Talvipuutarha: 100 modernia ideaa kasvihuoneen luomiseen

Me kaikki yritämme luoda kodissamme mukavimman, lämpimimmän ja viihtyisimmän ilmapiirin. Ja mikä voisi olla parempaa kuin ympärivuotinen kesä omassa kasvihuoneessa? Lepo rehevän vehreyden, eksoottisten kasvien ympäröimänä talvipakastusten keskellä on monien maanmiestemme unelma. Nykyään voit luoda oman talvipuutarhan paitsi kotitaloudessa myös kerrostalon asunnossa. Tietenkin sinun on ponnisteltava paitsi oman vihreän keitaan luomisen lisäksi myös jatkuvasti aikaa kasvihuoneelle kasvien ja tilojen pitämiseksi kunnossa. Tarjoamme sinulle vaikuttavan valikoiman 100 mallia monenlaisiin kasvihuoneisiin ja toivomme, että ne voivat innostaa sinua omiin saavutuksiisi luomaan rentoutumisen ja rentoutumisen vihreän kulman..

Talvipuutarhan sisustus

Näkymä ylhäältä

Talvipuutarhojen alkuperä

Nykyään näitä kasvihuoneita voidaan kutsua turvallisesti vihreiksi keitaiksi, jotka keskittyvät kauneuteen ja harmoniaan lepoa ja rentoutumista varten. Mutta tätä varten tilat, joissa on kasveja, ovat menneet pitkälle. Jopa muinaisessa Roomassa talvipuutarhat syntyivät ilmiönä arkkitehtuurissa. Myöhemmin eteläisistä maista länteen siirtyneet kasvihuoneet valloittivat kirjaimellisesti koko Euroopan. Yleisimmät lasista ja puusta valmistetut vapaasti seisovat rakenteet hankittiin Englannista jalojen ja varakkaiden ihmisten kotitalouksista..

Lasi ja puu

Klassinen tyyli

Lasirakennus

Eksoottiset kasvit

Englannissa tapahtui merkittäviä muutoksia kasvien kasvattamisessa erityisrakenteissa ympäri vuoden: tilan lämmitysmenetelmät muuttuivat. Alkeellisimmista toimenpiteistä, kun reikiä kaivettiin maahan ja täytettiin kuumalla hiilellä, kierrepiipun ja viime kädessä veden lämmitysjärjestelmän ulkonäköön. 1800-luvun puoliväliin mennessä talvipuutarhat alkoivat näkyä paitsi yksityisissä asunnoissa myös monikerroksisissa rakennuksissa..

Olohuone kasvihuoneessa

Vihertilat

Alkuperäinen muotoilu

Kasvihuone, jossa on pajuhuonekalut

Lumivalkoinen kehys

Venäjällä ensimmäinen talvipuutarha ilmestyi Spaso-Preobrazhensky Solovetskin luostariin. Siellä ilmestyivät maamme ensimmäiset lämmitysjärjestelmällä varustetut kivikasvihuoneet. Munkit pystyivät paitsi viljelemään monenlaisia ​​kasveja melko ankarissa ilmasto -olosuhteissa, myös kasvattamaan vihanneksia kasvihuoneissaan ympäri vuoden..

Ylellinen talvipuutarha

Pieni jatke

Kontrastisuunnittelu

Vaatimaton asetus

Lumivalkoinen kasvihuone

1800 -luvulla Venäjällä talvipuutarhat saivat vakavan sysäyksen kuuluisien aatelisten kehitykseen ja jakeluun. Ei vain Moskovan GUM ja Pietarin Petropavlovskyn käytävä varustettiin omilla kasvihuoneillaan; monet aateliset ihmiset omistivat kartanoissaan katetut puutarhat. Ajan myötä lasirakenteet lakkasivat olemasta vain kasvien kasvatuspaikka, mutta niistä tuli rento harrastus aateliston keskuudessa. Olohuoneet sijaitsivat käytännössä kasvihuoneissa, ja vieraita otettiin vastaan. Sisäisten talvipuutarhojen muoti kauniilla koristeilla sai nopeasti vauhtia – eksoottisten kasvien lisäksi myös suihkulähteitä, laululintuja.

