Vitt tegel i inredningen: exotismen i medeltiden idag

Varje designidé kan förkroppsligas i en modern inredning. Det är lätt att verifiera detta genom att besöka ett hus, i vars design dekorativa tegelverk användes..

Tegel i det inre av lägenheten

Själva ordet “tegel” tog de turkiska folken till Ryssland – innan dess användes begreppet “plint”. Denna konststen är tillverkad av mineraliska material och har alla egenskaper hos en riktig sten: styrka, fuktbeständighet och frostbeständighet. Sammansättningen av rött tegel, kallad keramik, är huvudsakligen lera. Vitt består däremot av sand med kalk. En sådan blandning brukar kallas silikat – därav namnet på denna typ av efterbehandlingsmaterial..

Ljus inredning med tegel

Vid inredning av rum föredrar många designers silikatstenar, eftersom de är mycket starkare än keramiska. Dessutom har detta material goda ljudisoleringsegenskaper och är känt för sin miljövänlighet, eftersom det är tillverkat av rena naturliga råvaror. Dessa kvaliteter gör det möjligt att använda vit tegel i konstruktionen av interna skiljeväggar, för dekorativ väggdekoration, mot eldstäder och pelare, och även när man avslutar möbler..

Snygg tegeldesign

Var kom mode för tegel i interiören ifrån??

Tegeldekoration i interiören i ryska lägenheter kan hittas sällan – denna designriktning vinner bara sin popularitet i vårt land. Men i staterna i Europa och Amerika blev tegelstenar fashionabla i mitten av 1900 -talet. Man tror att kärnan i den trend som är så moderiktig nu ligger bosättningen av industribyggnader i New York av fattig amerikansk ungdom. Den tidens ekonomiska svårigheter tillät inte husägare att avsluta lokalerna, så väggarna lämnades intakta..

Tegelverk i ett hus på landet

Trenden att omvandla gamla fabrikslokaler till bostadshus fortsatte under de följande åren. Men på grund av att alla inte har råd att köpa en gammal industribyggnad uppstod tanken på att skapa konstgjorda tegelväggar och skiljeväggar bland designers. Nu utvecklas detta område framgångsrikt. Dekorativ tegeldekoration används med stor framgång i utformningen av interiörer i både hus och stadslägenheter. Under de senaste åren har användningen av detta material blivit associerad inte bara med detaljerna i efterbehandlingen av de tidigare industriområdena, utan också med andra designområden..

Raffinerad lyx av vitt tegel

Förutom loftstil (från det amerikanska ordet loft – en övergiven lokal från en tidigare fabrik, ombyggd till bostäder), är användningen av tegel typiskt för interiörer i stil med minimalism, country och gotik.

Grovt tegel i ett minimalistiskt rum betonar dess närhet till den naturliga stadsmiljön. Lantlig stil innebär inledningsvis användning av tegel i dekorationen av stugor och herrgårdar – nu strävar även många ägare av stadsbostäder för att skapa en sorts rustik smak i sina lägenheter. Den gotiska stilen är känd för oss från arkitekturen i medeltida Europa. Det fanns ingen speciell väggdekoration på den tiden. Idag representeras denna designtrend i stor utsträckning av tegelverk, dekoration av spetsiga valv, pelare och innerväggar i herrgårdar..

Lyx i interiören Prakten av vita nyanser Lantvilla i vita färger

Tegelverk i inredningen: sätt att skapa det

Naturlig tegelvägg

Du kan använda det enklaste och mest naturliga sättet – att få en riktig tegelvägg till sin rätta form. Detta alternativ är perfekt för de glada ägarna av en lägenhet i en ny byggnad. I detta fall kan en av väggarna lämnas intakt och behålla det ursprungliga tegelverket. Även om tegel av god kvalitet användes under konstruktionen och kvaliteten på läggningen inte väcker oro, kan du fortfarande inte klara dig utan restaureringsarbete. Det är nödvändigt att ta bort spår av cement- och saltfläckar, slipa ytan och gnugga alla sömmar med en speciell injekteringsbruk eller kitt. Efter slutförandet av alla dessa aktiviteter är tegelväggen täckt med en speciell vattenbaserad lack..

