Perdele 2018: idei actuale pentru un interior practic și frumos

Este dificil să supraestimăm importanța designului interior textil. Perdelele și perdelele nu numai că protejează camera de razele soarelui și de ochii curioși, dar aduc, de asemenea, notele atât de necesare de confort și confort la designul camerei. Draperia pentru ferestre este ultima, dar o atingere atât de importantă în formarea imaginii camerei. Mulți designeri moderni sugerează că refuzăm să decorăm deschiderile ferestrelor cu materiale textile, aducând stilul modern mai aproape de minimalism, permițând camerei să pară mai mare și mai ușoară. Dar nu este întotdeauna posibil să refuzați draperiile la cai. Ca să nu mai vorbim de importanța creării unui mediu cu adevărat relaxant, confortabil, care este greu de imaginat fără decorarea textilă a deschiderilor ferestrelor. Vă aducem la cunoștință 100 de idei pentru design pop de camere moderne cu cea mai diversă încărcare funcțională folosind perdele, perdele și diverse elemente de draperie. Sperăm că printre ideile de design veți găsi cea mai bună opțiune pentru decorarea ferestrelor din casa dvs..

Perdele pentru livingul modern

Design ușor de cameră de zi

Idei reale pentru un interior modern

Stilul modern de design al spațiilor de locuit este un fel de amestec de concepte de diferite tendințe stilistice, similare ca caracter. Practicitatea și concizia, confortul personal și naturalețea preferată, funcționalitatea și chiar o anumită austeritate a esteticii sunt principalele motive ale stilisticii moderne. Dar, este evident că fiecare proprietar care intenționează să-și decoreze propria casă trece toate ideile de design prin prisma percepției sale despre frumusețe și caracter practic, confort și funcționalitate, cost și posibilitatea de a utiliza anumite articole interioare. Nu este surprinzător faptul că printre tendințele moderne din domeniul decorării spațiilor de locuit, designerii ne oferă multe opțiuni democratice, universale, care pot satisface nevoile proprietarilor de case cu capacități și nevoi diferite..

Decorarea ferestrelor de golf

Camera de zi în tonuri bej

Perdele pentru ferestre

Culori calde

Designul accentului Ecker

Gri efectiv

Camera de zi în tonuri de gri

Culori neutre

Culoare bej bej

Motive tradiționale

Perdele pentru fereastră arcuită

Perdele ca într-o cafenea

Design în culori pastelate

Interior luminos din living

Materiale naturale

Bumbac și bambus

Suprafețe albe ca zăpada

Sufragerie cu fereastră de golf

Jaluzele tradiționale și cu role

Combinând modele

Perdele pentru dormitor

Perdele pentru diferite tipuri de ferestre

Culori pastel

Camera de zi în tonuri de albastru

Soluție originală

Combinând țesături și modele

Proiectarea zonei de luat masa

Protecție dublă pentru ferestrele dormitorului

Draperii pentru fereastră

Design eclectic

Nuanțe deschise

Pliuri perfecte

Toate nuanțele de albastru

Perdele pentru un living luminos

Sclipici argintiu

Cum să alegeți o perdea de fereastră practică și estetică

Alegerea modelului, materialului, culorii și texturii pentru perdelele (perdelele) unei anumite camere este influențată de mulți factori. Desigur, utilizarea textilelor este cel mai simplu mod de a reîmprospăta sau de a schimba radical aspectul unei camere. Cusutul de perdele noi va necesita cu siguranță timp și bani și, totuși, înlocuirea perdelelor este una dintre cele mai simple, dar nu mai puțin eficiente modalități de a crea o anumită dispoziție în interior. Fie că va fi o soluție de accent sau o draperie a deschiderilor ferestrelor înscrise armonios în conturul general al designului camerei – totul depinde de preferințele proprietarilor casei, de posibilitățile camerei (dimensiunea, numărul și scara deschiderilor ferestrelor) , nivelul de iluminare) și bugetul pentru decorarea interiorului.

Împotriva zidurilor albastre

Ferestre colorate

Material textil în culori bej

Perdele pentru camera de zi cu tavan înalt

Palete de culori calde

Criterii pentru selectarea eficientă a textilelor pentru ferestre

Pentru ca alegerea draperiilor pentru ferestrele unei camere să fie nu numai estetică, practică, ci și rațională și durabilă, este necesar să se decidă asupra unui set mic de factori de influență:

