Laminat på väggen: de bästa designidéerna

Fram till nyligen användes laminat uteslutande som golvbeläggning. Men tiderna förändras och nu utökar designers aktivt tillämpningsområdet och erbjuder att klä väggar med det. Detta är en ganska intressant lösning, men vi rekommenderar fortfarande att du överväger dess egenskaper och installationsalternativ mer detaljerat..

88 minuter 91 min 93 94 95 96 98

Laminat på väggen: fördelar och nackdelar

Inom inredning kan du allt oftare se laminat på väggarna. Detta beslut är mycket rimligt, eftersom detta material har ganska många fördelar..

76 minuter 77 minuter 84 minuter 85 min 89 minuter 90 minuter

Enkel installation anses vara en av de viktigaste. Absolut alla kan korrekt installera laminatet, även utan erfarenhet av detta. Naturligtvis tror man att installationen av detta material på väggarna är mer mödosam. Men även denna nyans komplicerar inte processen för mycket..

72 min 75 minuter 81 minuter 83 minuter 86 minuter 87 minuter

Det är omöjligt att inte notera kostnaden för laminatet. Det är inte för högt, särskilt när det jämförs med naturligt trä. Därför anses det vara en av de viktigaste fördelarna med detta material. Man måste dock komma ihåg att det kan variera beroende på laminatets kvalitet, dess nyans eller typ av textur..

69 minuter 71 minuter 73 minuter 74 minuter 78 minuter 80 minuter

Separat är det värt att notera egenskaperna hos laminatet. Den höga slitstyrkan hos material av hög kvalitet gör att den kan användas i många år. Och tack vare installationen av laminatet på väggarna kan du förbättra ljudisoleringen i rummet avsevärt. Det finns naturligtvis också andra tilläggsfastigheter. Dessa inkluderar värmebeständighet, fuktskydd och högre slagmotstånd. Men ett laminat med sådana egenskaper har en betydligt högre kostnad..

60 min 62 min 63 minuter 66 minuter 68 min

79 minuter 92 min

Laminat används ganska ofta i väggbeklädnad på grund av olika nyanser och texturer. På grund av detta kan du välja rätt alternativ för alla interiörer. Dessutom används det ibland för att zonera ett stort rum och placera accenter..

57 70 min 67 minuter 65 minuter 64-min 59

Lätt att underhålla är ett av de mest kraftfulla argumenten vid val av laminat. Det är denna yta som inte är känslig för mögel och mögel. På grund av vad det anses vara hygieniskt.

40 41 46 56 58 61-min

Trots ett sådant antal fördelar med laminatgolv är det värt att notera dess nackdelar. Som nämnts ovan anses detta material vara slitstarkt. Men samtidigt är han alltför mottaglig för aggressiva influenser. Därför, om det antas att rummet kommer att ha hög luftfuktighet, temperaturfall eller kontakt med vatten, är det bättre att titta närmare på andra material..

53

82 minuter 97 99 54 55

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt beredningen av väggar som du planerar att täcka med laminat. Om materialet kommer att fästas direkt på väggen måste det vara ordentligt jämnt.

100

47 48 49 50 52

Nästa nackdel handlar mer om inredning. För att rummet ska se modernt och snyggt ut är det bättre att använda laminatgolv för ett begränsat område eller kombinera det med andra material. Detta är nödvändigt för att upprätthålla balansen och inte göra designen onödigt överväldigad..

37 39 44 45 51

Hur man installerar laminatgolv: horisontellt eller vertikalt?

Först och främst bör det noteras att laminatgolv kan läggas både vertikalt och horisontellt. Många tror fortfarande att den horisontella metoden är den enklare. Men det är det faktiskt inte. Under installationsprocessen kan det uppstå svårigheter med lederna och tillförlitligheten hos fästet. Därför måste du tänka noga på allt innan du startar denna process..

26 28 36 42 43

Erfarna designers rekommenderar horisontell väggplacering i små rum. På grund av denna lösning kommer utrymmet visuellt att se mer rymligt ut. Detta är ofta huvudmålet..

2 nio elva 15 17

Om rummets storlek passar dig helt och taket är tillräckligt lågt, bör du välja den vertikala installationen av laminatet. Tack vare detta kommer rummet att ha mer korrekta proportioner..

6 tio 12

När du väljer ett laminat, försök att inte bara fokusera på installationsmetoden. Mycket beror trots allt på materialets struktur och färg. Med neutrala nyanser kan du visuellt utöka rummet. Och för att korrekt placera accenter är det bättre att titta närmare på det kontrasterande alternativet. Dessutom är det värt att överväga rummets övergripande design så att laminatet ser harmoniskt ut..

1 7 25 31 32

Typer av laminatinstallation

Som nämnts ovan tar det inte mycket tid att installera ett laminat och vem som helst kan göra det. Men innan dess är det värt att avgöra på vilket sätt det är bättre att göra det..

trettio 33 35

Liminstallation innebär att panelerna fästs på väggen med speciellt lim eller flytande spik. Denna metod anses vara den mest tidskrävande, eftersom ytterligare förberedelse av väggarna krävs. Men samtidigt används det ofta på grund av möjligheten till horisontell och vertikal placering av laminatet..

3 4 21 34 38

Erfarna hantverkare rekommenderar att plana väggarna på ett sådant sätt att höjdskillnaden inte överstiger 3 mm. Annars kommer laminatet inte att ligga platt, vilket är oacceptabelt i modern inredning. När det gäller själva stylingen är det bättre att börja från nedre vänstra hörnet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att säkerställa att panelerna inte rör sig under drift. Med hänsyn till alla nyanser kommer installationen av laminatet inte att ta för lång tid.

23 24 27 29

Nästa typ av laminatinstallation är ram. Till skillnad från den tidigare versionen kräver detta inte så noggrann förberedelse av väggarna. Detta beror på att en låda används för installation, som består av trästänger. Det är till henne som laminatet fästs med speciella fästelement..

5 16 arton tjugo 22

Det finns en annan typ av laminatinstallation – kombinerat. Den används ganska sällan, trots dess enkelhet i utförandet. För att förenkla installationsprocessen lite skapas en speciell låda. Laminatet limmas direkt på det, som i den första versionen. Men samtidigt är det mycket viktigt att beräkna allt korrekt så att materialet faller platt.

åtta 13 fjorton 19

Den ganska ovanliga användningen av laminatgolv blir mer och mer populär. Detta är trots allt ett bra sätt att förvandla den välbekanta interiören och markera accenter. Och på grund av materialets struktur kan du ge rummet en speciell atmosfär av komfort.