DIY trädgårdsmöbler

Varje ägare till ett privat hus av stads- eller förortstyp, förort eller personlig tomt möter förr eller senare behovet av att förbättra sitt territorium. Och vi pratar inte om att bryta upp sängar och rabatter, plantera träd och buskar, utan att ordna bekväma, men samtidigt praktiska rekreationsområden, laga mat och äta mat i frisk luft. Det är svårt att föreställa sig ett anlagt område utan trädgårdsmöbler, bara ett sådant köp är inte överkomligt för alla, och det är mycket trevligare att sitta på en handgjord bänk eller äta i friska luften vid ett bord, vars utförande är kostade dig inte ett öre. I denna publikation har vi samlat många alternativ för trädgårdsmöbler som du kan göra själv. Innehåller endast material till hands, en liten uppsättning verktyg och en stor önskan att göra din webbplats bekväm, bekväm och estetisk.

DIY trädgårdsmöbler

Hemmagjorda möbler för tomten

För att trädgårdsmöbler ska dyka upp på din webbplats, som inte bara kan bli ett tillförlitligt föremål för utsidan, utan också en anledning till ägarnas stolthet och avundsjuka hos grannar och gäster, behövs inte så mycket – avfallsmaterial, uthållighet, lite fantasi, arbete och ansträngning. I denna artikel hittar du exempel på tillverkning av trädgårdsmöbler från trä, byggpallar, hushållsartiklar, begagnade.

Enkelt bord

Soffa

Original stativ

Fåtölj gjord av plastlåda

Välja material för utförande av landsmöbler

För att självtillverkade möbler organiskt ska passa in i den befintliga bilden av en sommarstuga eller en privat innergård är det nödvändigt att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt inte bara till själva tillverkningsprocessen utan också till materialvalet. Det mest mångsidiga och samtidigt mycket smidiga materialet när det gäller bearbetning är naturligt trä. Fördelen med trä är att det kan passa perfekt i alla stilistiska riktningar inom landskapsdesign. Och detta kan uppnås på grund av de många olika designalternativen – från massiva möbler av stockar till ljusa och eleganta produkter vävda av vinstockar eller kvistar..

Fällbar bordsskiva

Bekvämt hörn

Massiv matgrupp

Utemöbler

Fördelen med trä för att skapa möbler med egna händer är också att det har många manifestationer. Du kan skapa en möbel med minimal bearbetning av materialet på kortast möjliga tid. Till exempel kan vanliga stubbar förvandlas till pallar eller små stativbord. Allt du behöver göra är att se till att ytan på de nya trädgårdsmöblerna är perfekt huggen och säker att använda..

Hampa avföring

Hampa möbler

Du kan skapa trädgårdsmöbler av kvistar och kvistar …

Kvistmöbler

Eller stockar och stort virke …

Massiva produkter

Lätt att genomföra

Bänkar och bänkar är en integrerad egenskap för sommarstuglivet

Även en mycket liten bakgård behöver trädgårdsmöbler att sitta på för att njuta av frisk luft, titta på solnedgången eller se soluppgången. Tja, på platsen för en stor familj eller på gården för gästvänliga ägare, där företag samlas, är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till möjligheten att sitta för flera personer.

Handla vid huvudentrén

Vy ovanifrån

Bänk hörn

Möbler från improviserade medel

Ett av de enklaste sätten att skapa bänkar och bänkar är att använda timmer- och askblock med fyrkantiga hål. Bänken eller bänken är monterad som en konstruktör; du behöver inte ens använda något verktyg eller murbruk, bygglim. Fördelen med sådana strukturer är inte bara enkel installation, utan också bärbarhet – du kan enkelt ta isär din trädgårdsmöbel och flytta den till en annan plats eller lägga dess delar i ladan fram till den nya varma säsongen..

Bänk från en bar och block

Grillbänkar

Lakonisk design

Om du lägger mjuka säten och kuddar på en bänk av askblock och timmer, blir en vanlig massiv trädgårdsbänk till en bekväm, bekväm soffa.

Komfortbänk

Bänk som blev en soffa

Enkel konstruktion

Minimalistiska motiv

Ljus bänk

Genom att kombinera material för trädgårdsmöbler kan du öka styrkan och förbättra utseendet på produkter. Till exempel, tillsammans med ett träd i en eller annan modifiering, kan du använda metallstrukturer, till exempel delar av sängar (ryggar, ben).

Bänk från en gammal säng

Matplats utomhus

I frisk luft smakar vilken maträtt som helst. Varje ägare till en liten bakgård försöker skapa en miljö där man kan äta utomhus, även om det handlar om korta frukostar. Beroende på familjens behov och storlek kan du skapa ett litet område för korta måltider eller ställa upp ett rymligt matbord för uteservering. Det är anmärkningsvärt att båda alternativen kan genomföras på egen hand..

Randig matgrupp

Snövit trädgårdsmöbler

Trädgårdsmöbler av trä

Mysig plats för måltider

Ett av de enklaste, men samtidigt praktiska sätten att organisera en matgrupp i frisk luft är att göra ett bord, tillsammans med bänkar. Modellen som visas på bilden kräver en minimal mängd material, men samtidigt blir det ganska rymligt. Den enda nackdelen med en sådan matgrupp är att om du behöver öka antalet personer som sitter vid bordet, kan du bara göra detta med 2 platser (du behöver stolar eller pallar).

