Vacker tapet i moderna versioner

De gamla assyrierna försökte på en gång dekorera sina hem så mycket som möjligt. Vi kommer inte att jämföra de första exemplaren av lapptäckeväv i en primitiv design med moderna variationer, eftersom idén är viktig, inte tekniken. Dagens tapetsamlingar matchar inte «farföräldrar», och ett fantastiskt rikt sortiment, paradoxalt nog, leder till en återvändsgränd när man väljer.

Textil, gips, siden, papper, halmrullar, fiberduk, vinyl, fanerat och tusentals vackra mönster applicerade på släta ytor leder till estetisk extas. Dekorativa detaljer i form av tryck med fjädrar, strass, pärlmönster eller smalt smulor glädjer sig med färgade höjdpunkter i mörkret och i solen. Panoramafotopaneler i 3D -format, skapar en ovanlig volym på väggarna, bildar optiska illusioner och förvandlar ett rum till något fantastiskt.

Bläddra igenom katalogerna, och du kommer att få dig själv på spänningen av att titta på antika tomes eller besöka en konstutställning. Ännu bättre, gå in i en närliggande tapetbutik och, inspirerad av skönheten, klä upp husets väggar i lämplig outfit. Det är trots allt de som sätter tonen för hela designen. Inredningsgrupper, textilier och attribut väljs ut för dem.

Citrus kilar Geometri på väggarna Fantasy ritning

Helst exklusivt

Om du väljer unikhet och lyx, vänd dig till författarsamlingar, som liknar konst. Fantasiskisser av kända designers materialiseras på pappersremsor och är inte märkta med ett serienummer. Det exklusiva framträder också som stöd för tekniska metoder och högkvalitativa färger. Tänk hur ovanligt väggarna ser ut med tomter av målningar av stora mästare eller blomsterarrangemang med handskugga.

Små hemligheter och speciella tekniker ger pappersväggarna en annan struktur och volym. Till exempel engelska företag «Grisa& Boll» och Sanderson kommer inte att svika fans av klassiska lanthus. Moderna tolkningar av mästerverk, floristiska motiv, säregna kombinationer av prydnader, abstraktion och geometri, versioner av vävkompositioner kommer att dekorera ett hem på ett tillfredsställande sätt. Ändå är det trevligt att veta att gobelängerna från Sanderson levereras inte bara till Royal Court, utan har bestämt konceptet med din interiör..

Lyxig dekoration

Konstverken i våra butiker representeras av Jocelyn Warner, som vann nomineringen för årets bästa produkt. Någon kommer att älska mönster från Nina Campbell eller Paper Boy, fånga idéer som gick upp för innovativa designers under deras egna renoveringar. Kreativa älskare kommer att älska skisserna på papper från Miss Prin. Familjemärket publicerar berättelser från 50 -talet av förra seklet i en modern tolkning.

Graham Designers & Brown presenterar sin vision av ämnet genom fantasins prisma. Konstnären Georgia Horton knuffas in i hennes konst av minnen från hennes resor i Sydafrika. Symbios av systrarna Yashchuk under varumärket Meystyle kännetecknas av en helt ny teknik för utförande och icke-trivial design. På tapeten är Swarovski -kristaller integrerade tillsammans med lysdioder. Vad är inte moderna mästerverk?

Icke trivial lösning Solid kreativitet Subtila inslag av förgyllning

Exakt samma

Modetrender inom dekoration kan inte kallas triviala. De förvånar över sina kreativa fynd och överraskar med lösningen. Som utformat av formgivarna imiterar tapeten perfekt olika strukturer: läder, putsad yta, jute, delad bambu. «Motfakta» duplicerar originalen exakt och återspeglar troget yttre nyanser.

Hur gillar du halmtak eller alger eller vasslinne? Kreativitet kostar anständiga pengar, men kostnaderna kompenseras av miljövänlighet, långsiktig drift och chic. Om du inte klistrar över hela de vertikala linjerna, men bara dekorativa accenter, kommer interiörens utseende inte att lida alls. När allt kommer omkring hävdar intressanta kombinationer alltid att de är unika. Bland de företag som producerar exotiska kollektioner noterades det nederländska märket Eijffinger, belgiska Omexco, amerikanska produkter Omexco och tyska TEKKO..

De iriserande ytorna skapar en ovanlig atmosfär. Den urbana stilen kommer framgångsrikt att kompletteras med en metalliserad version baserad på tunn folie, med en lekfull skimrande bländning som påminner om stadens ljus på natten. Effekten multipliceras med bakgrundsbelysningen. Fabriker i Belgien (Arte) och Tyskland (TEKKO) ligger i täten.

Baser av linne, siden, sammet, velour eller viskos, bomull, spetsdekor ser rika ut och är särskilt bra för engelska och orientaliska stilar. Tyger som behandlats med en antiseptisk och anti-blekande komposition motiveras att glädjas länge med mönstrenas ljusstyrka. Dra åt väggarna med tapet eller präglat tyg för lyxig lyx. Var uppmärksam på de franska märkesprodukterna «Мarmet», samling av den belgiska tillverkaren «Century Textiles», italienska «Frantelli sangiorgio» och «Koloni».

Omgiven av blommor Floristisk komposition

Praktiskt och billigt

Ord «tapet» vanligtvis inte förknippas med fashionabla variationer, utan med pappersklassiker från förra seklet. Det verkar som om den fina konsistensen och den oskyddade ytan borde sjunka i tid, men överraskande nog är de fortfarande efterfrågade, och samtidigt fick de bonuspoäng.

