Moderna möbler för alla smaker

Modern stil är maximalt ljus och rymd, det här är funktionalitet och rationalism, det här är originalidéer som förkroppsligas med hjälp av ultramoderna material, det här är vackra och praktiska möbler. Den moderna interiören är pragmatisk och organiserad, men ändå original och mysig. Och möbler för en sådan design av lokaler måste väljas lämpliga – bekväma och funktionella, rymliga, men inte dominerande i rymden, presentabla, men samtidigt universella för en framgångsrik kombinatorisk med någon dekoration av rummet, som kan harmoniskt integreras under förändringar i interiören.

Samtida möbler

Minimalistisk inredning

Att välja rätt möbel är inte lätt, men om du prioriterar enkelhet i form, naturliga, neutrala toner och traditionella funktioner kan du skapa en rumsdesign som inte behöver uppgraderas på många år..

Modernt vardagsrum interiör

I chokladtoner

Den moderna stilen är ett begrepp om praktisk och estetisk rymddesign, som innehåller element från många stilistiska riktningar. Följande stilar har påverkat bildandet av modern stilistik:

  • minimalism;
  • högteknologisk;
  • ekostil;
  • konstruktivism;
  • popkonst;
  • eklekticism.

Vardagsrum och arbetsrum

Skåp med originalmöbler

Minimalism med sitt motto «mindre är bättre» har blivit en av grundstilarna för bildandet av moderna interiörer. Men vi har naturligtvis inte att göra med en minimalistisk miljö i sin renaste form. Den moderna stilen är så förtjust i rymd och frihet, strikta linjer och tydliga former, ett praktiskt tillvägagångssätt när det gäller att utrusta rum med möbler. Men inredning är inte främmande för moderna designprojekt. Även om dekorationen har en funktionell bakgrund, slutar den inte att dekorera rummet från detta. Den moderna interiören är mysigare och bekvämare än den minimalistiska utformningen av lokalerna, det kommer att vara bekvämt för både hushåll och gäster i ditt hushåll eller din lägenhet..

Minimalism i inredningen

Strikt och koncist

Minimalism har fört flera huvudmotiv till den moderna stilen:

  • en minsta uppsättning möbler, men med en oföränderlig prioritet i kvalitet och komfort hos de utvalda modellerna;
  • det finns nästan ingen inredning i möblerna – strikta och släta fasader på skåpmöbler och enkla och lakoniska lösningar för stoppade möbler, bord och stolar;
  • minimalismens favoritfärger – alla nyanser av grått, svart och vitt används ofta i moderna interiörer. Havregryn och sandiga toner blir utspädande;
  • När det gäller skåpmöbler är minimalism obönhörlig – det borde vara tillräckligt för att tillhandahålla det erforderliga antalet förvaringssystem, det ska ta så lite plats som möjligt och i inget fall skapa en känsla av soliditet hos möbelensemblen.

Minimalistisk design

Miljöens blygsamhet och svårighetsgrad

Ljusa nyanser och minimalism i designen

Från högteknologi den moderna stylisten ärvde användningen av superprogressiva material i kombination med minimal inredning och en kärlek till strikta former. Färgpaletten är huvudsakligen monokromatisk – vit, grå, metallisk, många spegel- och kromytor. För den högteknologiska stilen är huvudpersonerna i interiören alltid hushållsapparater, ljud- och videoutrustning. Om vi ​​pratar om vardagsrummet, då i en allians med en stor TV på väggen, är en transformerande soffa eller modulära lösningar för att organisera en mjuk sittgrupp, ett soffbord på blanka metallben och med ett glas eller spegelbordsskiva perfekt . Skåpmöbler representeras vanligtvis av släta fasader på modulobjekt – små skåp som kan slumpmässigt fördelas i rymden eller komponera någon form av komposition i området för videozonen.

Släta speglade ytor

Vardagsrum i modern stil

Hi -tech välkomnar experiment – var inte rädd för att kombinera metall och glas, trä och konstläder, transparent plast och betong. Och glöm inte huvudmotiven – hög tillverkbarhet, maximal funktionalitet och miljösäkerhet..

