Våningssäng med soffa

En våningssäng med en soffa är det bästa valet för små utrymmen. En sådan möbel är särskilt relevant i barnrum där två barn bor. Men vuxna alternativ är också efterfrågade. Så, låt oss titta närmare på alla egenskaper och nyanser av att använda en våningssäng med en soffa.

alaska-våningssäng totalt-fab-metall-trä-loft-sängar-med-soffa-under-hela-våningssäng-med-soffor-under200-300-trappa-tt-honung-e1442174872686-1332x996resurs-möbler-nuovoliola-murphy-sängdvuxyarusnaya-krovat-s-divanomcool-våningssäng-med-soffa-under-30-på-bästa-design-interiör-med-våningssäng-med-soffa-under modern-bir-studyo-683x1024 ny-full-loft-våningssäng2017-11-18_14-11-08

Design

Denna design har en stark metallbas och innehåller också böjda starka träslag som tål en vikt på upp till 150 kg. Lyftmekanismen är baserad på gasdämpare, den övre delen är säkert och enkelt fäst vid ramen. Stegen ger inte bara lyft uppåt, men fungerar samtidigt som en begränsare vid felaktig vikning av strukturen.

doc-soffa-våningssäng-till salu81ito6xlzll-_sl1500_ 12601301_3 aaf555fef9c4e887a59ceb8d4ecc99a6 våningssäng-med-soffa-på-toppen futon-våningssängar-för-vuxna-futon-våningssäng-stora partier-queen-loft-säng-våningssäng-med-skrivbord-och-futon-underSärdrag

Sådana möbler ser inte annorlunda ut än en vanlig soffa och passar därför perfekt in i vilken inredning som helst. Den är multifunktionell, mobil, enkel att använda.

doc-soffa-våningssäng-01

Paketet kan innehålla ytterligare fällbara bord, förvaringslådor eller element, tack vare vilka strukturen kan ta formen av ett skåp. 

våningssängar-med-förvaring-och-rulla dvuxyarusnaya-krovat-s-divanom-9-650x650

Soffan kan vara i tre lägen:

 • helt vikt;
 • helt demonterad;
 • lutade bakåt.

För barn är en sådan design en riktig hobby, eftersom den också kan användas som en hydda, en grotta och till och med ett litet slott..

våningssäng-trappa-bokhylla-768x960soffa-vänner-768x768 stompa_casa_10_high_sleeper_bed_casa10_lrg

Material (redigera)

Det klart bästa alternativet är naturligt trä. Men en sådan säng kommer att kosta en storleksordning mer. Modeller av MDF, spånskiva kan vara ett utmärkt alternativ – de är också miljövänliga, eftersom de är gjorda av pressad sågspån. Det är viktigt att strukturen är stark och säker, och detta uppnås genom pålitliga fästelement i ramen.

5491ae94a6c545-63013339 thuka_trendy_29_high_sleeper_bed_lrgTrots detta kommer tall att bli ett utmärkt substitut för dyra arter (bok eller björk), som kommer att fylla utrymmet med en trevlig barrträd..

Om ditt barn är tonåring eller om du letar efter en säng för dig själv är en metallstruktur ett utmärkt alternativ. För barn kommer det att vara traumatiskt, och för dig – helt rätt. Dessutom är en sådan säng med en soffa en idealisk lösning för en modern inredning, hi-tech, minimalism..

soffa-våningssäng-till salu

våningssäng-föräldrar

Fördelar

 • spara utrymme;
 • kvalitetssömn på grund av en ortopedisk madrass;
 • låter dig mer rationellt planera arrangemanget av resten av möblerna;
 • original design.

bästa-metall-tvilling-över-futon-våningssäng-med-stå-metall-hyllor-i-blå-barn-sovrum-full-futon-våningssäng-futon-soffa-våningssäng dvuxyarusnaya-krovat-s-divanom-2 enkelt-våningssäng-i-vardagsrummet2017-11-18_14-21-15

nackdelar

Det enda negativa är den villkorade risken för att ett litet barn vistas på andra våningen. Men även denna nyans kan knappast tillskrivas nackdelar idag, eftersom moderna tillverkare producerar sådana modeller med pålitliga stötfångare..

2017-11-18_14-10-37 2017-11-18_14-11-59

Olika sorter

Våningssäng för barn med soffa

Det finns ett stort antal varianter av barnmodeller. Som de säger visade tillverkarna sin fantasi maximalt..

Det mest populära alternativet är en helt träkonstruktion eller en kombination av MDF med metall och en soffa i botten. För små fidgets försöker föräldrar köpa en multifunktionell våningssäng med en soffa med många extra element och en mini-vägg.