Kasveja on kaikkialla

Rehevän vehreyden ympäröimä

Lumivalkoinen kuva

Monitasoiset istutukset

Kodikas kulma

Vihreät valkoisella pohjalla

Neuvostoliiton vallan myötä talvipuutarhat eksoottisten kasvien ympäröimänä hienoksi rentoutumispaikaksi kokivat vakavan heikkenemisen. Useimmat maanmiehet joutuivat huolehtimaan ainakin katosta pään päällä ja vähäisestä ruoasta. Nykyään rakennus- ja viimeistelymateriaaleissa ei ole rajoituksia, tietyn lämpötilan ja ilmankosteuden luomiseen tarkoitetut järjestelmät auttavat luomaan optimaaliset olosuhteet haluttujen lajikkeiden kasvien kasvattamiseen. Nykyaikaisen tekniikan avulla on mahdollista luoda ei helppo kätevä paikka kasvien kasvattamiseen, mutta todella mukava tila lepoa ja rentoutumista varten..

Lumivalkoinen jatke

Vihreä kuva

Korkealla lasikatolla

Kupolikatto

Kasvihuone talossa

Kasvihuoneen luomisen ominaisuudet

On selvää, että kasvien onnistunut viljely edellyttää tiettyjen olosuhteiden luomista ja ylläpitämistä. Jos eri kulttuurit eivät viihdy kasvihuoneessa, koko sisäpuutarhan rakentaminen, koristelu ja ylläpito epäonnistuu. Jotta talvipuutarhan luominen olisi tehokasta, on täytettävä vähintään kaksi perusedellytystä:

  • kasvihuoneessa on oltava korkea luonnollinen valaistus (minkä vuoksi nämä rakennukset ovat useimmiten lähes kokonaan lasia);
  • tietyntyyppiselle laitokselle luodaan ja ylläpidetään erityisolosuhteita – vaadittu ilman lämpötila ja kosteus, kastellaan ja viheralueet syötetään ajoissa.

Olohuone-kasvihuone

Lasi, jossa lasimaalaukset

Lumivalkoinen sisustus

Kontrastinen muotoilu

Lasikaton alla

Kasvihuoneen luomiseksi yksityistaloudessa on kolme vaihtoehtoa:

  • kasvihuone on suunniteltu rakennusvaiheessa ja on kiinteä osa rakennetta;
  • talvipuutarha on kiinnitetty päärakennukseen rakennustöiden päätyttyä (on mahdollista, että talon rakentamisesta on kulunut paljon aikaa);
  • kasvihuone on itsenäinen rakennus, jossa on omat lämmitys-, valaistus-, ilmanvaihto- ja kosteusjärjestelmät.

Kasvihuoneisto asunnossa

Lumivalkoiset lattiat

Näkymä kadulta

Kasvihuoneen julkisivu

Talvipuutarhan sisustus

Tietenkin paras (kustannusten ja ponnistelujen kannalta) on tapa luoda kasvihuone taloa suunniteltaessa. Tällaisessa tilanteessa talvipuutarha ja sen perusta asetetaan aluksi, kaikki viestintä suoritetaan yhdessä päärakennuksen kanssa. Tätä jyrkän puutarhan rakentamismenetelmää käytetään kuitenkin harvoin, koska rakennusvaiheen omistajat joko eivät aio kasvattaa kasveja ympäri vuoden tai tämä hanke ei sovi kokonaistaloudelliseen arvioon.

