Design av hemmakontor

Om du bestämmer dig för att du måste ha en studie hemma, är den första uppgiften att tydligt planera dess interiör och design. Efter att ha valt en viss stil, färg, material, inredning och nödvändiga tillbehör, låt oss gå vidare till huvudfrågan: vad ska möblerna vara? Naturligtvis bekvämt, praktiskt, rymligt, harmoniskt och väl lämpat för inredningen i rummet.

Kontorsmöbeldesign

Nu är det viktigt att tänka över möbeluppsättningen, det vill säga vilka föremål du vill se på ditt hemmakontor. I allmänhet till var och en, men du kan gruppera alla element från vilka alla kan välja vad han behöver.

Vad kan vara i en möbeluppsättning?

Tabell Fåtölj Rackar Hyllor Väggskåp Soffa Tv Bordslampa Ritbordet Skrivare - kopiator Möbler för gäster Inredning och tillbehör

Tabellen är det avgörande elementet

Detta är det viktigaste elementet för en studie. Eftersom det här rummet är avsett specifikt för att arbeta hemma, så ska arbetsplatsen naturligtvis vara bekväm, ha nödvändiga dimensioner och höjd. För dem som, enligt specifikationerna i sitt arbete, använder en ritbräda eller andra verktyg, liksom stora böcker, blir den bästa bordstorleken 140 x 70 centimeter. Även om du inte använder något av ovanstående kommer bordets stora dimensioner fortfarande inte att störa dig, en persondator passar perfekt här och det kommer fortfarande att finnas tillräckligt med utrymme. Dessutom kommer det att vara bekvämt att bläddra bland stora mappar, till exempel. Naturligtvis kommer ett stort bord att kräva mycket utrymme, men om kontorsytan inte tillåter detta finns det två lösningar: antingen köp ett mindre bord, eller – om du fortfarande behöver mer arbetsyta – minska antalet eller storleken på andra möbler.

Det mest praktiska alternativet är ett bord med lådor för små föremål och vertikala (mappar, böcker, olika dokument). Detta gör att du snabbt och enkelt kan hitta det nödvändiga materialet. För att spara utrymme, välj en bordsmodell med en utdragbar panel för tangentbordet, en speciell hylla under bordsskivan för systemenheten, eller till och med med ett bildskärmsstativ. Naturligtvis, om du inte har en bärbar dator.

Vad som är viktigare med skrivbordet är dess plats. Att spendera mycket tid på jobbet eller titta på bildskärmen, det är nödvändigt att ta bort belastningen från ögonen åtminstone med hjälp av naturligt ljus. Det vill säga placera bordet nära ett fönster, som ska vara så stort som möjligt. Solens strålar har en gynnsam effekt på synen och det övergripande fysiska och emotionella välbefinnandet. Därför är det nödvändigt att välja bordets position så att ljuset genom fönstret faller från vänster eller framifrån..

Bekvämt bord och bra belysning Hemmakontor bord

Fåtölj – komfort för hälsan

Denna möbel på kontoret spelar också en viktig roll, det beror på hur mycket eller inte du kommer att vara trött medan du arbetar. Stolens storlek och form måste väljas själv så att du känner dig bekväm i den. Ett vadderat säte och ryggstöd är önskvärt, även om detta beror på hur mycket tid som spenderas i stolen. Till exempel kanske den inte är mjuk eller bara har en sittdyna, välj design och form efter dina önskemål..

Fåtölj på hemmakontoret

Men om du inte vill spara på din hälsa, välj ändå en mjuk modell, detta kommer att underlätta belastningen på ryggen och ryggraden..

En mjuk stol är en garanti för god hälsa

Sortimentet av stolmodeller är brett och gränslöst. Det finns stationära, roterande, på hjul, med eller utan armstöd, trä, plast, metall och så vidare. Det viktigaste är att du känner dig mysig och bekväm i stolen..

Fåtölj för hemmakontor Arbetsstol på kontoret Fåtölj på kontoret Kontorsstol alternativ

Hyllor – viktiga, nödvändiga och praktiska

Naturligtvis behöver varje kontor en plats för att lägga dokument, mappar, böcker, filer och så vidare. Hyllor längs väggen fungerar bra för detta..

Hemmakontor hyllor Studieställ Bekväma hyllor

Eller öppna hyllor.

Öppna hyllor

Om du inte har för många pappersdokument och det inte finns något behov av att utrusta ett särskilt utrymme för dem, kan ställen användas för dekoration, det vill säga placera några figurer, vackra föremål där. Som till exempel på följande foto, där den orientaliska stilen råder..

Orientalisk stil på hemmakontoret

Allt här är valt i ett allmänt tema, vilket skapar en speciell aura av mystik och briljans. Arbetsatmosfären i detta rum är perfekt för finsmakare av Mellanrikets anda..

Väggskåp för arbetsrum

Alla tycker inte om att behålla sina dokument, mappar, böcker och så vidare på öppna hyllor. För vissa saker är väggskåp med dörrar och lådor mer lämpliga. Detta skapar också en illusion av ordning och minimalism i rummet: allt är dolt, allt är stängt, bara några få inredningsartiklar är synliga – elegant och sofistikerat.

Väggskåp i ett hemmakontor

Allt annat: soffa, TV, bordslampor, ritbräda, skrivare, möbler för gäster och olika inredning och tillbehör – detta är redan ett tillägg. Om storleken på rummet tillåter det finns ett behov av dessa saker, då kan naturligtvis alla eller bara några av dem läggas till ditt hemmakontor. Det viktigaste är att bygga designen så att allt är i harmoni med varandra..

Ritbräda på hemmakontoret Mysiga hemmakontorsmöbler Hemmakontor skrivare Bekvämlighet och komfort Stor och harmonisk möbeldesign