Små badrumsplattor

Keramiska plattor är ett vackert och funktionellt material för att dekorera ett badrum. För rum där det vanligtvis är fuktigt och det kan komma vatten på väggarna är plattor det bästa valet..

Efter att ha framgångsrikt valt plattorna för badrummet kan du göra ett litet rum vackert och mysigt..

Färg

För små rum passar ljusare nyanser bättre. Men du ska inte göra hela rummet monokromatiskt. Dessutom tillverkar nästan alla tillverkare kakel i samlingar som inkluderar kakel för väggar och golv och olika dekorativa element – kanter, paneler etc. Kakel i kontrastfärger minskar ibland visuellt ett redan litet rum, särskilt om det är i ett litet format. Modetrenden är att använda speglade kakelelement. Speglar utökar verkligen utrymmet, men vi måste ta hänsyn till att inte alla är nöjda med att se sig själva, till exempel tvätta i duschen, och dessutom delas upp i många delar. Mer mättade färger får ett rum att se djupare ut, men bara om det är ordentligt upplyst. Varma toner ser trevligare ut i badrummet, men ibland ger kalla toner en känsla av rymlighet..

 • Mosaik

  Ett originalt alternativ för lokal inredning i badrummet

  Badrumsmosaik

 • Ljusa nyanser

  Bra lösning för små rum

  Badrum i ljusa färger

 • Grön färg

  Neutraliserar verkan av angränsande färger och hjälper också till att skingra negativa känslor.

  Grönt i badrummet

 • Spegelplattor

  Modetrend – användning av spegelplattor.

  Spegelplattor i badrummet

 • Kalla toner

  Kalla nyanser ger fräschör och rymlighet

  Badrum i kalla färger

 • Varma toner

  Skapa en känsla av mys och komfort

  Gult i badrummet

 • Glasplattor

  Med dess hjälp kan du enkelt skapa en elegant och unik inredning.

  Glasplattor i badrummet

 • röd färg

  Ger styrka och energi, det är nödvändigt att använda rött med måtta.

  Röd kakel med ett mönster i badrummet

FöregåendeNästa12345678

Ritning och lättnad

Glaserade plattor används vanligtvis för badrum. Den kommer i en blank och matt finish. En blank yta kommer visuellt att förstora rummet, göra det ljusare eller luftigare. Men kalk från torkande droppar vatten syns tydligt på den, så att ta hand om en sådan kakel blir något svårare. Keramiska plattor är släta och präglade. När du väljer präglade kakel är det värt att noga överväga om glasyren appliceras jämnt på dekorelementen. För ett litet rum är det viktigt att det inte finns för många präglade element. Det är oönskat att dekorera hela rummet med strukturerade plattor. Sådana element ser mycket mer spektakulära ut i form av accenter..

I ett litet rum ser ritningar med en kakel bra ut. Du kan placera flera dekorativa element på en slät bakgrund av väggen. Stora massiva paneler kommer att föra väggen på vilken de befinner sig närmare observatören; detta efterbehandlingsalternativ är lämpligt för smala och långa rum som liknar en korridor. Men dimma målningar, monterade av kakel av samma storlek som den huvudsakliga, kommer att vara till nytta i ett litet rum. Rummet kommer att dekoreras med vertikala ränder av färger som är mer mättade än huvudtonen. En bra lösning för att placera ljusa och ljusa vertikala ränder, varva dem med rader av kakel med ett mönster.

Grönt badrum Mosaik i badrummet Badrum i Chrusjtjov Liten badrumsdesign Litet badrumsfoto Litet badrum Litet badrum Rosa färg i badrummet Bruna plattor i badrummet Naturstenplattor i badrummet

Läggningsmetod

Den vanligaste plattsättningsmetoden är rak (under 90 ° utan förskjutna rader). Denna metod är lämplig för alla, inklusive små rum. På golvet kan du uppnå en visuell ökning i rummet med en förskjuten läggning (under 90 med en förskjutning av raderna, vanligtvis med hälften av brickorna) eller snedläggning (under 45-60), men på väggarna fås ibland. Rektangulära plattor placeras bäst vertikalt, så att taket kommer att se högre ut.

Innan du köper är det lämpligt att shoppa och se samlingarna «leva». Det är också bra att bekanta sig med färdiga projekt. Du kan använda speciella program för att visualisera dina idéer och se hur denna eller den där brickan kommer att se ut i ett visst rum.

Kakelläggningsmetoder

Storleken

För ett litet utrymme är det att föredra att välja en medelstor kakel. Små format kakel begränsar utrymmet på grund av den visuella separationen av väggarna med kakelfogar. Denna effekt är särskilt uttalad om fogmassor används som skiljer sig i ton från huvudfärgen. Mycket stora plattor i ett litet rum ser skrymmande ut. Dessutom kräver dess användning en mer exakt inriktning av väggarna, vilket dessutom tar upp plats. Du måste välja storlek på plattorna så att klippningen blir minimal.