Gröna gardiner i en modern inredning

Det har bevisats att det mänskliga ögat kan uppfatta hela utbudet av gröna nyanser som ingen annan. Alla nyanser av grönt, med ett naturligt ursprung, har en otroligt fördelaktig effekt på vårt psyko-emotionella tillstånd. Själva naturen, med sin grönskande grönska, mörka vattenytor eller mossiga träsk, skapar den bekväma atmosfären för en person där du kan arbeta och koppla av. Det är därför som moderna designers i allt högre grad erbjuder sina kunder användningen av ett brett spektrum av gröna nyanser för att förbereda moderna interiörprojekt för en mängd olika rum. Det är anmärkningsvärt att tack vare det stora urvalet av gröna nyanser kan du hitta rätt ton för vilken stilistisk inredning som helst. I denna publikation vill vi stanna vid ett sådant inslag i interiören i en mängd olika lokaler som textildekoration. Vi hoppas att vårt imponerande urval av designprojekt med gardiner från ett av de gröna alternativen hjälper dig att hitta ditt eget sätt att textil dekorera fönster i rum med olika funktionella komponenter..

Ljus inredning med gröna gardiner

Senapsfärgade gardiner i inredningen

Grön färg i interiören: människovänliga nyanser

De flesta av oss vet att grön färg kan ha en gynnsam effekt på vårt psykologiska tillstånd – det lugnar och slappnar av, kan skapa en känsla av trygghet, stabilitet och komfort. I en modern stad är det för mycket grått och svart för bakgrunden och den ljusa blinkningen av reklambanderoller som ett irriterande inslag. I en hemmiljö skulle de flesta av oss vilja lindra färgspänningar, ge ögonen vila i en avkopplande färgpalett i vårt hem..

Visuell ökning av rumshöjd

Tryckta gardiner i sovrummet

Gardiner med grönt mönster

Original fönsterinredning

Paletten med nyanser av grönt är mycket varierande. Fördelen med att använda en av varianterna av denna naturliga ton är att den enkelt kan kombineras med andra färger som ofta används i utformningen av moderna hem. Så vilka nyanser av grönt som används vid design av gardiner för olika rum i vårt hem kan vara ett framgångsrikt projekt för att skapa den mest bekväma miljön?

Randigt tyg

Gardiner för panoramafönster

Dekor för fönster i gröna toner

Matsalsdekoration

Ljus accent

Trevligt för ögat, ofta neutralt, om de fungerar som en diskret bakgrund, gröna nyanser som kommer att vara relevanta i rum med olika funktioner:

  • olivolja eller gröngul;
  • ärta;
  • senap;
  • lätt mentol;
  • pistasch pastell;
  • kaki;
  • lätt malakit och smaragd;
  • kalkfärg;
  • lindskugga;
  • djup mörkgrön mossfärg.

Terrass dekoration

Fin grön nyans

Ljusa textilier för fönster

Gröna nyanser för sovrummet

I ett rum med högt i tak

Kombination av grönt med andra inre toner

Beroende på vilken roll som förbereds för textildekorationen av fönstren i rummet kan du välja kompletterande färger att kombinera med en grön ton. Om gardinerna är ett accentelement i interiören kan du välja ljusa, mättade färger för textilier och välja en neutral ton för väggarna (inte nödvändigtvis ljus). Om gardinerna harmoniskt skulle smälta in i rummets övergripande bild, utan att sticka ut mot den allmänna bakgrunden, väljs textilernas färger baserat på interiörens allmänna palett.

Ljust vardagsrum

Accent fönsterdekoration

Gardiner med knytband

Djup malakitfärg

En annan oskriven regel för att kombinera gardinfärger och väggdekorationer är associerad med en kombination av monokromatiska ytor och material med mönster. Om en enfärgad väggdekoration används i rummet, kan gardinerna hängas med ett tryck, men om de vertikala ytorna är täckta med tapeter med ett mönster, är det bättre att köpa vanliga textilier för fönster.

På vit bakgrund

Fönsterdekoration

Ljus sovrumdesign

Skåpdesign

Gröna tryckta gardiner

Vitt är mångsidigt, det kan kombineras med alla färger och nyanser, olika tryck och mönster. Kombinationen av vitt med olika nyanser av grönt skapar en otroligt fräsch, «vår» möbler i det inre av alla rum. Mot bakgrunden av snövit väggar ser alla gröna gardiner ut organiska och fräscha. Även tyg med stora, ljusa mönster kan användas.