  • scopul camerei (este evident că aceeași țesătură pentru perdele nu este potrivită pentru bucătărie și dormitor, pentru creșă trebuie să găsiți cea mai bună opțiune pentru a combina practicitatea, naturalețea și estetica, pentru sufragerie puteți alege o decor mai luxos, iar pe veranda vitrată puteți face complet cu un lambrequin fără perdele);
  • dimensiunea camerei, numărul și parametrii deschiderilor ferestrelor;
  • amplasarea camerei în raport cu punctele cardinale și nivelul necesar de amortizare a soarelui;
  • stilul de design și culorile interiorului;
  • dorința de a crea un accent cu ajutorul decorării ferestrelor sau de a lăsa acest rol altor obiecte de interior;
  • stilul și caracteristicile vieții proprietarilor casei (de exemplu, în dormitorul persoanelor forțate să lucreze în schimbul de noapte, sunt necesare perdele foarte groase pentru a crea o atmosferă de relaxare chiar și într-o zi însorită);
  • bugetul pentru draperia ferestrelor și nivelul de îngrijire a materialului pe care sunteți gata să îl furnizați în timpul funcționării.

Draperii pentru mansardă

Culori de nisip

Fereastra ușoară

Perdele cu două fețe

Modele actuale de tratamente pentru ferestre

Perdelele tradiționale sunt cea mai comună opțiune de decorare a ferestrelor în camere cu fundaluri funcționale diferite. Pânzele drepte, care cad în pliuri verticale de la tavan la podea, se încadrează armonios în orice design stilistic al spațiului. Nu mai puțin tradițională combinație de tul translucid (voile) cu perdele opace poate fi considerată în orice moment o opțiune universală pentru draperiile de ferestre.

Opțiune tradițională

Perdele întunecate pentru sufragerie

Camera de zi cu textile întunecate

Clasic pentru fereastră

Toate nuanțele de gri

Dar chiar și cu formele tradiționale există loc pentru experimentare, utilizarea ideilor originale, utilizarea soluțiilor neobișnuite de culoare sau textură, metoda de atașare a pânzelor. De exemplu, buclele încrucișate sunt din nou la vârful popularității lor. Nu este dificil să realizați astfel de pânze, utilizarea unei abordări simple și speciale a curățării nu necesită o metodă similară de creare a unui atașament la cornișă (spre deosebire de ochiuri, de exemplu).

Perdele răsturnabile

Dungi de contrast

Perdele albe ca zăpada

O altă modalitate populară de a atașa perdelele tradiționale la streașină este cu ochiurile. Acestea sunt inele din metal sau plastic care se integrează în țesătură. Ca rezultat, pânzele sunt înșirate pe tubul de streașină cu pliuri distribuite uniform. Ochelele asigură o rulare lină a perdelei de-a lungul corniței, menținând în același timp pliurile verticale ideale, contribuind la vizualizarea «trăgând» camere în înălțime.

Perdele pe ochiuri

Stil tropical

Pânze pe ochiuri

Zona de relaxare în dormitor

Interior luminos al holului

Textile pentru dormitor

Combinarea țesăturilor de diferite culori în fabricarea perdelelor tradiționale a devenit o tendință la modă. Aceasta poate fi fie o combinație dintr-o țesătură simplă cu un material imprimat pe verticală sau orizontală, fie utilizarea a două (mai rar trei) scheme de culori contrastante.

Perdele combinate

Perdele tricolore

Pânze cu margine

Utilizarea lambrequinelor complexe cu multe elemente decorative este un lucru din trecut. Dacă într-un interior modern se folosește un astfel de obiect al unei compoziții de perdea ca lambrequin, atunci arată laconic și chiar strict. Cel mai adesea, acestea sunt dreptunghiuri dense de țesătură, care ajută la ascunderea defectelor în finisaj, fixarea ramelor ferestrelor sau imperfecțiunilor în geometria camerei, precum și la completarea draperiei ferestrei. Lambrequin vă permite să aduceți note de lux strict chiar și la cel mai obișnuit design de cameră.

Perdele cu lambrequin

Lambrequin tare

Compoziție cortină

Lambrequin pentru fereastră

Decor luminos al ferestrelor

Perdele pentru creșă

Împreună cu perdelele tradiționale, se folosesc și alte modele de pânze pentru ferestre, care nu numai că își pot îndeplini principalele funcții, ci și pot decora interiorul. În stil modern, căutând așa-numitele «minimalism confortabil», Perdelele japoneze arată mai mult decât este cazul. Dungile verticale de țesătură (numite și ecrane textile) au un aspect laconic și în același timp original. Cel mai adesea, astfel de pânze sunt realizate din țesătură naturală simplă, dar pot conține, de asemenea, o imprimare discretă, imprimare foto sau un ornament situat local (de exemplu, de-a lungul marginii pânzei sau într-unul din colțurile ecranului).

