Lädersoffa i modern inredning

Precis som för några decennier sedan betraktas läderklädda möbler idag som ett tecken på respektabilitet, status och ett praktiskt förhållningssätt för ägarna till arrangemanget av deras hem. En skinnsoffa i alla rum blir huvuddelen i interiören, grunden för designkonceptet och attraktionens centrum för alla ögon. Det är därför valet av en sådan accentmöbel måste behandlas med all allvar och noggrannhet. Praktiska och mångsidiga läderklädda soffor gör att de kan bli en del av utformningen av en mängd olika rum – vardagsrum, sovrum, kontor och till och med köksutrymmen. Uppenbarligen, för rum med olika funktionell bakgrund, storlek och design, är det nödvändigt att välja olika modeller av soffor. Låt oss tillsammans ta reda på vilka soffor med läderklädsel som är populära just nu, vilka som är rätt att välja, vad man ska ägna särskild uppmärksamhet åt och hur man organiskt passar in i ett modernt rum..

Lädersoffa i modern inredning

Soffa och puff i en design

Fördelar och nackdelar med läderklädda soffor

Kompakt och storskalig, vikbar och stationär, otroligt dyr och budget, neutral i färgen eller ljus – variationer i utförandet av lädersoffor är otaliga. Är de verkligen så bra och hur skiljer de sig i grunden från deras? «kamrater» med olika klädsel? Låt oss ta reda på det.

Soffa med läderklädsel

Röd soffa på grå bakgrund

Oker tonklädsel

De uppenbara fördelarna med läderklädda soffor inkluderar följande:

 • respektabelt utseende, vilket ger inte bara själva möbeln utan också hela inredningen en touch av lyx, hög status;
 • enkel vård av äkta läder – det räcker att torka ytan på klädseln varje vecka med en torr servett och en gång om året behandla klädseln med speciella medel för att bevara färgen och förlänga livslängden;
 • om det finns små barn och / eller husdjur i huset eller lägenheten, kommer möbler med läderklädsel att ge ägarna minsta omsorg;
 • hög slitstyrka av äkta läder gör att du kan använda möbler med sådana klädsel i åratal;
 • soffan behöver inte extra textilier, utan lock, läderklädseln ser lyxig ut (även soffkuddar kan utelämnas i modeller med justerbart ryggstöd)
 • naturmaterial är hållbart och pålitligt, har hög miljövänlighet;
 • läderklädsel skapar inte en gynnsam miljö för utseende och reproduktion av dammkvalster;
 • en skinnsoffa kan organiskt passa in i vilken stilistisk inredning som helst, du behöver bara välja rätt modell, storlek och färg på möbler.

Traditionell föreställning

Soffa för ett rymligt vardagsrum

Skinnsoffa i ett eklektiskt vardagsrum

Men som alla andra möbler har lädersoffor sina nackdelar:

 • höga kostnader för modeller med naturläderklädsel;
 • om kvaliteten på det konstgjorda materialet i soffklädseln är låg, blir det svårt att undvika skav och till och med sprickor i huden och ersättning kan krävas efter ett års användning av möbeln;
 • det är obekvämt att använda en läderfällbar soffa som en permanent säng för ett av hushållen – ytterligare textilier (ett madrassöverdrag och ett lakan med ett elastiskt band) behövs för att förhindra glidning.

Färgglada soffa på en mörk bakgrund

På en inglasad veranda

I mörka färger

Typer av skinnsoffor efter design

Från synpunkten av närvaron av en vikningsmekanism kan alla soffor delas in i vikning och stationär (inte vikning). Som en permanent plats att sova är det opraktiskt att använda en soffa med läderklädsel, men för en engångsanvändning för sena gäster är det ett riktigt alternativ. Därför föredrar vissa ägare av lägenheter eller privata hus «försäkra» och installera en soffa med en hopfällbar mekanism i vardagsrummet eller rymliga köket. För närvarande är följande typer av vikningsanordningar mest populära:

 • soffa-eurobok;
 • mekanism «klicka-gag»;
 • vikstruktur «dragspel»;
 • Delfin;
 • Fransk hopfällbar säng.

Möbler i röda toner

Möbler som ett element i zonindelning

Mittemot varandra

Och ändå köps i de flesta fall en skinnsoffa uteslutande för att sitta ner. Ursprungligen användes lädersoffor på mottagningskontor, hotell och andra offentliga platser. Efter att ha genomgått mindre förändringar började modeller med läderklädsel aktivt användas i heminredningar, vilket medförde en touch av respektabilitet, lyx och samtidigt allvar och till och med allvar. Icke-hopfällbara modeller används i vardagsrum, sovrum, kontor, matsalar och kök, även i en rymlig hall i ett modernt hem kan du hitta kompakta modeller som en soffa.

Kompakt modell

Liten soffa för kontrast

I ljus beige

En separat grupp inkluderar soffor som inte har någon fällningsmekanism, men med ett öppningsbart säte. Det finns aldrig många förvaringssystem och möjligheten att fylla hålrummet under soffsitsen med sängkläder, filtar eller andra hushållsartiklar blir en prioritet när man väljer en möbelmodell för många ägare av hus och lägenheter.

