Arrowroot: kuumasta Brasiliasta ikkunalaudallesi

Puutarha -asuntojen ja -toimistojen fanit tietävät jo kaiken nuolenjuuriperheestä. Jokainen kotimaisten kasvien keräilijä pitää kokoelmaansa epätäydellisenä ilman tämän suvun edustajia..

Nuolijuuret lähtevät suonilla

Yleistä tietoa laitoksesta

Arrowroot -sukuun kuuluu yli 25 lajia. Arrowroot on lehtipuukasvi, joka saavuttaa 30 cm korkeuden ja sopii erinomaisesti huoneiden sisustamiseen. Houkuttelevan ulkonäön tarjoavat lehdet, joilla näkyy kirkas maalaus suonista.

Tuoretta nuolenjuurta

Nuolijuuri, jossa on monia lehtiä

Kasvin lehdet ovat muodoltaan soikeita. Niiden pituus on 15 cm. Keskisuonessa on vaalea raita ja kaksi riviä ruskeita tai vaaleampia pilkkuja. Lehti itsessään voi olla tummanvihreästä vaaleanvihreään..

Vaaleanpunaisia ​​raitoja nuolen juurilla

Nuolijuuren rehevä kasvu

Toisaalta lehti voi olla punainen tai sininen. Ruusut sijaitsevat varressa ja lehdet suunnataan ylöspäin (nuorissa kasveissa). Nuolijuuri kukkii himmeästi. Kukinnot näyttävät korvilta tai panikkeleilta.

Epätavalliset nuolenjuuret

Vihreät ja viininpunaiset nuolijuuret

Nuolijuuri käyttäytyy mielenkiintoisesti pimeässä. Sen lehdet nousevat ylös ja lukittuvat pistorasiaan. Laskeutuvat valonsäteisiin, ne laskeutuvat vaakasuoraan asentoon ja avaavat ulostulon. Tälle nuolelle on annettu toinen nimi. «rukous kasvi»

Useita kukkia nuolen juurilla

Nuolijuuren kukka

Tätä kasvia on useita tyyppejä, jotka soveltuvat kotona kasvattamiseen:

  • valkoinen laskimo (leukoneura);
  • kerchoveana;
  • massangeana;
  • kolmivärinen;

Vaaleanpunaiset sävyt nuolen juurilla

Vaaleat nuolijuuret

Ilman kosteus ja kastelu

Nuolijuuren haittana on herkkyys maaperälle ja ilman kosteudelle. Vettä pitäisi olla riittävästi, mutta liiallinen kastelu voi tappaa kukan hyvin nopeasti. Muista ruiskutettaessa, että lehtiin jääneet tipat voivat kuivua jättäen jälkeensä epäesteettisiä tahroja. Siksi ruiskutuksen tulee olla matalaa. Tahrojen välttämiseksi lehdet on pyyhittävä kostealla liinalla..

Vaaleanvihreän ja tummanvihreän yhdistelmä lehdillä

Nuolijuuren lehti

Kasvin miellyttävän tilan tarjoaa vedellä varustettu astia (voit käyttää sphagnumia tai märkää turvetta), johon ruukku asetetaan. Tämä luo tarvittavan mikroilman potin sisälle ja sen ympärille. Huoneenlämpöinen neste on ihanteellinen kasteluun. Tässä tapauksessa on parempi, että se on pehmeää..

Kasvien kirkas kukinta nuolen juurista

Vaatimaton nuolenkukinta

Kesällä voit lisätä kaadettavan veden määrää. Talvella tämä ei ole enää tarpeen. Joka tapauksessa maaperän tulee aina olla kohtalaisen kosteaa..

Suuret täplät nuolen juurilla

Kirkkaat nuolenjuuret

Kasvien lämpötila ja valaistus

Jotta nuolen juuri tuntuisi mukavalta, on tarpeen säilyttää valon ja varjon tasapaino. Hajavalo on paras vaihtoehto. Jos auringonvaloa on liikaa, nuolenjuuret muuttavat väriä eivätkä saavuta enimmäiskokoaan..

Kaunis nuolenlehti

Vaatimaton nuolenkukka

Keinotekoinen valaistus on myös hyväksyttävää nuoren juuren kasvattamiseen. Mutta kasvi voi olla sen vaikutuksen alaisena enintään 16 tuntia päivässä..

Aikuinen nuolenkukka

Nuoli, jonka lehdillä on vaaleat raidat

Huoneen lämpötila on pidettävä halutulla tasolla, koska nuoli on erittäin termofiilinen. Yleensä huoneen lämpötila 22-25 astetta on sopivin.

