Kittien tyypit

Kittiä käytetään pienten vikojen poistamiseen ja eri pintojen tasoittamiseen. Saatavana jauhemaisena ja jauhemaisena materiaalina. Sideaineen koostumuksesta riippuen on olemassa seuraavanlaisia ​​kittejä: kipsi- tai sementtipohjainen, universaali, polymeeri-, erikois-, vedenpitävä, viimeistely. Jokaisella alalajilla on omat ominaisuutensa ja sitä käytetään tietyn pinnan viimeistelyssä. Selvitetään se tarkemmin.

Kipsipohjainen kitti erottuu valkoisuudestaan ​​ja plastisuudestaan. Se on erittäin helppokäyttöinen, helppo levittää ja hioa. Ei ole mikään salaisuus, että kipsillä on kyky absorboida ylimääräinen kosteus ilmasta, ja jos pulaa on, anna se takaisin. Siksi kipsipohjaisella kitillä on kyky luoda suotuisa mikroilmasto mihin tahansa huoneeseen.

Sementtipohjainen täyteaine hakea sekä sisäisiin että ulkoisiin töihin. Käytetään useimmiten betoni- ja tiilipintojen viimeistelyyn. Materiaali on riittävän kosteudenkestävä, joten sitä käytetään myös korkean kosteuden huoneiden viimeistelyyn (kylpyhuone, julkisivu jne.). Lisäksi sementtikitti kestää hyvin alhaisia ​​lämpötiloja..

Polymeerikitti käytetään sisätilojen viimeistelyyn. Lisäksi materiaalia käytetään saumojen, saumojen ja muiden halkeamien tiivistämiseen, jotka ovat seurausta veden tunkeutumisesta..

Yleiskitti erottuu joukostaan ​​korkealla lujuudellaan  «luokkatoverit». Levityksen jälkeen se muodostaa melko tasaisen harmaan tai valkoisen pinnan ilman näkyviä vikoja. Materiaali ei murene ja on helppo hioa.

Viimeistely kitti käytetään viimeisessä vaiheessa pienempien halkeamien ja naarmujen korjaamiseen. Se levitetään pinnalle hyvin ohuella kerroksella, noin yksi millimetri. Materiaali levitetään yleensä useissa kerroksissa, kun taas jokainen aiemmin levitetty kerros on kuivattava hyvin. On erittäin tärkeää, että kerroksen paksuus ei ylitä normia, muuten pinta voi halkeilla. Materiaali ei vaadi hiontaa. Kuivaamisen jälkeen muodostuu tiheä, silkkinen valkoinen pinta.

Vedenpitävä kitti Sitä käytetään sementin, betonin ja rapattujen pintojen ulkoiseen ja sisäiseen viimeistelyyn. On lisääntynyt kosteudenkestävyys.

On myös muuntyyppisiä kittejä.

Liimakitti – 10% koostuu liiman, kuivausöljyn ja liidun liuoksesta. Tämän ansiosta materiaali on kestävää ja helppo levittää pinnalle.

Öljy- ja liimakitti – sisältää vettä, akrylaatteja, kuivausöljyä, pehmittimiä ja muita lisäaineita. Useimmiten sitä käytetään erilaisten puusta tai betonista valmistettujen seinien ja kattojen vikojen tasoittamiseen. Sitä voidaan käyttää myös rapattuihin pintoihin, jotka myöhemmin maalataan tai kuoritaan tapetilla. Materiaali on tarkoitettu vain sisäkäyttöön.

Lateksikitti – koostuu akrylaateista, vedestä, pehmittimestä, kalsiittitäyteaineesta ja muista lisäaineista. Sitä käytetään samalla tavalla kuin öljyliimaa. Käytetään sisätöihin.

Universaali akryylikitti – on valmistettu nykyaikaisen tekniikan mukaisesti kemiallisista raaka -aineista. Sillä on tiheä hienorakeinen pinta ja siinä yhdistyvät tasoitusyhdisteiden ominaisuudet. Se voidaan helposti hioa hiomapaperilla, ja täydellisen kuivumisen jälkeen se ei halkeile ja kutistu. Akryylikittiä pidetään ympäristöystävällisenä ja korkealaatuisena materiaalina. Erinomainen kotitehtäviin, varsinkin jos ei ole aikaa valita erillistä kittiä kullekin materiaalille. Sitä käytetään sisäkäyttöön rappaus-, kipsilevy-, puu- ja betonipintojen tasoittamiseen. Levitä sekä ohuina että paksuina kerroksina.

Julkisivun akryylikitti – ominaista lisääntynyt kosteudenkestävyys ja sitä käytetään betoniin, kipsiin ja puun ulkotöihin. Täydellisesti täytetty ja tasoitettu, ei halkeile, ei venytä lastalla, on lisännyt lujuutta. Materiaali kuivuu nopeasti, on helppo hioa, kestää kulutusta ja on erittäin sitkeä.

Öljy kitti – sisältää kuivaimia, liituja ja luonnollista kuivausöljyä. Materiaalia käytetään ikkunoiden, ulko -ovien, ikkunalaudojen, lattioiden ja muiden valmistukseen. “märkä” pinnat. Sitä käytetään siellä, missä vaaditaan alustava tasoitus ennen maalausta öljyllä, vesipohjaisilla maaleilla ja emaleilla. Sillä on korkea tarttuvuus. Käytetään useimmiten sisätiloissa kuivissa tai kosteissa tiloissa.

Ylellinen öljy- ja liimakitti  – käytetään kattojen ja seinien tasoittamiseen huoneissa tapetointia tai maalausta varten. Materiaalia voidaan käyttää myös kipsilevy- ja kipsikuitupintojen viimeistelynä..

Shakril – käytetään erilaisten rapattujen pintojen ja sokkelijalan tasoittamiseen. Joskus käytetään keraamisten laattojen liimaamiseen, mutta vain kuivissa tiloissa. Jos materiaali laimennetaan vedellä, se sopii täydellisesti kattojen ja seinien valkaisuun harjalla.

Kitti  «shakril super valkoinen universaali» – sille on ominaista plastisuus ja hyvä tarttuvuus. Voidaan käyttää myös keraamisten laattojen liimaamiseen kuivissa tiloissa. Soveltuu sementti-, kipsi-, betoni-, kipsilevy- ja kipsikuitupinnoille.

Tee yhteenveto

Kaikentyyppiset kitit erottuvat ainutlaatuisista ominaisuuksistaan, eduistaan ​​ja haitoistaan. Materiaali valitaan pinnan tyypin, huoneolosuhteiden ja tietysti taloudellisten mahdollisuuksien mukaan. Voit lukea muista karkeista teoksista täältä.