Vardagsrumsmöbler i modern stil: fashionabla lösningar för älskare av nya inredningsartiklar

Ordnar du ditt vardagsrum i en modern stil? Använd råd om vilka möbler du ska välja och vad du ska titta efter när du köper en soffa? Se förberedda inspirationer i fotoidéer som hjälper dig att skapa det perfekta vardagsrummet.

Vardagsrumsmöbler i modern stil – huvudreglerna för att välja

Modern stil i interiören låter dig organisera utrymmet och fokusera på dess viktigaste element. Idag styrs människor av moderna vardagsrumsmöbler, fulla av enkelhet och eleganta tillbehör, som är begränsade till det nödvändiga minimumet. Modern stil förknippas vanligtvis med minimalism. Men ibland är det värt att bryta denna konvention lite. En liten avvikelse från regeln, det vill säga introduktionen av ett element, till exempel en möbel, i en annan stil, kommer att liva upp inredningen och ge den en eklektisk charm.

Regeln som gäller vid val av moderna möbler för vardagsrummet: ju mindre desto bättre är detta garantin för rummets estetiska design. Du bör också följa denna princip när du väljer kosttillskott. När det gäller stolar eller fåtöljer är det bäst om de inte är en del av en vardagsrumssvit – någon variation kommer att vara till hjälp. Eklektiska kombinationer, noggrant utvalda olika möbler kommer inte att störa den minimalistiska designen av vardagsrummet..

Samtida stoppade vardagsrumsmöbler: soffor dominerar

Vardagsrummet är där människor vanligtvis tar emot gäster och vilar efter jobbet. Dess inredning ska matcha din smak och framför allt funktionalitet. När man bestämmer sig för att dekorera ett vardagsrum i modern stil, bör man ta hänsyn till det faktum att det bestäms av enkelhet. Det är precis vad de stoppade möblerna ska vara, vilket är nödvändigt i varje vardagsrum. I moderna hem väljs oftast två- och tresitsiga soffor med enkel design:

  • beige;
  • Grå;
  • Vit;
  • svart.

De kan också berikas med dekorativa kuddar som lyser upp vardagsrummet. Hörnen är tillbaka som favoriter eftersom de är mycket praktiska, med mer omfattande funktioner, inklusive ett sovalternativ. Detta är särskilt användbart om du inte har ett separat rum i lägenheten..

Skåpmöbler för vardagsrummet i modern stil

Skåpmöbler för vardagsrummet i modern stil är optiskt lätta. Således skiljer det sig avsevärt från de gamla väggblocken. Modulerna är också begränsade till det minimum som krävs. De mest populära vardagsrumsmöblerna liknar formen som rektanglar och rutor, inklusive byråer som tjänar både praktiska och dekorativa funktioner..

Modernt skåp för vardagsrummet är inte inrett, dess charm ligger i enkelheten. Den enda dekorationen är glitter. Det finns inget utrymme för prickig inredning, stuckatur, antikviteter, fluffiga mattor eller spetsar. Samtida vardagsrumsmöbler imponerar med sin form och proportioner. Det finns en tydlig konsistens här – enkelhet är synlig i varje element..

Modulära vardagsrumsmöbler i modern stil

Modulära vardagsrumsmöbler har unika och oändliga layouter i modern stil. Vad är hennes magi? Vi kan montera modulära möbler till en unik konfiguration efter eget val. Det är bekvämt, funktionellt, tillverkat med den senaste tekniken och moderna material..

Modulära möbler med skjutpanel

Modulära vardagsrumsmöbler passar perfekt in i alla interiörer som är inredda i modern stil. Tack vare moduler i olika storlekar, djup och färger ger de många arrangemangsmöjligheter. Modulära möbler, som ett val av modern stil, är skapade med den senaste tekniken, men av högkvalitativa material. De kan lackeras enligt individuell kundorder baserat på RAL -färgpaletten som finns tillgänglig över hela världen.

Nu kan du komponera vilken design som helst: bokhylla, TV -stativ eller solo, välja mellan en mängd olika moduler, komplettera varandra i former och färger. Men det viktigaste här är friheten att välja kompositionens storlek. Inte bara det, om du av någon anledning upptäcker att det valda schemat inte uppfyller personliga förväntningar, bör du utöka det eller enkelt ändra det genom att omarrangera enskilda utrustningsdelar och ge möblerna en ny funktion. Modulära ramkonstruktioner gör att du kan kombinera köket med vardagsrummet till ett rum.

Modulära möbler: öppna eller stängda?

Modulära möbler består av öppna och slutna element. Deras val och proportioner beror bara på dig. Med dessa funktioner kan du göra ditt liv mycket enklare. I öppna moduler installerar du bara de saker som du vill se varje dag och i stängda – allt annat som behöver döljas. Tack vare detta är kompositionen enkel, eftersom de stängda modulerna går ihop med de öppna. Det visar sig att moderna modulmöbler är estetik och ergonomi i ett.

Hörn vardagsrumsmöbler i modern stil

Vardagsrummet används till stor del för vila och avkoppling. Även om det i ett sådant rum är en soffa, ett soffbord, ett TV -bord eller en byrå, tvingar lägenheten vanligtvis oss att införa en rymligare struktur, till exempel en hörngarderob. Denna garderob ger extra utrymme för kläder, sängkläder eller större hushållsapparater som dammsugare..

Liten hörngarderob i vardagsrummet

Om ditt vardagsrum är litet är garderober med skjutdörrar bäst. Ett hörnskåp bör inte överbelasta rummet, så om möjligt, välj det i mjuka färger. Nyanser av sonoma ek, vitt hjälper till att lysa upp utrymmet. Placera inte din garderob bredvid ett fönster eftersom dörren kan skymma inkommande ljus. En korrekt vald hörngarderob blir din assistent, så att du kan behålla harmoni och ordning i rummet. Det kommer inte att störa vilan efter en hård dag. Det är bra när det finns ett ledigt hörn och du vill använda det.

Modern svartvitt vardagsrumsmöbler

Samtida vardagsrumsmöbler matchar perfekt med stål, glas, sten, betong, tegel eller exotiskt trä. Dessa material kan betona både elakhet och skapa ett mjukare uttryck. Svarta vardagsrumsmöbler passar bra med vita tillbehör. Omvänt ser vita möbler bra ut med svarta dekorativa element. Tillsammans är de ett uttryck för samtida design.

Huvudfärgen i modern stil är tidlös vit och svart. Vita och svarta vardagsrumsmöbler är perfekta för alla färger: från grått, beige till härligt grönt eller ljusrött.

Lyckligtvis är moderna vardagsrumsmöbler trevliga och bekväma. Rummen påminner om omslaget till en prestigefylld inredningstidning som uppfyller alla regler för minimalistisk stil. Ett modernt vardagsrum ska vara rymligt, ha mycket utrymme, ljus, frihet, varför människor ofta vägrar stora vardagsrumsmöbler mot modulära mönster. Du kan köpa enskilda föremål som ingår i satsen eller en kombination av dem.