Herkkä ja siro eustoma Yhdysvalloista

Eustoma tai, kuten sitä kutsutaan myös lisianthusiksi, kuuluu nurmikasvien perheeseen. Tämän kukan luonnollinen elinympäristö on jokien ja alankojen lähellä..

Herkkä eustoman sävy

Tämä kasvi tuli meille Yhdysvalloista ja ansaitsi välittömästi puutarhanhoidon ystävien huomion..

Kukkakimppu värikkäitä lisianthus -kukkia

Tumman violetit eustoma -kukat

Laitoksen erityispiirteet

Lisianthus on ansainnut suosionsa suuret, näyttävät kukat, jotka koristavat kasvia kukinnan aikana. Kasvattajien työn ansiosta eustoma miellyttää silmää eri sävyillä:

 • vaaleanpunainen;
 • vihreä;
 • Valkoinen;
 • aprikoosi;
 • keltainen;
 • liila;
 • violetti.

Upean kaunis eustoma

Violetit eustomat maassa

Löydät upean kauneuden lajikkeita, jotka yhdistävät kaksi sävyä terälehdissään kerralla ja luovat siten upean koristeellisen vaikutuksen kukkapenkkiin..

Kirkkaat eustoma -kukat

Herkät vaaleanpunaiset eustoma -terälehdet

Yleensä kasvi saavuttaa 100 cm korkeuden, haarautuneet varret on peitetty pienillä epätavallisen harmahtavilla lehdillä.

Herkät eustoma -kukat

Rehevän vaaleanpunainen kukka

Ulkonäöltään kukkiva eustoma voidaan sekoittaa ruusuun. Mutta sen lehdet ovat huomattavasti ohuempia kuin sen ylellinen vastine. Ilmeisistä eroista huolimatta eustomaa kutsutaan japanilaiseksi ruusuksi..

Suuri liila eustoma -kukka

Kaksivärinen eustoma

Yksi pensas voidaan koristaa 20 suurella kukalla kerralla. Tässä tapauksessa kasvin kukinta kestää pitkään, kun silmut kukkivat vuorotellen.

Kaksivärinen eustoma -kimppu

Eustoman kirkkaat sävyt

Pensas luokitellaan gentianiksi. Ennen kuin päätät kasvattaa eustomaa, sinun pitäisi tietää, että tällaisen kasvin hoidosta on ominaista joitain vaikeuksia. Viljellyn kasvin enimmäiskäyttöikä on vain kaksi vuotta..

Herkkä eustoma -kimppu

Lumivalkoiset eustomat

Yleensä eustoma kasvatetaan ruukuissa tai leikkaamiseen. Lisäksi jotkut lajikkeet juurtuvat hyvin avoimeen kenttään. Tällaiset pensaat näyttävät hyviltä yksittäisissä istutuksissa ja kukka -asetelmissa..

Kuuma vaaleanpunainen lisianthus

Lila reunus valkoisilla kukilla

Eustoma -lajikkeet ja hybridit

Kasvattajat luovat kaikki uudet lajikkeet, jotka ovat laajalti saatavilla erikoisliikkeissä. Kun valitset eustomaa, sinun on ymmärrettävä luokitus. Holkit on jaettu:

 • korkea
 • kääpiö.

Suuri lisianthus -kukka

Lisianthus, kaksivärinen lajike

Pitkät kasvit soveltuvat leikkaamiseen tai maisemointiin. Matalakasvuiset lajikkeet tuntuvat hyvältä asunnossa ja parvekkeiden, terassien ja terassien koristeluun tarkoitetuissa laatikoissa.

Upea hääkimppu eustomalla

Sinun on myös valittava vuosittaisten ja kahden vuoden välein lajikkeiden välillä. Yleensä nämä tiedot ilmoitetaan siemenpakkauksessa. Vuotuiset lajikkeet sopivat paremmin amatööri-kukkaviljelijöille, koska kaksivuotiaat pensaat vaativat erityisesti varustettuja kasvihuoneita ja kokemusta tällaisten oikukkaiden kukkien hoitamisesta..

Valkoiset eustoma -kukat

Eustoma -kimppu maljakossa

Eustoma on jaettu kukatyypin mukaan kaksinkertaiseksi ja yksinkertaiseksi. Terry -lajikkeet näyttävät vaikuttavammilta. Samaan aikaan niillä ei ole rajoituksia sävyille..

