Combinații de tapet în designul camerei

De fapt, în aproape orice volum rezidențial sau de lucru, pereții au cea mai mare suprafață. Datorită acestei proprietăți topologice, orice cameră are nevoie de o alegere deosebit de atentă pentru decorarea pereților. Pentru a obține un rezultat unic și impresionant, nu este nevoie de o căutare istovitoare pentru imagini de fundal scumpe și ediție limitată. La urma urmei, există posibilitatea unui număr imens de combinații de învelitoare de perete destul de obișnuite. În zilele noastre devine la modă să compilezi pe pereți pânze cu diferite modele, texturi și culori..

Combinatie tapet

Legile percepției vizuale și practica soluțiilor de proiectare permit definirea destul de clară a mai multor tipuri de astfel de combinații..

Delimitare verticală

Cu această metodă, rolele cu diferite culori și tipuri de modele sunt folosite pentru a decora pereții, dar grosimea foii și proprietățile sale texturate ar trebui să fie aceleași pentru toate fragmentele. Cei mai reprezentați aici sunt compuși cu performanțe de saturație diferite de aceeași culoare (versiunea monocromă). Sau, dimpotrivă, construcția unei imagini de perete se bazează pe alternarea unor culori puternic diferite (metodă de contrast). În plus, sunt combinate diferite tipuri de model în sine. Într-o combinație sau alta, pot coexista motive pur geometrice și floristice..

Combinație de culori tapet Combinatie de culori pentru tapet foto Borduri foto Borduri de tapet foto

Ochiul poate fi cu siguranță atras de alternanța dungi contrastante cu flori mari și clar trasate. Așa se lipesc pereții dacă intenționează să dea interiorului stilul unui anumit retro nostalgic. Împărțirea verticală, printre altele, oferă șanse mari de a marca zonele individuale din cameră, care pot avea diverse scopuri utilitare..

 Diferențierea orizontală

Această tehnică se bazează pe alternanța dungilor orizontale și a liniilor. Așadar, puteți activa în mod profitabil proprietățile pozitive ale oricărui alt design, în orice stil este creat. Aici sunt permise și nuanțe sau alternanțe contrastante de culori diferite. Lățimea dungilor de aici trebuie menținută în dependență directă proporțională de înălțimea tavanului. În acest caz, amestecarea diferitelor texturi ale materialului de finisare va fi, de asemenea, destul de adecvată. Tapetul din vinil, de exemplu, poate fi separat de zone colorate și capac de plută.

Diferențierea orizontală a fotografiilor Combinație orizontală de tapet Opțiuni de combinație a tapetului Fotografie combinată de tapet

Combinația de dungi orizontale din același vinil și textile sau serigrafie este bine percepută. Adâncimea reliefului conferă la început peretelui efectul de tencuială artistică. Acestea din urmă au o textură subțire moale și fină la suprafață. Complexul formează un fel de imitație a finisării cu materiale naturale. Adăugarea tapetului lichid la această gamă de variații extinde și mai mult gama de posibilități de proiectare a pereților.

 Inserturi și patch-uri

Pentru a întruchipa o astfel de soluție de proiectare, peretele trebuie deja lipit. Pentru a forma inserțiile, se utilizează bucăți groase și dese de tapet pe o bază nețesută. Forma și dimensiunea unor astfel de incluziuni sunt luate în conformitate cu stilul general ales de design și geometria camerei. Decorul clasic presupune detalii dreptunghiulare obișnuite din țesături naturale, înconjurate de un cadru realizat din benzi subțiri de o a treia culoare. Tendințele neoclasice și moderne extind în mod vizibil sectorul formelor și configurațiilor selectabile..

Inserturi pentru tapet foto

Lipire cu patch-uri de tapet

Probabil cel mai consumator de timp este să lipiți peste perete exclusiv cu plasturi de tapet, care sunt montați cu atenție la îmbinări și creează impresia unei pânze pestrițe. Cu toate acestea, această tehnică este destul de capabilă să satisfacă imaginația cea mai eliberată și gustul capricios. Cu diligența și acuratețea, chiar și orice imagine macro poate fi recreată din piese individuale, fie că este un peisaj, un portret, o copie a unei picturi sau un monument arhitectural recunoscut..

Lipire cu patch-uri de tapet

În orice caz, combinația diferitelor fragmente de tapet într-un fel sau altul poate transforma cel mai obișnuit perete într-o lucrare creativă atrăgătoare..

Fotografie combinată de tapet Combinații de tapet Combinații de tapet foto Exemple de combinații de tapet Tapet întunecat Tapet frumos Combinație de imagini de fundal diferite Exemple de combinație Bordurile tapetului

Nuanțele lipirii cu decorarea orizontală a pereților

Alegând o metodă orizontală de decorare a pereților, trebuie să fiți pregătiți pentru unele dintre dificultățile implementării sale. Aici nu puteți încălca un anumit algoritm de lipire. Fâșiile trebuie lipite de sus în jos. Pânza inferioară ar trebui să alunece peste cea superioară cu unele suprapuneri, care nu pot fi acoperite imediat cu un adeziv. Dungile adiacente sunt tăiate clar cap la cap și lipite de-a lungul acestei linii numai după ce foaia principală lipită s-a uscat. Dacă aceste principii nu sunt respectate, atunci din cauza îngustării inegale în timpul uscării fragmentelor din diferite materiale, pot apărea goluri între ele..