Grön tapet i inredningen

En av de första och svåraste dilemman som måste lösas vid val av inredning för ett hem är den optimala lösningen i färger. I denna publikation vill vi i detalj överväga designalternativen för olika rum med tapeter i gröna toner. Som du vet kan varje färg påverka vårt psyko-emotionella tillstånd på sitt eget sätt, skapa en unik atmosfär och påverka den visuella uppfattningen av rymden. Vi hoppas att ett stort urval av designprojekt för rum med olika funktionella belastningar, inredda i vissa nyanser av grönt, hjälper dig att hitta din idealiska tapet i gröna toner för ditt eget hem..

Grön tapet i inredningen

Original finish

Funktioner av grönt och dess nyanser

Färgexperter säger att grönt har en gynnsam effekt på det mänskliga psyket, beroende på nyansen kan det slappna av eller ladda med positiv energi. Men vi kan lugnt säga att nästan alla nyanser av grönt kan göra vilken inredning som helst närmare naturen, skapa en exklusiv bild, en mycket speciell atmosfär.

Ljus grönska på väggarna

Blomtryck

Vanlig grön tapet

Sortimentet av moderna tapetbutiker kan imponera med sin mångfald. Det finns många alternativ för vanliga tapeter och dukar med tryck i gröna toner, från vilka det finns stora chanser att hitta ditt eget, det mest lämpliga materialet för att avsluta ett visst rum i ditt eget hem.

Fototapet i gröna toner

Blomtryck

Låt oss titta närmare på de viktigaste gröna färgalternativen som oftast används i moderna designprojekt:

Mörkgrön tapet – det mest traditionella efterbehandlingsalternativet. Den klassiska interiören tar ett speciellt djup och sofistikering med tapeter i mörka färger. Kännare av fred, harmoni, lugn och raffinerad lyx omger sig med en miljö med djupa gröna nyanser. För barock, klassicism och nyklassiska stilar är det logiskt att använda de gröna nyanser som finns i följande stenar:

  • malakit;
  • Smaragd;
  • turmalin.

Mörk malakit

Klassiska motiv

I en klassisk inredning

Traditionell stil

Klassiker i en utilitaristisk miljö

Ljusgrön tapet – det mest mångsidiga efterbehandlingsalternativet, som kan användas både i ett sovrum eller ett rymligt kök och i utilitaristiska rum (korridorer, badrum, korridorer och badrum). För nästan vilken stilistisk riktning som helst kan du välja din egen ljusa nyans av grönt, som inte bara kommer att se harmoniskt ut som en hel eller delvis väggdekoration, utan också bli dess dekoration, en höjdpunkt.

Ljusgrön tapet

Ljusgröna väggar

Nyklassiker i matsalen

Ljusgrönt badrum

Grönt och brunt i rumsdesign

Ljusgrön tapet, dukar i pastell färger grön, mynta färger ser organiska ut även i små utrymmen. Lantlig stil, Provence, shabby chic och romantisk formas lätt runt pastellfärger av grönt för väggar och till och med tak. I kombination med vitt, ljusgrönt gör det möjligt att skapa ljusa, luftiga bilder av rum, även med ett mycket blygsamt torg..

Ljusa mynttoner

Neutral bild

Sovrum i ljusa färger

Ljusgrön accent

Ljusa tapeter mättade nyanser av grönt används bäst som material för att skapa accentytor. I interiörer som skapats i modern stil kommer högteknologiska, avantgardistiska, art deco- eller popkonst, ljusa, ljusgröna, turkosa eller malakit tapeter att se inte bara lämpliga ut, utan också ekologiska. Beroende på möbler och efterbehandlingsmaterial för kombination kan du använda både vanliga tapeter och dukar med ett brokigt, stort tryck (det är bara viktigt att övervaka doseringen av färgglad väggdekoration).

Ljust tryck

Ljus design

Ljus, klassisk finish

Färgglad finish

Tvättdekoration

Men valet av tapetskugga för ytbehandlingar beror inte bara på den stilistiska riktningen, som blev grunden för rummets design, utan också på följande funktioner i rummet:

  • rummets storlek och form, antalet och skalan på fönsteröppningar (ju mindre rummet, desto mindre naturligt ljus kommer in i det, desto ljusare är det nödvändigt att välja nyanser av grön tapet);
  • rumets läge i förhållande till kardinalpunkterna (för ett rum på södra sidan, med aktiv naturlig belysning, kan du välja kalla gröna nyanser, för en norrläge är det bättre att föredra toner med varm energi – en övervägande av gul nyanser, ockra, olivolja och till och med khaki);
  • rummets funktionella syfte (inte bara tonen utan även mönstret på dukarna beror på de funktionella funktionerna i rummet – en plantskola eller ett sovrum, ett vardagsrum eller ett kök – för varje utrymme kan du hitta ditt ideal färgalternativ);
  • rumets läge i förhållande till andra rum (i större utsträckning avser angränsande rum, studior, kombinerade utrymmen, där skiljeväggar mellan zoner är helt frånvarande eller bara delvis överlappar utrymmet).

