Pardoseala din lemn: care este mai bine?

Fiecare tip de pardoseală are propriile sale caracteristici și dezavantaje pozitive. Să analizăm ce etaj este mai bine de făcut și de ce. Din ce materiale este realizată pardoseala și pentru ce camere este potrivit acest tip sau altul. La construirea unei case, tipul de podea pentru fiecare cameră este planificat imediat, pe baza caracteristicilor sale. Poate fi umiditate sau schimbări bruște de temperatură, uzură puternică sau zgârieturi ale mobilierului. Vărsarea potențială a lichidelor reactive și acide sau a obiectelor grele care cad. Să începem cu cel mai popular material – lemnul. Aceasta este o podea caldă, respirabilă, cu un model natural unic..

Podea din lemn masiv

Lemnul natural este cald, are un model natural unic și, de asemenea, absoarbe zgomotul. Copiii pot alerga desculți și chiar se pot juca în timp ce stau pe podea. Pe măsură ce placa solidă se uzează, este permisă ciclarea și aplicarea unui lac transparent, în timp ce structura arborelui își va păstra modelul unic pe care numai natura îl poate crea. Opțiuni acoperite cu vopsea disponibile.

Podea din lemn masiv

Când este expus la lumina soarelui, lemnul natural arde, schimbându-i umbra. Tranzițiile de culoare se formează de la bord la bord. Dacă camera este realizată într-un stil simplu, atunci este necesar să aplicați lacuri speciale care protejează împotriva razelor UV. Dar în camerele în stilul interior al Country și High-Tech, o astfel de podea va sublinia și mai mult direcția de design, naturalețea sa.

Dezavantajele includ deformarea în caz de pătrundere a apei și formarea de fisuri în timpul uscării. Este necesar să aveți grijă în mod constant: după așezarea podelei, înmuiați-o bine cu uleiuri de protecție, acoperiți-o periodic cu mai multe straturi de lac sau vopsea.

Stilul necesită abilități și instrumente speciale. Baza este un cadru din lemn realizat din grinzi. Costul ridicat al materialului, deoarece este selectată o placă mare și este necesară o pregătire preliminară îndelungată, sub forma mai multor etape de uscare.

Parchet din lemn masiv

Are toate avantajele lemnului natural. Plus o varietate de opțiuni de styling. Folosind parchetul din diferite tipuri de lemn, puteți crea modele unice. Cu o îngrijire adecvată, poate dura câteva sute de ani. Exemple pot fi văzute în sălile castelelor și palatelor antice din Sankt Petersburg, Moscova și alte orașe..

Parchet din lemn masiv

Se așează cu metoda lipiciului pe o bază bine pregătită. Practic este o șapă de beton cu o suprafață foarte plană. Este necesară o îngrijire constantă sub formă de impregnare cu uleiuri și frecare cu ceară. Înainte de așezare, este necesar să se trateze suprafețele inferioare și laterale de daune provocate de bug-uri – viermi de lemn. Frică de umezeală. Zgârieturile rămân atunci când mobila este mutată. Stilul necesită îndemânare. Producătorii moderni realizează adesea încuietori cu canelură pe capetele laterale ale scândurilor. Acest lucru simplifică foarte mult asamblarea podelei. Și șanțurile mici ascund formarea de goluri atunci când sunt uscate.

Parchetul solid este scump. Dar longevitatea și frumusețea acestuia vor achita pe deplin costurile. Și zgârieturile cerate emergente vor sublinia naturalețea.

Scândură de parchet

Lemn natural, care este asamblat din trei straturi de lemn de diferite specii. Stratul superior este reprezentat de lemnele scumpe și dure, cum ar fi stejarul, fagul, ulmul sau exoticul. Stratul de mijloc este realizat din roci moi, ieftine, cu o direcție perpendiculară a fibrelor și acționează ca un stabilizator, împiedicând pardoseala să se deformeze. Stratul inferior – benzi rezistente la uzură din rasinoase.

Un strat subțire de lemn scump poate reduce semnificativ costul produsului. Utilizarea diferitelor specii în stratul de decorat face posibilă colectarea diferitelor modele. O astfel de podea vă va sublinia în continuare individualitatea și va decora holul. Spațiul pentru aceasta este de preferință mare, nu este aglomerat de mobilier și covoare. Apoi, pardoseala va străluci cu toate nuanțele modelelor naturale..

Scândură de parchet

În funcție de metoda de impregnare cu uleiuri și ceară, are o rezistență ridicată și este rezistentă la uzură. Încuietorile laterale permit asamblarea plutitoare fără lipici. Dacă este necesar, puteți înlocui mai multe parchete fără a demonta întregul etaj. Așezarea podelei este disponibilă unei singure persoane fără pregătire specială.

Stratul superior subțire de până la 3,5 mm nu permite șlefuirea. La impregnarea încuietorilor cu ceară, nu utilizați încălzirea prin pardoseală. Spălați numai cu produse speciale și cerați la fiecare 6 luni.

Opțiuni pentru placa de inginerie

Aceasta este o versiune de parchet care constă din două componente. Stratul decorativ superior este lemn de specii valoroase și semi-valoroase, iar al doilea strat stabilizator este realizat din placaj sau PAL. Majoritatea clădirilor publice și caselor private din Europa de astăzi au construit scânduri ca podele..

Opțiuni pentru placa de inginerie

Designerilor de interior le place să lucreze cu acest etaj. Are un număr imens de opțiuni. De exemplu, stejarul mlaștin sau alt lemn impregnat cu ulei închis la culoare poate fi folosit ca strat superior. Culoarea este păstrată pentru întreaga grosime a scândurii și nu se schimbă nici după răzuire. Pentru a sublinia modelul natural al lemnului, se realizează îmbătrânirea artificială și prelucrarea cu perii metalice – periaj. Sunt selectate zonele mai moi ale fibrelor și suprafața devine reliefată. Fumatul creează o diferență în nuanțele lemnului. Drept urmare, noul etaj are frumusețea uimitoare a lemnului vechi degradat. Produsele din această colecție nu sunt șlefuite.

Utilizarea uleiurilor de diferite culori pentru impregnare creează o paletă de culori și mai largă. Modelele create la așezarea unei astfel de pardoseli sunt unice prin varietatea lor. Încuietorile permit asamblarea podelei în mod plutitor. Un strat subțire de plută sau placaj este folosit ca suport. Se combină bine cu sistemul de încălzire prin pardoseală. Puteți înlocui zonele individuale fără a scoate mobilierul din cameră.

În spațiile rezidențiale, o pardoseală de tablă proiectată poate dura până la 30 de ani. În acest caz, la fiecare 6 luni este necesară aplicarea de lac sau ceară, în funcție de tipul de impregnare. Spălați numai cu detergenți ușori. Frică de foc. Chiar și un chibrit arzător care cade pe podea se poate pata. O suprafață mai dură și mai durabilă se obține prin impregnarea cu ulei și frecarea cu ceară naturală. Apoi petele și zgârieturile sunt corectate cu ceară. Clădirile publice sunt curățate cu detergenți care conțin ceară. Acest lucru permite podelei să servească în condiții de utilizare intensivă până la 20 de ani..

Fiecare tip de pardoseală are propriile sale dezavantaje. Dar toate speciile pe care le-am considerat sunt lemn natural, cu toate avantajele sale. Puteți alege, în funcție de gustul și partea financiară a problemei. Creați-vă propriul sex unic.