Väggdekor – 100 originalidéer

Varje dekoration är det sista och roligaste stadiet av någon renovering. Om vi ​​pratar om inredningen av väggarna i bostadens rum, påverkar denna process inte bara bilden av interiören utan också ägarnas kreativa förmågor. Det enklaste sättet att förverkliga dina designdrömmar är med hjälp av dekorativa element. Även en liten förändring av dekorationen av väggarna i rummet leder till en kolossal förändring av bilden av interiören. Men detta kräver ofta väldigt lite. Om du har några handgjorda färdigheter, ledig tid och en stor önskan att förändra utformningen av ett visst rum i din lägenhet, så är detta urval av originella, praktiska, kreativa och lättanvända idéer för dig.

Kreativ väggdekor

Väggdekor i trä

Ovanlig hylla med celler

Om ditt mål är unik design

Sedan antiken har människor dekorerat väggarna i sina hem. Om du kan kalla väggarna i grottan, där de första stenmålningarna hittades. Numera är det inte nödvändigt att ha höga konstnärliga kvaliteter, hantverkskunskaper för att dekorera ditt hem på ett originellt, snyggt och estetiskt sätt. Vi erbjuder inte bara olika material och apparater som förenklar tillverkningen av dekorativa element, utan också generationerna som har samlats under många år av själva konceptet med att dekorera ditt hem..

Väggdekor ovanför eldstaden

Dekor på en svart bakgrund

Kontrasterande kombinationer

Naturligtvis ökar alla handgjorda interiörens unika nivå. Detta är det enklaste sättet att skapa en ganska kreativ, men unik design av detta eller det där rummet. Men väggdekor kan utföra mer än bara inredningsfunktioner. Genom att använda olika färg- och texturlösningar för att dekorera väggar kan du dölja eventuella brister i finishen och till och med designfunktioner, du kan avleda uppmärksamheten från den misslyckade designen av funktionsområdet och markera rummets huvudsegment.

Inramade hyllor

I nautisk stil

Väggdekor

Väggdekor gör det enkelt att skjuta upp renoveringar, vare sig kosmetiska eller globala. För att inte tala om det faktum att uppfräschning av det inre av rummet, vilket ger det nya karaktärer, skapar en färg eller texturerad accent – allt detta är enkelt att göra med hjälp av en väggdekor som inte kräver stora utgifter från dig. Och om du utför något dekorativt arbete tillsammans med hushållsmedlemmar, kan du förutom den vackra inredningen få ett utmärkt tillfälle för närmande, umgås mellan föräldrar och barn..

Dekor av snövita väggar

Väggdekor nära trappan

Original väggdekor

Målningar, affischer och mer

Ett av de äldsta och samtidigt effektiva sätten att dekorera väggar är användningen av målningar, olika paneler, inramade affischer med mera. Moderna designers erbjuder att försöka sig på att inreda sitt eget hem, även de som är långt ifrån fin eller dekorativ konst. Använd färdiga ramar för bilder eller foton som säljs i butiken (eller gör din egen version om du har snickarkunskaper) i kombination med improviserade medel – kvistar, kvistar, pappersämnen eller material. Det enklaste sättet att ge kompositionen önskat färgschema är med hjälp av akrylfärger..

Original komposition

På en engångsbakgrund

Inramad inredning

Bestick och olika kökstillbehör som inte längre används i arbetsflöden kan användas för att skapa originalkompositioner. Du kan dekorera köket, matsalen, verandan i ett lanthus och till och med ett vardagsrum inrett i lantlig stil eller shabby chic med transformerade hushållsartiklar..

Brickor som väggdekor

Tallrikar för väggdekor

Wicker Dinner tallrikar

Lantlig inredning

En favorit aforism, din familj slogan eller bara ett vackert talesätt som hjälper till att motivera, ställa in på handlingar och prestationer, eller vice versa – avkopplande och lugnande kan bli en inredning. För att göra detta är det tillräckligt att placera den tryckta slogan i en vacker eller original ram som harmoniskt passar in i interiören..

