Vardagsrum i stil med minimalism: ett dyrt nöje?

Trender i utformningen av ett modernt vardagsrum är förknippat med en förändring av den allmänna synen på syftet med detta rum. Det används mindre och mindre för att ta emot stora och bullriga företag. Det är normalt att hålla trångt firande utanför hemmet idag. Vardagsrummet, å andra sidan, ses som ett slags tillflyktsort efter en hård dag på jobbet, så dess interiör ska vara lugnande och skapa förutsättningar för maximal avkoppling. Detta uppnås

  • skapa en atmosfär av rymlighet fylld med luft,
  • med respekt för proportioner,
  • zonutrymme,
  • befrielse från högar av föremål, möbler som är gjorda av de mest nödvändiga funktionella möblerna,
  • undvika kakofonin i färgpaletten som irriterar ögonen,
  • justerbart ljusflöde,
  • strikt ordning och harmoni.

Allt ovanstående är innehållet i begreppet minimalismstil..

Modernt vardagsrum i stil med minimalism Modernt vardagsrum i stil med minimalism med en karakteristisk rymdzon och användning av akromatiska färger – vitt, svart, alla nyanser av grått Modernt vardagsrum i stil med minimalism Mysigt rekreationsområde för en familjecirkel Funktionella möbler

Ursprung

Minimalism som designtrend tog form i slutet av 60 -talet i New York, men dess ursprung är förankrat i Europa, till de idéer som den tyska arkitekten Ludwig Mies van der Rohe formulerade, en av 1900 -talets mest betydande kreativa personligheter. Det var han som började utveckla begreppet renhet av former, som låg till grund för minimalismen. Hans lakoniska formulering hade ett stort inflytande på designidén:

Mindre är mer

Ludwig Mies van der Rohe

Han ägnade hela sitt liv åt att skapa en universell och enkel arkitektur. Hans verk kännetecknas av styva geometriska kompositioner och en fullständig brist på dekorativa element, men «poesi» strukturerna och inredningen som skapats av honom består i det utsökta utförandet att upprätthålla proportioner, i användningen av utsökta eleganta material (till exempel marmor, onyx, travertin, kromstål, brons eller lövträ), i noggrant och noggrant utarbetade detaljer.

På 70-talet når minimalismen mognad och blir ett slags reaktion på den så kallade popkonsten..

En uppsättning möbler i strikta geometriska former

 En uppsättning möbler med strikta geometriska former som bevarar träets naturliga färg.

Fasad av en rymlig garderob – stängd.

Inredningen återskapar atmosfären i ett lantligt hus från mitten av 50-talet.

Designer James Cowan

De orientaliska traditionerna för inredning, särskilt japanska, hade ett stort inflytande på utformningen av stilen..

Minimalistiska funktioner lånade från traditionella japanska designsystem

Minimalistiska funktioner lånade från traditionella japanska designsystem –

låga stativ och soffor, användning av konstgjorda stenytor,

symmetri i arrangemanget av dekorativa element, färger nära naturliga nyanser,

skjutdörrar, trägolv och användning av panoramautsikt som ett inre element,

röd eller grön accentfärg, dekorativa dvärgplanter

Funktioner i minimalism

Minimalism kännetecknas av den extrema enkelheten i dess former, renhet av linjer, neutrala toner, ledigt utrymme, där harmoni och balans råder. Först och främst ges stora, höga och öppna utrymmen företräde..

Det rymliga rummet är visuellt förstorat på grund av de glasade väggarna

Det rymliga rummet är visuellt förstorat på grund av glasade väggar, panoramautsikt, en uppsättning lyxiga möbler i strikta geometriska former.

Vitt spektrum expanderar visuellt utrymmet

Den skapade miljön är funktionell och fri från redundans, mättnad, visuell förorening, kakofoni av upprepning. Minimalism kan ses som estetisk «anti-barock».  Allt i det är underordnat mjukhet, lugn och ordning, det finns inget överflödigt i interiören.

17 I rekreationsområdet, organiserat med hjälp av en skiljevägg

I ett rekreationsområde organiserat med en skiljevägg,

bara det mest nödvändiga för avkoppling stoppade möbler i beige toner.

