Vardagsrum i modern stil: floristiskt tema i en elegant design

Smala former, vågiga linjer, många blommiga ornament – allt detta är kännetecknande för jugendstilen. Den dök upp vid 1800- och 1900 -talets början och täckte hela Europa. Det var ett symptom på ett uppror mot de geometriska former som gällde tidigare. Art Nouveau hämtar inspiration från naturen. Som i naturen är ingenting perfekt, så det är svårt att hitta symmetri i interiörer i denna riktning. De mjuka, strömlinjeformade linjerna som definierar denna stil skapar ett slags konstnärligt rör. Tack vare detta får vardagsrum dynamik och en extraordinär karaktär..

Vardagsrum i modern stil: en inblick i historien

Modern är en stil som var aktiv under åren 1890-1918. Han fokuserar på utsmyckning, detalj och naturlighet som tidlösa värden. Födelsen av jugendstilen är förknippad med en händelse som ägde rum 1892, då konstnärer gjorde uppror mot historicism och akademism, lämnade München Artists ‘Association och grundade en egen förening som kallades München -sessionen. Sedan bildades andra föreningar: Berlin och Wien modernism. Titeln understryker konstnärernas motstånd mot gamla konsttrender. Picasso, Salvador Dali, Frida Kahlo, Diego Rivera är representanter för modernismen. Denna riktning började implementeras i utformningen av husets inre utrymme, inklusive huvudrummen – vardagsrum.

Vardagsrumsmöbler i modern stil

Art Nouveau i tillämpad konst är förknippad med en flexibel och vågig linje, ofta i form av bokstaven S. Den dynamiska möbellinjen som används i inredningen skapar ett intryck av lätthet. Det ska vara enkelt i formen. Möbler i denna inredning behöver inte vara antik. Du kan välja en fåtölj med upphöjda ben, vilket också ger rummet en modernistisk stil. När man inreder ett vardagsrum bör man sträva efter att kombinera objektens funktionalitet med det vackra i deras detaljer. Exempel på tillbehör med en vågig linje som kan placeras i en jugendlägenhet är ljusstakar eller en spegel i en ram dekorerad med ett blommotiv, samt en mängd olika glasmålningar..

Modernt vardagsrum interiör: funktioner

Arrangemang inspirerade av denna stil fängslar med nåd och delikat design. Av alla trender som hämtas från naturen är Art Nouveau den mest dekorativa, så den kommer att tilltala dem som är trötta på ekonomisk minimalism. Bland de mest igenkännliga jugendmotiven finns flytande linjer, skal, blommor och insekter. Trollsländor, fjärilar och fåglar finns i form av insatser på möbler, prydnader på speglar och invecklade knicknacks, mönster på tapeter och tallrikar, samt glasmålningar. Förutom blomster- och djurtrender dras jugendern också ivrigt till orientalisk konst, särskilt japansk konst, och ännu mer asketiska geometriska trender..

Modern inkluderar också motiv för orientalisk och i synnerhet japansk konst, det vill säga vertikal komposition. Vertikala ränder och prydnader betonar möblernas och föremålens slankhet. Dessutom introduceras geometrisk och abstrakt inredning..

En jugendinredning måste smälta in i naturen. För detta ändamål används dekorationer med växt- och djurmotiv, till exempel träd eller vinstockar. För att utrusta vardagsrummet i denna riktning är det värt att köpa gardiner i blommig stil, till exempel med ett murgröna -motiv. Du kan också hitta textilier med känsliga insektsmönster som trollsländor och långstammade blommor. Naturanteckningar förekommer ofta i målningar, tapeter eller glasmålningar som ger intryck av rörelse..

Modernt kök-vardagsrum

Art nouveau -stil förutsätter asymmetri i rymdens sammansättning. Detta beror på hans förhållande till naturen, där det inte finns några idealiska lösningar. Man bör dock vara försiktig så att tillbehörets och designens rikedom inte leder till en kitsch -estetik i interiören. Asymmetri manifesterar sig i sammansättningen av målningar på väggarna, placeringen av fönster och utseendet på hushållsartiklar. Asymmetri kan också förekomma i komplement, såsom oregelbundna konturer. Det är värt att installera en dekorativ dörr i en jugendlägenhet mellan vardagsrummet och köket. Denna lösning kommer att tillåta mycket ljus att tränga in i rummen, vilket dessutom ger en original design..

Vardagsrumsdesign i modern stil: ljusa färger på inredningen

Färgerna i jugendinteriören är ljusa och känsliga. Väggar och dekorationer ska vara pastellfärgade, till exempel citrongula eller blekta. Guld, skimrande element bör också läggas till i lägenheten, för att inte glömma det bruna. Skala nyanser från grått till vitt är omfattande.

Moderna gardiner i vardagsrummet

Historiska lägenheter i jugendstil har stora, höga fönster som är en modell när det gäller att dekorera dem. De är dekorerade med rika blommiga gardiner, ofta med dekorativa tofsar på vardera sidan av fönstret. Gardinerna är tunga och rikt dekorerade med prydnads- och blommotiv. Ytterligare dekorativa detaljer är tillbehör som fästs på fönstren. Alla fönsterbehandlingar betonar och kompletterar det unika i interiören.

Inredningen framhävs också genom tillägg i form av dukar gjorda av dekorativa tyger. De åtföljs av många kuddar. Varje element bör ursprungligen dekoreras med inredning, snygga pärlor och fransar.

Modernt vardagsrum i jugendstil: skönhet i fashionabla detaljer

Art nouveau -stilen kombinerar elegant tillbehör från olika material. De vackra färgade glasmålningarna har kombinationer av trä, glas eller smidesjärn. Detta betonar interiörens elegans, sofistikering och ursprungliga karaktär. Vardagsrum i jugendstil är dekorerade med många smidda element: balustrader, lampor, en ovanligt formad öppen spis, möbelelement. De åtföljs av mässingfigurfigurer..

Om du letar efter en sofistikerad, subtil elegans som kombinerar variation och harmoni på samma gång är Art Nouveau ett utmärkt val. Det kommer att ge dina vardagsrum en unik karaktär. På grund av dess dynamik kommer rummet dessutom att vara magnifik och representera ett verkligt konstverk..