Vardagsrum i orientalisk stil: färger, material, tillbehör i hundra idéer för en exotisk inredning

Idag kännetecknas den orientaliska stilen i inredningen av unika element, inklusive mönster, rika färger och traditionellt hantverk. Öster återvänder till moderna vardagsrum och fyller rummet med original inredning. Så hur utrustar jag ett rum i orientalisk stil? Kolla in vår praktiska guide och fotoexempel.

Vardagsrum i orientalisk stil: vad som är typiskt?

För många människor är östern exotisk, mångfald och det som är långt borta eller inte är känt alls. Det är ganska svårt att karakterisera den exakta definitionen av öst. Vanligtvis används denna term för att beskriva asiatiska länder, främst Indien, Kina, Japan, Thailand, Vietnam och Korea. Vissa inkluderar också nordafrikanska länder som Marocko, Tunisien och Mellanöstern. Således representerar den orientaliska stilen ett brett spektrum av kulturer och trender, från färgglada och underbara Indien till diskret och sofistikerat Japan. Det förekommer i många variationer, ofta motsäger varandra, förenar olika order. Enkelt uttryckt innebär denna stilistiska riktning överföringen av östlig estetik till väst..

Mode för orientaliska interiörer började i Europa under första hälften av 1800 -talet. Européerna började lära sig mer om Asien och avlägsna, tidigare okända kulturer. Transportutvecklingen var av stor betydelse i detta. Exotiska motiv blev extremt populära, eftersom även hela salonger i japansk eller kinesisk stil organiserades. Orientalisk stil blev på nytt mode på 1980 -talet, denna gång i spåren av intresse för religioner. Ansträngningar gjordes för att exakt återskapa interiören i Indien, Indonesien, Iran eller Marocko, men i europeisk verklighet såg det onaturligt ut..

Idag kan man bättre och mer medvetet lita på orientaliska tendenser. Designers tar individuella element från dem och integrerar dem i välbekanta vardagsrumsinredningar. Detta kräver dock uppmärksamhet och respekt för främmande kulturer. Var särskilt försiktig med intensiva färger, många och varierade mönster och rik inredning som gör kitsch och överdrift mycket lätt..

Vardagsrumsdesign i orientalisk stil: färger, material, tillbehör

Särdrag: variation, prakt, rikedom, exotism, respekt för traditionellt hantverk och hantverk, uttrycksfullhet.

Färger: rika röda, gröna, gula, samt lila, orange och rosa, kompletterade med vitt och svart.

Material: exotiska träslag, bambu, vävning, metall, glas, papper.

Tillbehör: Marockanska eller kinesiska lyktor, rökelsepinnar, små dekorerade bord, kinesiskt porslin, Buddha -figurer, tyger med orientaliska mönster.

Orientalisk stil i det inre av vardagsrummet i lägenheten

Det viktigaste elementet i interiören i orientalisk stil är möbler. Det är vanligtvis tillverkat av exotiska träslag som rosenträ, med skulpturella utsmyckningar, ibland mycket invecklade med en spetsstruktur. Vardagsrum kan också dekoreras med målningar. Inredning har vanligtvis uttrycksfulla former, så ett element, till exempel en byrå, räcker för att skapa rätt atmosfär. Typiska för orientaliska kulturer är små bord och konsoler av metall, teak eller bambu. De är invecklade och mångfärgade.

Ovannämnda bambu finns också i persienner, fotoramar, olika behållare och mobila partitioner som kallas skärmar. Detta naturmaterial är främst karakteristiskt för japanska vardagsrum, men inte bara.

När du inreder en lägenhet i orientalisk stil, var uppmärksam på belysningen, som skiljer sig väsentligt från den europeiska. Dessa kan vara rikt dekorerade lampor och lyktor i marockansk stil, gjorda av metall, samt ljusa papperslampor tillverkade i Fjärran Östern..

I varje, även det minsta föremålet, bör du se handen på en skicklig person. I orientalisk stil är traditionellt hantverk extremt högt uppskattat. Utsmyckade metallarbeten med invecklad inredning bör visas i den orientaliska inredningen. Öst är en mängd aromer. Rökelse och doftljus ska komplettera inredningen. Elefanter är särskilt respekterade i Thailand, eftersom det finns en speciell hinduistisk legend om guden Shivas son. Elefanter finns i thailändska målningar, reliefer och skulpturer.

