletă pot fi:

  • lemn;
  • sticlă;
  • plastic;
  • metal și altele.

Masa de toaleta minimalista Masă de boudoir într-un dormitor de lux Masă cu oglindă în dressing Vestiar cu masă de toaletă

Lemnul cu elemente metalice este ales în mod predominant. Mai mult, produsele sunt realizate în diferite stiluri și în diferite culori. O astfel de varietate vă va permite să alegeți masa care este cea mai potrivită pentru un anumit interior..

Utilizarea sticlei va face o astfel de masă de boudoir elegantă. Este mai bine dacă întreaga masă este acoperită cu ea. Elementele asemănătoare argintului vor fi elegante:

  • tăvi;
  • rame foto;
  • fitinguri.

Masă Boudoir în design contrastant Masă și oglindă înrămate Masă de boudoir într-o cameră luminoasă

În plus, figurinele din porțelan alb vor adăuga gingășie și aerisire colțului unei femei. Scaunele din plastic transparent, decorate cu pânză de mătase sau boas din pene de struț pot fi un plus. Un scaun obișnuit poate fi, de asemenea, adaptat prin coaserea unei huse elegante într-o culoare potrivită pentru acesta. Este bine dacă o astfel de husă este realizată din aceeași țesătură ca perdelele, cuverturile de pat sau banchetele de pe noptieră..

Masa de toaletă nu trebuie să se potrivească cu culoarea și forma restului mobilierului. Dacă are calități speciale, atunci chiar trebuie să fie evidențiat în culori. Într-un dormitor alb, un element întunecat va atrage atenția. Prin evidențierea acestei piese de mobilier, puteți zonala spațiul.

Sisteme de depozitare cu oglinzi

De obicei, dormitorul este ales ca locație. Dar puteți experimenta folosind un hol sau dressing, unde există suficientă lumină. Este convenabil să plasați obiecte personale în baie. Dar pentru a instala o masă de toaletă aici, este nevoie de mult spațiu, pe care băile standard nu îl au..

Vestiar cu masă de toaletă Masă de budoar iluminată Dressing mare cu sisteme de depozitare Masa de toaleta vopsita in alb

Puteți zonifica spațiul, marcând locul pentru îngrijirea personală, folosind două tipuri de tapet. Calea una dintre ele va fi monocromatică, iar cealaltă cu un model mare. Una dintre ele poate fi lipită peste întreaga cameră, lăsând-o pe cea de-a doua pentru zona mesei de budoar. În plus, este convenabil să folosiți diferite acoperiri de podea. Este suficient să acoperiți locul de sub masă cu un covor pufos, iar zona de frumusețe va fi izolată. Un ecran va fi un delimitator ideal. Acesta va ajuta la ascunderea misterelor creării imaginii perfecte departe de ochii curioși..

Masă în dormitor cu o mică oglindă

Masă de budoar iluminată

Cel mai important factor în funcționalitatea mesei de toaletă este iluminarea sa. Cel mai bun loc pentru a amplasa o astfel de piesă de mobilier va fi spațiul mai aproape de fereastră. Iluminarea naturală vă va permite să vedeți cel mai bine defectele din imagine și să le mascați.

Masă de toaletă lângă fereastră Boudoir de lux cu masă de toaletă

Dacă nu există spațiu la fereastră, atunci trebuie acordată o atenție specială corpurilor de iluminat din imediata vecinătate. Sursele de lumină ar trebui să lumineze uniform fața, nepermițând obiectelor din jur să arunce umbre pe ea. Cea mai bună opțiune ar fi amplasarea unor becuri mici cu halogen galben în jurul perimetrului oglinzii. Nu se recomandă utilizarea iluminării albe, deoarece face ca culoarea pielii să fie nenaturală și va duce la crearea de imagini nereușite..

Oglindă cu două lumini Masa de toaleta in baie Dressing ușor cu oglindă

Puteți utiliza, de asemenea, două aplice pe părțile laterale ale oglinzii sau o lampă mare deasupra. Este important ca lumina să nu strălucească în ochi. Evitați acest lucru cu spoturi care pot fi modificate după cum este necesar..

Selecția oglinzii

Pentru masa de toaletă este important să alegeți oglinda potrivită. Mulți factori depind de proprietățile sale. De exemplu, absența unei oglinzi complete în casă va necesita achiziționarea unui spalier – o masă de boudoir dotată cu o oglindă mare. Puteți crea singur un astfel de design combinând o noptieră cu o oglindă de perete..

Se crede că dormitul în fața unei oglinzi are consecințe negative în ceea ce privește energia. Puteți evita această situație folosind o oglindă rabatabilă. De obicei, este îndepărtat pe masă, formând astfel o suprafață plană care poate fi utilizată pentru o varietate de scopuri..

Masuta de toaleta ascunsa

O oglindă pe suport va ajuta, de asemenea, la rezolvarea multor probleme. Cu ajutorul său, orice noptieră confortabilă se poate transforma într-o rafinată masă de budoar. Găsirea unei oglinzi pentru interior este mai ușoară decât alegerea unei mese de budoar dintr-o singură bucată. Prin urmare, utilizarea uneia dintre noptiere și a unei oglinzi într-un cadru frumos ar fi o soluție de proiectare adecvată..

Dormitor cu masă de budoar Oglindă peste masa de budoar Cadru cu basoreliefuri pentru oglindă Oglindă mică rotundă deasupra mesei de vanitate

Principalul lucru atunci când alegeți astfel de mobilier pentru interior este păstrarea maximă a funcționalității sale, cu un echilibru general al efectului vizual..