Sovrum interiör

Grön tapet med tryck i sovrummet

Olivskugga

Kombination av grön tapet med andra rumsdekorationsfärger

Det räcker inte att välja rätt tapetmönster eller rätt nyans av vanliga färger. Det är viktigt att överväga kombinationen av väggdekoration med andra inre färglösningar. Vi talar om valet av färger för design av tak och golv, grundläggande färger på möbler och till och med dekorativa element som har imponerande dimensioner..

Variegated tryck

Alla nyanser av grönt

Ljus inredning

Vitt och grönt – en universell förening

Ett av de mest populära alternativen för att kombinera färger i ett interiör med grön tapet är olika vita nyanser. Denna mångsidiga tandem låter dig skapa ljusa, positiva och fräscha bilder av rum för en mängd olika ändamål. Ett snövitt tak, ett grönt mönster på en ljus bakgrund av tapeter är en utmärkt kombination, glädjande för ögat och positiv i sin energi. Du kan komplettera finishen med snövit fotlist, lister.

Kombination med vita paneler

Ljusa blommor på en grön bakgrund

Original hall

Vitt och grönt

Ljusa nyanser

Grönt – accent i interiören

Med hjälp av ljusa, färgglada dukar i gröna toner kan du dekorera accentväggar i en mängd olika rum – sovrum, vardagsrum, kontor och barnrum. Om rummet är av blygsam storlek, bör du inte använda ljus tapet för att avsluta alla vertikala ytor, en vägg räcker för att skapa en positiv atmosfär, en festlig stämning i hela interiören. Som accenter kan fungera som vanlig tapet …

Oliv finish

Accentvägg

Sovrum i gröna toner

Ljus accentyta

Detsamma gäller för dukar med ett mönster, stora och ljusa …

Accent över sänggavel

Ljust mönster för betoning

Tropisk stil

Grönt i arbetsområdet

Gröna accenter

Tapeter av gröna nyanser kan användas för att göra paneler och skär inramade av lister. Denna kombination är särskilt fördelaktig om dyra tapeter väljs för accent – präglade, textil eller metalliserade.

Präglad tapet i lister

Gröna och bruna nyanser

Ingenting för oss närmare naturen och gör inredningen tilltalande för ögat som en kombination av grönt, vitt och brunt. Alla nyanser som vi kan möta i naturen kommer att se organiska ut i interiören i olika rum. Det är bara viktigt att ta hänsyn till färgernas djup och ljusstyrka, beroende på storleken och belysningsnivån i utrymmen. Snövit tak och kantning av fönster- och dörröppningar, grönaktig väggdekoration, naturligt träkorn som golv och material för utförande av huvudmöbler – det perfekta facket för ett sovrum, vardagsrum, arbetsrum, matsal eller barnrum.

Färgkombinationer

Matsal interiör

Naturliga nyanser

Klassisk matsal

Klassiska motiv i matsalen

Nyanser av grönt och grått i modern design

Grå kallas den mest neutrala färgen av en anledning. Dess olika nyanser kan organiskt kombinera med grönt, skapa ett trevligt utseende, neutralt när det gäller psykologisk påverkan, en bild av rummet. I modern stil, högteknologi, minimalism, modern och art deco är grågröna kombinationer mest relevanta.

Grått och grönt i interiören

Lugnande atmosfär

Vanlig eller mönstrad tapet?

I moderna designprojekt kan du hitta användningen av både vanliga och tryckta dukar i gröna toner för väggdekoration. Allt beror på den valda stilen, rummets storlek och dina personliga preferenser. I moderna, minimalistiska projekt kan du ofta hitta enfärgade dukar i mättade färger, som används som en inre accent..

Art déco -stil

Minimalistiska motiv

Grönt för lugnande

Mossfärg för väggar

Eklektisk design

Om vi ​​pratar om populära utskriftsalternativ för att dekorera moderna rum, så finns det inga tydliga gränser – växt, geometriska, abstrakta mönster efterfrågas lika aktivt. Tydliga trender kan bara identifieras i utformningen av barnrum – ljusa, tydliga ritningar, stencilbilder av djur och fåglar, hjältar från sagor eller tecknade serier, igenkännbara silhuetter och tryck.