Färgerna i orientalisk stil är intensiva. Det är främst rött, vilket i kinesisk kultur symboliserar lycka. Mättade nyanser av grönt och gult, mörka träslag är också välkomna.

Marockansk klöver är ett populärt dekorativt motiv som visas på kuddar, mattor, tapeter, keramiska och cementplattor och vaser. De rikt dekorerade möblerna är typiska för kulturerna i Mellanöstern och Fjärran Östern. Bara några få saker räcker för att skapa ett orientaliskt arrangemang för din lägenhet..

På den östra platsen är det ingen brist på tyger. Kuddar eller gardiner kan vara glänsande, dekorerade med traditionella mönster. Mattor ska också finnas i vardagsrummet..

Vardagsrum i orientalisk stil: arrangemangsidéer

Det finns ingen anledning att göra en lång resa för att känna sig som på en annan kontinent. Ta med en orientalisk atmosfär till ditt vardagsrum med små förändringar och enkla tweaks. Orientaliska smycken, även om de inte är särskilt populära, hittar fortfarande sina anhängare. Som regel är det fanatiska resenärer som tar med sig påsar med souvenirer från olika länder i form av ljusstakar, statyetter, korgar, överkast och örngott från varje expedition i Fjärran Östern. Men idag kan alla framgångsrikt skapa en orientalisk inredning med erbjudandet om salonger med inredningsartiklar och användbara tillbehör. Var ska man starta?

Mjuk och mysig inredning

Vardagsrummet är livets centrum, så det är värt att tillgodose familjens behov och vanor. Älskar du att spendera tid i soffan, ägna dig åt intressant läsning, titta på dina favorit -tv -program eller njuta av lugnande indonesisk musik? De allestädes närvarande kuddarna, överkasten och täcken i orientaliska toner i rika rosa, djupröda eller varmbruna skulle vara perfekta i vardagsrummet. Orientaliska tips ger glittrande guldmaterial, medan en sittgrupp i vardagsrummet kompletteras med en matta med prydnadsmönster. Omgiven av mjukhet kan du fördjupa dig i salig avkoppling.

Klimatljus

Dofter och ljus spelar en extremt viktig roll i orientaliska interiörer. Så välj mässingsljusstakar, utsmyckade lyktor av glas och metall i turkosa, lila och guldfärger, eller genombrutna modeller som kommer att ge ro och harmoni till interiören med subtila ljusstrålar. Köp en eterisk olja och rökelsemaskin som kommer att bära den söta och kryddiga doften av färgglada marockanska marknader i ditt vardagsrum.

Funktionella tillbehör

Den praktiska förvaringsfunktionen kan kombineras med den ursprungliga ljusa orientaliska designen. Kom ihåg att öst först och främst är handgjorda möbler och hushållsartiklar som är dekorerade med invecklade, unika mönster. Om du gömmer tidningar, då bara i en gyllene ekoläderbehållare. Förbered eleganta, dekorativa lådor för små föremål. Rollen som praktiska och dekorativa tillbehör i orientalisk stil kan också spelas av blanka kistor, dekorerade med prydnadsdesignlådor eller intressant förvaring med en vacker bild av en elefant som står på locket..

Orientaliska prydnader

Du kan känna det orientaliska andetaget i vardagsrummet genom att införa några typiska dekorativa föremål i det. En gyllene matta med ett öppet mönster ger ditt soffbord en orientalisk smak. En förgylld afrikansk kvinnofigur på en hylla ger en touch av hett klimat «svart jord», och en silver Buddha -staty kommer att glädja gästerna att tillbringa en mysig kväll i vardagsrummet. Använd dessutom en silverspegel i en uteslutande dekorativ form, som kommer att accentuera inredningen och lägga till elegans i interiören..

Fortfarande inte säker på hur du ska dekorera ditt vardagsrum i modern stil? Välj bland hundratals färdiga interiörer i det presenterade fotogalleriet.