Inramad affisch

På en mörk bakgrund

Okomplicerat utförande

Affisch som dekor

Kompositioner, väggpaneler bestående av dekorativa element med samma form och med en utföringsstil, som skiljer sig åt i färg eller förekomst (frånvaro) av ett tryck, ser mycket imponerande ut. Sådana paneler kan vara gjorda av olika material – från vanligt papper till sammetstyger av tyger..

Original panel

Präget tyg för paneler

Tygpanel

Glänsande element

Originalkombinationer

I gråblå toner

Svartvit version

Vad sägs om färdiga gipsdekorationselement som imiterar stuckaturer som du inte använder i taket som avsett, utan på väggarna? Att färga flera element i olika nyanser av samma färg skapar en harmonisk, men samtidigt original komposition. Ett annat sätt att använda improviserade medel är att komponera kompositioner från det som bokstavligen ligger under dina fötter – kvistar, snaggar, stubbar i originalformen, kottar och andra naturgåvor.

Marint tema

Vi använder medlen till hands

Bakgrundsbelyst gren

Herbarium i en ram

Herbarium på träplankor

Även de enklaste kransarna av papper, tyg eller andra skrotmaterial kan bli en original inredning. I sovrummet är väggen bakom sängens huvud oftast dekorerad och i vardagsrummet – ovanför soffan eller ett par fåtöljer, vilket skapar en mjuk sittgrupp.

Väggdekor i vardagsrummet

Komposition för vardagsrummet

Om du har konstnärlig talang skulle det vara ett brott att inte dra nytta av denna underbara gåva. En unik design som inte kräver stora finansiella investeringar (men naturligtvis kräver mycket tid) tillhandahålls dig. Även ritningar gjorda med stenciler kan bli en höjdpunkt i inredningen, vilket gör att den sticker ut bland många liknande designprojekt..

Ovanlig design

Konstmålning

Måla under gzhel

Barnrumsinredning

Stencil ritning

Väggdekor kan vara otroligt praktisk. Till exempel kan en vanlig ram med ett nät sträckt över det göra ett utmärkt förvaringssystem för smycken. Det är mycket bekvämt att placera örhängen och broscher på sådant väggförråd. För pärlor, halsband, kedjor och armband kan du använda remmar med krokar fästa vid dem.

Praktisk inredning

Förvaring av tillbehör

För tjejens rum

Förvaring av smycken

Förvaring av glasögon

Ovanlig lagring

En liknande idé kan användas för att göra en hushållerska. Alla dina nycklar kommer alltid att vara på plats, tack vare en så enkel enhet.

Ovanlig hushållerska

Ramar kan användas för att dekorera omkopplare, räknare, temperaturkontrollenheter eller hemlarm..

Inramad termostat

Familjefotosamlingsdesignalternativ

Ett lika populärt och uråldrigt sätt att bevara historien, åtminstone historien om ett hus, är användningen av familjeporträtt. Om våra förfäder behövde vända sig till proffs för att få hjälp, använda porträttmålarens tjänster, behöver vi bara skriva ut framgångsrika foton och sätta in dem i en ram. Men även i det vanliga arrangemanget av färdiga foton inom ramen kan du visa kreativitet, inte bara använda en mängd olika former och storlekar på väggdekor, utan också ytterligare element.

Foto för inredning

Sammansättning från foton

Ljusa ramar

Foto i vita ramar

Foton ser original ut i ramar, vars fästelement inte är dolda bakom själva produkterna, utan medvetet ställs ut. Det kan vara en enkel garn eller vackra tunna kedjor – vikten beror på designkonceptet för hela interiören.

Sovrums väggdekor

Ramar på kedjor

Ovanlig inställning till väggdekor

Nyligen har olika väggdekorativa element huggna av trä blivit populära. Det kan vara en hel inskription (till exempel familjenamn) eller bara en bokstav. Men tillverkade i en enda färgpalett med fotoramar blir sådana dekorativa element en utmärkt dekoration för både en väggkomposition och ett rum..

