Hallmöbler: de bästa arrangemangsidéerna på fotot

Entrén verkar vara en av de minsta, men inte mindre betydande rummen i varje hus. Hallen är husets ansikte, den hälsar gästerna och skapar det första intrycket. Det är därför det är mycket viktigt att uppmärksamma uppläggningen av detta rum. Designers skär ofta utrymmet i detta rum till förmån för köket eller vardagsrummet, vilket är ett stort misstag, eftersom korridoren i det här fallet förblir smal och liten.

Färgpalett

Färgpaletten intar den viktigaste positionen inom inredning, sätter den allmänna stämningen och påverkar uppfattningen av rummet. Färgens huvudsakliga betydelse förvärvas i korridoren på grund av att det här rummet har ett litet område, en specifik layout och frånvaron av naturliga ljuskällor. Det är viktigt att ta hand om rätt kombination av färger i interiören för att fylla den med trevliga kontraster och kombinationer. För att betona fördelarna och dölja rummets brister rekommenderar vi dig att studera frågan om färglösningar i interiören..

Kom ihåg storleken på korridoren! Undvik mörka färger och horisontella ränder i små rum, använd mjuka och ljusa nyanser. Färgpaletten i detta rum bör harmoniskt passa in i husets övergripande stil. Och det är också bättre att överge de kalla nyanser av vita, olivolja och blå färger, eftersom fläckar och smuts är synliga på sådana ytor, och korridoren trots allt utsätts för mekanisk påfrestning..

Färgen på dörrar och möbler måste matcha!

En mjuk kontrast är tillåten: använd blekt ek och mjölk ek eller italiensk valnöt och valnöt, det finns bara ett villkor – färgerna bör inte skilja sig mer än två toner.

Möbler för en smal och liten hall

Det finns flera föremål med möbler som måste finnas i varje hall. Detta är en stor tillväxtspegel, flera öppna galgar, en plats för skor och bekväma mjuka sittplatser. Resten av föremålen, som en garderob, lådor och hyllor, är också lika viktiga, men om det behövs kan du klara dig utan dem. Vi råder dig att inte ladda ett redan litet utrymme med mycket möbler..

Installera inbyggda garderober med skjutdörrar, små skoställ och smala speglar. För att visuellt utöka utrymmet, använd ljusa färger i möbler och väggbeklädnader, och gör också allt för att rummet ska vara så upplyst som möjligt (förutom huvudljuskällan kan du också använda mindre: lampor och spotlights, vilket skapar en mängd olika scenarion belysning).

Öppna skoställ

Skoracket fungerar som en konventionell torktumlare med öppna perforerade eller gitterhyllor på ett ställ som rymmer flera rader. I Ryssland kallas sådana ställningar galoscher. Deras fördelar är låg kostnad (på grund av enkel design och billiga material), hållbarhet, kompakthet (skoställets kompakta storlek gör det enkelt att placera det under en klädhängare eller på någon annan plats) och användarvänlighet (på grund av frånvaro av dörrar och möjlighet att placera skor av vilken höjd som helst på de övre hyllorna.). Men det finns också nackdelar med denna design: skorna på dem blir snabbt dammiga och det finns inte alltid tillräckligt med plats för ett stort antal par skor. Öppna skohållare kan vara gjorda av trä, plast eller smidda för att passa sömlöst in i vilken inredning som helst.

Skorack-smal

Sådana skohållare utmärks av sin kompakthet och «harmoni». På grund av sin storlek passar den bekvämt i korridorer av alla storlekar och rymmer ett tillräckligt antal skor. Skorna i dem är placerade vertikalt, i speciella fickor på insidan av dörrarna, och när de öppnas överförs de till en lutande position. Höga skor eller stövlar passar dock inte in i smala skoställ, vilket är dess största nackdel..

Garderob i korridoren

En skjutgarderob är en av de vanligaste och snyggaste lösningarna för förvaring av ytterkläder i korridoren. En skjutbar garderob med spegeldörrar gör att du snabbt kan bedöma ditt utseende innan du lämnar huset, och bekväma skjutdörrar ger dig snabb åtkomst till kläder och skor. Den passar bra in i vilken som helst, även den minsta korridoren, om du bygger in den i en nisch i väggen. Skjutbara garderober görs på beställning, och därför bör du i förväg bestämma antalet hyllor och lådor för förvaring av saker. Trots sin ganska stora kostnad ser den här designen attraktiv ut och är pålitlig och attraktiv..

Klädhängare

Hängare kan antingen stå ensamma eller fästas på väggen. Båda är ganska kompakta, men vägghängaren tar mindre plats och låter dig placera ett skoställ eller sittgrupp under. Men individuella klädhängare har sina nackdelar: de kan inte vara en permanent plats för förvaring av ytterkläder, och vissa kläder kan inte hängas på dem, till exempel pälsrockar eller rockar av skrynkligt tyg, och stående galgar är ganska instabila..

Hallmöbler i modern stil

För en hall i modern stil kommer installationen av skåpmöbler att vara en utmärkt lösning. Installera skjutbara garderober med spegeldörrar och belysning, så kan du också göra det kantigt. När det gäller färgpalett ser neutrala nyanser bra ut i modern tid. Använd vit, svart, beige, mjölkaktig och elfenben som huvudnyanser.

Och för att ge belysningen ett mer intressant utseende, gör ljusa accenter på enskilda detaljer, till exempel greener, blues, lila och många andra ljusa färger. Kassera röriga utrymmen till förmån för en snygg och minimalistisk inredning. Glöm inte inredningen. Det finns vanligtvis inte mycket av det i korridoren, men du kan dekorera väggarna med målningar, originalklockor och lampor, samt sätta vackra figurer.

Rätt val och kompetent placering av möbeluppsättningar hjälper till att göra din hall mysig, vacker och funktionell, och kommer också att skapa ett bra första intryck, liksom rätt stämning direkt när du kommer in i huset..