Mirakel av möbeltransformation

Planeringen och organisationen av ett litet utrymme är initialt komplicerat. Försök att bekvämt placera möbelartiklar, apparater i blygsamma bilder och lämna utrymme för fri rörlighet. Det finns tillräckligt många påståenden att leta efter nya system för att ordna en liten lägenhet och vända sig till versioner med rörliga mekanismer. Du kommer att se hur praktiska sådana ergonomiska enheter är omedelbart efter deras registrering på ditt territorium..

Temat för den omvandlande inredningen är alltid relevant. Vissa typer av utrullningsbara soffor eller hopfällbara bokbord är bekanta för alla. Med tiden har de framgångsrikt utvecklats genom teknik och designkreativitet. Nu har den tekniska perfektionen hos justerbara strukturer en högupplöst förmåga att omedelbart ändra form och storlek och anpassa sig till omkretsen.

Den estetiska faktorn kan inte heller förnekas. Rörliga moduler blir ofta en accentpunkt och rimmar perfekt med den stilistiska idén. Möbeldesignern lyckas på ett skickligt sätt kombinera kreativitet och funktionalitet. En stol-spegel, en stol-torktumlare och grupper av mobila strukturer på hjul och mekanismer gör livet mycket lättare. Vi kommer dock att börja bekanta oss med atypiska versioner med praktiska föremål..

Valnöt rum

Tre i ett – lösningar

För första gången uppfanns en icke-standardiserad lyftmekanism av William Murphy. Naturligtvis var det länge sedan, men poängen handlar om essensen av en ingenjörsidé. Det utvecklas aktivt och genomförs i olika modifieringar. Hur tycker du om en sådan samlingsdesigner, när sängen på morgonen genom flera rörelser i händerna förvandlas till en garderob med en bredd på 35 cm och går samman med väggen? I verkligheten är sådana kombinationer av sängen med andra interiörartiklar huvudtemat i modelleringen av rymden. Så att montera en annan version ger en smidig övergång från ett horisontellt läge till ett vertikalt, med efterföljande materialisering av soffan på samma plats. Sådana system kan enkelt fällas ihop till bord eller hyllor. När det gäller kreativitet och många modifieringar är det värt att notera Clei -fabriken (Italien) och dess berömda Circe -bäddsoffor.

Nischbädd

Ett sofistikerat alternativ från konkurrenterna är modellen från Ito. En dubbel plats i sällskap med en soffa, sängbord och hyllor är den italienska tekniska tankens stolthet. Fortfarande skulle! Så snart madrassen intar en position parallellt med golvet, som med ett lätt tryck på knappen, fälls den ut med sätet framåt, rör sig smidigt åt sidan och placeras som en soffa. På samma sätt återgår den till sin ursprungliga position. Hyllan uppifrån, med samtidig deltagande i processen, flyttar till den nedre positionen. Dessutom behöver föremålen som placeras på den inte tas bort. På eftermiddagen skickas den sovande konstruktören till väggskåpet, med det befintliga statiska lilla stället.

En teknisk modul som består av ett bord, en dubbelsäng och hyllor kommer att lösa flera problem samtidigt. Ett klick – och en komplex transformator gör sovrummet till en arbetsplats. Och det här är lådor, en arbetsyta, ett öppet rack, bakom vilket en säng är gömd. Och om din rygg är trött, böj benen så får du ett kompakt sängbord från horisontalen. Vill du ligga ner? Vik ut bokhyllorna runt axeln och voila – nattscenariot förverkligas. Justeringsmekanismen kommer att föra konstruktören till lämplig position.

Sovrum-transformator Praktisk minimalism

Garderoben, förutom den utilitaristiska uppgiften att gömma en säng i sina tarmar, i de nya versionerna låter dig justera sina egna parametrar och form. I vissa typer läggs väggarna ut, och med separata paneler bildar de ett plan. Köp verkligen en modell som fälls inåt eller ett system som kan expandera för att öka användbart lagringsutrymme.

