Pardoseli 3D DIY

Conţinut

Probabil, mulți au văzut deja unic «în viaţă» pardoseli, care se numesc pardoseli autonivelante 3D. Desigur, după ce ați văzut undeva un strat atât de neobișnuit și de frumos, doriți să aveți imediat același sau similar acasă. Această dorință este de înțeles, deoarece podeaua tridimensională pur și simplu uimește imaginația umană..

Din păcate, amenajarea unei astfel de acoperiri astăzi nu este accesibilă pentru toată lumea, deoarece costă «plăcere» nicidecum ieftin. Desigur, tehnologia pentru crearea unui astfel de etaj necesită anumite cunoștințe și experiență. Desigur, este mai bine ca profesioniștii să se angajeze în amenajarea acestuia. Cu toate acestea, dacă proprietarul visează să aibă o acoperire atât de unică și frumoasă acasă, dar el este limitat în fonduri, atunci nu ar trebui să disperați. O astfel de podea poate fi creată complet independent, sunt necesare cel puțin abilități inițiale de construcție și, desigur, instrumente și materiale speciale.

Trebuie remarcat imediat că dispunerea unei astfel de acoperiri inovatoare nu este un proces ușor, mai degrabă laborios și în mai multe etape. El trebuie tratat cu toți responsabilitate, deoarece cea mai mică abatere de la tehnologie poate duce la o mare varietate de defecte de podea care nu vor fi ușor de remediat și, uneori, chiar imposibil de realizat.

Instrumente și materiale pentru crearea unei pardoseli 3D

Următoarele instrumente și materiale vor fi necesare:

Unde să comandați un desen 3D

Desigur, toate «în viaţă» Semi-efectul 3D oferă imaginea. Imaginea obișnuită nu va funcționa. Pentru ca podeaua să devină, parcă, voluminoasă, este necesar un desen special creat. Puteți comanda o astfel de imagine într-un studio specializat care se ocupă cu dezvoltarea și tipărirea unor astfel de pânze foto pe imprimante de format mare. În astfel de studiouri, lucrează specialiști și designeri care vă vor sfătui și vă vor ajuta în mod optim să alegeți imaginea potrivită pentru o anumită cameră. Puteți alege fie un desen gata făcut, fie comanda unul individual. Prima, desigur, va fi mai ieftină..

Înainte de a decide asupra imaginii, ar trebui să cântăriți cu atenție totul, deoarece o astfel de acoperire este realizată mai mult de un an, prin urmare este foarte important ca aceasta să fie în mod constant sub picioarele dvs., deoarece imaginea se poate plictisi rapid și proprietarul acasa o are în timp, poate fi doar dezgustător.

După ce desenul este selectat și tipărit, puteți începe efectiv să creați un strat 3D în vrac.

Prima etapă: pregătirea bazei

Creare «în viaţă» acoperirile trebuie să înceapă cu pregătirea bazei. Este important să învățați un lucru important aici – cu cât este mai bine pregătit, cu atât va fi mai bine acoperirea și va dura mai mult. Polimerul poate fi turnat practic pe orice bază curată, fără pete, fără praf și fără murdărie. În caz contrar, în locurile de contaminare, învelișul se poate desprinde pur și simplu în viitor. Prin urmare, ar trebui să curățați foarte atent podeaua de bază de tot felul de murdărie..

Este demn de remarcat faptul că cel mai bine este să turnați masa polimerică pe o bază de beton sau pe o șapă de ciment-nisip, dar numai de înaltă rezistență. Pardoseala trebuie să fie absolut plană, astfel încât toate denivelările, neregulile și canelurile ar trebui eliminate. Nu va fi de prisos să măcinați podeaua de beton și să o tratați cu o impregnare specială. Măcinarea se face cu o râșniță, dar dacă una nu este disponibilă, atunci puteți utiliza așa-numitul, «polizor» cu castron de diamant.

 Dacă pardoseala este placată cu plăci ceramice, atunci trebuie spălată și degresată temeinic, iar în locurile în care materialul este slab fixat sau deteriorat, reparațiile.

Dacă baza de beton este uniformă și nu este deteriorată nicăieri, cu siguranță ar trebui curățată cu un aspirator de uz casnic – praful atunci când aranjați o podea din polimer 3D este pur și simplu inacceptabil. După aceea, se aplică un grund și se păstrează până la uscare completă (cel puțin o zi).

A doua etapă: amplasarea pânzei foto

Pânza poate fi așezată atât pe întreaga suprafață a podelei, cât și numai pe o parte separată a acesteia, de exemplu, în mijloc. Totul depinde de opțiunea pe care o alegeți. Pânza foto nu trebuie să aibă bule, deci trebuie îndepărtată cu o rolă, accelerând de la centru la margini..

Este foarte important ca pânza să fie cât mai plată posibil – de aceasta depinde calitatea stratului de acoperire. Acesta este un moment foarte crucial care necesită experiență. Dacă există îndoieli că nu va fi posibil să faceți acest lucru pe cont propriu, este mai bine să contactați o agenție de publicitate – instalatorii calificați vor face față cu ușurință acestui lucru..

A treia etapă: pregătirea masei polimerice pentru turnarea pardoselii 3D

Amestecul de polimeri trebuie amestecat într-un recipient mare cu întăritorul. Toate proporțiile indicate pe ambalaj trebuie respectate cu strictețe. Atunci când cumpărați o compoziție, cel mai bine este să consultați un specialist din magazin, care vă va spune ce tip de material este potrivit pentru turnarea unei pardoseli 3D. Componentele sunt amestecate numai cu un mixer de construcție sau un burghiu cu o duză specială – amestecarea manuală este inacceptabilă! Trebuie să amestecați cât mai bine posibil, astfel încât să nu rămână bulgări în masa rezultată..

Trebuie amintit că masa polimerului va începe să se întărească în doar o jumătate de oră, deci trebuie să începeți să turnați podeaua imediat după ce ați amestecat-o..

Etapa a patra: turnarea podelei 3D

Compoziția rezultată este turnată pe podea și nivelată cu o racletă și o mistrie crestată. Ca rezultat, ar trebui obținut un strat uniform, cu o grosime de doi până la patru milimetri. După aceea, este necesar să mergeți bine pe suprafață cu o rolă de ac până când toate, chiar și bule mici, dispar complet. Acele instrumentului nu trebuie să fie prea lungi, deoarece pot distruge pânza foto. Este imperativ să acordați atenție lungimii acelor atunci când cumpărați o rolă. Înainte de a umple podeaua cu masă de polimer, este imperativ să purtați echipament de protecție – respirator, ochelari și mănuși. Este necesar să vă deplasați prin cameră în timpul tuturor lucrărilor în pantofi speciali – pantofi de vopsea. În timp ce polimerul nu este înghețat, puteți «scufunda» orice obiecte decorative (scoici, pietricele și așa mai departe).