Dekoration av en slät skiljevägg – reproduktioner av hög kvalitet (eller kanske original?!)

i stil med de franska impressionisterna

Minimalismens filosofi strävar efter att dekorera alla utrymmen med hjälp av ett minimalt antal element, som i sin tur bör utgöra en sammansättningsenhet, inte skuggad av några dekorativa element. I detta sammanhang ges företräde åt rena och låga linjer, nästan på golvnivå, med ett helt monokromt tak, golv, väggar och noggrant utvalda funktionella möbler..

Arbetsområde interiör Interiören i arbetsområdet är en klassiker för minimalism färgsammansättning, strikta geometriska former av ett skåp med en sluten fasad, ett skrivbord, inslag av väggdekor (målning, tryck) och en funktionell ergonomisk designerstol schäslong från Charles och Ray Eames Arbetsområde interiör Interiören är fylld med minimala möbler Användningen av zoner på olika nivåer är en av funktionerna i stilen Tydlig zonering av ett rymligt rum är ett karakteristiskt inslag i minimalismen

Färger

En av minimalismens huvuddrag är användningen av rena färger, ytor eller svartvita lager, vitt och beige dominerar i mjuka toner. Mörkare eller till och med svarta nyanser kan inkluderas för att markera detaljer och tillbehör.

Inkludering av mörka nyanser av brunt i interiören

Införandet av mörka nyanser av brunt i inredningen tjänar till att skapa en atmosfär i rekreationsområdet som bidrar till avkoppling och meditation..

De breda modulära sofforna och designade gungstolarna från Eames makar är underordnade samma mål.

När det gäller vitt måste det komma ihåg att det har ett brett spektrum av nyansvariationer som kan lysa eller reflektera flera gånger. Kontrasten tillhandahålls av några dekorativa detaljer som aldrig får överanvändas. Den målade delen kan vara röd eller pistasch och presenteras i en matta, kuddar eller något föremål..

Färgkontraster Färgkontraster i huvudbeige -serien representeras av svarta och röda toner av tillbehör (soffkuddar), ett soffbord och en barock fåtölj (stilkontrast) Färgkontraster Utrymmet är visuellt zonindelat Färgkompositionen består av nyanser av vitt, grått och beige Huvudfärg - nyanser av vitt Skapa en accentfärg Primär vit Klassiskt färgschema för en minimalistisk inredning Familjelounge med ljusorange runda möbler

Material (redigera)

Material är en annan viktig del av minimalismen. Minimalistiska konstruktioner använder trä (främst för möbler, golv) och naturmaterial (med den mest nödvändiga minsta bearbetningen) material: slät cement, glas, ståltråd, sten, speglar och stora ytor av polerade ytor. Minimalism handlar inte om att spara material, valet görs till förmån för högsta kvalitet och följaktligen dyrt.

Interiören har stora ytor av glasytor Interiören innehåller stora ytor av glasytor (fönster -väggar, ett bord), cement – släta väggar utan dekor och stuckaturer, metall – trappor, trä – golv. Den grundläggande vita färgen kontrasterar med svart, vilket alltid spelar en extra roll i en minimalistisk inredning. Interiören har stora ytor av glasytor Hjältar '' interiör - glas och textilier Inredningen använder trä, konststen, textilier Stora glasytor är minimalismens kännetecken Trä i inredningen

Textil

När du väljer textilier för ett minimalistiskt vardagsrum bör aggressiva, barock- eller blommönster undvikas. Tyger bör ge friskhet, mysighet och vila och avkoppling, och det är bättre för dem att vara monokromatiska. För gardiner, kuddar och klädsel föredras naturligt dyra tyger av bomull eller linne, beroende på stilenhet och huvudidén om design.

Möbelklädsel, mattans färger är underordnade interiörens allmänna färgschema

Möbelklädsel, mattfärger är underordnade interiörens allmänna färgschema

Textilier i interiören matchar eller kontrasterar med det huvudsakliga vita sortimentetTextilier i interiören matchar eller kontrasterar med det huvudsakliga vita färgschemat

(gardiner, soffklädsel),

livar upp den akromatiska paletten med blommiga rosa mönster

(matta, kuddöverdrag

möbel

Möblerna är också föremål för konceptet enkelhet och funktionalitet. Nästan leninistisk – mindre är mer. Möbler är inte alltid visuellt fixade, dolda hyllor och skåp i modern eller orientalisk (japansk) stil används aktivt.