Perdele japoneze

Perdele de ecran

Perdele de ecran din bambus

Țesăturile laminate, jaluzelele romane sunt o opțiune populară de draperie pentru ferestrele cu diferite modificări. Designul laconic, ușurința utilizării și consumul redus de materiale atrag designerii și clienții lor din întreaga lume. Dintre compatrioții noștri, popularitatea rulourilor crește inexorabil. Astfel de modele pot fi echipate cu un mecanism de pliere manuală (se formează pliuri orizontale uniforme) sau pot fi acționate de la panoul de control.

Jaluzele din stofă

Perdele romane

Cu ce ​​să combinați schema de culori a perdelelor

Pe lângă alegerea culorilor și imprimărilor specifice pentru perdele, există o regulă nerostită care se recomandă a fi utilizată pentru a întocmi o imagine armonioasă a unei camere. Dacă doriți să utilizați perdele cu o imprimare (model, ornament, imprimare foto), atunci un decor monocromatic de perete va fi fundalul ideal pentru ele. Dacă suprafețele verticale ale camerei sunt acoperite cu tapet modelat, atunci este mai bine să opriți alegerea țesăturii pentru draperia ferestrelor pe opțiuni simple. De asemenea, nu se recomandă utilizarea unui model foarte colorat și mare pe perdelele destinate încăperilor de dimensiuni modeste..

Interior laconic

Stil tradițional în culoare închisă

Țesătură imprimată

Camera de zi în culori închise

Perdele care se potrivesc cu culoarea tapițeriei tăbliei

Perdelele sunt adesea folosite ca culoare de accent în interior. În primul rând, este cel mai simplu și mai eficient mod de a atrage atenția asupra perdelei ferestrei și de a distrage atenția de la zonele nedorite sau obiectele interioare. În al doilea rând, perdelele pot fi schimbate fără probleme dacă culoarea strălucitoare se plictisește sau doriți doar să schimbați caracterul interiorului.

Design de accent

Accent pe ferestre

Perdelele sunt un punct luminos

Textile cu accent

O altă modalitate de a evidenția perdelele pe fundalul general al interiorului este de a utiliza o imprimare. Designerii recomandă utilizarea unei imprimări accentuate atunci când creează interioare moderne, adică modelul trebuie să fie prezent doar pe materialul perdelelor sau perdelelor. Această abordare vă va permite să diversificați schema de culori a camerei, să aduceți originalitate, dar în același timp să nu creați un amestec de nuanțe. Este deosebit de important să respectați această regulă în camerele mici..

Țesătură cu ornament

Material cu model

Camera de zi pe verandă

Textile strălucitoare

Imprimare geometrică

Toate nuanțele de maro

Dacă perdelele dvs. nu vor fi accentul de culoare al interiorului, atunci cea mai logică soluție ar fi să alegeți o schemă de culori care să se potrivească cu tapițeria mobilierului principal. În sufragerie – acestea sunt canapele și fotolii, în dormitor – tapițeria capului patului sau un grup de mobilier tapițat în zona de recreere, budoar sau fotoliu de la locul de muncă, în colțul de lectură sau masă de toaletă. Cel mai adesea, aceste culori sunt nuanțe deschise, neutre, deoarece prezența acestei scheme de culori se extinde la un număr mare de articole de interior și formează în mare măsură imaginea camerei..

Decor luminos al camerei

Perdele care se potrivesc cu culoarea canapelei

Tonuri de aur și nisip

Paletă pastelată

O altă modalitate de a crea un mediu armonios și echilibrat al camerei este combinarea țesăturii perdelei ferestrei cu decorul textil al zonei de dormit sau de odihnă. În dormitor și camera copiilor, aceasta poate fi țesătura unui loc de dormit – o cuvertură de pat, perne decorative, role. În sufragerie și sufragerie, perdelele pot fi combinate în funcție de materialul de execuție cu aceleași perne decorative sau huse pentru scaune (mini-scaune)

Proiectare cameră fecioară

Și în cele din urmă: perdele pentru zonele de zonare

Nu doar deschiderile ferestrelor din casele noastre au nevoie de decorațiuni textile. Dacă textilele anterioare ar putea fi văzute ca un design decorativ pentru uși, recent acestea sunt din ce în ce mai utilizate pentru zonarea unei încăperi. Studiourile și chiar ideea de a combina mai multe segmente funcționale într-o singură cameră spațioasă sunt incredibil de populare în zilele noastre. Dar, în unele cazuri, astfel de zone funcționale trebuie alocate și o oarecare izolare de restul spațiului. De exemplu, zona sanitară și de recreere poate fi separată folosind perdele din spațiul comun al sufrageriei, în dormitor puteți zona un vestiar sau un loc de muncă, un budoar, o masă de toaletă.

Perdele pentru zonare

Perdele în zona de living

Perdelele nu sunt doar pentru ferestre