Vardagsrum i lantlig stil: komfort av atmosfär och rustik romantik i interiören

Interiören i lantlig stil hämtar inspiration från naturen och allt som omger en person. Den viktigaste delen av denna trend är värme och en känsla av gemenskap. Ett vardagsrum i lantlig stil ska vara inrett på ett sådant sätt att varje gång du går in där kan du känna dig så bekväm som möjligt..

Lantligt vardagsrum: trendig design

Det finns faktiskt ingen enda konkret definition av ett vardagsrum i lantlig stil. Komfort och mys är grunden. Ett vardagsrum i lantlig stil blir bara perfekt inrett när du lägger till personliga element. Så använd familjefoton, mönstrade vaser och handgjorda broderade kuddar för att skapa ett unikt, oändligt vardagsrum i lantlig stil. Fotogalleriet i den här artikeln kommer att ge många idéer. Välj det som passar din personliga smak bäst. När du har samlat några idéer kommer det säkert att bli lättare att skapa ett lantligt vardagsrum perfekt för ditt hem..

Vardagsrumsinredning i lantlig stil: vilka färger att välja?

Vardagsrummet i lantlig stil kan inredas i olika färger, vilket helt beror på personlig smak och val. Observera att hallen är det första rummet som gästerna ser i ditt hem. Därför bör färgerna i vardagsrummet väljas för att ge en lugnande och mysig atmosfär. Designers rekommenderar särskilt att använda vita och krämiga nyanser. Ett lantligt vardagsrum ska utstråla mys och gemenskap på alla möjliga sätt, eftersom det är de funktioner som skapar rätt atmosfär och stämning. Det rustika vardagsrummet är ett rum där både familjemedlemmar och inbjudna gäster kommer att prata i timmar i en mysig atmosfär. Stilen är förknippad med att spendera tid i en grupp, så ett sådant vardagsrum bör vara arrangerat runt lugnande färger..

Vardagsrum i lantlig stil i lägenheten: väggdekoration

Det idealiska vardagsrummet i lantlig stil bör ha vita eller gräddväggar kompletterade med träelement, antingen genom användning av balkar eller väggmöbler, det vill säga hyllor.

Den utbredda användningen av trä är en absolut förutsättning för inredning av ett lantligt vardagsrum. Du kan också bestämma en design som helt och hållet är baserad på användning av trä, till exempel paneler på väggarna i vardagsrummet i en lägenhet..

Användningen av tvättad sten som väggbeklädnad blir ett allt mer populärt alternativ eftersom det skapar en rustik effekt för ett elegant vardagsrum..

En annan alltid viktig del av inredningen i lantlig stil är tegel. Snyggt målat eller naturligt rött tegel passar perfekt till träbjälkar.

Var och en av dessa alternativ speglar perfekt landstilen, så välj den som passar din karaktär bäst och uppfyll dina krav och förväntningar..

Sovrum-vardagsrum i lantlig stil: golvval

När det gäller att välja golv för vardagsrummet eller i kombination med sovrummet har du ett brett utbud av material, så allt beror på dina preferenser. I ett typiskt lantligt vardagsrum kan du hitta både sten- och trägolv eller något däremellan. Att välja rätt golv beror helt på smak och framför allt på budget. Kom dock ihåg att golvet ska komplettera andra element i vardagsrummet och sovrumsinredningen. Om du renoverar ett rum är ett enkelt sätt att uppnå en lantlig effekt att använda trälaminatgolv. Å andra sidan, om du planerar att bygga ett lantligt vardagsrum från grunden kan du fokusera på att använda trägolvpaneler av hög kvalitet som ser väldigt elegant ut i kombination med andra träelement i vardagsrummet, till exempel möbler. Att använda stora, orange eller bruna mattor kommer också att perfekt framhäva den rustika, organiska charmen i lantlig stil. Om du väljer stenväggar kan du också ansluta dem till marmorgolvet. Således kommer rummet att få ytterligare charm och sofistikering..

Lantligt kök-vardagsrum

Vardagsrumsdekoration har alltid varit den mest intressanta delen av alla heminredning eftersom det ger en plats att spendera tid för alla familjemedlemmar. Eftersom inredningen i vardagsrummet tenderar att vara ganska ömtålig och subtil, kommer förnuftig användning av ljusare färger med kuddar eller gardiner att omedelbart väcka hela rummet. I ett rustikt kök-vardagsrum bör du vanligtvis installera massiva teak- eller ekmöbler. Hon ska inte särskiljas av komplexa dekorationer, eftersom charmen är dold på ett grovt, naturligt sätt. Vardagsrummet-köket i lantlig stil ska vara rymligt. Detta rum är lämpligt för hela familjesammankomsten till jul eller någon annan högtid. Platsen ska återuppliva delade familjeminnen och stärka band. Således är det alltid en bra idé att dekorera ett lantkök-vardagsrum med familjefoton och souvenirer. Du kan också frestas av en trähylla som rymmer troféer, vackra rätter etc. I en sådan miljö kommer du att tillbringa underbara stunder omgiven av familj och vänner..

Att dekorera kök-vardagsrummet med blommor och örter skapar också en naturlig, varm och vänlig atmosfär hemma. I ett rustikt rum spelar naturen alltid en enorm roll, den blir till och med en del av inredningen. Rätt atmosfär är nyckeln till framgång. En stor matta i vardagsrummet kommer att ge extra värme, särskilt under de kalla vintermånaderna. Dekorativa kökselement i glas framhäver lantlig design.

Tips och tricks: Hur man skapar ett vardagsrum i lantlig stil?

Grundprincipen för att skapa ett vardagsrum i lantlig stil är att designa med stor kärlek, omsorg och känslighet. I ett typiskt förortsvardagsrum kommer trä, liksom sten och metall, alltid att spela den första fiolen. Det rekommenderas att använda mjuka pastellfärger som gör rummet lugnt och varmt. Använd stål- och stenelement för att skapa en unik design. Det idealiska vardagsrummet i lantlig stil ska vara trevligt och välkomnande. Du hittar just dessa interiörer i fotogalleriet..