Soffa med mörk klädsel

Halvcirkel modell

Väggplats

I en eklektisk inredning

Olika former, färger och storlekar

Valet av en specifik soffmodell för ditt rum påverkas av följande kriterier:

 • rummets dimensioner och dess layout (någonstans passar en stor halvcirkelformad soffa effektivt, i ett annat rum är det nödvändigt att fylla hörnet med lämplig modell, och bara en kompakt soffa får plats i ett litet utrymme);
 • soffans syfte – kommer den bara att användas som viloplats eller ska den regelbundet bli en sovplats;
 • rummets stilistiska design och färgpalett (det är nödvändigt att avgöra om skinnsoffan kommer att vara ett accentelement eller organiskt ska passa in i det existerande interiörintervallet);
 • budget för köpet (en viktig aspekt, eftersom modeller med klädsel av naturmaterial inte är billiga).

Varma nyanser

Ljus bild av vardagsrummet

Mörk soffa i ett ljust rum

Original olivton

Hörnsoffor

Hörnsoffan är det bästa alternativet för att skapa maximalt antal sittplatser på minsta antal kvadratmeter. En hörnsoffa kan placeras i hörnet av ett rum, vilket effektivt utnyttjar det svåra fönsterområdet där möbler sällan ordnas. Hörnsoffor passar också perfekt in i de kombinerade lokalerna, vilket vanligtvis zonerar vardagsrumsutrymmet i studiorummet.

Hörnkonstruktion

Hörnsoffa i skinn

Skala hörnsoffa

Klädda möbler som accent

En hörnsoffa, indelad i sektioner, är inte bara ett elegant inslag i interiören, utan också en del av hemmets mjuka möbler, bekvämt ur praktiska synvinkel. För att ta hand om de enskilda kuddarnas ytor är det bekvämt att ta bort var och en från sin plats – det räcker med att dammsuga det öppna utrymmet. Men det finns en liten nackdel – antalet så kallade kuddar förutsätter ett visst antal platser – det kommer inte att fungera för att rymma fler personer (till exempel på en fest eller mottagning), komforten går förlorad.

Hörnsoffa med sektioner

Soffa i läderblock

Hörnsnittsmodell

Rymlig hörnsoffa

Hörnmodell för ett rymligt rum

Kompakta modeller

Kompakta tvåsitsiga modeller av soffor med läderklädsel är det bästa alternativet för att ordna en relaxavdelning i små utrymmen. Även ett blygsamt vardagsrum kan effektivt dekoreras med en liten soffa. Experter rekommenderar att du inte väljer mycket ljusa färger för små former, om inte ditt rum är inrett i avantgarde eller popkonst..

Dubbel soffa

Liten rumsmodell

Kompakt lädersoffa

Original färgschema

Liten rumssoffa

Färglösningar

Trots att detta kriterium för att välja en skinnsoffa är det sista på vår lista är det nästan det viktigaste för många lägenhets- och husägare. Vilken färg på klädsel att välja för stoppade möbler? För närvarande finns det många alternativ – från «klassisk» nyanser av brunt, svart och vitt till komplexa toner med lika komplexa namn. Först och främst måste du bygga på färgpaletten i det inre av rummet där soffan kommer att installeras och bestämma om du vill göra denna stoppade möbel till en nyckel accent.

Trevligt färgschema

Original skinnsoffor

Soffa med fåtöljer i mitten av rummet

Modell för en modern inredning

Nästan alla nyanser av brunt är en palett för soffor med läderklädsel som aldrig går ur mode. Varma naturliga nyanser – från ljus beige till mörk choklad – passar inte bara organiskt in i rummet i ljusa färger, utan ger också den välbehövliga värmen i små utrymmen. Sådana skinnsoffor kan enkelt kombineras med stoppade möbler i andra textilklädselvarianter. Med tanke på att skinnsoffor (om vi pratar om naturligt klädmaterial) håller längre än sina motsvarigheter med textildesign, är det för modellen av huvudinredningen att ytterligare element kommer att väljas.

Soffa i mitten av rummet

Varma färger

På en mörk bakgrund

Accent element

Grå och dess många nyanser är en otroligt praktisk lösning för att välja läderklädsel till en soffa. Den grå färgen är neutral och passar organiskt in i valfri färgpalett i rummet. Även om du måste köpa en soffa för ett redan inrett rum, kommer grå att vara ett värdigt tillskott till ditt utseende. Som en accent kan den bara fungera i en mycket lätt inredning, men trots allt behöver inte alla vardagsrum ljusstyrka.

Grå klädsel

Hörngrå soffa

Alla nyanser av grått

Original grå modell

Design i gråtoner

Med frasen «lädersoffa» många av våra landsmän representerar modellen i svart. Denna förening är inte av misstag, eftersom det var från svarta skinnsoffor på kontor och hotell som den härliga processionen av dessa möbler började i vårt land. Till denna dag anses en svart soffa med läderklädsel vara en symbol för status och respektabilitet. Det betonar perfekt interiörets svårighetsgrad eller fungerar som en kontrast i en eklektisk miljö..