Vardagsrummets kollektiva bild

Konstruktivism gav maximal funktionalitet i kombination med till synes enkelhet till moderna stilistiska riktningar. Faktum är att för älskare av modern design finns det inget bättre än enkla former och monokromatiska ytor. Möbler på en ram gjord av böjda stålrör eller omålat, medvetet grovt trä, möbelklädsel är bara monokromatiskt, ett minimum av inredning och inga blommor och till och med geometriska mönster i textilier. Ljus, ur estetisk synvinkel, möbler på en ljus bakgrund i ett rum med ett överflöd av ljus – nyckeln till framgången med modern design.

Vardagsrum i ett ljust rum

Klädda möbler i ljusa färger

Arbetsplats för två

Popkonst ger dess funktioner till bildandet av en modern stil, och därmed skapandet av möbelsamlingar. Inte bara rika färger eller användning av serier, syrakombinationer, ljus plast och glas kommer att lägga till variation i den neutrala paletten i moderna interiörer. Billiga moderna material kan också vara praktiska och samtidigt se attraktiva, fräscha och originella ut..

Lite popkonst i ett modernt vardagsrum

Ovanlig vardagsrumsdesign

Ljus inredning

Ekostil i modern design återspeglas i användningen av naturmaterial för utförande av designmöbler. Naturliga nyanser i möbler, klädsel, rekreationsområdets textildesign – allt bidrar till att skapa en atmosfär inte bara nära den naturliga naturen, utan också att ge rummet den största komforten och mysigheten.

Påverkan av ekostil

Samtida trädesign

Från stil eklekticism den moderna trenden med inredning ärvde principen att blanda olika idéer och koncept. När man blandar stilar är det viktigt att inte glömma att alla motiv organiskt ska komplettera varandra och inte tävla i överlägsenhet och överskugga varandra. Ett harmoniskt förhållande mellan integration av idéer om en viss stil i ett modernt koncept är nyckeln till framgång i att skapa en original, djärv men samtidigt praktisk och bekväm inredning, som kommer att glädja inte bara ägarna utan också deras gäster, om det gäller att inreda vardagsrum och kantiner.

Kontrastdesign

Original par

Samtida vardagsrumsmöbler

Modern möbeldesign för dem som värdesätter konsekvens, komfort och praktiska men inte är främmande för experiment, djärva och originella. Många tillverkare försöker hitta unika monteringsalternativ som gör att traditionella lösningar kan spela på ett nytt sätt, förvandla interiören, vilket gör den mer modern, vilket betyder bekväm, men original.

Modern inredning

Hörnsoffa i ljusa färger

Klädda möbler – vi bildar ett rekreationsområde

I moderna designprojekt kan du ofta hitta designalternativ för ett vardagsrum, där en soffa fungerar som den centrala och enda klädseln. Som regel representeras den av modeller av storskaliga, ofta kantiga modifieringar eller sammansatta av stora kompositionsmoduler för en bekväm plats i en familjecirkel eller för sammankomster med vänner..

Soffa i chokladtoner

Stor soffa i grått

Rymlig mjuk zon

Stor skinnsoffa

Det är inte ovanligt att hitta stora vita hörnsoffor i moderna vardagsrum. Tack vare klädselns ljusa nyanser är modellens skala inte slående. Ur lätthet att underhålla är det bättre att föredra läderklädsel när det gäller ljusa färger på stoppade möbler.

Snövit soffa för vardagsrummet

Klädda möbler som bokstavligen omsluter sittande med sin komfort, soffor och fåtöljer som du praktiskt taget kan falla i är vanliga element för att skapa en relaxavdelning. Beroende på den valda vardagsrumsdekorationspaletten kan sådana möbler vara ljusa, neutrala (om de ligger mot bakgrunden av en accent, ljus vägg) eller tvärtom fungera som en färgstark fokuspunkt i rummet och ha en mycket ljus klädsel ..

Original modulära soffor

Ljusblå soffor

För att dekorera det mjuka området i ett modernt vardagsrum används som regel möbler i ljusa, neutrala färger, med klädsel utan tryck och prydnader. Men för att ge färgen variation och en positiv stämning till interiören med en ljus finish, är ljusa, färgglada möbler perfekt. Det kommer perfekt att utföra sina huvudfunktioner och kan samtidigt bli en höjdpunkt i designen..

