Tapet din sticlă: fotografie în interior, descriere, avantaje

Tapetul din sticlă de sticlă, sau așa cum se numește adesea tapet din fibră de sticlă, este un tip special de acoperire cu rolă de perete, care se realizează prin țesut. Adică, materialul este tricotat folosind fire de sticlă de diferite grosimi și densități, cum ar fi, de exemplu, un pulover de lână. După aceea, pânza este impregnată cu un compus special pentru a-i da o formă stabilă. Fibra de sticlă este un material de finisare nou și popular, care se remarcă printre o serie de alte materiale de finisare..

Avantajele fibrelor de sticlă

  • prietenie cu mediul;
  • respirabilitate;
  • igienă;
  • Siguranța privind incendiile;
  • rezistență și durabilitate;
  • posibilitatea revopsirii.

Să ne dăm seama mai detaliat …

Unicitatea tapetului este dată de siguranța sa absolută la foc: nu ard și nu susțin focul. Acest lucru permite ca materialul să fie utilizat nu numai în orice cameră de zi, ci și pentru decorarea pereților în locurile în care oamenii sunt evacuați în caz de pericol de incendiu. Mai mult, în caz de incendiu, tapetul nu emite substanțe nocive..

Fotografie de tapet de sticlă Tapet de sticlă în sufragerie Fibra de sticlă în interior Fibra de sticlă pe hol Fibra de sticlă în dormitor Fibra de sticlă pe coridor Tapet de sticlă în fotografia interioară Textură din fibră de sticlă Tapet de sticlă în baie

Fibra de sticlă nu conține vinil sau alte substanțe nocive, acestea constând exclusiv din componente naturale ecologice, și anume: argilă, nisip de cuarț, calcar și sodă. După țesere, țesătura este tratată cu impregnare pe bază de amidon, care este, de asemenea, o componentă naturală. O astfel de compoziție vă permite să mențineți un microclimat natural în orice cameră, care are întotdeauna un efect bun asupra sănătății și bunăstării rezidenților..

Ce altceva iese în evidență tapet de sticlă? Desigur, aceasta este forța. Fibra de sticlă este considerată unul dintre cele mai durabile materiale utilizate în multe domenii, chiar și în construcția de aeronave. Materialul întărește și protejează suprafața de diverse șocuri și alte daune. Nici ei nu se tem «mâini», nici «picioare», nici măcar ciocurile, ghearele și labele altor locuitori ai casei. Desigur, dacă încercați foarte mult și îl frecați pe suprafață cu un obiect ascuțit pentru o lungă perioadă de timp, puteți deteriora materialul. Dar repet, trebuie să încerci cu adevărat. La urma urmei, fibra de sticla este unul dintre cele mai durabile materiale de finisare cunoscute astazi..

Cum sunt exprimate proprietățile întărite? Datorită contracției sau încălzirii peretelui, pot apărea diverse crăpături aproape imperceptibile în tencuială. Fibra de sticlă întărește suprafața și o protejează de fisuri și alte deformări. Apropo, tapetul din fibră de sticlă este foarte durabil: durata de viață este de aproximativ 30 de ani. Mai mult, pot rezista cu ușurință la revopsirea în orice culoare de până la 20 de ori, în timp ce relieful modelului nu se schimbă. De asemenea, materialul este ușor de întreținut: pot fi spălate de toată lumea, chiar și prin cele mai severe metode mecanice și chimice. Fibra de sticlă nu este predispusă să acumuleze electricitate statică, ceea ce înseamnă că praful nu se va acumula pe ele. De asemenea, materialul permite «a respira» peretele, care previne apariția mucegaiului sau a mucegaiului.

Materialul este disponibil într-o mare varietate de modele, dar cele mai populare sunt «covor», «romb» și «heringă». Deși astăzi nu va fi dificil să găsești tapet cu un model de design original. Tapetul este produs în role, 1 metru lățime și 50 de metri lungime.

Cum arată tapetul din sticlă în interior

Fibră de sticlă Fotografie de tapet de sticlă Fibra de sticlă pe hol Fibra de sticlă pentru vopsire Fibra de sticlă în interior Tapet de sticlă în fotografia interioară Tapet de sticlă în sufragerie Design de tapet din sticla Tapet de sticlă în fotografie Tapet pentru pictură

Aspectul materialului depinde de mulți factori: aplicarea lipiciului (nu ar trebui să fie permisă lipsa sau excesul), lipirea directă a tapetului din sticlă (este important să se respecte tehnologia alinierii modelului, îmbinarea cusăturilor, tăierea etc.) .) și, desigur, alegerea corectă a vopselei, care nu ar trebui să înfunde structura imaginii. În multe feluri, desenul în sine afectează aspectul. Atunci când alegeți, trebuie să vă ghidați după următoarea regulă: pentru camerele mici este mai bine să alegeți tapet cu un model și o textură delicate.

În unele clădiri (în special în cele vechi) există o problemă de unificare a suprafeței. Reparațiile au fost deseori efectuate acolo și adesea puteți găsi pereți din diverse materiale: există gips-carton, aici este cărămidă sau PAL. Fibra de sticlă rezolvă perfect această problemă: după lipire, toate diferențele dintre baze și fisuri dispar. Este încă convenabil să lipiți peste ușile dulapurilor, ușilor obișnuite și alte mobilier cu un astfel de material (în țară, asta este lucrul).

Cum să alegeți vopseaua pentru tapetul de sticlă? O vopsea pe bază de apă cu o bună rezistență la uzură este cea mai potrivită. Nivel inalt «luciu» va ajuta la sublinierea texturii imaginii.

Reguli pentru lucrul cu fibra de sticla

Există câteva reguli simple de urmat atunci când lucrați cu tapet din fibră de sticlă. În primul rând, trebuie să utilizați un adeziv special pentru tipurile grele de tapet. Poate fi găsit atât sub formă lichidă gata preparată, cât și sub formă de pulbere. În al doilea rând, lipiciul trebuie aplicat pe suprafața peretelui. Dacă, atunci când lipiți cu tapet obișnuit, este aplicat pe pânză, atunci cu tapete de sticlă – nu, doar la suprafață. După aplicare, materialul trebuie să se usuce timp de aproximativ 24 de ore, evitând în același timp lumina directă a soarelui sau curenții la suprafață.

Datorită față și spate similare, fără experiență «masterat» uneori pot fi confuzi. Amintiți-vă, partea din față a rolei este întotdeauna orientată spre interior. Unii producători îl marchează cu o dungă albastră sau gri..

După uscare completă, puteți începe să pictați și să decorați suprafața. Aici, toate ideile sunt limitate doar de imaginația ta. Apropo, se recomandă vopsirea suprafeței în mai multe straturi, acest lucru va ajuta la obținerea unui rezultat mai bun..