3 7a6398dcce61026792e49e56dd031c02 våningssäng-rum-idéer bländande-trippel-våningssängar-i-traditionell-pojke-brun-sovsal-flicka-stege-modern-soffa-lagring-teen-tween-med-våningssäng-med-soffa-bredvid-våningssängar- med-skrivbord-tillsammans-pojkar-rum-och horn-våningssäng

För tonåringar är det bästa alternativet en design med ett hopfällbart skrivbord och hyllor för läroböcker. 

_0_0_435co våningssäng-soffa-konvertibel metall-futon-våningssäng-med-skrivbord-arbetsyta-bordmetall-våningssäng-tvilling-över-full-loft-sängar

För vuxna

Det finns inte lika många varianter av våningssängar med en soffa för vuxna som det finns barnversioner. Oftast är det metallkonstruktioner. Grundkomponenterna är liknande, men det finns fler intressanta alternativ – idag har tillverkarna börjat tillverka dubbla våningssängar. Inhemska tillverkare har mer klassiska modeller – mjuka klädsel och träelement nära soffan, utländska håller sig till spektakulära kromytor.

1_33 91ntoggpeml-_sl1500_ 91qqjkrkoxl-_sl1500_ tvilling-våningssäng-över-futon-soffa-mönster

Cabriolet soffa

Förutom våningssängar med soffa finns det konvertibla soffor som kan fällas ut till våningssängar. De flesta modeller är utformade för barn, eftersom de bär mindre vikt än vanliga sängar. Men det finns också vuxenversioner, som skiljer sig åt i ett förstärkt fästsystem och en kraftfull ram..

futon-soffa-säng-inspirerande

doc-lila-unik-våningssängunderbar-röd-och-orange-soffa-som-blir-till-säng-design-med-kuddar-på-chevron-mönstrad-matta-i-grå-rum

Viktigt om trappor

Stegar i en sådan design kräver särskild uppmärksamhet, eftersom många av dem är gjorda av förkromad vacker metall, som, även om det ser imponerande ut, inte är lätt och osäkert att klättra en sådan stege, särskilt för barn. Därför är det bättre att föredra strukturer med robusta trätrappor eller ge en säker stigning. Till exempel finns det modeller till salu där nattduksbord eller lådor inte bara fungerar för sitt avsedda ändamål utan också fungerar som en trappa, som är mycket mer tillförlitlig än en metallmotsats. 

1 111

flickor-sovrum-utmärkt-bild-av-tonåring-flicka-sovrum-dekoration-använder-mörk-grå-metall-tonårs-flicka-loft-säng-ram-inklusive-grädde-flicka-rum-vägg-måla-och- mörkgrå-metall-flicka-våningssäng-cu palazzo-5

91673823b413c762358302e063d8b857

Val “priskvalitet”

En våningssäng med en soffa är ett dyrt nöje, så valet måste tas på största allvar för att strukturen ska fungera i många år. Vad är viktigt att veta för detta och var ska man börja?

 • uppskatta storleken på den planerade sängen i enlighet med platsens område;
 • besluta om tillverkningsmaterialet, med hänsyn till säkerhets- och miljöfaktorer (särskilt om sängen köps till en plantskola);
 • ta hänsyn till att sängens design är förenlig med stilen i rummet och interiören som helhet;
 • ta hänsyn till funktionaliteten, med hänsyn till behoven;
 • uppskatta måtten – om sängen köps till ett barn, tänk på att den växer, så om området tillåter är det bättre att köpa sådana möbler med maximala mått;
 • se till styrkan – välj en massiv struktur, de är mer stabila och lossnar inte;
 • kontrollera förekomsten av en pålitlig begränsare – en sida på andra våningen.

stompa-casa2-highsleeper 2 ny-soffa-våningssäng-konvertibel

Kostnaden beror direkt på trädets storlek och typ. Priset påverkas också av närvaron av sådana element som inbyggda skåp, hyllor, lådor, nischer, fällbara bord etc. Uppenbarligen kommer inhemska alternativ att kosta mindre, modeller från utländska tillverkare är dyrare. De senare är betydligt överlägsna i kvalitet och design. Deras fästelement och beslag är mycket starkare, och deras mekanismer är mer uppfinningsrika och kraftfulla. Moderna utländska våningssängar med en soffa har utmärkt funktionalitet, ett brett urval av färger och stilistiska lösningar. Men på ett eller annat sätt kan köparen alltid hitta det bästa alternativet för sig själv som uppfyller principen “priskvalitet”.

f9ba4016fa5ef0f95191de0174eb222b-twin-futon-futon-våningssäng

En våningssäng med en soffa är inte bara bekväm, praktisk och funktionell, utan också väldigt snygg. Med sådana transformerbara möbler kan du säkert ta emot gäster med en övernattning.