Design elegant de perete și tavan din gips-carton

Tavan neuniform, izolare fonică slabă, izolație insuficientă a pereților – toată lumea se poate confrunta cu astfel de dificultăți atunci când face reparații pe cont propriu. Cu toate acestea, aplicarea unui strat gros de tencuială nu este singura modalitate de a rezolva astfel de probleme, deoarece există un material de construcție atât de convenabil precum gips-carton. A ocupat poziția de lider pe piață datorită raportului său optim “preț – calitate – costuri fizice”. Reducerea costurilor forței de muncă pentru procedurile obositoare de cimentare, tencuire și chit, combinate cu timpi scurți de instalare și calitatea ideală de finisare a spațiilor – acestea sunt avantajele structurilor din gips-carton..

3_min

Gips-carton este o placă cu miez de gips acoperit pe ambele părți cu o bază densă de hârtie (carton). O foaie standard are dimensiunile 2,5 * 1,2, rareori 2 * 1,2 metri. În funcție de lucrările de finisare planificate, puteți alege și grosimea foii: de regulă, 12,5 mm se utilizează pentru pereți și pereți despărțitori, 9,5 mm pentru tavan.

5 minute 6_min

Una dintre calitățile pozitive ale acestui material este capacitatea de a menține microclimatul natural în cameră, absorbind excesul de umiditate și eliberând umezeală dacă aerul devine uscat. În acest sens, este recomandabil să plasați gips-cartonul achiziționat într-o cameră uscată pentru o perioadă de timp pentru a scăpa de excesul de umiditate, altfel foaia se poate deforma după instalare. În plus, un panou umed nu poate fi acoperit cu vopsea sau tapet..

7_min 9_min

Sensibilitatea materialului predetermină, de asemenea, necesitatea instalării sale la o temperatură de cel puțin + 10 grade. Atunci când alegeți gips-carton ca placare, trebuie avut în vedere faptul că nu ar trebui să existe schimbări de temperatură sau umiditate în camera reparată, deoarece acest lucru poate duce la defectarea structurală, adică pentru o cabană de vară în care nu locuiește nimeni iarna, este mai bine să alegeți un alt material de finisare. În plus, pentru încăperile cu umiditate ridicată, cum ar fi băile și bucătăriile, există o gips-carton special impermeabil..

10 minute 11_min 12_min

Dacă intenționați să revetați întreaga cameră cu gips-carton, atunci lucrările ar trebui să înceapă de la tavan, după terminarea cărora încep să fie placate cu perete. În același timp, este important să ne amintim despre compatibilitatea materialelor folosite la reparație între ele, prin urmare, este recomandabil să sigilați îmbinările de gips-carton, de exemplu, cu plastic, cu o bandă autoadezivă specială..

13_min 14_min 15 minute

Dacă suprafața care trebuie confruntată este ușor de găurit și are o rezistență suficientă, atunci instalarea plăcilor de gips poate fi realizată fără a utiliza profile, folosind dibluri sau cuie lungi. Cu toate acestea, această opțiune de montare este potrivită numai pentru pereții plătiți ai unei case construite în urmă cu mai bine de trei ani (pentru a exclude posibilitatea de a construi scufundări). În caz contrar, structura de gips-carton se poate deforma. Pe pereții de beton slab aliniați, placa de gips-carton este bine atașată cu mortar.

1 min 2_min 4_min

Cel mai comun tip de instalare este fixarea pe un cadru realizat din profile din aluminiu. Cu ajutorul lor, este cu adevărat posibil să se creeze cele mai complexe structuri, inclusiv plafoane pe mai multe niveluri și nișe. Pentru această metodă de instalare, este important să măsurați cu precizie fiecare element structural, astfel încât să nu existe distorsiuni. Este util să faceți un desen preliminar al aranjării foilor și profilelor, precum și a punctelor de atașare, nu numai pe hârtie, ci și direct pe suprafața reparată.

8_min

Panourile din gips-carton sunt fragile, dar grele, deci foile de format mare nu trebuie instalate singure. O atenție deosebită trebuie acordată transportului și depozitării corecte a materialului. De obicei, în depozite, panourile din gips-carton sunt stivuite orizontal unul peste altul pentru a evita deteriorarea marginii foii. Dacă, după transport, marginea foii devine slabă la atingere, nu este potrivită pentru placarea în această formă. Uneori materialul poate fi refăcut prin umezirea cu apă și apoi uscarea acestuia. În caz contrar, marginea deformată va trebui tăiată. Atunci când tăiați gips-carton, se folosește doar un instrument ascuțit pentru a preveni prăbușirea tencuielii de-a lungul liniei tăiate. Procedura este similară cu tăierea sticlei. Cu un cuțit bine ascuțit sub o riglă, depunând un efort considerabil, tăiați mai întâi stratul superior de carton și apoi rupeți materialul ca sticla. Stratul inferior de carton este apoi tăiat cu un cuțit..

Deci, panourile din gips-carton sunt un material de finisare ecologic și sigur, destul de ușor de utilizat și accesibil. Cunoscând caracteristicile de lucru cu gips-carton, puteți obține finisajul perfect fără efort fizic inutil și pierderea timpului, aducând la viață cele mai interesante soluții de design.