Kontrasterande kombinationer

Soffa för omklädningsrum

Svart skinnsoffa

I de bästa traditionerna

Ett par mörka soffor

Den snövita skinnsoffan är symboler för renhet, lätthet och stil. Lyxen i en snövit färg och naturligheten i klädseln kombineras till en enda elegant bild som kan dekorera alla interiörer med sin närvaro. Dessutom är det svårt att föreställa sig något annat vitt klädmaterial som skulle ha minst skötselproblem..

Snövit modell

Hörnsvit soffa

Snövit par

Möbler i ljusa färger

Lätta ytor

Vitt för ett litet rum

En skinnsoffa i ljusa färger är ett alternativ för vågade ägare till rymliga rum. Det är i rum med medelstora och stora ytor som den ljusa klädseln på en stor soffa kommer att se mest organisk ut. Om huvudelementet i vardagsrummet utförs i färgglada färger, kommer neutrala nyanser att vara den bästa bakgrunden för det. Lämna handflatan till den största möbeln i rummet – soffan med ljusa läderklädsel.

Ljusa soffor

Färgglad hörnsoffa

Ljus klädsel till soffan

Originalfärg för stoppade möbler

Var ska man installera skinnsoffan

Den traditionella platsen för de flesta ryska lägenheter och privata hus för att installera en soffa i vardagsrummet ligger mot väggen. Detta arrangemang beror först och främst på den lilla ytan av rummen. I lägenheter med en standardlayout (och ännu mer – små) fanns det helt enkelt inga andra alternativ för att installera en soffa. För närvarande har lägenheter blivit större (förbättrad layout), och privata hus byggs för ägarnas behov med rymliga och ljusa rum. De flesta husägare föredrar dock att montera soffan mot väggen, vilket frigör maximalt utrymme i rummet..

Modern stil

Montera soffan mot väggen

Betoning på inredning

Layout för ett rymligt rum

Universell modell

En soffa vid fönstret är en stor och mest uppenbar användning av detta användbara utrymme i rummet. När allt kommer omkring kan endast låga förvaringssystem eller soffor med liten rygg installeras nära fönstret utan att förlora nivån av naturligt ljus. Men du måste vara försiktig när det gäller läderklädseln i soffan för uppvärmningsradiatorer (i de flesta lägenheter och privata hus i vårt land ligger de precis under fönsterbrädorna).

Soffa vid fönstret

Effektiv layout

Mörk soffa vid fönstret

I vardagsrummet med panoramafönster

En annan uppenbar möjlighet att ordna en sittgrupp i vardagsrummet är att installera en soffa framför spisen. Det är logiskt att ägarna kommer att vilja se eldspelet i härden och sitta ner med maximal komfort. Men placeringen av en så stor möbel praktiskt taget i mitten av rummet är endast möjlig i rum av medelstora och stora storlekar (mycket beror på själva soffans skala).

Soffa framför spisen

Med utsikt över härden

I en eklektisk miljö

Avkopplingsområde vid spisen

Om ditt vardagsrum delar utrymme med köket och matsalen, skulle det vara logiskt att använda en skinnsoffa som en zonbestämning. Hörnmodeller gör ett utmärkt jobb med denna uppgift och beskriver de villkorliga gränserna för rekreationsområdet på båda sidor. Linjära modeller fungerar lika bra som fåtöljer, puffar eller ottomaner.

Segmentzonering

Skissera gränserna

Mellan vardagsrum och matsal

På gränsen till funktionella områden

Ekologisk ensemble

Om en tillräckligt stor familj bor i en lägenhet eller hus (eller mottagningar, fester, sammankomster hålls ofta i vardagsrummet), då är en liten soffa och en fåtölj oumbärlig. Att installera två absolut identiska (eller olika färger, men i samma design) kommer att hjälpa till att lösa problemet med att ordna ett rekreationsområde. Sofforna kan installeras parallellt med varandra. Om rummet är litet (till exempel långt och smalt) installeras soffor mot väggarna.

Parallell layout

Mörk botten - ljus topp

Soffor med vacker klädsel

Ett par ljusa soffor vid spisen

Färgglada par

Ljusröda soffor

I ett rymligt rum (eller kombinerat med kök och matsal) kan soffor installeras på ett vinklat sätt och därigenom beskriva gränserna för det levande segmentet.

Ett par soffor i hörnet

Plommonsoffor

Spektakulärt mörkt par

Mörka och stora modeller för ett rymligt rum

En hörnsoffa är uppenbarligen mer lämpligt att installera i ett av hörnen av rummet. Allt beror på platsen för fönsteröppningarna, närvaron (eller frånvaron) av en öppen spis och en TV -zon. Men denna princip är tillämplig för små rum där endast en del av vardagsrummet ligger. I studiolägenheter, där flera funktionella segment kombineras i ett utrymme, är hörnstrukturer mest logiska att använda för zonindelning av ett rum..

I hörnet av rummet

Använd utrymme effektivt

Hörnmodell framför TV: n