Inget extra Mirakel garderob

Om bord och stolar

Mycket uppmärksamhet ägnas alltid åt bord och kompromisskombinationer. Börjar från en vikning «böcker», deras designhistoria har genomgått många förändringar. Den mest populära är den kombinerade funktionaliteten i tidningen och lunchversionerna. Om du gillar biljard är saken bara i meter, det är okej. Ett överdimensionerat matbord kan visa upp sina olika sidor. Vikbord

Designerna tänkte också på mindre imponerande föremål – stolar. Omöjligt att ge upp en trämodell «två i en», vikning på principen om häckande dockor. Sätena glider fritt och sätena fördubblas. Enligt samma princip färdigställs en grupp bord med tre storlekar – enligt rankningen ingår de under bänkskivan i föregående.

Uppsättning av tabeller Cabriolet soffa

Den vertikala franska spaljén med växter, som är fäst vid sportutrustningen, ser märklig ut. Genom att använda «grön» installationer som vårdande uppfinnare erbjuder att andas ren luft medan de joggar på ett löpband. Efter träning kör simulatorn enkelt in i skåpet, vars yta används som avsett.

Transformatormodul

På hög nivå

Möbelkonstruktörer för barnrum är intressanta och praktiska. Förvandlingen av sängar till en förbigående funktionalitet börjar med en förändring av position och är inriktad på konstruktiv kreativitet. Vikningsmekanismen trycker tillförseln på ett tillförlitligt sätt mot väggen utan krav på filmens film. Men det finns ett mer modernt alternativ, när det längs guideprofilen stiger upp enligt hissens rörelsemönster. Det är bättre att inte tänka på något för smala rum..

Barn uppfattar möbler som en del av spelet och växer med benen på bordet. Så en liten stol ersätts av ett skrivbord, sedan ett datorstativ. Leksaksställningar blir praktiska bokhyllor. En studieyta eller lekplats kan enkelt organiseras under loftsängen.

Arbetsplats Fällbara möbler

Föräldrar till 2 barn kommer säkert att älska en av de utdragbara eller druhjarust -variationerna. Om kroppen tidigare bara flyttade ut ur modulen, idag är tekniken något annorlunda. Den nedre kajen, tillsammans med det infällda linnet, kommer ut under den övre delen. Samtidigt är fasthållningsanordningarna på en höjd som är ansvariga för barnets säkerhet..

Hyllor - skiljevägg Hylla i en nisch

Det är omöjligt att motstå funktionen hos en soffa i två nivåer. Efter att ha kopierat den italienska tekniken löste den inhemska produktionen samtidigt prisfrågan. Praktiska polyuretankuddar och soffmadrassen läggs ut på en speciell ortopedisk horisontal och tar formen av kroppen. Avtagbara tyghuvudstöd gör det enkelt att rengöra. En minimalistisk komposition av 2 enheter – en soffa med inbyggt bord kommer säkert att tillfredsställa.

Justerbar komfort Vikbar sektion

Fler statiska strukturer är arrangerade lite annorlunda. Roterande ställ på hjul och svängar «fram och bak», som Baba Yagas hydda. I teorin är mobila moduler ett utmärkt alternativ för zonindelning. Och om en TV -skärm är fixerad på den roterande panelen från vardagsrummet, hänger hyllor eller en spegel från baksidan. Samtidigt döljer en byrå som fungerar som ställ för utrustning ett utrullningsbord i dess djup..

Roterande ställ Panel -TV

Icke -standard designteknik – transformerande hyllor. Idag kan de ställa upp, imorgon kan de slumpmässigt sprida sig runt väggens omkrets. I versionen med ett monolitiskt ställ är det bekvämt att använda en stegehylla. Förresten, i omkretsen av duplexutrymmet kommer det perfekt att ersätta en marschande eller spiraltrappa..

Steghylla

Om du fixar hyllorna i träramar och fixar dem med fästen i metallställ i väggen och taket får du ett unikt ställ. Mekanismerna är nivåjusterbara, intar olika positioner och utgör en del av lagringssystemet.

Väggställ

Flytande hyllor

Tack vare den smarta tekniken för de inbyggda mekanismerna är det tillåtet att leka med ljuset. Med hjälp av ett järnvägssystem och vändpunkter är det enkelt att målmedvetet reglera flöden och belysa specifika områden lokalt. Använd skickligt de transformerande funktionerna hos interiörsenheter, manipulera volym och format, och bostadsutrymmet blir bredare.

Vägg av skjutbara sektioner Rationell lösning Funktionell partition