Vardagsrum i Provence -stil: många fotoexempel på den färdiga designen

Vardagsrummet i Provence -stil ger intryck av lätthet och harmoni med naturen. Rätt utvalda möbler gör din vistelse trevligare och rummet extremt attraktivt när det gäller utseende. Ta reda på hur du dekorerar ett provensalskt vardagsrum? Vilka element kommer att bli integrerade i rummet?

Vardagsrum i Provence -stil: varifrån idén kom?

För att helt förstå de arrangemang som inspirerats av den provensalska stilen är det värt att bekanta sig med dess ursprung. Den historiska regionen Provence ligger i södra Frankrike, nära Alperna och Medelhavet. Det är en region känd för sitt vackra soliga väder. Dess popularitet påverkades också av de världsberömda lavendelskördarna och vackra vingårdarna. Helheten kompletteras av smala, stämningsfulla gator och små hus med väl upplysta vardagsrum. Således bör vardagsrummets provensalska stil förkroppsligar de mest karakteristiska elementen i regionen. Interiören ska vara ordentligt upplyst, ljus och bekväm. Du hittar blommotiv, lavendelfärger och stiliserade trämöbler i dem. Om du letar efter mer inspiration, kolla in det utvalda fotogalleriet..

Vardagsrum i Provence -stil: foton av fashionabla interiörer

Hur man dekorerar ett hus i Provence -stil? Först av allt, ta hand om rätt färg på väggarna. Interiören ska vara väl upplyst med naturligt ljus, och rymliga fönster kommer att ge solstrålar och ett varmt, trevligt humör..

Den soliga atmosfären kan betonas ytterligare genom att välja rätt färg på väggarna. Vardagsrummet i provensalsk stil är baserat på ljusa och pastellfärger. Väggarna i små och mindre solbelysta interiörer kan målas i vitt och ekru. Genom att välja denna typ av pastellskugga förbättrar du de visuella proportionerna i rummet. En ljus vägg reflekterar också mer solljus, vilket resulterar i bättre rumsbelysning..

Ett vardagsrum i Provence -stil ger bredare dekorativa alternativ. Färgen på rummet kan vara lavendel, vilket effektivt framhäver önskad visuell effekt. Fragment av väggarna kan få lite mörkare färger, vilket ger interiören karaktär. När du väljer färger, se till att helhetsbilden inte ser rörig ut. Beskrivningen av de provensalska rummen är förknippad med en fräsch andedräkt och värme. Väggfärger bör spela en sekundär roll och utgöra en bakgrund för hela inredningen..

Kök-vardagsrum i Provence-stil

Möbler i Provence -stil är vanligtvis gjorda av trä. Interiören är dock också utrustad med naturstenelement. En elegant bänkskiva i sten fungerar i köket. I sin tur kan arrangemanget av vardagsrummet berikas med en dekorativ fönsterbräda i sten. Detta är ett enkelt sätt att få önskad effekt. Kombinationen av sten och naturligt trä kommer att göra det kök-vardagsrummet i provensalsk stil karakteristiskt.

Vitt huvud

En av huvuddragen som är populära i provensalska interiörer är vit. Det finns i tusentals sorter och nyanser. Vardagsrummet i Provence -stil är vita trämöbler och stoppade möbler, samma tillbehör och ofta väggar. Vissa interiörelement skiljer sig från varandra i nyanser och texturer. Vitt i ett provensalskt rum kompletterar andra känsliga färger som beige, grönt och lila. Han är dock i täten, och resten är bara accenter för att betona interiören..

Vardagsrumsinredning i Provence -stil: val av möbler

På frågan om hur man inreder ett hus i provensalsk stil är möbler värda att nämnas. Detta vardagsrum är baserat på en naturlig miljö. Den innehåller ofta träskåp eller traditionella skänk..

Hur kan du inreda ditt vardagsrum och hitta rätt saker? När du väljer möbler i provensalsk stil bör du överväga shabby chic -modeller. Du kan välja möbler i en naturalistisk, lite åldrad form. Tack vare honom får vardagsrummet en mer sofistikerad karaktär. Shabby chic möbler i provensalsk stil kan ha en rik historia. Men du hittar ofta antika belagda produkter också. Detta är en intressant dekorativ effekt som ger möblerna en lite rustik och återhållsam karaktär..

Vardagsrum i ett hus i Provence -stil: konstgjord belysning

Den provensalska stilbeskrivningen avser väl upplysta, mysiga arrangemang. Men artificiellt ljus är mycket viktigt i ett rum efter mörker. Det är därför det lönar sig att skapa rätt konstgjord belysning..

Vardagsrummet kommer att vara välutrustat med minst två ljuskällor. En av dem kan placeras i mitten av taket, den andra på väggen. Vägglampor kan vara riktade och framhäva en elegant målning eller shabby chica möbler. Belysningssystem måste ha en klassisk form. Placera varma glödlampor i dem. Detta kommer att vara ett annat element som kommer att betona den mysiga atmosfären i Provence..

Tända ljus hjälper också till att skapa rätt stämning i ett provensalskt vardagsrum. Det är värt att placera dem i dekorativa ljusstakar (vita, metall, mejslade eller snidade). Håll dem dock alltid borta från gardiner, gardiner eller barn, eftersom vårdslöshet leder till eld.

Vardagsrumsdesign och tillbehör i Provence -stil – varje detalj är viktig

Ett vardagsrum i provensalsk stil ska vara fullt av intressanta tillbehör. Även små dekorationer kan ändra stilen på ett rum och ge det rätt karaktär. När du väljer tillbehör, ge en beskrivning av det provensalska hemmet. Du hittar lavendelvaser, rustika, färgglada dekorationer och många blommotiv..

Gardiner med känsliga färger är väl lämpade för ett vardagsrum i Provence-stil. En intressant lösning skulle också vara en målning eller väggklocka relaterad till klimatet i södra Frankrike. Provensalsk stil i vardagsrummet – ett val som är värt att överväga.

Undrar du vilken version av Provence -vardagsrummet du skulle vilja ha mest? Föredrar du vit inomhus eller tenderar att ha andra ljusa färger? Se fotogalleriet och välj dina favoriter.