Tapeter i form av tegel

Du kan simulera tegel med speciell tapet. Det här alternativet är inte för dyrt, men många husägare anser dekorativa tegelliknande tapeter en lämning. Och helt förgäves! Du kan hitta många sorter av dessa beläggningar i butiker. Bland dem finns det texturerade tapeter för målning och efterbehandlingsmaterial som inte kräver färgning, vilket inte bara imiterar strukturen, utan alla färgnyanser av riktiga tegel..

Mot tegel

I vissa fall är det värt att använda tegel för ytbeklädnad. Denna sort är mest lämplig för efterbehandling, eftersom sådant material är mycket tunnare än vanliga byggstenar. Dessutom väger den mindre, vilket är mycket uppskattat vid beklädnad av tunna väggar. Detta material har ett mycket brett utbud av färger och texturer. Det mest spektakulära är verkligen den handformade tegelstenen. Spår av sand på dess yta gör varje tegel unik, men ökar samtidigt dess värde..

Tegelimitationskakel

Du kanske redan har stött på detta dekorativa material som kallas tegelfaner. En sådan tegelsten har liknande egenskaper som ansikte – många förstår inte ens vad skillnaden är. Faktum är att plattor har en tunnare bas än mot tegelstenar. Detta dekorativa material läggs som alla vanliga kakel..

Vitt tegel som inredningens huvudelement

Vitt murverk: accenter i hela lägenheten

När du skapar interiörer används tegelväggar ofta för att skapa originella accenter. Oftast sticker en av väggarna ut – utrymmet bakom TV: n eller soffan i vardagsrummet, området vid sängens huvud i sovrummet eller området nära matbordet i köket. Tack vare rätt accenter väcker dessa delar av rummet uppmärksamhet i första hand..

Fantastisk vit tegelsten

Dekorativa vita tegelstenar är perfekta för ytor gjorda av olika byggmaterial, såsom gips och glas, samt krom- och metallprodukter. Därför kan vita tegelväggar integreras i det inre av en mängd olika rum. I interiörer kombineras detta material oftast med väggar av samma färg. Den ljusa nyansen av tegel ger varje rum ytterligare volym och luftighet. För att undvika effekten av ett sjukhusrum rekommenderas det “utspädd” interiör med slående detaljer och tillbehör.

Ljusa tillbehör i inredningen Mysigt verkstadsutrymme

För att vända mot rummet kan du tilldela inte en utan två hela väggar. En integrerad del av det moderna vardagsrummet är eldstaden, färdig med vitt dekorativt material. Vid beklädnad är sådana egenskaper hos en tegelsten som brandmotstånd och motståndskraft mot sprickor mycket användbara. Massiv spisbeklädnad kan ersättas med delvis inredning.

Fantastiskt vackert vardagsrum Vit tegel spis Dekorativ öppen spis i vardagsrummet Charmigt vardagsrum

I sovrummet under en vit tegel räcker det med att ta en av väggarna, helst vid sängens huvud – detta kommer att väcka liv i rummet och göra det mer bekvämt.

Snövit sovrum Vit sovrum interiör

I köket ser också vita tegelverk mycket intressanta ut. Lätta tegelstenar kan användas för att dekorera inte bara ett köksförkläde, utan också en bardisk. Detta material passar perfekt med alla moderna köksapparater..

Kök Kök Tegelverk i köket

Användningen av vitt tegel i hallen kommer visuellt att utöka rummets yta. En betydande fördel med att använda detta material i ett sådant rum är dess motståndskraft mot nötning och sönderfall – smutsiga ytor rengörs enkelt och tvättas.

Trappa Mysig hall

Således är vit tegel i det inre av din lägenhet inte bara en hyllning till flyktigt mode. Rummen får sofistikering och en unik stil baserad på praktisk och bekvämlighet, och det kostar mycket.