Två sängar i ett rum: en nödvändighet eller ett medvetet val?

Invånare i vårt land, som redan har haft att göra med placeringen av möbler i en typisk lägenhet, förstår perfekt hur mycket denna process blir mer komplicerad när det blir nödvändigt att sätta två sängar i ett rum samtidigt. Det spelar ingen roll vilken typ av rum vi pratar om: ett barnrum, ett sovrum eller ett litet rum i ett hus på landet. Bostadens storlek spelar heller ingen roll – skapandet av en sådan inredning åtföljs alltid av många svårigheter. Låt oss försöka förenkla uppgiften genom att anta de moderna designers praktiska idéer..

De flesta husägare föredrar traditionella sängar framför möbler som “transformator” eller soffor. Detta är förståeligt. För det första gör en sådan sovplats, tack vare en madrass av hög kvalitet, det möjligt att sova gott, återhämta sig efter en ansträngande dag på jobbet. För det andra sparas tid betydligt, eftersom det inte är nödvändigt att demontera och montera bäddsoffan varje dag..

Saker att tänka på i förväg

Om du behöver utrusta rummet med två separata sängar, bör du definitivt ge flera viktiga punkter..

1. Villkoren för vistelsen i sovområdet ska vara så bekväma som möjligt för människor som kommer att spendera sin tid här. Därför är det nödvändigt att i förväg se till att var och en av dem har en individuell plats för förvaring av personliga tillhörigheter och en personlig belysningskälla bredvid sängen..

Två sängar sida vid sida Två sängar inuti

2. Varje användare ska kunna röra sig i rummet utan svårigheter och onödigt buller. Sängar bör placeras på ett sådant sätt att minst 60 cm återstår för passagen. Detta utrymme behövs inte bara för fri rörlighet, utan också för att kunna bädda sängen dagligen. Om det finns garderober med nedfällbara dörrar bredvid sängarna, bör denna punkt också beaktas – det borde finnas ännu mer utrymme i sovdelen.

Mysigt sovrum Sovrum med två sängar

Optimala alternativ för att placera sovplatser

Oftast utvecklas en design som innefattar arrangemang av två sängar för arrangemang av barnrum, sovrum och rum. Var och en av alternativen har sina egna egenskaper och beror på husets storlek.

Barnrum för pojkar Strikt sovrum Sovrum för tjejer gästrum Två sängar i sovrummet Glad inredning

Alternativ nummer 1

Detta sätt att ordna sängar i ett rum är baserat på symmetri. Samtidigt ska bostadsutrymmet vara tillräckligt rymligt, eftersom det kommer att vara nödvändigt att placera inte bara två sängbord, utan också två sconces, samt ett par fåtöljer (stolar) bredvid sovplatserna. Parallell sängkläder är bäst för rum. Med det här alternativet kan du vara värd för både gäster av samma kön och par.

Två sängar i ett rum Vila rum Spalenka Sovrum inredning med två sängar

Om du använder denna metod för att placera sovplatser i ett barnrum avsett för två tonårsflickor, kan resultatet av ditt arbete bli en mycket elegant inredning. För att dekorera ett sådant rum måste du fylla på samma sängkläder, filtar, speglar och andra tillbehör som måste finnas i tonåringens rum.

Barnrum med enkelsängar Färgglada barnkammare

Alternativ nummer 2

En bra lösning är det vinklade arrangemanget av sovplatser enligt principen «huvud mot huvud». Detta alternativ är idealiskt för små rum, eftersom det sparar användbart utrymme. Det rekommenderas dock att använda det endast när du placerar dina anhöriga och barn. Det bör komma ihåg att om du någon gång vill ha mer autonomi kan sängens huvud flyttas till motsatt sida..

Hörnsängarrangemang Barnrum för två tjejer

Alternativ nummer 3

I detta fall placeras sovrumsmöblerna, som i den tidigare versionen, i form av ett brev “G”, dock finns ett fritt hörn kvar mellan sängarna, som kan användas för att lagra alla möjliga saker. Detta är ett värdigt alternativ till ett sängbord – du kan utrusta flera hyllor för böcker och användbara saker. Den nedre delen av utrymmet bakom sängarna kan vara en plats för förvaring av lådor med nödvändiga saker..

Hörnealternativ för placering av kajplatser Sängar i hörnet Sängar på landet Två sängar i hörnet av rummet

Alternativ nummer 4

Burk «Skriv in» i det inre två sängar i rad, längs en av väggarna. Denna planeringsmetod kommer att vara den enda vägen ut för ägarna av långsträckta rum. Om du installerar en skiljevägg, ett skåp eller en kantsten mellan sovplatserna, kommer rummet att delas upp i två separata zoner. Ett öppet ställ med böcker eller leksaker kan användas som en slags skiljevägg.

Sängar i rad Sängar i ett lanthus

Fem praktiska tips för sängplacering

1. Om rummets storlek inte tillåter ytterligare möbler, bör du tänka på att köpa sängar med inbyggda lådor. Sådana möbler kommer att vara användbara för förvaring av sängkläder, filtar, överkast och handdukar. Sänglådor i barnrummet är också mycket användbara – de är praktiska för att fälla leksaker..

Två sängar i en rad

2. Korrekt vald tapet i rummet där det är planerat att placera två sovplatser hjälper visuellt att göra taket högre. Fint mönstrade eller vertikala ränder rekommenderas. Denna teknik gör att du kan undvika känslan av trängsel i rymden. Man bör komma ihåg att tapetens färg också påverkar den visuella uppfattningen: tack vare ljusa nyanser blir rummet rymligare och kallare, mörka toner kommer visuellt att minska storleken på rummet och göra det varmare.

Underbart sovrum

3. När du skapar en interiör med två sängar bör du ta på allvar valet av textilier, eftersom detta inredningselement spelar en mycket viktig roll i processen med att dekorera ett rum. Matchande överkast och dekorativa kuddar hjälper till att ge designen ett färdigt utseende och harmoni..

Gästrum

4. Om du planerar att dekorera en sådan interiör med bordslampor, sängdukar, vaser eller målningar, måste du köpa ett par tillbehör.

Ljust sovrum interiör

5. När du placerar sovplatser längs en vägg är det värt att använda en moduluppsättning. Denna design gör att du kan kombinera sängar med en garderob, hylla eller skåp. Tack vare henne får sovplatsen ett komplett och elegant utseende. Dessutom dyker praktiska förvaringsutrymmen upp i rummet..

Snygg sovrumsinredning

Det är möjligt att du efter att ha slutfört allt arbete med utformningen av rummet med två sängar kommer att bli positivt överraskad av de förändringar som har skett i det. Istället för ett tråkigt utrymme som liknar ett vanligt hotellrum, har du ett bekvämt, snyggt och mycket funktionellt rum för två personer..