Ljus design av barnkammaren

Badrumsdesign

Grönt tryck i barnkammaren

Ljusa fläckar

Det händer ofta att det är tapeten med ett stort eller ljust mönster i gröna toner som dikterar hela konceptet med rumsdesign. Det är med köpet av färgglada målningar som skapandet av hela bilden av rummet börjar..

Original tryck

Ovanligt tryck

Färgglad badrumsdesign

Exempel på utformning av rum för olika ändamål

Sovrum

Experter säger att grönt, beroende på vilken nyans som valts, både kan lugna våra känslor före sänggåendet och väcka positiv energi på morgonen. Beroende på önskad effekt kan du också välja alternativet för tapeter för efterbehandling av alla väggar eller en accentyta..

Turkos nyanser

Randig tapet

Vindsvåning

Ljust sovrum

I sovrummen väljs oftast väggen bakom sängens huvud som accent. I det här fallet kommer bilden av rummet inte att vara tråkig, trivial, men samtidigt kommer en mycket ljus design av en vägg inte att distrahera när du kopplar av i slutet av dagen och förbereder dig för sängen..

Geometriskt tryck

Ljus insats

Kombinerat rum

Vardagsrum

För ett vardagsrum inrett i lantlig stil, Provence eller shabby chic, kan du använda tapeter i en vitgrön bricka eller remsa. Djupet av skuggan av grönt beror på rummets storlek, antalet och parametrarna för fönsteröppningar och därmed belysningsnivån.

Rutig tapet

Kombinationen av vanlig tapet och mönstrade dukar i samma rum kan också se spektakulär, icke-trivial ut. Tryckta dukar kan användas för att limma accentväggar, ordna segment på ytor eller trimma bakväggen på hyllor, bokhyllor med glasdörrar.

Vardagsrummets ursprungliga design

Ovanligt vardagsrum

Kombinera tapeter

Ovanliga kombinationer

Barnrum och plats för en tonåring

Grön färg har en gynnsam effekt på barnets psyke. Ljusgröna nyanser kan «lugna ner dig» hyperaktiv baby och ljusa, mättade färger som en accent – för att väcka kreativ energi, skapa ett budskap för aktivitet. I kombination med trämöbler, ett snövit tak och ljusa färginkluderingar i form av textilier eller leksaker blir grön färg för väggdekoration mer än lämpligt..

Barnrumsdesign

Ljust tryck för väggar

Original plantskola

Barnrum i pastellfärger

Det är nödvändigt att lägga ljusstyrka till ljusgröna nyanser utspädda med vitt. Rosa, crimson, fuchsia kommer att vara lämpligt i färgschemat i flickans rum.

Tjej rum

Rum för en tonåring

Ljusa färger

Samma effekt kan uppnås genom att skapa en accent med olika nyanser av blått mot en bakgrund av en vitgrön palett i ljusa färger..

Gröna och blå toner

Kök och matsal

Experter säger att grönt i ett kök eller matsal har en neutral effekt på vår aptit. Till skillnad från röda och apelsiner som väcker aptiten och alla blå nyanser som undertrycker viljan att konsumera stora portioner, har grönt en fördelaktig effekt på matsmältningen, laddar med positiv energi och ger anteckningar om närhet till naturen under måltiderna. Därför kan gröna nyanser användas både för dosering i dekoration – till exempel för att dekorera ett köksförkläde och för att klistra in alla väggar som inte är upptagna av en möbeluppsättning..

Eklektisk matsal

Positiva färger

Mörk djup färg

Symmetririket

Icke trivial matsalsdesign

Badrum

Att använda tapeter av valfri färg i badrumsarbetsytor är inte det bästa sättet att skapa en hållbar finish, även när du använder fuktbeständiga material. Men att limma toaletter, toaletter och rymliga badrum i områden där vatten sällan eller inte tränger in alls är en bra idé, förutsatt att gröna nyanser används..

Badrumsdesign

Tropiskt tryck

Modern stil

Gröna nyanser i väggdekoration kombineras perfekt med snövit sanitetsartiklar. En fräsch, avkopplande och samtidigt icke-trivial bild av badrummet skapar en idealisk atmosfär, inte bara för att ta olika vatten- och hygienhygieniska förfaranden, utan också för lugn och avkoppling i slutet av arbetsdagen och höja tonen , en laddning om optimism i början.

Ovanligt badrum

Hjälplokaler

I korridorer, korridorer, utrymmen nära trappor och andra hjälprum ser en kombination av grön tapet med ljuspaneler vacker ut. Samtidigt beror valet av panelernas höjd på vilken typ av visuell effekt du vill skapa – i vissa fall är det nödvändigt att visuellt öka höjden på blygsamma rum, i andra tvärtom för att betona bostadens skala..

Registrering av ett extra rum

Utrymme nära trappan

Gröna toner på alla ytor

Hall design