Vitgrå bakgrund och textur av låg kvalitet har ersatt analoger i modern tid «arrangemang» och klassificeras nu som simplex och duplex. Det första är papper i ett lager; den andra – deras tvåskiktsdesign. I båda versionerna är de betydligt sämre i kvalitet «samtida», men är ändå aktivt efterfrågade efter barn och lägenheter där det finns djur.

Billiga gobelänger kan bytas minst varje säsong utan att äventyra budgeten. När kvalitetsstandarder saknas bör deras utmärkta design erkännas. Floristiska tomter, detaljerade bilder av växter, ränder eller teckningar från en serie beklädnader ser särskilt organiska ut «murverk», «marmorerad» etc.

Intressant spaljedesign Delikat komposition Strikta utskrifter

Trelliser med en viskosbas, känd för oss som fiberduk, tävlar med dem. På grund av möjligheten till flera färgningar är de permanent registrerade i heminredning och det är osannolikt att de ger upp sin ledarställning. Versionen med vinylsprutning bildar mikroskopiska porer, och beror på fördelen med en vitkokt färg, som kommer att ge uttryck för färgens utgångspunkt.

Monopolet på pappersmönster drevs av en rad vinylremsor med dekorativa texturer – präglade eller släta, skummade eller silkskärmade. Och även om vinyl anklagas för att vara lufttätt, kan modifierade arter som har mikroporer inte klandras för detta. Kostnaden är mycket högre än vanligt, men när det gäller miljövänlighet ses frågan priset genom prisma av kvalitet och design. Ledande positioner innehas av Rasch -koncernen (Tyskland) och ryska «Mosstroyplastmassa».

Med bärnstensfärg På floratemat Begränsning av färg och mönster Lila-rosa harmoni

Dags för kreativitet

Den texturerade funktionen hos ytor för målning, som idag räknas i dussintals typer, reduceras till lättnad: knölar, präglade former, konvexa mönster. Denna kvalitet ger en hög upplösning för att skapa flerfärgade kompositioner. Olika tekniker används för illustration och målade väggar, vare sig det är guld, brons, transparent akvarell, olja eller penna, kommer att berätta om din smak och preferenser..

Kontrastlösning

Om du inte är född designer hjälper stenciler dig med designuppgiften. Det är viktigt att välja rätt tryck och färg här. De kommer inte att irritera ögonen, och ränder, kortfattning av trianglar och rutor är alltid för mode. Färgade sicksackar, romber och andra figurer med strikt geometri, enkla abstraktioner och buketternas skönhet smeker inte bara ögat, utan lugnar också mentalt. Designerkombinationer med olika konfigurationer och utsmyckade mönster ser icke-triviala och snygga ut.

Ljus-mörk duo

Ovanlig titt på väggarna med heterogena strukturer. Tapetsamlingar är försiktigt sammanställda enligt principen, tack vare vilket det är tillåtet att välja flera kompletterande nyansversioner. Samtidigt är det tillåtet att kombinera inte bara spektrumet utan även texturerna. Den kombineras med paneler, kakel, sten eller venetiansk gips. Sådana experiment gör att du kan få en intressant effekt och att göra interiören efter smak..

Kompetent beslut Accent på utskrifter

För mästerliga kombinationer, håll dig till regeln – kombinera inte bara optisk kontrast, utan försök hitta ett par anslutande länkar. Kanske blir det tryck eller präglad yta.

I ljusets reflektion

När du väljer spaljéer efter färgfall, men olika i nyanser, ta hand om gränsen eller prydnaden ritad på samma sätt. Eller skapa en kombination som domineras av ett blommönster inramat av repeterande linjer. För att undvika misstag, undvik komplexa system med tre toner – så lyckas du..

Den perfekta kombinationen På en grönsaksbakgrund

Du borde veta

Och ändå, för att inte drunkna i olika färger och mönster, kommer några tips till nytta för att bekräfta dagens trender. Gillar du tomter med blommor? Välj en monosyllabisk bakgrund med mörkvit kontrast, med blommotiv fördelade över den.

Mättnad med färg

Formatera utrymmet genom att manipulera de blanka ränderna, placera dem horisontellt eller vertikalt, beroende på önskad omkretskorrigering. Närvaron av ljusa ränder i inredningen skapar en avslappnad atmosfär, som inte kan sägas om den svartvita duetten, vilket betonar svårighetsgraden, konturerna och deras egen smak..

I ett litet vardagsrum kommer en stor ritning eller en liten skala av en prydnad inte att förskrivas. I den första versionen kommer ritningen att uppfattas separat och se olämplig ut, i den andra – rummet kommer att vara ansiktslöst. Du bör också vara försiktig med färgade färger. Om du inte helt kan överge färgintensiteten klistrar du bara på papperet på en vertikal och ordnar de tre andra i en av mönsterskärmarna eller manövrerar dig bland de känsliga ljustonerna.

Kombination av texturer I färgharmoni I rosa

Användningen av en designerkollektion förutbestämmer den stilistiska inriktningen. Därför samexisterar inte alltid etniska motiv, historiska avsnitt, originalmönster på samma territorium med ett givet begrepp..

Ljus vägg

Lite kunskap, men annars lita på dina inre känslor.

En brokig kombination av väggar och golv Ljust sovrum