Suuri nuolijuuren klusteri

Erilaisia ​​nuolen juuria

Ylikuumenemista on vältettävä, koska se on haitallista kukalle. Tätä ehtoa on vaikeinta noudattaa kesällä. Maaperän on myös oltava määräysten mukainen. Lämpömittarin pitäisi näyttää enintään 18 grammaa. Lepotilan aikana lokakuusta helmikuuhun maaperän lämpötilan pitäminen 18-20 asteen sisällä on erityisen tärkeää. Minimiraja maaperän lämpötilalle tänä aikana on 10 g.

Marat -lehtien kirkkaiden sävyjen yhdistelmä

Marontin kirkkaan vihreä

Vaarallisimmat nuolelle ovat äkilliset lämpötilan muutokset ja vedot. Kasvi on suojattava tällaisilta olosuhteilta..

Nuori nuolikasvi

Talvella laitosta ei saa sijoittaa ikkunalasien lähelle. Liian kirkas valaistus tai päinvastoin sen puuttuessa lehdet menettävät kirkkautensa.

Lila -sävyjä nuolen juurilla

Nuolijuurten jäljentäminen asunnossa

Kasvit on siirrettävä vuosittain tai kahden vuoden välein keväällä. Tätä varten käytetään löysää maaperää, joka koostuu kahdesta tai kolmesta osasta lehtiseosta, yksi osa turvetta, yksi osa humusta ja toinen osa havumaata hiekkaan sekoitettuna. Tähän seokseen on hyvä lisätä hiiltä..

Suuri nuolenlehti

Nuolijuuren siirtäminen

Maassa ei saa olla kalkkia. Arrowroot ei pysty kasvamaan tällaisissa olosuhteissa. Laajan, mutta matalan ruukun pohjalle sinun on asetettava kerros paisutettua savea hyvän vedenpoiston saavuttamiseksi. Astioiden ominaisuudet määräytyvät juurakoiden vaakasuuntaisen kehityksen mukaan, joka tulisi peittää kostealla sammalla..

Nuolijuuren runsas kasvu

Klassinen nuolijuuri asunnossa

Istutettaessa uuden ruukun tulee olla halkaisijaltaan vain pari senttiä suurempi kuin edellinen. Siirretty kukka on siirrettävä varovasti uuteen ruukkuun pitäen maapallo juurakon ympärillä. Vapaa tila on täytettävä tuoreella seoksella..

Epätavallinen nuolijuuren pensas

Nuori nuolen juuripensas

Tämän alan ammattilaiset suosittelevat, että kaikki uudet sisäosat katkaistaan ​​juurista ennen siirtoa, jättäen vain yhden. Sitten kasvi on rehevämpi ja vihreä..

Aikuinen nuolikasvi

Rehevä nuolenjuuri

Tärkeimmät lisääntymismenetelmät ovat jakaminen keväällä, jota käytetään useammin, tai kruunupistokset, joita käytetään harvoin..

Nuolijuuri roikkuvassa ruukussa

Istutettaessa sinun on jaettava paakku kahteen tai kolmeen osaan niin, että jokaisessa on kaksi tai kolme hyvää versoa ja muutama lehti. Kunnes uudet kasvit tarttuvat, ruukut peitetään polyeteenillä ja säilytetään lämpimässä paikassa..

Vaaleat ja tummat sävyt nuolen juurilla

Kauniit viivat nuolen juurilla

Käyttämällä oksastustapaa voit laittaa ne suoraan maahan ja peittää muovilla. Lasipurkki tai muovipullo toimii. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kattilaa vettä pitämään leikatut pistokkaat..

Nuolijuuri vaalea ja tummanvihreä

Useita nuolityyppejä

Koska nuolijuuri ei juurruta hyvin huoneistoissa, sinun on käytettävä useita pistokkaita kerralla lisätäksesi mahdollisuuksia saada täysimittainen kasvi.

Nuolijuuri pienessä kattilassa

Suuri nuolijuuren pensas

Jos kasvi on menettänyt ulkonäkönsä ja haalistunut, se voidaan leikata juuri juuresta. Tämä on parempi tehdä lähempänä talvea. On parempi sijoittaa tällainen leikattu pensas pimeään paikkaan ja kastella sitä aika ajoin..

Vesi tahroja nuolen juurilla

Tumman lila sävyjä nuolenkukan lehdessä

Tilastojen mukaan tämän toimenpiteen jälkeen uusi pensas on rikkaampi ja kirkkaampi. Lehdet ovat suurempia ja selkeä kuvio..

Keltaisia ​​sävyjä nuolen juurilla

Nuoli kotiin

Nuolijuuren kaltainen kasvi näyttää sisätiloissa erittäin orgaaniselta. Lisäksi se sietää hyvinvointia muiden kukkien vieressä. Kun olet oppinut kaikki kasvien hoitoa koskevat säännöt, voit saada hämmästyttävän kauniin koristeen huoneeseen..