Hyllor och skåp i rekreationsområdet

Hyllorna och skåpen i rekreationsområdet ligger bakom stängda fasader.

Isama Noguchi glasbord Designerbord

funktionell, dekorativ, dyr och prestigefylld

Andra möbler, till exempel en soffa, fåtöljer, ett soffbord, utöver deras direkta syfte, spelar rollen som en utsökt inredning, om valet görs till förmån för möbler av författarens design.

En karakteristisk trend för minimalism är användningen av fribärande möbler.

En karakteristisk trend av minimalism är användningen av fribärande möbler.,

som om «växer ut ur väggen och frigör utrymme så mycket som möjligt.

Hyllor (glas), bord, TV -stativ, säte, dekorativ panel med strikta geometriska former är i harmoni med mattmönstret.

Färgschemat för achromatiska nyanser kompletteras med en kontrasterande kromatisk ton – röd

Väggar

Väggarna bör frigöras från dekoration så mycket som möjligt, även om det är tillåtet att använda författarens bild. En utmärkt lösning skulle vara en platt plasmaskärm. Släta ljusa väggar eller med stentäcke som dekorativt element.

Renheten i stilen uppnås genom användning av färger

Renheten i stilen uppnås med en palett av bruna toner.

(accentfärg skapad med hjälp av ett dekorativt element – en röd vas),

golvbeläggning av dyrt trä, fönster i full längd

(flödet av naturligt ljus styrs av persienner), hemmabiosystem,

lakonisk lång hylla med enkel geometrisk form,

och en uppsättning möbler (schäslong och ovalt bord) från de ikoniska amerikanska formgivarna Charles och Ray Eames

Utrymmezon

Zoneringsutrymme (matlagning och vila)

uppnås med mjuka höga (golv till tak) skiljeväggar.

Huvudfärgschemat är achromatiskt (gråtoner).

Dekorelement – målningar – är gjorda i huvudpalettens färger.

Hyllor och skåp döljs av stängda fasader

Belysning

Ett av de viktigaste verktygen för att skapa en minimalistisk inredning är ljus. Ett komplext belysningssystem skapas: takljus, golvlampor, sidoljus, rörformiga lampor, vridbar med möjlighet att justera ljusflödet, varmt halogenriktat ljus (för att framhäva individuella inredningsdetaljer), LED (endast för dekorativa ändamål, inte som den viktigaste), naturlig belysning på grund av breda fönster och glasade takpartier.

Naturligt ljus strömmar fritt genom fönsterväggen Flödet av naturligt ljus passerar fritt genom väggfönstret, utan draperi i form av gardiner och gardiner. Panoramautsikt är en del av en design som ger en känsla av rymlighet, ljus och luft. Färgintervallet är mjölkvitt. Möbler i strikta geometriska former. «Zhimvy» interiören blir tack vare böckerna kvar på bordet Naturligt ljus strömmar fritt genom fönsterväggen Sofistikerat belysningssystem Vridbar uppsättning belyser interiörens dekorativa element Infällda taklampor

Hnågra nyanser

Minimalism fungerar bra med byggnader av modern arkitektur, men med rätt tillvägagångssätt kan den användas för äldre strukturer.

Hus av modern arkitektur

Huset för modern arkitektur är inrett med minimalistiska tekniker –

vita och beige färger (accentfärg – turkos dekorativ figur),

stora glasytor, funktionella snygga möbler

Minimalism är i perfekt harmoni med inredning i orientalisk stil, men som ett resultat kommer stilen att förvärva funktioner i en eklektisk.

Minimalism passar väldigt snygga människor som inte kan kränka den estetiska ordningen, samla onödiga saker som kan förstöra den skapade stilen. Därför sägs det att minimalism inte är avsedd för oorganiserade naturer..

Ägarens uppgift är att inte störa ordningen och harmonin med onödiga detaljer

Minimalism är en ny estetik, det är valet för dem som ser till framtiden och har modet att lämna gamla traditioner.

37 Ett utrymme fyllt med luft

Ett utrymme fyllt med luft, ljus från olika källor,

lugna färger, slutna skåpfronter,

monokroma färger på gardiner, gardiner, klädsel och mjuk matta –

romantisk minimalism för en modern familj.