Hienoja yhdistelmiä eustoma -kimpussa

Lila -sävyjen yhdistelmä kimpussa

Suosituimmat froteelajikkeiden joukossa ovat:

 • Misty Blue;
 • Rose Pikoti;
 • Misty Pink;
 • Samppanja;
 • Sininen Rooma;
 • Purppura;
 • Deep Blue et ai.

Lisianthusin rehevä kukinta

Näiden lajikkeiden etuja ovat:

 • vahvat versot;
 • suuret kukat;
 • varhainen kukinta.

Sävyjen yhdistelmä eustoma -terälehdissä

Kasvava ja hoitava lisianthus

Aluksi sinun on kiinnitettävä huomiota pensaiden istutuspaikan valintaan. Koska kasvi rakastaa aurinkoa, se on sijoitettava sivuston eteläpuolelle. Jos kasvi on sisätiloissa, sinun on asetettava se ikkunan viereen..

Lisianthuses kukkapenkissä

Samanaikaisesti sinun ei pitäisi jättää kukkia kesän auringon paahtavien säteiden alle. Kuumina aikoina on parempi yrittää varjostaa pensaita..

Ekibana eustomasta

Lisäksi on kiinnitettävä huomiota sopivan maaperän koostumuksen luomiseen. Maan happamuuden tulisi olla normaalilla tasolla. Maaperän on oltava ravitsevaa ja hyvin kuivattua. Eustoman kasvattamiseksi on hyvä lisätä hienoa hiekkaa koostumukseen.

Eustoman monipuolinen kimppu

Lisianthus -ruusun terälehtiä

Liian tiheä maaperä on laimennettava perliitillä ja turpeella. Jos haluat valmistaa koostumuksen itse, sinun on lisättävä se:

 • Osa maasta;
 • osa hiekkaa (perliitti);
 • lehtimaata;
 • turvetta.

Pörröiset Lisianthus -terälehdet

Upea kimppu lisianthusia

Paras aika ruokkia on kasvukaudella. Lannoitukseen on suositeltavaa käyttää nestemäisiä ravinteita. Ennen ruokintaa sinun on varmistettava, että taimet ovat juurtuneet..

Lisianthus kukka oksalla

Suuri kaksivärinen lisianthus

Jos eustoma kasvaa asunnossa, sinun ei pitäisi luoda ylimääräistä kosteutta. On tärkeää, että maaperällä on aikaa kuivua kokonaan kastelujen välillä. Veden tulee olla huoneenlämpöistä ja riittävän pehmeää.

Bicolor lisianthus terälehtiä

Sivukuva lisianthus -kukasta

Ulkona kasvava Eustoma voi olla tyytyväinen sadeveteen, jos sataa voimakkaasti tällä kaudella. Jos kesä osoittautui kuivaksi, kastelun tulisi olla säännöllistä..

Lähikuva: lisianthus

Lisianthus -kukan koko

Mitä lämpötilajärjestelmään ja valaistukseen tulee, kasvi tarvitsee kirkkaan valaistuksen ensimmäisten kuukausien aikana. Tämä varmistaa pensaan tiheän kasvun pitkien versojen sijasta. Sisäkasveille voit järjestää valaistuksen loistelampuilla..

Eustoman oksat

Eustoma valonsäteissä

Eustoman kasvulle sopiva lämpötila vaihtelee 20 ja 25 asteen välillä. Ensimmäiset versot ilmestyvät 15. päivänä. Kukinta alkaa kesän puolivälissä ja kestää lokakuuhun.

Herkkiä lisianthus -ruusun terälehtiä

Kukinta näyttää tältä: haarautuminen tapahtuu varren keskellä. Sen jälkeen ilmestyy noin 20 silmua. Kukat avautuvat peräkkäin, mikä takaa pitkäaikaisen elävän kukinnan..

Kirkas lisianthus kukkapenkissä

Kukat koristavat puutarhaa kahden kuukauden ajan. Lopuksi voit leikata kukat ja laittaa ne maljakkoon. Joten kukilla varustetut varret seisovat jonkin aikaa. Lisäksi varret alkavat jälleen kasvaa juurista, joka kukkii uudelleen.

Kukkapenkki, jossa lisianthus

Lisianthus luo puutarhaan ainutlaatuisen tunnelman. Kirkkaat moniväriset kukat koristavat maisemaa. Asunnossa tällainen pensas tuo myös paljon miellyttäviä vaikutelmia ja luo kodikkaan ilmapiirin..