Burgundy läder för klädsel

Ljus inredning i rekreationsområdet

Ljusa färger för möbler

Från traditionella inredningsstilar har en kärlek till symmetri kommit till modern estetik. Moderna designprojekt beror på det parade arrangemanget av fåtöljer, soffor och små bord till de moderna och nyklassiska stilarna. Två identiska fåtöljer vid spisen eller ett par soffor mittemot varandra ger mer än bara symmetri. Men också organisation och till och med pragmatism i vardagsrummets moderna inredning.

I ljusa färger

Symmetrisk inredning

Ett par fåtöljer och soffor

Användningen av ramlösa möbler är en av vår tids trender. Fåtöljer och soffor. De kan förvärva kroppens form, de tillåter dig inte bara att bekvämt sitta i vardagsrummet, utan också ge ett element av originalitet, fräsch design med sin estetik..

Ramlös inredning

Färgglada möbler

Eklektiskt urval av möbler

Ofta i ett modernt vardagsrum är ön inte ett soffbord som är traditionellt för de flesta designers och husägare, utan en blandning av ett stort stativ och en mjuk puff. Som regel är sådana modeller gjorda med läderklädsel, men andra typer av material kan också användas..

Öpuff med läderklädsel

Mjukt bordsställ

Lagringssystem – letar efter hållbara lösningar

Tiderna i det post-sovjetiska rummet, då de flesta av våra landsmän drömde om en vacker och rymlig «vägg» för registrering av ett gemensamt familjerum, gick oåterkalleligt. I moderna interiörer har inte ett spår av traditionella möbler för hallen kvarstått i vårt land. Enkla och tydliga former av öppna hyllor eller snygga skåpfronter – grunden för konceptet lagringssystem i vardagsrum, kontor och bibliotek.

Vita lagringssystem

Kontrastlösningar

Svart glans av förvaringsfasader

Beroende på vilka hushållsartiklar du ska förvara i vardagsrummet kan du välja alternativ för skåpmöbler. För samlarföremål, skivor och böcker är öppna hyllor mer lämpliga, mindre ofta montrar med glatta glasdörrar. För resten kan du säkert använda släta, ofta till och med oansenliga fasader på små skåpmoduler.

Original hyllor

Öppna hyllor och stängda skåp

Smidiga fasader på lagringssystem

Snövit glans av skåpmöbler

I moderna interiörer kan du ofta hitta lagringssystem som interiörpartitioner. Bokhyllor eller helt enkelt öppna hyllor kan fästas på kompakta skärmdelare. Från separata moduler-skåp av små storlekar kan också en komposition göras som zoner utrymmet.

Skärmställ

Matsalmöbler i modern stil

En modern matsalinredning är praktisk, designad i ett attraktivt skal med den lägsta resurskostnaden. Austere former, monokromatiska mönster, med fokus på komfort för att skapa en välkomnande, men inte pretentiös miljö för en familjemåltid eller middag.

Modern matsal

Möbelmodeller av moderna designers ser väldigt lätta ut, men samtidigt hållbara och pålitliga. Det råder ingen tvekan om att alla ergonomiska regler för design av bord och stolar, små stolar och stativ är uppfyllda. Ett annat inslag i utförandet av möbler i modern stil är kombinationen av material som har olika struktur, färg och deras tekniska egenskaper..

Matgrupp i svart

För att dekorera interiören i matsalen finns det många alternativ för att använda en modern stil vid inredning. Eko av ekostyling ger sina egna anpassningar till bildandet av modern design och här ser vi ett träbord med ojämna ytor i matsalen, omgiven av sittplatser i ett mycket eklektiskt urval.

Eklektisk matsalinredning

Miljömotiv i en modern inredning

Sovrum med moderna möbler – ett fäste av lugn och avkoppling

Trots att tillgången till sovrummet endast är öppen för ägarna till en lägenhet eller ett privat hus, men i detta privata rum försvagar konstruktivismens motiv inte deras inflytande på bildandet av en modern inredning. Sovplatsen är utformad med strikta former och tydliga linjer. Enkelhet och praktik är högsta prioritet och lämnar dekorationer långt efter.

Sovrum med modern inredning

Ett av de mest harmoniska designalternativen för ett rum, där framför allt skapandet av en lugn och fredlig miljö – användningen av släta linjer och ljusa nyanser när du väljer möbler. En sängram med mjuka klädsel, rundade sängbord, inga skarpa hörn och ljusa färgfläckar – allt bidrar till att skapa en avkopplande atmosfär.

Mjuka linjer och ljusa färger