Kierreportaat

Erilaisia ​​kasvilajeja

Pieni sisäpuutarha

Lumivalkoinen koriste

Kasvihuone, jossa on uloskäynti talosta

Useimmiten omistajat seuraavat kasvihuoneen rakentamisessa toista polkua – kiinnittävät lasirakenteen valmiiseen rakennukseen. Tämä menetelmä on suhteellisen taloudellinen: talon seinä toimii yhtenä talvipuutarhan seinistä. Mutta et voi säästää perustuksen rakentamisessa. Lasirakenteet (jopa kaikkein vaatimattomimmat koot) ovat vain näennäisesti ilmavia ja painottomia – lasi on raskasta materiaalia ja perusta tai sokkeli tarvitaan «hukkua» tarpeeksi syvä. Perustan koko ja syvyys riippuvat kasvihuoneen korkeudesta, koska monet kasvavat sisäpuutarhassaan vain vähän kasvavia kasveja, mutta myös kääpiöpuita.

Lasiseinät ja katto

Klassiset motiivit

Lasin jatke

Puukehyksellä

Päärakennuksen liite

Vähiten käytetty menetelmä on rakentaa erillinen rakennus, jossa kasveja kasvatetaan ja lepo- ja rentoutumispaikka järjestetään. Tämän menetelmän epäsuosio selittyy korkeilla kustannuksilla, tarpeella käyttää pihan tai maan vapaata aluetta sekä «vetää» kaikki viestintäjärjestelmät jonkin matkan päässä päärakennuksesta.

Vapaasti seisova rakennus

Lasinen kasvihuone

Symmetrian valtakunta

Tilava sisäpuutarha

Laajamittainen rakentaminen

Kasvihuone erillisenä rakennuksena

Talvipuutarhan sisustusmenetelmät

Kasvien valinta kasvihuoneeseen on jokaisen omistajan henkilökohtainen päätös. Mutta virkistysalueiden järjestämisessä voit löytää mielenkiintoisia ideoita kuuluisilta suunnittelijoilta. Joten mitä voidaan järjestää kasvihuoneessa, jossa on kasveja? Ensimmäinen ja loogisin päätös, joka tulee kaikille talvipuutarhan tuleville ja todellisille omistajille, on olohuoneen järjestely. Lepo, vieraiden vastaanottaminen ja vain perhejuhlat rehevän vehreyden ympäröimänä on ilo, joka ei ole kaikkien kaupunkilaisten saatavilla. Tämä tekee rentouttavassa ilmapiirissä vietetyn ajan entistä arvokkaammaksi..

Nykyaikainen tyyli

Puita ja kukkia

Vaalea kuva

Kivi ja lasi

Moderni tyyli

Puutarhakalusteet näyttävät orgaanisimmalta kasvihuoneen sisätiloissa, nimittäin korituotteet. Viiniköynnöstä tai rottinkista valmistetut nojatuolit ja sohvat, sohvapöydät ja lasinaluset sopivat uskomattoman harmonisesti luonnon läheisyyteen ja luovat kodikkaan ja mukavan ympäristön. Kasvihuoneen virkistysalueen mukavuuden lisäämiseksi riittää, että korikalusteet varustetaan pehmeillä istuimilla, koristetyynyillä.

Kupolikatolla

Oleskelualue, jossa on pajuhuonekalut

Kupolin muotoinen muotoilu

Paju kasvihuonekalusteet

Vaaleat pajuhuonekalut

Tilavassa kasvihuoneessa sinun ei tarvitse pysähtyä asentamaan pehmustettuja huonekaluja ja sohvapöytää virkistysalueen järjestämiseksi. Suihkulähteet ja pienet vesiputoukset (tietystä korkeudesta putoavan veden jäljitelmä) sopivat huoneeseen, joka on kirjaimellisesti täynnä viheralueita. Sisäänrakennetut lamput ja kasvien nauhavalaistus sekä suihkulähde lisäävät omaperäisyyttä hienoon tunnelmaan.