Bilder och mer

Original komposition med foto

Foton och bokstäver av trä

Inramade foton kan se inte mindre imponerande ut i kompositionen om du placerar dem på speciella bårar som inte syns för ögat..

Kreativ lösning

Svartvita foton

Garland av foton

Och om du lägger till en krans med lökar eller bandbelysning till fotot, kan du förutom utmärkt väggdekor och bevara trevliga stunder i minnet också få en festlig stämning.

Foto och belysning

Men lysande kransar kan också fungera som ett oberoende attribut för väggdekor. Det är inte svårt att fixa tråden med glödlampor i en viss form, och resultatet när det gäller den skapade effekten kan överträffa alla förväntningar.

Garlandträd

Glödande moln

Speglar i en modern inredning

I sig själv kan en stor spegel i en vacker eller kreativ ram inte bara fylla sina huvudfunktioner utan också dekorera inredningen i rummet. Om du använder flera små speglar av samma form, men i olika ramar (oftast tillverkade i en enda stilistisk lösning), kan du få en hel dekorativ komposition.

Väggdekorationsspegel

DIY spegelram

Sammansättning av speglar

Ovanlig spegel

Spegel för barnkammare

Spegel - praktisk inredning

Spegelelement kan användas utan ramar för att komponera en originalkomposition. Mycket mer tid och ansträngning kommer att krävas för att komponera sådana paneler, men resultatet kompenserar för alla kostnader – väggdekorationen är original, snygg och modern.

Honeycomb Mirrors

Panel med spegelelement

Spegelensemble för vardagsrummet

Spegelpanel

Blommor och inomhusväxter som inredning

Inomhusväxter hjälper oss inte bara att dekorera interiören med härlig grönska och vacker blomning, utan också att skapa en speciell, mysig atmosfär, rena luften i våra hem och ge värmen i hemkomforten. De enklaste blomkrukorna «kommer spela» nya färger, om de placeras i snygga celler eller specialhållare på väggen. Det är inte alltid möjligt att placera på fönsterbrädan, och inte alla växter behöver så mycket ljus..

Hyllor för blommor

Snygga blomkrukor

Inomhusväxter som dekor

Rack för blommor och mer

Inomhusväxter på väggen

Speglar och blommor

För blommor kan du använda det ursprungliga sättet att placera vasen. Det räcker att fästa en vacker burk (flaska, kolv eller något annat original eller helt enkelt minneskärl) på träbasen med hjälp av hållaren. Sådan inredning hjälper till att få anteckningar om ett lugnt och så mysigt byliv (i fallet med en stadsbostad – förort) liv till inredningen..

Blommor i väggvaser

Blom vas på väggen

Blommor och glödlampor

Originella trähyllor i lantlig stil hjälper dig att placera inte bara inomhusväxter, utan också små fotoramar, statyetter, samlarföremål – kort sagt, alla möjliga små saker så nära ditt hjärta.

Hyllor i svart

Badrumshyllor

Inramade fotohyllor

Fördelen med sådana lagringssystem är att de organiskt passar in i lokalerna för varje funktionell belastning. Öppna hyllor ser lämpliga ut i vardagsrummet och sovrummet, barnrummet och matsalen, i köket och till och med badrummet.

DIY öppna hyllor

Ovanlig hylla

DIY hylla

Ljushylla

Men om du inte använder enkla rektangulära hyllor som förvaringssystem, utan konstruktioner av en originalform, ökar du interiörens unika grad avsevärt. Triangulär och trapetsformad, i form av en sexkant eller romb, i form av en bikaka – celler med hyllor kan dekorera inredningen i ett rum för alla ändamål.

Hyllor-moln för plantskolan

Ovanliga former

Original hyllor

Hörnhyllor

Sammansättning av hyllor

Med egna händer från improviserade medel

Även en gammal gitarr kan få ett nytt liv genom att bygga en originalhylla av den för att rymma små inomhusväxter. Genom att markera kompositionen med en krans kan du få en svår väggdekor, men också skapa en speciell, festlig atmosfär.

Hyllor inuti en gammal gitarr