I ett snövit sovrum

I ett klassiskt vardagsrum

Kombinerat med mörka föremål

Gardiner för nyfödda rum

I ett rymligt vardagsrum

En annan mångsidig färg att kombinera med gröna nyanser är grå. Kombinationen av grått och grönt kan användas både i klassisk interiör och i rum inredda i modern stil. Genom att späda ut den grågröna kombinationen med snövit yta kan du få en original men samtidigt diskret bild av interiören..

Kombination av grönt och grått

Vit-grå-grön design

Mot bakgrund av grå väggar

Kombinerat med mönstrad tapet

Samtida stil

Grönt är som ingen annan färg nära den naturliga paletten. Därför är det inte förvånande att tyger i alla nyanser av denna färg som fönstertextilier passar bra med träytor. Samtidigt kan det vackra naturliga mönstret av trä användas inte bara som material för utförande av möbler, naturliga motiv är också tillämpliga för väggdekoration. Det kan vara träfärgad tapet, väggpaneler, någon imitation av trä, vass eller bambu..

Geometriskt tryck

Grönt och träigt

Naturliga nyanser

Kombination av färger och texturer

Gröna gardiner av olika modeller

Förutom att textildekorationen av fönster kan utföras i olika gröna nyanser, ha ett tryck eller dekorativa element, kan gardinerna själva ha olika modifieringar. I interiören i moderna bostäder finns det olika typer av gardinmodeller – allt beror på den stilistiska utformningen av interiören, storleken på fönstren och själva rummet, rumets läge i förhållande till kardinalpunkterna.

Ljust gröna gardiner

Senap nyanser

Sänggardiner

Många nyanser av grönt

Ett av de mest populära alternativen för utförandet av gröna gardiner är traditionellt. Raka dukar med fallande vertikala veck är alltid relevanta. Den traditionella gardinmodellen ser harmoniskt ut både i en klassisk inredning och i ett rum inrett i en ultramodern stil. En annan fördel med traditionella gardiner är att de ser bra ut på fönster i alla storlekar och modifieringar..

Mörkgrön ton

Klassiska motiv

Vanliga gardiner

Vita väggar, gröna gardiner

På en ljusblå bakgrund

I moderna designprojekt i en mängd olika lokaler kan du hitta användning av gröna gardiner av den traditionella modellen, både med eller utan gardiner. Modern stilistik förespråkar användning av högsta möjliga naturliga ljus i rummet. Men många lokaler kan inte existera utan textilinredning alls – till exempel ett sovrum eller ett rum på första våningen i ett flerfamiljshus. Därför är det ganska vanligt att dekorera fönster i olika former och storlekar endast med gardiner – under dagen får rummet maximalt naturligt ljus, och på natten skyddar gardinerna rummet mot nyfikna ögon.

Eklektisk design

I ett kombinerat utrymme

Saftiga gröna

Swamp nyanser

Matsalsdesign med gröna gardiner

Om ditt rum vetter mot byggnadens södra sida behöver du mer skydd mot solen än ett tunt, genomskinligt gardintyg. I moderna designprojekt kan du alltmer hitta en kombination av klassiska tyggardiner och rullgardiner av vass, bambu eller andra naturmaterial. Å ena sidan får du ett tillförlitligt skydd mot solens strålar och nyfikna ögon, å andra sidan – en estetisk inredning av fönsteröppningar, vilket ger effekten av originalitet till det inre av rummet.

Trevlig palett

Gardiner och persienner

Yakaya matsal

Klassiska dukar i gröna nyanser kan ha olika fästen på gesimsen. En populär modell av traditionella gardiner är dukar på öglor – metall- eller plastringar, med hjälp av vilka tyget bokstavligen sträcks på gesimsen och faller från den till golvet i jämnt fördelade vertikala veck.

Gardiner på öglor

Ljusgröna gardiner

Ljusa tyger

Fäst gardiner på öljetter

En annan populär modell av traditionella gardiner är tyger på svängbara gångjärn. Dessa gardiner är mycket enkla att fästa på den rörformade gesimsen. Knapphål kan vara gjorda av samma tyg som duken, eller fungera som en färg accent.