Kasvihuone suihkulähteellä

Suihkulähde virkistysalueella

Ruokailutila, jossa on pehmeät tuolit

Huonekalujen valinta kasvihuoneeseen

Toinen, yhtä suosittu tapa kasvihuoneen sisustamiseen on ruokasalin järjestäminen. Kaikista rehevän vehreyden ympäröimistä aterioista tulee miellyttävämpiä ja maukkaampia. Riittää löytää tilaa pienelle ruokapöydälle ja tuoleille. Huoneen koosta ja muodosta riippuen voit käyttää pyöreää tai soikeaa (orgaanisin vaihtoehto ruokailutilan järjestämiseen), neliön tai suorakaiteen muotoista pöytää. Tuolit valitaan myös pöydän mallin mukaan. Ruokailutilan varustamiseen käytetään usein puutarhakalusteita..

Tyylikäs ruokailuryhmä

Ruokasali talvipuutarhassa

Ruokailutila puutarhassa

Lakoninen muotoilu

Ruokailutila pyöreän pöydän kanssa

Ruokailuryhmä puusta

Joissakin tapauksissa omistajien on kätevää järjestää täysimittainen keittiö kasvihuoneessa, jossa on työ- ja ruokailutila. On kuitenkin pidettävä mielessä, että on valittava kasvit, jotka kestävät äärilämpötiloja. Työskentelevä keittiöosa on varustettava tehokkaalla hupulla, jotta kasvit voidaan pelastaa pienimmistäkin rasvapisaroista.

Kasvihuone keittiö

Kevyt kuva talvipuutarhan ruokasalista

Valtava ruokailuryhmä ja työskentelyalue

Jopa hyvin vaatimaton laajennus, jossa on lasiseinät ja katto, voidaan muuttaa pieneksi vihreäksi keidasksi, jos käytettävissä oleva tila on jaettu oikein. Kasvien järjestäminen kerroksiin, telineiden asennus pieniä istutuksia varten, ns. Ekoseinien tai «vihreät seinät», jopa pienessä kasvihuoneessa voit löytää paikan, jossa voit asentaa pyöreän pöydän ja pari tuolia, jotta voit järjestää paikan lyhyille aterioille, rentoutumiseen ja mehukkaiden vihreiden ihailuun.

Pieni talvipuutarha

Nöyrä kasvihuone

Kahden rakennuksen välissä

Pieni sisäpuutarha

Pieni lasinen liite

Kasvihuoneen ulkopuoli

Jos emme puhu talvipuutarhan sisäisestä sisällöstä, vaan sen ulkoasusta, kasvihuoneen julkisivun on varmasti oltava sopusoinnussa päärakennuksen ulkonäön kanssa riippumatta siitä, onko se alun perin suunniteltu, lisätty päärakennuksen jälkeen, tai on erillinen rakennus. Useimmiten kasvihuoneen seinillä on sokkeli, joka on tiilistä tai kivestä. Kellarin rakentamiseen käytetään harvoin vaahtolohkoja tai onttoja tiiliä – tällaiset rakenteet eivät ehkä kestä suurta lasiseinien ja kupolin tai läpinäkyvän katon painoa.

Rakennuksen julkisivunäkymä

Harmoninen kokonaisuus

Näkymä liitteenä olevaan kasvihuoneeseen

Lasi, puu ja metalli

Kasvihuone maalaistalolle

Harmoninen boraz

Kivellä viimeistelty kellari näyttää ylellisesti sopusoinnussa päärakennuksen suunnittelun kanssa. Lasipinnat tuovat ilmavuutta koko rakennuksen kokonaiskuvaan. Jopa pieni kasvihuone muuttaa tässä tapauksessa merkittävästi talon julkisivun ulkonäköä..

Kivi ja lasi kasvihuoneeseen

Orgaaniset yhdistelmät

Samanlainen tilanne syntyy tiilien käytöstä rakennus- tai viimeistelymateriaalina. Nykyaikaiset julkisivutiilit (suunniteltu talojen julkisivujen koristeluun) voidaan kuvioida julkisivuilla, jotka on valmistettu monenlaisista väreistä.

Tiili ja lasi

Vaatimaton lasirakennus

Kasvihuone yksityisessä talossa

Lumivalkoinen lasinen julkisivu

Kasvit kesä- ja talvipuutarhassa

Pieni lasinen kasvihuone

Monikulmio