Mjuk bönsstol i interiören – ljus och modern design

I en modern inredning är ett föremål som en bönsstol en utföringsform av bekvämlighet, mysighet och originalitet. En relativt ny ram utan ram för våra landsmän har blivit ett verkligt genombrott i utformningen av lokaler. Bean bag stolen har flera namn: en päronstol, en bean bag (översatt från engelska – en påse bönor), en kudde stol, en ottoman stol och andra. Denna modell av stolen fick sitt namn på grund av förmågan att transformera, ta form av människokroppen eller en annan form. Fyllningen för sådana stolar är expanderade polystyrenkulor – ett säkert och bekvämt material. Stolen passar perfekt in i alla interiörer:

Mössa mellan orange fåtöljer Fördelar

  • kompaktitet och rörlighet gör att du kan placera den i alla rum;
  • säkerhet, mjukhet och lätthet är huvudkraven för ett barns rum;
  • avtagbara yttre lock är lätta att rengöra från smuts;
  • fyllmedlet behåller värmen i människokroppen;
  • låter dig helt slappna av och behålla ryggraden i det mest bekväma läget.

nackdelar

  • polystyrenskumkulor skrynklas under drift, därför är det nödvändigt att fylla det inre locket med dem då och då, även om detta «minus-» kan förvandlas till «ett plus»: med barnets tillväxt kan stolens storlek ökas;
  • undersidan av locket, som kommer i kontakt med golvet, kommer lätt att tunna ut.

Placeringsalternativ för ramlösa stolar

Bean bag -stolen kan användas för att utrusta en sittgrupp i alla rum. Det räcker med att placera belysningsenheter och föremål för din favoritaktivitet bredvid:

Ljusgrön pillstol nära fönstret

På kontoret kan du utrusta en liten relaxavdelning med en stolpuff, där du kan koppla av utan att lämna rummet:

Vit bönsstol framför bordet

Vardagsrummet eller hallen, där kuddstolarna sitter, kommer att få ett modernt utseende och ge originalitet till interiören:

Två bruna bönsäckstolar framför spisen Tre stolar i vardagsrummet

Barnrum med transformerande stolar

Den mest lämpliga platsen för en päronstol är utrymmet i ett barns rum. På grund av den låga vikten på löpbehållaren (från 3 till 8 kg) kommer barnet att kunna dra det till vilken plats som passar honom. Frånvaron av stöd eller stativ kommer att förhindra skador på golvet vid omplacering. Barn behöver ofta ändra sin kroppsposition, stärka de djupa musklerna i ryggen, så den här klädseln är oumbärlig för ett barns hörn eller rum.

Päronstol i hörnet i barnkammaren

Förutom bekvämligheten och hälsokonserverande egenskaper är en bönsäckstol en originaldekoration för inredningen i ett barns eller tonåringsrum. Ytterkåpan kan väljas från ett tyg som matchar interiörens stilriktningar eller det allmänna färgschemat:

Två turkosa bönsäckstolar i barnkammaren Mössa i ett dukomslag i barnkammaren

Stolen sticker ut både i färg och form i inredningen i rummet. Detta kommer att uppskattas mycket av ungdomar och unga avantgardeartister, som tenderar att uttrycka protest, inte bara i domar, musik utan också i sitt eget rum. De befintliga bönkörda formerna kommer att lägga till variation i interiören och skapa en ljus accent. Dessa kan vara stolar inte bara i form av ett päron eller en påse, utan också en minicylinder eller en tablett. Genom att välja en extravagant konfiguration eller nyans av en stolpuff kommer tonåringar att kunna uttrycka sitt inre «jag är»:

Orange kudde stol Ljust orange panel med en fågel på väggen Orange pillstol

Tyget för den utbytbara klädseln av bönsäckarna kan väljas på många olika sätt. För en pastellfärgad inredning, med en atmosfär som bidrar till avkoppling, är en fåtölj i ett omslag av mjukt högtyg perfekt. Det här alternativet passar både pojkar och flickor:

bean bag stol i ett fleecy beige lock

För barn är det lämpligt att välja klädsel för täcker som är täta, hygroskopiska och icke-märkta färger:

Tre bruna bönsäckstolar i barnens sovrum

I ett rum med en karakteristisk feminin design kan en stoppad transformerande stol också betona denna speciella designriktning:

Rosa ottomanska stol i barnkammaren Ljusrosa bönsäckstol mot gröna väggar Smidesjärnkrona med ljus i barnkammaren

För en neutral inredning, utan en tydlig indikation på barnets kön, är det lämpligt att installera fåtöljer-puffar av medelstora och neutrala färger:

Två bönsäckstolar i barnkammaren med blå madrasser Peach bagage stol och byrå lampa

Om du placerar en kudde stol bredvid en bokhylla är det bekvämt för barnet att läsa böcker utan att anstränga ryggmusklerna och ögonen (som att sitta på en stol eller ligga på en säng). Vid minsta trötthet kan du omedelbart ändra din hållning och fortsätta läsa:

Fuchsia kudde stol med turkosa väggar

Stora bönsäckar är mycket populära bland alla barn, eftersom sådana stolar kan användas som sportutrustning eller passa bekvämt i den:

Oval korgmatta i barnkammaren med en kudde-stol

Du kan placera en bönsstol i träningsområdet, så barnet kommer inte att överanstränga sig, för när som helst kommer han att kunna ändra typ av aktivitet och koppla av i joggen:

Jacquard crimson bean bag -stol nära panoramafönster Röd tablettstol i vit plantskola rund matta på golvet och blå bönsäckstol

Istället för en stor ramlös stol kan du rymma två medelstora bönsäckstolar. Detta skapar ett extra utrymme för att ta emot barnets gäster:

Två turkosa fåtöljer i ett grönt barns sovrum

När du köper en bönsäckstol till en plantskola är det absolut nödvändigt att vidta grundläggande försiktighetsåtgärder:

Fåtöljer-väskor som en del av inredningsstilen

Med hjälp av utbytbara textilöverdrag kan du lyfta fram originaliteten i vilken rumsstil som helst. Till exempel kommer ett rum i en rustik (grov landstil) perfekt att komplettera en bönsäckstol i ett omslag som liknar en hemspunnet duk:

Mössa i rustik stil

I baby-dollarns sovrum kommer päronstolar att ersätta traditionella fåtöljer och därigenom lätta utrymmet och skapa ett extraordinärt utseende för rummet:

Rosa säng och två vita kuddstolar

I ett rum där ett vänligt sällskap av kreativa människor behöver en avslappnad kommunikationsatmosfär är en bönsstol i ett ljust fodral i kontrastfärg ett nödvändigt attribut:

Ljust gul bönsstol och brun soffa

En mjuk bönsstol passar perfekt in i ett ungdomsrum i sportstil:

Brittisk flagga på soffan och en blå bönsstol

I biljardrummet för spelare att koppla av kan du hämta originaldatorstolar som kan kombineras med andra tillbehör:

Röda stolar i biljardrummet

Ramlösa sittsäckstolar är en mysig och bekväm uppfinning, särskilt för personer med problem med ryggmuskel, gravida kvinnor och barn. För dem som letar efter icke-standardiserade och kreativa lösningar för inredning kommer bönkörning att bli ett oumbärligt inslag av inredning.