Gångjärniga gardiner

Barnrumsdesign

Olika färgade gardiner

Från synpunkten att fästa traditionella gardiner på gesimsen finns det ett annat intressant och estetiskt sätt – användningen av en lambrequin. Om du behöver dölja brister i efterbehandling, en fönsteröppning eller brister i rummets arkitektur som helhet, skapa bara en original gardinkomposition för att dekorera fönster, en lambrequin är ett utmärkt alternativ. Oftast används stela lambrequins, som är en smal rektangel som täcker hela fönsteröppningens utrymme i bredd i dess övre del (vid gesimsen). Men det finns också icke-styva modeller, samlade på sidorna eller smidigt faller ner på gardiner eller gardiner..

Gardiner med lambrequin

Rutiga textilier

Gröna gardiner och vit lambrequin

Lambrequin-krage i grönt

När du syr traditionella gröna gardiner kan du kombinera med material i andra färger, tryck. Du kan kombinera två vanliga tyger i olika nyanser, samt tyger med och utan mönster. Horisontella skär av en annan färg på gröna monokromatiska gardiner ser original ut …

Mot bakgrund av tegelväggar

Kombinera tyger

Gröna gardiner av en traditionell modell med vertikala skär av tyg med tryck eller prydnad ser inte mindre imponerande ut …

Gardiner med vertikala skär

Blågröna nyanser för vardagsrummet

Traditionella gardiner

Neutrala nyanser i sovrummet

Malakitgardiner

Ett annat populärt sätt att dekorera fönster med textilier i moderna hem är att använda tygpersienner eller romerska persienner. Dessa är rektangulära dukar med jämnt placerade horisontella veck. När de monteras är tygpersienner placerade i fönstrets övre del, i demonterat läge – de stänger fönsteröppningen som en tygskärm. Modellen är lakonisk och passar enkelt in i interiörer i olika stilistiska riktningar.

Tyggardiner

Romerska gardiner

Traditionella och rullgardiner

Randiga rullgardiner

Sovrum i olivtoner

Inte ofta, men finns fortfarande i moderna designprojekt och interiörer med japanska gardiner i gröna nyanser. Japanska gardiner är tygdukar utan veck, som helt täcker fönsteröppningarna. De kallas också ofta textilskärmar. Lakonismen och praktiken hos sådana gardiner passar perfekt in i den moderna stilen. Oftast finns sådana fönsterdekorationsvariationer i monokromatisk form, men tryckta tygskärmar kan också dekorera interiören i alla rum..

Japanska gardiner

Gardiner-skärmar för köket

Kombinationen av gardinernas färg med andra inre element

För att skapa den mest harmoniska bilden av rummet måste gardinernas färg kombineras med nyanser av andra inredningsartiklar, såvida din textilfönsterdekoration naturligtvis inte är ett accentelement i rumsdesignen. Det kan vara stoppning av stoppade möbler, mattor, dekorativa föremål, element i förvaringssystem, väggdekor..

Ljus design av barnkammaren

Färgglada färger

Klassiker i gröna nyanser

Till exempel i ett sovrums interiör kan gardintyget kombineras med sängklädseln på sänggaveln …

Gardiner som matchar färgen på sänggavel

Ett tyg för gardiner och sänggavel

Fönstertextiler som matchar sänggavel

Klädseln med stoppade möbler, inte nödvändigtvis alla, räcker till en fåtölj, en liten ottoman eller en canapésoffa. Samma effekt kan uppnås genom att kombinera gardinernas färg med utförandet av ett soffbord eller ett litet förvaringssystem …

Mörkgröna nyanser

Grönt är överallt

Original design

Ljusa textilier

Icke triviala färgscheman

I vissa fall är det tillräckligt att använda ett grönt tyg, från vilket fönsterinredningen sys i utformningen av sovplatser eller ett mjukt rekreationsområde i vardagsrummet – på dekorativa kuddar och rullar.

Matchar färgen på de dekorativa elementen

I sovrummet för två tjejer

Pastell nyanser

I tjejens sovrum

Massiva gröna gardiner kan kombineras med ett liknande mönster på tapeter eller väggpaneler …

Matchar färgen på randig tapet

På en rosa bakgrund

Med gul effekt