Matbord med bänkar

Du kan utrusta en matplats eller segmentera för korta måltider (frukost och eftermiddagsmat) som en bardisk. Det är inte svårt att göra detta med hjälp av byggstenar och trä eller plankor. Endast pallar för en sådan bordsskiva behöver väljas för barstolar med lämplig höjd.

Bardisk för måltider

Rekreationsområde i sommarstuga eller personlig tomt

Friluftsliv är förknippat med olika saker för alla. För vissa är det sammankomster med vänner och grannar, för andra – läsning på en lite svajig gunga, medan andra till och med behöver solstolar för luftbad. För alla alternativ för aktiv och inte särskilt vila kan du göra möbler med egna händer, och till och med från improviserade medel med minimala kostnader.

Original geometri

Avkopplingsområde med trädgårdssoffor

Trädgårdsmöbler

Hörn med mjuka säten

Ett av de vanligaste sätten att skapa sittmöbler för trädgården är att använda byggpallar eller pallar. Fördelen med en sådan montering är dess enkelhet – träblock har redan formats till delar av framtida fåtöljer och soffor. Tja, även ägaren till en sommarstuga eller någon annan tomt som inte tidigare har haft en hammare i händerna kan bygga ett soffbord av pallar. Även konstruktionslim kan användas för att binda elementen..

Betoning på soffbordet

Kompakt sittgrupp

Rekreationsområde under en baldakin

Enkelt bord

Ett annat plus att använda byggflyg för tillverkning av trädgårdsmöbler är att du kan få materialet till ett mycket lågt pris eller till och med gratis, eftersom vi pratar om begagnade produkter. Men det kommer bara att vara nödvändigt att ta hand om grundlig rengöring av ytorna, utjämning och lite polering, impregnering av materialet med antiseptika mot sönderfall.

DIY -komposition

Rekreationsområde i bilagan

Sammansättning från pallar

Kontrasterande kombinationer

Ljust utförande

Från byggpallar kan du skapa hela kompositioner för ett friluftsområde. Det kan vara ett rymligt hörnkomplex som består av en soffa, bekväma fåtöljer och ett soffbord. Det räcker att lägga mjuka kuddar och säten i fåtöljer och soffor för att ordna ett vardagsrum direkt på en sommarstuga eller en personlig tomt …

Mysigt hörn av pallar

På en träplattform

I grått

Före och efter dekoration

Vitgrått alternativ

Med hjälp av träpallar kan du utrusta ett område inte bara för avkoppling, utan också för att sova. En sommarbädd eller bara ett lager byggpallar med madrass är ett utmärkt tillfälle att skapa ett sovrum utomhus – ta bara hand om en baldakin över sovområdet för att skydda mot solen.

Sovplats

Vila och sömnområde

Det är lätt att bygga en bekväm gunga från gamla pallar. Du kan binda dem på rep eller kedjor på taket på baldakinen och lusthuset, på terrassen eller strax under ett högt spritt träd med tjocka grenar..

Swing i landet

Gunga i rekreationsområdet

Ett lite mindre populärt, men samtidigt praktiskt sätt att ordna en sommarstuga trädgårdsmöbler är användningen av konstruerade träspolar. Stolar kan göras av dem …

Från en träspole

Barnbord för spel, kreativitet eller korta mellanmål …

Lågt bord

För att göra ett bord med stativ vid basen behöver du inte göra någonting alls, förutom att rengöra ytorna och behandla dem med impregneringar och lack …

Spolbord

Rullbordet kan utrustas med ett paraply och säten i en cirkel på bekvämt avstånd från varandra …

Bord med paraply

Under markis och med säten

Ett annat vanligt material för att skapa trädgårdsmöbler används trätunnor. De gör mycket ergonomiska stolar, bord och stativ..

Fåtöljer och ett bord från fat

Lagringssystem och mer

Förutom säten med olika ändringar behöver en sommarstuga eller en privat innergård också andra trädgårdsmöbler. Naturligtvis beror allt på ägarnas behov – någon behöver ett pennfodral för förvaring av verktyg, andra behöver ett bord, en stege eller stativ, en förvaringslåda för en slang eller en hylla för att installera växter i krukor. Vi erbjuder flera praktiska och estetiska idéer som är enkla att implementera och enkla att använda..

Isförvaringslåda

Islagring i landet

Estetisk förvaring

Förvaring av trädgårdsslang

Lakoniskt stativ

Det är bekvämt att använda bänkar, soffor, möbelhörn och ottomanska stolar med fällbara säten som förvaringssystem. Inuti sådana möbler kan du lagra utrustning för vila och måltider, samt nödvändiga trädgårdsredskap. För att öka komforten för friluftsliv är det vettigt att använda löstagbara mjuka säten för bänkar och soffor. Välj material som är lätta att tvätta i en tvättmaskin och säkerställa en respektabel vila med minimal ansträngning.

Original landskapsdesign

Plats för vila och förvaring

Vit och blå komposition

Effektiv förvaring

Lagringssystem kan bland annat vara solstolar. Faktum är att de är stora rektangulära lådor, vars ära kan topplocket vila på ett stativ och bli en baksida.

Solstolar för luftbad