Vardagsrum i gyllene toner: tips för val av inredningsdetaljer och alternativ för att kombinera guld med andra färger

När du kommer in i något rum är det första som fångar ögat färgens färgschema. Därför, när du väljer en lämplig interiörpalett, bör du bygga på inte bara personliga preferenser, utan också lyssna på rekommendationer från specialister, eftersom varje färg har sin egen karaktär och visar sig på ett annat sätt i ett företag med en eller annan nyans..

Idag föreslår vi att diskutera inredningen i vardagsrummet, gjord i gyllene toner, som är förknippade med solljus, lyx och automatiskt ökar värdet på interiören. Hur du kan använda guldfärgen i inredningen och hur du väljer rätt detaljer för att skapa ett snyggt vardagsrum, du kommer att lära dig vidare.

Guldvardagsrum – färgfunktioner

Varje land behandlar guld på sitt eget sätt. I Indien till exempel är denna nyans förknippad med upplysning. I Egypten symboliserar guld styrka och rikedom. Vi kan med säkerhet säga att användningen av en gyllene nyans i inredning fyller rummet med en viss högtidlighet, höga kostnader och chic. Man bör komma ihåg att en gyllene nyans kan vara kall eller varm, med rosa, med en nyans av koppar och i många andra varianter, därför bör samtidig användning vid design av toner av olika natur undvikas.

Användning av förgylld dekor är endast acceptabelt i väl upplysta rum. I detta fall kommer glansen av ädelmetallen att glittra från den mest fördelaktiga sidan. Om guld introduceras i inredningen med hjälp av föremål, och inte färgschemat för de material som används för dekoration, kommer två eller tre sådana kopior att räcka.

Tapeter för ett gyllene vardagsrum

Ett av de vanligaste sätten att skapa ett vardagsrum i gyllene toner är att använda tapeter med en karakteristisk färg som väggdekoration. En sådan lösning kommer att skapa en mer högtidlig atmosfär och betona den aristokratiska smaken hos lokalägarna..

Produkter kan ha en grundläggande mörk eller ljus nyans, som är täckt med gyllene mönster, eller vara helt gyllene. I det här fallet beror valet av en lämplig typ av tapeter helt på personliga preferenser och rummets storlek. För stora vardagsrum kan du välja vilket alternativ som helst. I rum med ett litet område kommer ljusa nyanser att se mer harmoniska ut..

Möbler för vardagsrumsinredningen i gyllene färger

Vardagsrummets främsta attribut är naturligtvis en soffa eller en uppsättning stoppade möbler, vars komponenter kan välja efter eget gottfinnande. Och när det gäller den gyllene inredningen i vardagsrummet rekommenderar designers att uppmärksamma eleganta möbler som matchar dekorationens huvudskugga och bibehåller en atmosfär av lyx och rikedom. Samtidigt kan möbelns form, dess design, klädfärg och inredning vara helt varierande..

För att ordna ett gyllene vardagsrum i klassisk stil, kommer en snövit soffa med fåtöljer eller en soffa med snidade skär och graciösa ben i en gyllene design att vara ett aktuellt förslag. Svarta möbler kommer att se original i ett vitt och guld vardagsrum, gjord i neoklassisk stil.

För att komplettera interiören i empirestil är ljusa möbelmodeller med kontrasterande element och gyllene mönster underbart lämpliga. Om du gillar mer extravaganta designvarianter, till exempel popkonst, art deco eller kitsch, kan du i så fall välja möbler med gyllene klädsel. En sådan lösning anses vara ganska ljus och iögonfallande, därför bör sådana stoppade möbler kombineras med en begränsad mängd inredning..

Gyllene gardiner i vardagsrummet

Trots att gyllene gardiner ser väldigt imponerande och uttrycksfulla ut, fortsätter designers att använda färgen på ädelmetall i textilier i många interiörlösningar. Samtidigt är det viktigt att inte överdriva det med mängden glänsande detaljer, eftersom gardinernas skugga i regel duplicerar väggarnas färgschema och denna kombination är tillräckligt för att skapa en snygg inredning. Det är oönskat att kombinera gyllene gardiner med kontrasterande broderi, draperi och andra fängslande detaljer..

Men det gyllene mönstret på väggarna eller klädseln i soffan ser ut i en duett med «dyrbar» gardinerna är harmoniska och attraktiva. Gardiner gjorda av lätta tyger behöver extra stöd, vilket kan uttryckas i olika tillbehör och inredningsdetaljer.

När du väljer tätare material är det att föredra att välja gardiner i form av fritt flödande dukar. Det här alternativet för efterbehandling av fönster kombineras underbart med gyllene ramar av målningar, speglar och andra föremål..

Guld med vitt i vardagsrummets inre

Vitt har alltid förknippats med lätthet, friskhet och renhet. Det kan visuellt utöka utrymmet, så det klarar perfekt bakgrundens roll för gyllene detaljer. En liknande lösning kan uttryckas i en kombination av vita möbler med gyllene väggar och mörka golv, i variationer av väggdekoration eller eleganta gardiner med ett diskret glänsande tryck..

Interiören i vardagsrum med öppen spis dekorerad med snövit kolonner eller tegelverk ser väldigt vacker och elegant ut; en ljus matta och många andra förslag kommer att vara ett bra komplement till detta. Det viktigaste är att inte överdriva det med glansen av ädelmetallen och observera i all mått.

Vardagsrum i beige och guld

För att skapa en snygg vardagsrumsinredning i en kombination av guld-beige är det absolut nödvändigt att använda guld för att framhäva flera detaljer. Neutral och lakonisk beige i en sådan interiör får uppta ett stort område. En beige palett balanserar atmosfären, medan guld accenter ger en touch av intresse för vardagsrummet. Det kan vara en duett av beige väggar med gyllene ramar för målningar, gyllene detaljer på en ljuskrona, lampskärm eller möbler, samt vanliga gardiner med förgyllda mönster på fönstren och många andra alternativ..

Vardagsrumsinredning med svart och guld

Inredning i kombination med guld och svart kommer inte att vara en mindre original och attraktiv lösning. Och i det här fallet bör det finnas en övervägande mängd svart. Svart och guld design kommer alltid att se snygg och i linje med mode, som svart betonar noggrannhet, kraft och modernitet, medan guld är förknippat med lyx och rikedom. Sådana designidéer bygger på kontraster, så du bör dessutom använda andra nyanser som hjälper till att jämna ut «hörn» och skarpa övergångar mellan huvudfärgkombinationen. Aktuella exempel inkluderar olika kombinationer av ljusa väggar med mörka golv eller svarta möbler med gyllene dekor..

Eftersom gyllene nyanser alltid skapar en positiv stämning och fyller alla rum med värme, kommer ett vardagsrum i denna ton att se så mysigt och välkomnande ut som möjligt. När det gäller gyllene dekor och tillbehör anses sådana föremål vara en indikator på lyx och välstånd. Det viktigaste är att alla inredningsdetaljer, från väggar till dekorativa kuddar, harmoniskt kompletterar varandra och motsvarar den allmänna designstilen.